Nyheder • 11/02/2016

100 års jubilæum: Fynsk Erhvervs studielegater sender unge fynboer til udlandet i virksomheders tjeneste

Siden 1916 har Fynsk Erhvervs studielegater hjulpet unge studerende med tilknytning til Fyn i at søge erfaring og læring i studieophold i udlandet og bringe viden hjem til en fynsk virksomhed. Lars Ullehus Iversen læser til diplomingeniør i Global Management and Manufacturing på Syddansk Universitet, og i efterårssemesteret 2015 tilbragte han fem måneder hos National University of Singapore, hvor han udfærdigede en markedsrapport for Odense-virksomheden H. C. Andersen Wathces.

Fynsk Erhvervs studielegater har i nu 100 år støttet studerende med tilknytning til Fyn til at studere eller få praktikophold i udlandet. De studerende skal læse på en merkantil eller handelsorienteret uddannelse, der skal være på bachelor- eller kandidatniveau.

De studerende skal også have en særlig tilknytning til Fyn. Dvs., at de enten skal være født her eller have boet på Fyn i en længere periode, som ikke var i forbindelse med uddannelse. Og så skal de have en aftale på plads med en fynsk virksomhed, som den studerende under opholdet udfører en konsulentopgave for.

Legatudvalget under Fynsk Erhverv bestemmer, hvilke ansøgere der kan få legatmidler.

Blandt de studerende, som modtog studielegat fra Fynsk Erhverv i efteråret 2015, var bl.a. Lars Ullehus Iversen fra Odense, som  læser til diplomingeniør i Global Management and Manufacturing på Syddansk Universitet. Han er netop kommet hjem fra et fem måneders ophold i østaten Singapore, hvor han tog et semester på National University of Singapore og samtidig udfærdigede en markedsrapport for Odense-virksomheden H. C. Andersen Wathces.

Asiens bedste universitet
– Jeg valgte National University of Singapore, fordi det er det højest rangerede af SDUs samarbejdsuniversiteter. Det er helt i toppen over asiatiske universiteter, i nogle målinger faktisk det bedste, og også langt foran de danske på verdensranglisterne. Og så pga. klimaet. Der er varmt i Singapore, det må jeg indrømme også spillede ind, fortæller Lars Ullehus Iversen.

Kulturen på universitetet var mærkbart anderledes end herhjemme.

– Engagementet var det samme, men de bruger langt mere tid på at læse. Hvis nogen skrev et spørgsmål på vores online studieportal kl. to om natten, svarede alle med det samme. De var oppe for at læse lektier. På samme måde var der aktivitet på campus fra tidligt om morgenen til meget sent om aftenen, fortæller Lars Ullehus Iversen.

H. C. Andersen i Asien
Udover undervisningen arbejdede Lars Ullehus Iversen på en markedsundersøgelse for Odense-virksomheden H.C. Andersen Watches, der har fået lov til at bruge den kendte forfatters underskrift og kontrafej på deres ure.

– Jeg tænkte, der kunne være et marked for deres produkter i Asien, fordi H.C. Andersen er meget populær derovre, så jeg tog kontakt til virksomheden for at høre, om de var interesserede i en markedsanalyse – og det var de, fortæller han og fortsætter:

– Jeg har ikke afleveret min rapport til dem endnu, men jeg har fundet ud af, at der er interesse for produktet hos i hvert fald de uddannede derovre. De kender H. C. Andersen, og hans navn er i sig selv et godt brand. Der findes f.eks. også en Andersen’s of Denmark Ice Cream i Singapore, som er drevet af australiere. H. C. Andersen Watches kunne evt. søge et samarbejde med dem, fortæller Lars Ullehus Iversen og fortsætter:

– Jeg fandt også ud af, at H.C. Andersen i høj grad forbindes med eventyr og noget eventyrligt, så koncernen Norbreeze, som jeg var i kontakt med, foreslog, at repertoiret skulle udvides med smykker, da den slags produkter ligger i forlængelse af den eventyrlige fortælling om H.C. Andersen.

Markedsundersøgelse og kontakter
Henning Glasdam, direktør i H.C. Andersen Watches, fortæller, at virksomheden takkede ja til at få lavet en rapport fra Lars Ullehus Iversen, fordi det var en god måde at undersøge et spændende marked på, samtidig med at han kunne skabe kontakter.

