Nyheder • 16/03/2022

Odense Kommune og Fynsk Erhverv fortsætter succesfuldt samarbejde

Odense Kommune har forlænget samarbejdet med Fynsk Erhverv, der skal drive NEXT talent-programmet frem til udgangen af 2023.

I 2021 blev 63 ud af 100 ledige akademikere selvforsørgende, efter at de havde deltaget i NEXT talent-programmet, som Fynsk Erhverv har udviklet og driver for Odense Kommune. Til sammenligning blev 35 ud af 100 personer, der på landsplan havde været i ordinær virksomhedspraktik, selvforsørgende i 2021.

”Det er meget glædeligt, at det er lykkedes for så mange ledige og typisk nyuddannede akademikere at finde et fast job. Det er fedt for de personer, der nu er ude af ledighed, og det er godt for virksomhederne, for akademikere kan være med til at udvikle og åbne nye muligheder for vækst ude i virksomhederne,” siger beskæftigelses- og socialrådmand Christoffer Lilleholt.

Fokus er på virksomhedernes behov – ikke omvendt

Efter at have vundet et udbud fortsætter Fynsk Erhverv i 2022 og 2023 med at knytte bånd mellem ledige, typisk nyuddannede akademikere og primært organisationens 600 medlemsvirksomheder.

”En af projektets styrker er, at virksomhederne har tillid til os. Samtidig har vi vendt det traditionelle set up om, så i stedet for at tage afsæt i den lediges CV og jobønsker, fokuserer vi på virksomhedernes behov.

Så når vi kommer med en kandidat, så er døren åben, og vi har de bedste forudsætninger for sammen at lave et godt match,” siger direktør Jytte Reinholdt fra Fynsk Erhverv, der bl.a. promoverer tilbuddet og kandidaterne overfor sine medlemmer til møder, på hjemmesiden og i nyhedsbreve.

Fik fast job i stedet for praktik under samtale

For den 25-årige kandidat i international virksomhedskommunikation, Katja Lysemose Brandt, gik det hurtigt med at finde et job, efter at hun kom med i Next Talent-programmet.

”Jeg havde sendt 20-30 ansøgninger om måneden hen over sommer og efterår, men var kun blevet kaldt til en enkelt samtale. Selv om vi som nyuddannede akademikere kommer med den nyeste viden, har vi i sagens natur ikke den erfaring, arbejdsgiverne forlanger,” siger Katja Lysemose Brandt, som hurtigt blev kaldt mig til samtale hos Base2Charge, der sælger ladestandere til elbiler.

”Under samtalen var kemien så god, at jeg foreslog dem at tilbyde mig en praktikstilling, hvilket direktøren heldigvis bakkede op om,” siger Katja Lysemose Brandt, der siden november 2021 har været ansat i Base2Charge, hvor direktøren er tilfreds med forløbet.

Fynsk Erhverv vidste, hvad jeg havde brug for, så de kunne hurtigt spotte en ny marketingmanager til mig. Nærmest som når man scouter talenter i sportens verden. Så slap jeg for at bruge tid på den opgave og kunne koncentrere mig om driften,” siger John Nyhøj Kristensen.

Skal vi også hjælpe din virksomhed? 

Kontakt os på 66 14 47 14 for at høre mere om NEXT talent og hvilke muligheder, din virksomhed har.

Kontakt os her

Du kan også læse mere om programmet her

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer

Nyt netværk styrker enkeltmandsvirksomhederne

Da Fynsk Erhverv i slutningen af 2023 annoncerede oprettelsen af SoloConnect-netværket for enkeltmandsvirksomheder, var tilstrømningen så stor, at det snart lå fast, at der var behov for mere end en gruppe. Derfor er SoloConnect 2 nu på affyringsrampen, og allerede 15. april kl. 8:30 til 10:30 er der åbent dialogmøde, hvor interesserede, uanset medlemskab i […]

Nyt partnerskab viser vejen til relevant viden om fremtidens attraktive arbejdsplads

Fynsk Erhverv, SDU Business School og TietgenSkolen har en fælles ambition om at bidrage til positiv udvikling og vækst i de fynske virksomheder. Derfor har vi inviteret lokale virksomheder og studerende og undervisere fra hhv. TietgenSkolen og SDU Business School til en spændende workshop for at blive klogere på forventningerne til fremtidens attraktive arbejdsplads. Dialogerne […]

Cybersikkerhed skal højere op på agendaen

Cybersikkerhed skal stå højere på agendaen i virksomhederne, da truslerne er konstant stigende – også mod de fynske virksomheder. Samtidig skal vi i virksomhederne skabe større opmærksomhed hos vores ansatte, da langt de fleste sikkerhedsbrud (72%) stammer fra klik på eller downloads fra falske mails og links’, såkaldt phishing. Det var to af en lang […]

Fokuseret rekruttering til Fynsk Erhvervs bestyrelse skaber forventninger

Vi står i Fynsk Erhverv stærkt i fremtiden med fire nye profiler i bestyrelsen. Tak til de afgående bestyrelsesmedlemmer for godt samarbejde og stærke resultater.

Erhvervsredaktør forudser et ekstremt kaotisk år

Ifølge Berlingske Tidendes erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen kan 2024 blive både historisk og ekstremt tumultarisk på mange måder. Den 20. marts i forlængelse af generalforsamlingen bringer han sin forudsigelse for året 2024, men bringer her en smagsprøve på oplægget.

Datagidselforhandler: Det er for sent at forholde sig til angreb, når først man er blevet hacket

Til Brain Boost den 14. marts kan du møde datagidselforhandleren Michael Andersen, der opfordrer alle virksomheder til at tage situationen med cyberkriminalitet meget seriøst. Vi har forinden været i dialog med Michael Andersen, der her løfter lidt af sløret for sit indlæg til seminaret.

Nyt ESG-netværk skal gøre bæredygtig indsats til en god forretning

På Fynsk Erhvervs nystiftede ESG-Netværk, er der fokus på en berigende bæredygtighedsindsats, der skal gøre bærdygtighed til god forretning.