Nyheder • 22/03/2018

Anker Boye tildelt Fynsk Erhvervs Optimistpris 2018

Anker Boye fik tildelt Optimistprisen 2018 på Fynsk ErhvervsTopmøde, der samlede erhvervsledere fra hele Fyn til temaet Nye markeder – globale trends, du ikke tør gå glip af torsdag den 22. marts på Hotel Svendborg. Undervejs overrakte formand Jørgen Dirksen prisen til Anker Boye, fhv. borgmester i Odense. Det skete med stort bifald fra salen. 

Fynsk Erhvervs formand Jørgen Dirksen motiverede valget af Anker Boye:

“Du har været byens borgmester på rejsen fra traditionel industriby over stor, dansk by til snart dansk storby. En transformation, som igennem de seneste 10 år har udmøntet sig i omfattende investeringer over hele byen og på havnen og ikke mindst i omdannelse af Th. B. Thriges Gade til genskabelsen af det byrum, der gik tabt med etableringen den store færdselsåre tværs gennem centrum. Også letbanen er ’dit projekt’ – mon ikke vi skal foreslå, at du også lægger stemme til – ligesom Jørgen Leth gør det i letbanen i Århus:  ’Næste stop Albanigade’.

Langt det meste af det, du har ønsket dig, har du fået realiseret. Det meste har du fået ros for, enkelte ting har du fået klø for. Men det kendetegner en ukuelig optimist at være stærk i troen og holde fast i de beslutninger, der er truffet.

Jørgen Dirksen

Du har igennem årene bevist, at du er en dygtig politiker. Du har formået at samle byrådet omkring de store beslutninger. Det har vi sat stor pris på i Fynsk Erhverv, da det er vigtigt for borgere og virksomheder, at der er klarhed omkring retning og rammer.

Dit engagement i byens liv og udvikling har ført dig vidt omkring. Du har holdt et væld af taler om byens transformation og tiltagende interesse fra pensionskasser og udenlandske investorer. Du har med din overbevisende optimisme og begejstring været med til at mobilisere en ny by-stolthed og en anerkendelse af, at vi kan rigtig meget i Odense og på Fyn, hvis vi står sammen og holder fast.”

Jeg glæder mig over, at I er aktive og positive mennesker i Fynsk Erhverv. Lov mig nu at sparke brokkehovederne bagi! Det er jer, Fyn skal leve af. Tak for prisen!

Anker Boye

Prisen er et kunstværk, udformet som en bog i oxyderet kobber af den fynske kunstner Jens Galschiøt.

Prisen blev indstiftet i anledning af foreningens 125-års jubilæum den 4. februar 1987 og gives til en person som ”påskønnelse for en ukuelig optimisme og et aldrig svigtende humør og gå-på-mod i hverdagen”.

Anker Boye var borgmester i Odense fra 1994 til 2005 og igen fra 2010 til 2016. I perioden 2006-2009 var Anker Boye (S) rådmand for By- og Kulturforvaltningen i Odense Kommune.

Billedtekst:
Anker Boye får her overrakt Optimistprisen af formand for Fynsk Erhverv, Jørgen Dirksen, ved Fynsk Erhvervs topmøde på Hotel Svendborg. Foto: Robert Wengler

Nyhed

Als – Fyn forbindelsen på agendaen

Fynsk Erhvervs Bestyrelse besøgte den 10. december 2018 KEN HYGIENE SYSTEMS i Broby, hvis stifter Mogens Kærby Neilsen er formand for Foreningen AlsFyn Broen. Med til mødet var også formand for Als-FynBroen Komité Jørgen Mads Clausen, Danfoss, og næstformand Knud...

Nyhed

Kan vi skabe innovation i virksomhederne – og hvordan?

Over 160 fynske virksomhedsledere og partnervirksomheder var samlet til Fynsk ErhvervsTopmøde den 20. november, som bød på temaet: Innovation som kultur- og vækstdriver ved oplæg af Alf Rehn og Niels Hartvig Alf Rehn er professor i Innovation og Design Management...

Nyhed

Brian Djernes fra Cane-line vinder Tietgenprisen 2018

Fotograf: Peter Brix, Tietgen Administrerende direktør i fynske Cane-line, Brian Djernes, er vinderen af årets Tietgenpris. Prisen tildeles en fremsynet erhvervsmand/-kvinde, som har gjort sig bemærket inden for fornyelse, innovation og nytænkning og har skabt imponerende resultater i erhvervslivet. Brian...