Nyheder • 12/01/2016

Nyt medlem: “Konkurrence er godt – det holder os på tæerne”

Sortebro Kro er nyt medlem af Fynsk Erhverv. Kroen har en meget lang fynsk historie, men er i de senere år blevet kendt som én af landets bedste gourmetrestauranter. “Vi er heldige at ligge på Fyn. De bedste grøntsager overhovedet vokser lige uden for døren,” fortæller John Kofod, ejer af Sortebro Kro. 

John Kofoed købte i 1998 Sortebro Kro, som han i dag driver sammen med sin hustru, Melina. Han har tidligere arbejdet i Californien, Norge, Australien, New Zealand og Frankrig og i Danmark hos Erwin Lautherbachs køkken på Hotel Skovshoved og Restaurant Saison i Hellerup.

Kroen lå oprindeligt lidt nord fra Svendborg, men flyttede senere til Odense, hvor den i dag ligger ved indgangen til Den Fynske Landsby.

I 1998 købte John Kofod kroen, og i 1999 åbnede det nye Sortebro Kro, der i dag er kendt som en gourmetrestaurant, der leverer både mad og service på et meget højt niveau.

– Overgangen til Gourmetrestaurant foregik naturligt. Det er det, jeg kommer fra, og den slags restaurant, jeg kan finde ud af at drive. Vi startede med seks ansatte tilbage i 1999 til at være 24 i dag, så det er gået rigtig godt, fortæller John Kofod.

Fra 50 til 170 restauranter
Konkurrencen er på få år blevet meget større for Sortebro Kro, men det er kun en god ting, mener John Kofod.

– Odense er gået fra at have ca. 50 restauranter i slutningen af halvfemserne til at have omkring 170 i dag. Danskerne har fået en anden kultur omkring det at spise ude end før – vi gør det meget mere. Men vi er oprigtigt talt glade for konkurrencen. Det holder os på tæerne og får os til at udvikle os hele tiden, siger han.

Fyn er fin(e råvarer)
Sortebro Kro har et traditionelt gourmetkøkken, og restauranten bruger så vidt muligt lokale råvarer.

– Det er fantastisk at drive restaurant på Fyn.  Det er meget få steder, man har så gode råvarer i lokalområdet. Fyn har landets bedste grøntsager – sammen med området omkring Roskilde Fjord, fortæller John Kofod, der dog godt kunne tænke sig noget mere omtale af Fyn som kulinarisk rejsemål.

– På initiativ af mig rettede en masse branchefolk og ansvarlige ministre tilbage i 2009 en samlet henvendelse mod Michelin om, at de også burde kigge andre steder end København, når de uddelte stjerner i Danmark. I dag har de så udvidet til Århus, og vi håber, de også kommer til Fyn, for den publicity, som f. eks. Noma har fået, den smitter af på alle hovedstadens restauranter. Det kunne vi godt bruge på Fyn, selvom vi hos Sortebro Kro ikke selv stiler efter en Michelin-stjerne. Vi har både traditionel frokostmenu og anden menu om aftenen, og det passer ikke ind i profilen.

– Når det er sagt, så oplever vi rigtig mange kulinariske turister, som direkte rejser hertil for at spise hos os. Vi havde for ikke så lang tid siden besøg af én af verdens største food-bloggere fra New York, der spiste frokost hos os og tog videre for at spise på Falsled Kro om aftenen. Den slags omtale betyder rigtig meget for Fyn, slutter John Kofod.

 

Bcompany.dk satser på vækst med AI og trivsel

Efter en sanering har direktør Tanja Bluhme sat kursen mod vækst, hvor stærkere netværk og et kompromisløst fokus på trivsel skal styrke bcompany.dk’s konkurrencekraft.

Københavnsk tilflytter engagerer sig i det fynske erhvervsliv

Rikke Maj Thauer har taget en markant beslutning: Hun og hendes mand har rykket teltpælene op i hovedstaden for at lancere Thauer Stresscenter og Østerlund Refugium. Med flytningen følger også et ønske om at blive en aktiv del af det fynske erhvervsliv. “Vi vil gerne bidrage til udviklingen her på Fyn, og derfor giver det […]

Mentorprojekt viser styrken i fortrolige relationer

Da Rikke Bech Skougaard søgte en mentor gennem Fynsk Erhverv, blev hun sat i forbindelse med Jan Sterobo. Det udviklede sig til et forløb, hvor erfaring, sparring og tillid har skabt nye perspektiver – og vist, hvordan netværket kan bruges aktivt.

Det fynske Vækstbarometer 2025

Det fynske Vækstbarometer 2025 er klar. Her er viden og inspiration fra de fynske virksomheder til at realisere yderligere potentiale og skabe en positiv udvikling og vækst i virksomhederne i fremtiden.

Bæredygtighed når vinden vender

I en tid, hvor reglerne bliver skrevet om, vejret skaber berettigede og uberettigede overskrifter, og folkestemningen skifter med vinden, er det en reel udfordring at holde kursen i det komplekse bæredygtighedslandskab.

Brinkmann: Ledelse handler også om menneskekendskab

En god leder er ikke nødvendigvis den, der ved mest om teknologi eller har styr på flest KPI’er. Ifølge professor i psykologi ved Aalborg Universitet Svend Brinkmann er det vigtigere at kende mennesker – og at have autoritet i ordets egentlige betydning.

BCM Transtech løfter datasikkerheden til næste niveau

BCM Transtech A/S arbejder hver dag i krydsfeltet mellem avanceret mekanik, digitalisering og kundernes høje krav til driftssikkerhed. Den kombination gør datasikkerhed til en strategisk nødvendighed – og en disciplin, virksomheden nu styrker yderligere.

Unge ledere giver ny energi til fynske virksomheder

Young PRO-netværket i Fynsk Erhverv samler unge ledere og fagansvarlige i små, fortrolige grupper. Seks gange om året mødes de for at dele erfaringer, udfordre hinanden og få nye perspektiver på ledelse – nogle gange gennem besøg hos fynske virksomheder.

Fynsk tech-startup tager kampen op mod billedmisbrug

Kan man bygge en teknologisk verdensnyhed fra Odense? Thomas Eriksson mener ikke bare, at man kan – han er i fuld gang med at bevise det. Får han ret, kan Sasha blive en økonomisk succeshistorie.