– Vi er generelt interesserede i det asiatiske marked, og Norbreeze er bl.a. til stede i Singapore. Det var interessant for os at få lavet en markedsanalyse af mulighederne for vores produkter, samtidig med at vi måske kunne få nogle gode kontakter, der kunne være med til at gøde jorden, siger Henning Glasdam.

Søg om et studielegat
Studerende, som har planlagt et semester eller praktikophold i udlandet, kan ansøge om Fynsk Erhvervs Studielegat, hvis følgende fire kriterier er opfyldt: 

  1. Ansøger er i gang med en videregående uddannelse med et handelsorienteret fokus (dog ingen ph.d.-studerende.) 
  2. Ansøger er født og opvokset eller har været bosiddende på Fyn gennem en længere årrække (mere end et studieforløb)
  3. Ansøger under opholdet i udlandet udfører en konsulentopgave for en fynsk virksomhed, der dokumenteres i en selvstændig rapport.
  4. Ansøger efter hjemkomst returnerer en skriftlig rapport til Fynsk Erhverv underskrevet af den pågældende virksomhed.

Der er ansøgningsfrist 1. maj og 1. november

Skru op for resiliensen og få en bedre forretning

Når Fynsk Erhverv den 23. maj i fællesskab med Ecreo inviterer til fællesseminar, vil de fremmødte gå hjem med konkrete værktøjer, der skal inspirere til at forbedre kundeoplevelsen og øge virksomhedens værdi ved at skærpe det strategiske fokus. Det lover Michael Nørregaard Wilkens, der er executive advisor i den internationale rådgivningsvirksomhed Strategyzer og oplægsholder på […]

Viden til Vækst: Gode teams har psykologisk tryghed

Den 12. september inviterer vi i samarbejde med LearnX til erhvervskonference, hvor du bl.a. kan møde ledelsesrådgiver Christian Ørsted, der sætter fokus på, hvordan psykologisk tryghed kan løfte medarbejderne markant. Vi har forinden været i dialog med Christian Ørsted, der løfter lidt af sløret for sit oplæg. Husk, at du som partnervirksomhed får 50% rabat på billetprisen.

Netværk styrker Pia Mathiasens HR-kompetencer

Med HR-ansvar for over 300 medarbejdere, har HR-ansvarlig hos Ken Hygiejne Systems A/S, Pia Mathiasen, trådt ind i vores HR-netværk for at få ekstern, faglig sparring med ligesindede. Er du også interesseret i en netværksgruppe – så har vi også et til dig!

Bestyrelsesuddannelse klæder Torsten Kjeldsen bedre på til bestyrelsesarbejdet

COO i Broen-Lab, Torsten Kjeldsen, har netop færdiggjort ”Bestyrelsesuddannelsen med fokus på små og mellemstore virksomheder” ved Århus Universitet, og han kommer med en klar anbefaling. Som partnervirksomhed kan du stadig nå at komme med på en af de eftertragtede pladser til en favorabel pris - deadline for næste hold er den 17. maj 2024.

Video: Tietgenprisen 2024

Til Fynsk ErhvervsTopmøde den 18. april modtog Jens Hempel-Hansen Tietgenprisen som påskønnelse for sit store engagement indenfor cirkulær økonomi og ESG og for at stille sig i front for at gøre affald til morgendagens ressource og næste generations guld

Video: Morgendagens succes kræver innovation og stærke partnerskaber

De næste 10 år bliver vildere end de seneste 5.000, og teknologien kommer til slå igennem på måder, vi ikke kan forestille os i dag. Det er ikke alt, man kan overskue at gøre på en gang, men det handler bare om at komme med, mener innovationsekspert Mads Thimmer

Mod og vilje holder 195-årige H.J. Hansen på toppen

Med en historie, der rækker imponerende 195 år tilbage i tiden, har Odense-virksomheden H.J. Hansen præsteret en holdbarhed af international topklasse, Til trods for, at dagen for 200-års-jubilæet nærmer sig, er der bestemt ingen fare for, at H.J. Hansen går i stå. Faktisk har virksomheden aldrig været mere relevant end den er i dag. Affald […]

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer