Nyheder • 01/08/2012

Et moderne eventyr

Med udsigt og adgang til Fænøsund har Hindsgavl Slot i Middelfart tronet på højdedraget af Hindsgavl-halvøen i flere hundrede år, men er i dag en moderne virksomhed som sælger gourmet for både sjæl og gane. Her dannes rammerne om alt fra bryllupper og parmiddage til store erhvervskonferencer og koncerter.

Hindsgavl Slot har fungeret som møde- og konferencecenter siden 1922 og er dermed Danmarks ældste af sin slags.

I dag råder Hindsgavl Slot over i alt 16 mødelokaler i henholdsvis Laden, Kostalden og på Slottet med en kapacitet på op til 700 deltagere. Hertil har virksomheden 120 hotelværelser placeret i fløjene på Slottet, i Kostalden, Svinestalden og Fodermesterhuset.

 

Hindsgavl Slots park er en af landets bedst bevarede slotsparker. Parken blev oprindeligt anlagt som en barokhave med terrasser, damme og alléer fra omkring 1750. I 1814 blev haven omlagt i romantisk stil med udsigtspladser, lysthuse, vandløb og bassiner med tilhørende broer. Fra parken er den skønneste udsigt over Lillebælt.

 

For snart 30 år siden anlagde Hindsgavls gamle gartner Adolf Hansen slottets egen køkkenhave på cirka 20.000 m2. Når der er sæson for det, kan gæsterne derfor nyde godt af slottets egen avl fra køkkenhaven, som leverer friske forsyninger af frugt, grøntsager og krydderurter til slotskøkkenet, som kokkerere til Hindsgavls to restauranter: Den Hvide Dame (på Slottet) og Restaurant Louise (i Laden).

 

Hindsgavl Slot har 60 fastansatte indenfor faggrupperne: teknik, reception, rengøring, blomsterdekoratør, gartnere, kokke, tjenere, salg, regnskab, markedsføring,

 

Hindsgavl Slots historie går tilbage til det 12. århundrede og nævnes første gang i det danske register for godser og herregårde af Kong Valdemar II i 1231. Mange vigtige møder og sammenkomster har fundet sted her.  I 1922 lejede foreningen “Norden” Hindsgavl Slot af Niels Basse Fønss til møde for skandinaviske studerende. Herefter blev A/S Hindsgavl stiftet den 21. marts 1924 og herregården inklusiv 53 hektar jord blev købt for 150.000 kr.

 

I dag ejes Hindsgavl Slot af af Realdania Byg A/S – “ejendomsselskabet for udvikling og bevaring” – som ejer alle aktier. Det er slottets eneste ambition at levere optimale rammer for danske og udenlandske gæster, som vil have oplevelser for livet og sjælen. Hindsgavl Slot er en del af den danske kulturarv.

 

Onsdag d. 10. oktober 2012 har du mulighed for selv at opleve Hindsgavl Slot, når Fynsk Erhverv afholder den store Next Generation-konference
Indtil da kan du besøge Hindsgavl Slot på www.hindsgavl.dk

Optimismen i fynsk erhvervsliv

Halvdelen af de fynske virksomheder forventer øget omsætning i løbet af de næste 12 måneder – og 8 ud af 10 forventer øget omsætning i løbet af de næste tre år. Den øgede omsætning skal hentes på nye kunder, hvilket indikerer stigende konkurrence. Det viser en ny undersøgelse i Det fynske Erhvervspanel, som Fynsk Erhverv […]

Lars Erik Nielsen har løftet Uretek med dokumentation, faglig vækst og ansvarlighed

Middelfart-virksomheden Uretek har som speciale at etablere og styrke fundamenter under alt fra private boliger til komplekse byggerier. Og at Ureteks eget fundamentet er solidt, er netop bevist med et fornemt regnskab for 2024 – og en solid vækst i indeværende år. “Vi er kommet stærkt fra start i 2025, og som det ser ud […]

Stærke pointer og skarpe trends på Den Fynske E-handelskonference 2025

Temaet for konferencen var ’Tættere på kunderne’, og dagen bød på inspirerende oplæg, praktiske erfaringer og strategiske perspektiver.

Tim Frank Andersen: AI-udviklingen kræver handling nu – virksomheder risikerer at falde bagud

Mange virksomheder tøver stadig med AI, men ifølge teknologi- og AI-ekspert kan den tøven blive dyr, når konkurrenterne rykker hurtigt frem

Anne Dyrehauge bliver ny direktør i Fynsk Erhverv

Fynsk Erhverv har ansat 36-årige Anne Dyrehauge som ny direktør. Hun tiltræder stillingen den 1. juni 2025 og afløser Jytte Reinholdt, der efter eget ønske fratræder efter 17 succesfulde år på posten.

Vejlø: Fremtidens vindere kombinerer teknologi og menneskelig indsigt

Når fremtidsanalytiker og direktør for Elektronista Media, Christiane Vejlø, taler ved Fynsk Erhvervs arrangement om vækstbarometeret den 3. juni, bliver det med et klart budskab: Der er masser af gode grunde til fortsat at satse på det menneskelige.

Micro Matic ruller globale kundeoplevelser ud fra Odense

Udgangspunktet er en niche. Fadøl, kobling og haner. Men ambitionerne er globale, og de digitale redskaber er blevet afgørende, når Micro Matic skal skabe stærke kundeoplevelser i mere end 120 lande.

Dialog om udfordret varedistribution i Odense City

Varedistribution i Odense City har altid været et problem, og kombinationen af stigende godsmængder og byfortætning gør ikke udfordringerne mindre. Distributørerne oplever bl.a. dagligt trængsel og forsinkelser og P-bøder som følge af manglende parkeringsbåse til de store biler.

Paneldebat om attraktive arbejdspladser: Tid, tillid og tydelighed

Hvordan skaber vi sunde virksomheder og attraktive arbejdspladser på Fyn – og hvordan balancerer vi de mange hensyn i en kompleks tid? Det var omdrejningspunktet for en levende paneldebat på Fynsk ErhvervsTopmøde.