Nyheder • 03/12/2015

Fem skarpe til IT-iværksætteren

House of Code er en softwareudviklingsvirksomhed, som startede i juni 2014 og i dag har afdelinger i både Odense og Århus. Vi har givet adm direktør Jonathan Bornemann Junker fem skarpe spørgsmål om iværksætteri, vækst og fynske forhold. 

House of Code er et IT-hus, som specialiserer sig i udvikling af app’s til smartphones og tablets. Virksomheden startede i juni sidste år og har været i kraftig vækst lige siden.

– Vi har en målsætning om at blive Gazelle, fortæller Jonathan Bornemann Junker.

Han er adm. direktør for virksomheden, der holder til på Kochsgade i Odense. Jonathan Bornemann Jonathan Bornemann JunkerJunker har en fortid som leder i detailbranchen og salgschef i Ikea, og han blev ansat af de to stiftere, Gert Lavsen og Rasmus Styrk, for at lede den unge iværksættervirksomhed og skabe vækst.

Fynsk Erhverv har stillet ham fem skarpe spørgsmål om iværksætteri, vækst og Fyn.

  1. Hvad er dit vigtigste råd til en kommende fynsk iværksætter?

– Tro på dig selv. Tro på ideen. Du skal have selvtilliden i orden, hvis du skal ud og sælge dig selv og dit produkt. Mærk efter: er det det her, der vil gøre dig glad? Og har du lyst til at investere al din tid i det? Så gør det!

– Sælg ideen! Kan du det, kan du sælge produktet. Vær ikke bange for, at nogen stjæler den undervejs. Holder du igen, er risikoen blot, at du bliver overhalet indenom, inden du overhovedet kommer i gang.

– Brug den feedback, du får i processen, til at udvikle dit produkt. Det er værdifuld information, som kan hjælpe dig til et endnu bedre resultat og produkt. Brug det!

  1. Hvad er den største udfordring for en digital iværksætter i Danmark? 

– Det digitale Danmark er i stor vækst og vokser i mange nye retninger. Der kommer hele tiden nye teknologier til, der skaber nye muligheder. Det gør også, at mange satser på en virksomhed inden for det digitale, og derfor er udbuddet stort og konkurrencen høj.

– En anden stor udfordring er hjælp til finansiering. Det kan være en jungle at finde frem til, hvilke muligheder du har, og finde den form der vil være passende til dit projekt.

– Og så er kvalificeret arbejdskraft en mangelvare. Vi mangler, specielt på fyn, dygtige folk til at fortsætte den digitale vækst. Heldigvis ser vi nu også flere gode tiltag, som er utroligt vigtige for, at vi kan opnå og indfri det potentiale, der er for vækst i fremtiden.

  1. Hvordan kommer man det vigtige skridt videre fra iværksættervirksomhed til etableret virksomhed?

– Lav en god plan, erkend dine egne mangler, og søg professionel hjælp, som kan hjælpe med disse.

– For at kunne tage det store skridt til at blive en mere etableret virksomhed er det vigtigt at have en god gennemarbejdet plan. Hvem er vi? Hvad står vi for? Hvor vil I hen? Og hvordan kommer I dertil? Det er en vigtig del af det fundament, der skal til for at danne rammerne for en virksomhed.

– Det er også vigtigt at erkende sine egne mangler. Det er okay som iværksætter ikke at besidde alle evnerHouse of Code selv, det er helt naturligt. Derfor er det vigtigt at finde sine ”mangler” og søge hjælp. Det kan være partnerskab eller professionel hjælp igennem konsulentydelser, advisory board eller en bestyrelse. Vigtigst er det, at du finder folk, der tror på dig, og som du tror, kan bidrage til dit projekt og kan understøtte nogle af dine ‘svage’ sider.

– Vi har i House of Code haft stor glæde af at være igennem Dansk Leder Centers ELP (Effektiv Leder Process) kursus. Her kommer du fra A-Z i en forretningsplan, og står til sidst med en færdig plan, klar til implementering. Virkelig godt for iværksættere.

  1. Hvad ville gøre det nemmere at være iværksætter i Danmark? 

– Rådgivning og gennemskuelighed. Gratis rådgivning, der kan hjælpe dig på vej og fjerne nogle af de mange spørgsmål, der hober sig op, og kan virke uoverskuelige. Alt fra opstartshjælp, juridisk hjælp, regnskabshjælp, teknisk rådgivning og guides i søgning af finansielle midler. Det spænder bredt. Kunne du som ny iværksætter med et CVR-nummer få et klippekort til nogle af disse ydelser, ville det være en stor hjælp, for behovet er forskelligt fra person til person. Nogle har måske brug for at lægge al tiden ét sted, andre på flere.

– Vi skal tænke simplicity, når vi snakker til nye iværksættere – gør det nu nemt og forståeligt. Vi skal huske, hvem vi taler til: hvad hvis det var mig selv, der skulle starte op. Ville jeg så selv finde det forståeligt?

  1. Er Fyn et godt sted at starte virksomhed? 

– Både og. Fyn kan godt være lidt overset på Danmarkskortet, men faktisk ligger vi jo let tilgængeligt midt i landet. Du finder også stor opbakning og vilje til at lykkedes med iværksætteri på Fyn, og der er en god tro på vækst for fremtiden. Så de rette forudsætninger er på plads. Så bliver kunsten at omsætte det til virkelighed. Heldigvis ser jeg også mange gode initiativer spire, som helt sikkert vil gøre Fyn mere attraktiv i fremtiden.

– Som nævnt tidligere ligger en af de store udfordringer i at trække folk til uden for Fyn. Med en baggrund i detail kender jeg nu til problematikken fra flere brancher. Det er svært at få specielt folk øst for Storebælt til at komme til Fyn. Så der er stor kamp om talenter og de dygtige medarbejdere. Derfor er det også vigtigt, at vi råber Danmark op – fortæller om de gode historier vi har, og om den vækst vi ser. Fortæller, at Fyn er en stor del af et Danmark i fremgang.

House of Code påtænker at indtræde i Fynsk Erhvervs NEXT Leveltilbud til februar.  

Skru op for resiliensen og få en bedre forretning

Når Fynsk Erhverv den 23. maj i fællesskab med Ecreo inviterer til fællesseminar, vil de fremmødte gå hjem med konkrete værktøjer, der skal inspirere til at forbedre kundeoplevelsen og øge virksomhedens værdi ved at skærpe det strategiske fokus. Det lover Michael Nørregaard Wilkens, der er executive advisor i den internationale rådgivningsvirksomhed Strategyzer og oplægsholder på […]

Viden til Vækst: Gode teams har psykologisk tryghed

Den 12. september inviterer vi i samarbejde med LearnX til erhvervskonference, hvor du bl.a. kan møde ledelsesrådgiver Christian Ørsted, der sætter fokus på, hvordan psykologisk tryghed kan løfte medarbejderne markant. Vi har forinden været i dialog med Christian Ørsted, der løfter lidt af sløret for sit oplæg. Husk, at du som partnervirksomhed får 50% rabat på billetprisen.

Netværk styrker Pia Mathiasens HR-kompetencer

Med HR-ansvar for over 300 medarbejdere, har HR-ansvarlig hos Ken Hygiejne Systems A/S, Pia Mathiasen, trådt ind i vores HR-netværk for at få ekstern, faglig sparring med ligesindede. Er du også interesseret i en netværksgruppe – så har vi også et til dig!

Bestyrelsesuddannelse klæder Torsten Kjeldsen bedre på til bestyrelsesarbejdet

COO i Broen-Lab, Torsten Kjeldsen, har netop færdiggjort ”Bestyrelsesuddannelsen med fokus på små og mellemstore virksomheder” ved Århus Universitet, og han kommer med en klar anbefaling. Som partnervirksomhed kan du stadig nå at komme med på en af de eftertragtede pladser til en favorabel pris - deadline for næste hold er den 17. maj 2024.

Video: Tietgenprisen 2024

Til Fynsk ErhvervsTopmøde den 18. april modtog Jens Hempel-Hansen Tietgenprisen som påskønnelse for sit store engagement indenfor cirkulær økonomi og ESG og for at stille sig i front for at gøre affald til morgendagens ressource og næste generations guld

Video: Morgendagens succes kræver innovation og stærke partnerskaber

De næste 10 år bliver vildere end de seneste 5.000, og teknologien kommer til slå igennem på måder, vi ikke kan forestille os i dag. Det er ikke alt, man kan overskue at gøre på en gang, men det handler bare om at komme med, mener innovationsekspert Mads Thimmer

Mod og vilje holder 195-årige H.J. Hansen på toppen

Med en historie, der rækker imponerende 195 år tilbage i tiden, har Odense-virksomheden H.J. Hansen præsteret en holdbarhed af international topklasse, Til trods for, at dagen for 200-års-jubilæet nærmer sig, er der bestemt ingen fare for, at H.J. Hansen går i stå. Faktisk har virksomheden aldrig været mere relevant end den er i dag. Affald […]

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer