Nyheder • 25/03/2021

Virtuel generalforsamling stod sin prøve

Årets ordinære generalforsamling blev for første gang i Fynsk Erhvervs snart 160-årige historie afholdt virtuelt onsdag, den 24. marts. Godt 70 fynske erhvervsledere var tilmeldt og blev med dirigentens ord ’afviklet i god ro og orden’. Og teknikken lykkedes.

Formanden gav i sin beretning bl.a. udtryk for stor anerkendelse af virksomhedernes opbakning og engagement i et svært år. Både til de arrangementer, som det lykkedes at gennemføre, i de mange netværksgrupper og i de webinarer og virtuelle møder, som tog over i takt med, at forsamlingsloftet blev sænket og restriktionerne tog om sig:

Netværk og videndeling er netop to af de vigtigste grundsten i Fynsk Erhverv, derfor er det vigtigt at fremhæve

sagde Henrik Neelmeyer i sin beretning.  Han løftede også sløret for nogle af de nye tiltag, som skal understøtte virksomhederne i en positiv udvikling i fremtiden:

  1. Det Fynske Vækstbarometer, der måler det fynske erhvervsliv på fem centrale vækstindikatorer:  Digitalisering, Bæredygtighed, Internationalisering, Professionalisering og Kerneressourcer.
  2. NEXT talent, der er en fremstrakt hånd til de fynske virksomhedsledere, der har for meget om ørerne eller har brug for nye kompetencer for at ’rykke’ på konkrete initiativer.  Her bistår Fynsk Erhverv virksomheden med at rekruttere en ung, nyuddannet kandidat med mod og stor energi står klar til at hjælpe.
  3. Videnforum – et helt nyt netværkskoncept, der henvender sig til ledere og specialister, der i fortrolighed og gensidig respekt opbygger viden, kompetencer og relationer og giver hinanden kvalificeret sparring på konkrete forretningsmuligheder og udfordringer.

Disse tre tiltag er tænkt som en del af løsningen for de mange virksomheder, der efter Coronapandemien skal genstarte væksten eller udnytte momentum

sagde formanden i sin beretning.

Regnskab 2020 og uændrede kontingentsatser for partnerskaberne blev godkendt uden bemærkninger. Derudover var der genvalg til Henrik Neelmeyer, Jørn Frandsen og Johnny Albertsen til bestyrelsen. Derimod havde Jens Hempel-Hansen besluttet sig for ikke at genopstille. Formanden takkede Jens Hempel-Hansen for sin loyale og solide indsats i Fynsk Erhvervs bestyrelse igennem de seneste 16 år. En periode, der har kaldt på store beslutninger og ikke mindst 5 år som formand hen over finanskrisen fra 2008 til 2013.

Posten blev ikke genbesat, da bestyrelsen ønsker tid til – i forlængelse af den transformation, som Fynsk Erhverv og det omkringliggende samfund undergår i øvrigt – også at kigge indad og genoverveje bestyrelsens størrelse, sammensætning og rolle, nu og i fremtiden. I henhold til vedtægterne består bestyrelsen i dag af op til 12 medlemmer, som skal være repræsentative for det fynske erhvervsliv.

Bestyrelsen konstituerer sig den 8. april 2021.

Se eller gense Fynsk Erhvervs generalforsamling den 24. marts her

Efter generalforsamlingen præsenterede Jytte Reinholdt Det fynske Vækstbarometer. Læs mere her.

Det virtuelle klimaks var indlægget ved Dagbladet Børsens perspektivredaktør og cheføkonom Steen Bocian, der gav en grundig indsigt i sundhedskrisen og dens økonomiske konsekvenser nationalt såvel som internationalt.

Læs tidligere interview med Steen Bocian her.

Paneldebat om attraktive arbejdspladser: Tid, tillid og tydelighed

Hvordan skaber vi sunde virksomheder og attraktive arbejdspladser på Fyn – og hvordan balancerer vi de mange hensyn i en kompleks tid? Det var omdrejningspunktet for en levende paneldebat på Fynsk ErhvervsTopmøde.

Video: Årets Tietgenpris-modtager bygger byer og fællesskaber

Tietgenprisen 2025 går til Per Jørgensen – medejer og bestyrelsesformand i 5E Byg A/S og drivkraft bag en lang række initiativer, der har sat tydelige aftryk i Middelfart og på Fyn.

Ekspert: Virksomheder skal holde fokus på det væsentlige

Ifølge arbejdsmarkedsresearcher Alexandra Krautwald giver målstyring kun mening, når virksomheden ser helheden og har tålmodighed til at fastholde forandringer, indtil de har bidt sig fast.

Albani: Tillid starter hos ledelsen – det er noget vi opbygger sammen

I dagens Danmark er tillid en forudsætning for overhovedet at kunne tiltrække og fastholde medarbejdere. Det har ændret måden, man driver bryggeri på hos Royal Unibrew.

Novo Nordisk i Odense: “Vi kommer ikke med spidse sko”

Når Stine Wolf Randrup træder op til debatten på Fynsk ErhvervsTopmøde den 30. april, bliver det med et klart budskab: Novo Nordisk er kommet til Odense for at blive – men med stor respekt for det fællesskab, de træder ind i. “Vi går ind i det her med ydmyghed. Vi ved, vi starter højt og […]

Kolster risikerer at sige nej til ordrer – tiltrækning af medarbejdere er blevet en ledelsesdisciplin

Hos Tømrer- og snedkerfirma Kolster A/S i Middelfart er der gang i hjulene. Men uden nok medarbejdere til at følge med efterspørgslen risikerer direktør Tue Christiansen at skulle sige nej til opgaver, han gerne ville tage ind. Markedet er der. Kunderne er der. Men for at kunne sige ja, kræver det folk – og dem […]

Stadil: Fremtidens lederskab kræver sult, mod og kant

Christian Stadil har altid gået sine egne veje. Han kombinerer buddhisme med benhård forretning og investeringer i startups med meditation og meningsfulde arbejdsfællesskaber. Til september gæster han Learn X, hvor han deler sine erfaringer med at lede i en tid præget af AI, innovation og strategisk usikkerhed.

Klimapraktikanter gav Danren Bogdol fremdrift og struktur

Danren Bogdol er en professionel servicevirksomhed med base i Odense, der gennem mere end 40 år har leveret rengøringsydelser til offentlige og private kunder i hele landet. Virksomheden bygger på faglighed, effektivitet og ordentlighed.

HR-netværk gav LAIT værktøjer til aktuel udfordring

Da Gert Rasmussen fra det digitale bureau LAIT i begyndelsen af året præsenterede en konkret HR-udfordring i Fynsk Erhvervs HR-netværk, gjorde han det med et klart formål: At få andres ærlige blik på situationen