Nyheder • 05/03/2015

Fem skarpe til enkeltmandsvirksomheden: CR Management

Mange fynske virksomheder består af én enkelt ansat: ejeren, og for den type virksomhed er der en række unikke udfordringer og muligheder. Vi har givet fem skarpe spørgsmål til Carsten Rosendal, som driver virksomheden CR Management APS.

CR Management er en enkeltmandsvirksomhed fra Odense, som rådgiver virksomhedsejere og ledere i at udvikle deres virksomhed, sikre deres fremtid og forbedre deres økonomiske resultater – enten som konsulent eller bestyrelsesmedlem, eller som projektleder på f. eks. it- og forretningsudviklingsplaner.

Virksomheden er etableret og drevet af Carsten Rosendal. Vi har stillet ham fem skarpe spørgsmål om, hvordan det er at drive en enkeltmandsvirksomhed på Fyn.    Crm_Logo

Hvad er den største udfordring ved at være en enkeltmandsvirksomhed?

– Det må være, at man skal være disciplineret, forstået på den måde, at man skal evne at sætte sig selv i gang, fortæller Carsten Rosendal.

– Mange har den opfattelse, at man som enkeltmandsvirksomhed er meget alene og må mangle kolleger. For mig har det dog ikke været en udfordring at arbejde som en én-mands hær med strategi og forretningsudvikling, idet jeg hovedsageligt arbejder ude i kundevirksomhederne, i nogle tilfælde i længere perioder, hvor jeg glider fint ind i organisationen, blot som en tidsbegrænset deltidsressource.

Hvad er den største fordel ved at være en enkeltmandsvirksomhed?

– Har man tidligere arbejdet i større organisationer, er det meget anderledes at starte for sig selv; det er en helt anden arbejdsstil. Som enkeltmandsvirksomhed er friheden og fleksibiliteten nok den største fordel, og herudover er der variationen i de brancher og virksomhedstyper, som mit arbejde med strategi og forretningsudvikling bringer mig ind i.

Har du planer om at ansætte flere og/eller øge din omsætning i fremtiden?

– Jeg har ingen planer om at ansætte medarbejdere. Til gengæld vil jeg gerne arbejde sammen med tilsvarende konsulenter på større opgaver.

– Derimod håber jeg selvfølgelig på gennem mit virke ude i kundevirksomhederne, at de vil blive mere konkurrencedygtige og dermed øge omsætningen og beskæftigelsen.

Hvordan synes du, det er at drive virksomhed på Fyn?

– For min virksomhed er vilkårene fine med en central placering i landet og en god infrastruktur.

– Generelt set føler jeg, at rammevilkårene for erhvervslivet er gode, men det er tankevækkende, at det gennem årene ikke har været muligt at fastholde de lidt større industrivirksomheder, Fyn var kendt for tidligere.

Hvad er det vigtigste, en virksomhed skal gøre for at få varig succes?

– Her vil jeg ikke tøve med at svare: Udarbejd en strategiplan, der, baseret på grundige analyser og beslutninger, fortæller, hvor man ønsker virksomheden skal være om tre til fem år og oplister de nødvendige strategiske initiativer. Gennemfør herefter disse initiativer, så virksomheden når sin vision og sine mål.

Skru op for resiliensen og få en bedre forretning

Når Fynsk Erhverv den 23. maj i fællesskab med Ecreo inviterer til fællesseminar, vil de fremmødte gå hjem med konkrete værktøjer, der skal inspirere til at forbedre kundeoplevelsen og øge virksomhedens værdi ved at skærpe det strategiske fokus. Det lover Michael Nørregaard Wilkens, der er executive advisor i den internationale rådgivningsvirksomhed Strategyzer og oplægsholder på […]

Viden til Vækst: Gode teams har psykologisk tryghed

Den 12. september inviterer vi i samarbejde med LearnX til erhvervskonference, hvor du bl.a. kan møde ledelsesrådgiver Christian Ørsted, der sætter fokus på, hvordan psykologisk tryghed kan løfte medarbejderne markant. Vi har forinden været i dialog med Christian Ørsted, der løfter lidt af sløret for sit oplæg. Husk, at du som partnervirksomhed får 50% rabat på billetprisen.

Netværk styrker Pia Mathiasens HR-kompetencer

Med HR-ansvar for over 300 medarbejdere, har HR-ansvarlig hos Ken Hygiejne Systems A/S, Pia Mathiasen, trådt ind i vores HR-netværk for at få ekstern, faglig sparring med ligesindede. Er du også interesseret i en netværksgruppe – så har vi også et til dig!

Bestyrelsesuddannelse klæder Torsten Kjeldsen bedre på til bestyrelsesarbejdet

COO i Broen-Lab, Torsten Kjeldsen, har netop færdiggjort ”Bestyrelsesuddannelsen med fokus på små og mellemstore virksomheder” ved Århus Universitet, og han kommer med en klar anbefaling. Som partnervirksomhed kan du stadig nå at komme med på en af de eftertragtede pladser til en favorabel pris - deadline for næste hold er den 17. maj 2024.

Video: Tietgenprisen 2024

Til Fynsk ErhvervsTopmøde den 18. april modtog Jens Hempel-Hansen Tietgenprisen som påskønnelse for sit store engagement indenfor cirkulær økonomi og ESG og for at stille sig i front for at gøre affald til morgendagens ressource og næste generations guld

Video: Morgendagens succes kræver innovation og stærke partnerskaber

De næste 10 år bliver vildere end de seneste 5.000, og teknologien kommer til slå igennem på måder, vi ikke kan forestille os i dag. Det er ikke alt, man kan overskue at gøre på en gang, men det handler bare om at komme med, mener innovationsekspert Mads Thimmer

Mod og vilje holder 195-årige H.J. Hansen på toppen

Med en historie, der rækker imponerende 195 år tilbage i tiden, har Odense-virksomheden H.J. Hansen præsteret en holdbarhed af international topklasse, Til trods for, at dagen for 200-års-jubilæet nærmer sig, er der bestemt ingen fare for, at H.J. Hansen går i stå. Faktisk har virksomheden aldrig været mere relevant end den er i dag. Affald […]

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer