Nyheder • 18/11/2014

Vinder af Tietgenprisen 2014 er Henrik Damsgaard

Henrik Damsgaard, områdedirektør for Nordea Fyn, vandt Tietgenprisen 2014 tirsdag aften til et udsolgt arrangement på Restaurant Pasfall i Odense. “Som tilflytter, der kun har været på øen i syv år, er jeg meget beæret over denne pris,” sagde Henrik Damsgaard efter uddelingen.

Det blev den fynske Nordea-områdedirektør Henrik Damsgaard, som tirsdag aften løb med den mest prestigefyldte, fynske erhvervspris, Tietgenprisen.

Prisen uddeles hvert år til en fynsk forretningsmand, der har bemærket sig indenfor innovation og nytænkning, og som har gjort noget ekstraordinært for såvel sin forretning som for det omkringliggende samfund.

Det er Tietgen-komiteen, som består af formanden for Fynsk Erhverv, chefredaktøren for Fyens Stiftstidende, Formand for Udvikling Fyn og formand for Tietgenskolen, nu Tietgen, der vælger årets prismodtager, og det var netop Tietgens bestyrelsesformand, Peter Zinck, som også sidder i Fynsk Erhvervs bestyrelse, der tirsdag aften afslørede, at årets vinder blev Henrik Damsgaard.

– Årets prismodtager er som en delfin. Du kan svømme alene, men ses oftest i flok, da du forstår, at så bliver resultatet bedre. Du er intelligent, kan springe højt, og har dermed altid et godt overblik. Du er social og tager ansvar, der går langt ud over dine og din virksomheds interesser. Du er udholden, og du når dine mål. Jo, der er mange lighedspunkter mellem årets prismodtager og en delfin, sagde Peter Zinck bl.a. i sin nomineringstale.

God for Nordea – og med blik for Fyn
Tietgen-komiteen lagde vægt på, at Henrik Damsgaard både har været en stor gevinst for sit eget firma og for det fynske samfundsliv bredt.

– Dit engagement ses i Talent Fyn, bestyrelsen for Young Enterprise samt bestyrelsen for Professionshøjskolen Lillebælt, sagde Peter Zinck, og fortsatte:

– Forretningsmæssigt stod du i spidsen for den svære fusion af Fionia ind i Nordea. Det var ikke let, da der netop i denne sag var mange følelser på spil på Fyn. Du gjorde det forretningsmæssigt dygtigt, netop fordi du havde og har fokus på alle interessenter. Mange i forretningsverden har ikke disse evner. De har kun fokus på parter, der har direkte eller indirekte forretningsmæssige relationer til virksomheden.

– Du fremhæver ikke dig selv, men bliver alligevel set og bemærket. Du er kreativ og ser muligheder, men har ikke behov for selv at få æren. Det er væsentligere for dig at få lagt den rigtige strategi og få de rigtige kompetencer med og de rigtige ambassadører for at sikre ideen succes.

Fyn i fremgang
Henrik Damsgaard var meget beæret over at vinde Tietgenprisen, og han lagde både i sin tale og i en snak med Fynsk Erhverv efterfølgende vægt på, at han mener, der er grund til optimisme på fyn.

– Der bliver investeret ca. 25 milliarder kroner i store infrastrukturprojekter i Odense frem til 2020. Det vil rundt regnet sige, at der
investeres 10 millioner kroner i Odense per kalenderdag. Det er rigtig meget, og i mine syv år på Fyn har jeg aldrig tidligere følt så stor optimisme og fremskridtstro, som jeg fornemmer lige nu, fortalte Henrik Damsgaard.

Årets Tietgenprisvinder fik udover et diplom som bevis også en bronceskulptur af Den lille havfrue på skødet af H. C. Andersen. Skulpturen er udført  af den anerkendte kunstner Ole Ahlberg, der særligt er berømt for sine Tintin-billeder.

Fynsk Erhverv vil gerne sige tak for et fantastisk vellykket arrangement – ikke mindst tak til Hans Christian Munck, som leverede et spændende oplæg om sin imponerende fynske forretningssucces, og stort tillykke til Henrik Damsgaard med den meget velfortjente pris.

Tildelingsgrundlaget for Tietgenprisen:

  1. Der vil blive lagt vægt på personens evne til at formidle visioner, der samtidig er begrundet i faktisk gennemførelse, som andre kan drage nytte af.
  2. Personen spiller en aktiv rolle indenfor dennes brancheområde etc., dette være sig både gennem engagement i foreninger og interesseorganisationer.
  3. Personen kan have spillet en aktiv rolle for at få dennes virksomhed til at vinde indpas på Fyn eller på anden måde have bidraget til en udvikling på Fyn.
  4. Personen har udvist forretningsmæssig etik og adfærd, dvs. er en foregangsmand-/kvinde for nye generationer af erhvervsfolk.

