Nyheder • 03/04/2014
VINDER AF BÆREDYGTIGHEDSPRISEN: Økologi Haven blev Rosborgs redning
Vinderen af Odense Bæredygtighedspris 2013 blev Økologi Haven ApS, som hører under gartneriet Rosborg. Og Økologi Haven er et godt eksempel på, at bæredygtighed går hånd i hånd med vækst og udvikling.
Her tænkes i fødevaresikkerhed og grøn energi. Men også i CSR og medarbejderinvolvering.
Fynsk Erhverv har snakket med en både glad og stolt adm. direktør, Johnny Albertsen, som straks benytter lejligheden til at rose sine ansatte:
Vi skal jo først og fremmest tænke på, at mine 130 knalddygtige medarbejdere har reddet deres egne arbejdspladser – deres egen virksomhed. Det er simpelthen en kæmpe indsats, de har gjort.
For adm. direktør Johnny Albertsen lægger nemlig ikke skjul på, at der i de senere år har været tale om en regulær krisestyring, som i dag har styrket gartneriet Rosborg i en proces fra potentiel afvikling – til udvikling og fremsynet nytænkning med Økologi Haven:
– Vi har nu skabt muligheden for storkøkkenerne i Danmark, så de i dag har et valg om at købe dansk produceret økologiske krydderurter. Og det er der heldigvis mange, der gerne vil.
Ikke mindre end 4.000 storkøkkener, hoteller, kantiner (herunder bl.a. Vestas og SAS) køber i dag krydderurter fra Økologi Haven.
Vi opdagede et hul i markedet og allierede os med en fremragende foodservicemand, som fik den strategiske opgave at bygge denne del op. Og i dag har vi skabt en virksomhed med vægt på dansk fødevaresikkerhed.
Økologi Haven startede på forsøgsplan i 2007 med 10 m2 at boltre sig på. I dag råder Økologi Haven over 20.000 m2. Og adm. direktør Johnny Albertsen er tydeligt passioneret omkring dansk økologi og fødevaresikkerhed:
Dansk fødevareproduktion er ikke nogen selvfølge. Og det er derfor vigtigt at have en ordentlig mærkning, for vi skal værne om den danske fødevaresikkerhed.
Økologi Haven ApS bruger bl.a. overskudsvarme fra Fynsværket og vandgennemstrømning, og da prisen blev overrakt af Odenses borgmester, Anker Boye med disse ord:
– Vi har brug for vækst, hvis Odense skal overkomme de store udfordringer, vi står over for. Og så glæder det mig selvfølgelig meget, når vi har en odenseansk virksomhed, som tjener penge på økologisk produktion samtidig med, at der målrettet arbejdes med miljøteknologiske løsninger og fremme af en mangfoldig arbejdsplads. Og det vil Odense Bæredygtighedsråd gerne belønne med denne pris.
Om Økologi Haven ApS
Økologi Haven ApS blev etableret i 2008 som et datterselskab under Gartneriet Rosborg Bellinge A/S. Virksomheden drives med fokus på bæredygtige løsninger og producerer friske danske økologiske krydderurter til 1.200 detailbutikker og til 4.000 storkøkkener i Danmark. Økologi Haven ApS er delvist ejet af en mangfoldig medarbejdergruppe og er på seks år vokset fra 0 til 20.000 kvadratmeter. Virksomheden havde i 2013 en omsætning på 20 millioner kr.
Økologi Haven har målrettet investeret i en lang række miljøteknologiske løsninger, til gavn for både miljøet og virksomhedens produktivitet.
Økologi Haven ApS har vist, at bæredygtige investeringer og målrettet CSR-arbejde skaber vækst både socialt, økonomisk og miljømæssigt.
Foruden Økologi Haven ApS var også Haver til Maver og Fyns Laksefisk nomineret til Odense Bæredygtighedspris 2013.
Af Susanne Siig Petersen, Fynsk Erhverv