Tidligere modtagere af Tietgenprisen:

2013 – Bestyrelsesformand Claes Nylandssted Andersen

2012 – Adm.direktør Jørgen Dirksen, Rynkeby Foods A/S

2011 – Direktør Kristian Madsen, Gartneriet PKM A/S

2010 – Direktør Mads Pedersen, Gartneriet Alfred Pedersen & Søn

2009 – Adm. direktør Lars Hedal, Hedal Kruse Brohus A/S

2008 – Adm. direktør Hans Bøgh-Sørensen, Orifarm A/S

2007 – Adm. direktør C. C. Nielsen, Nielsen & Nielsen Holding A/S

2006 – Centerdirektør Preben Thomasen, Rosengårdcentret

Hesehus: Vil vinde hele verden med brugerdreven innovation af teknologierne som løftestang

Interview med Lars Hedal, administrerende direktør i Hesehus For 22 år siden var det ikke mange, der så mulighederne indenfor digitalisering og tech – eller EDB, som det blev kaldt dengang. Men det gjorde det nystiftede e-handelshus Hesehus. Medstifter og administrerende direktør Lars Hedal fortæller, at virksomheden fra starten havde en målsætning om at skabe […]

BG Burcharth i 100 år: Fra smøreolie til CO₂-fangst og grøn innovation

BG Burcharth er en af pionererne inden for bæredygtige løsninger, og virksomheden arbejder målrettet på at forblive aktuelle i et hurtigt skiftende marked. Men under den moderne facade ligger der en historie, der strækker sig tilbage til 1924, hvor BG Burcharth blev grundlagt i en baggård i Odense som leverandør af olie og smøreudstyr til byens værksteder.

USA’s nye verdensorden: Trusler og muligheder for fynske virksomheder under Trump

Efter nyhedsbureauet APs udmelding om, at Donald Trump har vundet det amerikanske præsidentvalg, står verden over for en betydelig omvæltning, mener tidligere forsvarschef Peter Bartram. Den 21. november kommer Peter Bartram til Fynsk ErhvervsTopmøde, hvor han deler sin viden og erfaringer om, hvad den nye globale verdensorden har af betydning for de fynske virksomheder.

HJHansen Recycling Group: Bæredygtighed som katalysator for god forretning

Interview med administrerende direktør Mogens Bach Christensen Bæredygtighed er på ingen måde et nyt koncept for HJHansen Recycling Group. Faktisk ligger det i virksomhedens DNA, forklarer administrerende direktør Mogens Bach Christensen. Siden 1880’erne har virksomheden arbejdet med cirkulær økonomi og et ansvarligt forbrug af ressourcer ved at opkøbe, forarbejde og videresælge hestesko, klude og ben […]

Integris Composites: Konkurrence styrker innovationen

VISSENBJERG: Integris Composites (Integris) er et fynsk ingeniør- og designhus med dybe rødder i det fynske, idet virksomheden oprindeligt udspringer fra det A.P. Møller-ejede Roulund. Virksomheden har gennem årene opbygget en produktion baseret på dyb materialeindsigt, og i dag er Integris etableret som en international aktør inden for avancerede kompositmaterialer til forsvarsindustrien. Med højteknologiske løsninger, […]

Nyt MasterClass-forløb: Anerkendt forretningsudvikler klæder fynske SMV’ere på til en foranderlig verden

Fynske Bank og Fynsk Erhverv tilbyder nu i samarbejde en helt ny MasterClass for fynske SMV’er, der får mulighed for at styrke deres forretningsmodel gennem et forløb med den anerkendte forretningsudvikler Michael N. Wilkens. Han har erfaring med strategiarbejde i mere end 200 danske og internationale virksomheder og oplever stor succes med sit fokus på […]

Lucia Care: Boost produktiviteten og arbejdsglæden

Dyb træthed er i dag et problem mange oplever, hvilket er med til at reducere både arbejdsglæden, kreativiteten og performance i de danske virksomheder. For at komme problemet til livs, har speciallægerne Nanna Kirkebjerg og Christian Bøving fra Lucia Care invitereret partnervirksomheder til foredrag om danskernes søvnudfordringer.

Lyt til erhvervslivet

De kommunale budgetter for det kommende år er på plads, og det afslører, at 2025 er kommunalt valgår. Fyn er et naturligt arbejdskraftopland for enhver virksomhed, uanset postnummer. Eller burde i hvert fald være det. Desværre har vi en utilstrækkelige kollektiv trafik, der gør det vanskeligere at tiltrække dygtige medarbejdere udenfor Odense og de fynske købstæder. Det kalder på en plan og på handling.

Orifarm: Imponerende vækstrejse bygger på mod og ambitioner

Orifarms imponerende vækstrejse har fra starten været præget af at tænke ud over Danmarks grænser. I dag ser virksomheden et stort potentiale for Odense inden for Life Science, som kan være med til at styrke hele Fyn.