Nyheder • 15/08/2024

Vidt forskellige brancher lærer af hinanden i cykelnetværk

Line Svindt, karriererådgiver i Magistrenes A-kasse i Odense

Selvom man er helt grøn på en racercykel og ikke har nogen erfaringer med at ligge i læ bag andre cykelryttere i et felt, kan man sagtens få fuldt udbytte – både fagligt og fysisk – af Fynsk Erhvervs Business Challenge cykelnetværk.

Det kan Line Svindt, der er karriererådgiver i Magistrenes A-kasse i Odense, bevidne, for hun tog springet i februar 2024, og hun har ikke fortrudt, selvom hun var noget nervøs de første gange, hun skulle klikke skoene i pedalerne.

Jeg synes, at det har været en rigtig god oplevelse, og det har på alle måder været utrolig let at blive en del af netværket, selvom jeg var ny på flere måder. “

For mig har det været det helt rigtige at blande det faglige og de fysiske aktiviteter,” siger Line Svindt, der også sætter stor pris på de besøg hos de andre virksomheder, der er en del af programmet.

“Jeg har altid været aktiv, og man lærer hinanden godt at kende, fordi vi mødes relativt hyppigt til træningsturene. Der opstår en god fortrolighed, og mens jeg måske ikke altid har luft eller overskud til at tale, mens vi cykler, får vi altid talt godt sammen, når vi mødes på virksomhedsbesøgene, og når vi kører sammen til de fælles arrangementer i Fynsk Erhverv,” fortæller Line Svindt videre.

Vidensdeling på tværs af brancher

Som karriererådgiver i en A-kasse er hun ikke en typisk repræsentant fra netværket, der blandt andet tæller en række virksomhedsledere, men lige præcis derfor bliver hun klædt endnu bedre på til at udføre sit arbejde, når hun cykler med.

“På flere måder agerer vi som det offentlige, og vi udfylder en myndighedsopgave, men vi er samtidig en privat virksomhed. Vores medlemmer er vores kunder, og vores produkt er at levere viden om arbejdsmarkedet til medlemmerne, så de får viden om, hvilke kompetencer der er brug for på arbejdsmarkedet, og derfor er det i højeste grad relevant for mig at have fingeren på pulsen og være i dialog med virksomhederne,” siger Line Svindt, der er blevet mødt med stor nysgerrighed fra de andre deltagere.

“De fleste begynder med at spørge, hvad man egentlig laver, og det er jo et godt sted at starte. Men ellers handler det rigtig meget om, at jeg er en slags brobygger, der kan fortælle om, hvad det er vores medlemmer kan, og som regel går der ikke ret lang tid, før vi kommer ind på, hvordan det passer med de opgaver, som virksomhederne skal have løst,” siger Line Svindt om sine oplevelser i netværket.

Og når det kommer til selve cykeldelen, har hun også godt nyt at berette efter et lille halvt år i sadlen.

“Jeg vil godt indrømme, at jeg lå søvnløs natten før jeg skulle med ud og cykle første gang, fordi jeg var bange for, at jeg ikke kunne skifte gear. Men jeg fik god hjælp, og det samme har været tilfældet de gange, hvor jeg har punkteret. Der er altid ti hænder klar til at hjælpe, så det har været en fornøjelse, og selv klikpedalerne er jeg blevet gode venner med,” lyder det med glæde i stemmen fra Line Svindt.

Poul Kjærgaard, Fyens Stiftstidende, i aktion i Business Challenge
Poul Kjærgaard (tv), i aktion i Business Challenge

Tovholder glad for det alsidige hold

Mens Line Svindt er ny i sadlen, har Fyens Stiftstidendes chefredaktør Poul Kjærgaard i adskillige år været med i gruppen, hvor han i dag er netværksfacilitator og med til at sørge for, at det faglige indhold holder højt niveau.

Af samme grund er han rigtig glad for den store alsidighed, der er i netværket.

“Som repræsentant for mediebranchen er jeg jo heller ikke som de fleste andre, men ganske som det er tilfældet for Line, så får jeg et uvurderligt udbytte af at møde repræsentanterne for de fynske virksomheder fra nærmeste hold. Indimellem falder jeg over gode historier, og samtidig får jeg også mulighed for at vise flaget for avisen,” siger Poul Kjærgaard, der også som chef bliver klædt bedre på til sit daglige arbejde.

“Der er vidt forskellige brancher med, og det er sindssygt værdifuldt for mig at høre, hvordan man knækker de forskellige udfordringer, som man møder i sin hverdag,”

fortæller chefredaktøren, der også har haft glæde af den fortrolighed, han har opbygget til flere af de andre deltagere.

“Jeg har blandt andet nydt godt af at tale med andre om ledelsesansvar. Det giver en ekstra dimension, at man kan spare og udveksle erfaringer med nogen, som man har et godt og tillidsfuldt forhold til, og det kan man ikke undgå at få, når man mødes flere gange om ugen i flere år i træk,” slutter Poul Kjærgaard.


Fakta:

Business Challenge-netværket afholder infoaften hvert år i december, og netværket begynder normalt med de første aktiviteter efter årsskiftet.

Hver uge cykles der to hverdage og en længere tur i weekenden, og den gennemsnitlige deltager er med to gange om ugen i gennemsnit.

Weekendturene arrangeres ofte som virksomhedsbesøg, hvor udgangspunktet er ved en af netværkets deltagere, og desuden deltager medlemmerne også hyppigt i samlet flok ved Fynsk Erhvervs øvrige arrangementer.

Som prikken over i’et afsluttes hvert år med en cykelrejse, hvor målet er at besejre en af de bjergtoppe, der kendes fra Tour de France, Giro d’Italia og Vuelta a España. I år går turen til Pyrenæerne i september, hvor netværket skal op over Col de Tourmalet, Hautacam og et par andre af de berygtede stigninger fra Tour de France og Vueltaen.

Klimapraktikanter gav Danren Bogdol fremdrift og struktur

Danren Bogdol er en professionel servicevirksomhed med base i Odense, der gennem mere end 40 år har leveret rengøringsydelser til offentlige og private kunder i hele landet. Virksomheden bygger på faglighed, effektivitet og ordentlighed.

HR-netværk gav LAIT værktøjer til aktuel udfordring

Da Gert Rasmussen fra det digitale bureau LAIT i begyndelsen af året præsenterede en konkret HR-udfordring i Fynsk Erhvervs HR-netværk, gjorde han det med et klart formål: At få andres ærlige blik på situationen

Masterclass i strategi og innovation begejstrede deltagerne

At skabe vækst og innovation kræver tid og refleksion – en udfordring for mange virksomheder, hvor daglig drift ofte tager al opmærksomhed. Masterclass-forløbet i strategi og innovation fra Fynske Bank og Fynsk Erhverv har imidlertid givet en række fynske virksomheder en unik mulighed for at arbejde målrettet med forretningsudvikling og netværk. “Alene det at sætte […]

HR-netværk gav LAIT værktøjer til aktuel udfordring

Da Gert Rasmussen fra det digitale bureau LAIT i begyndelsen af året præsenterede en konkret HR-udfordring i Fynsk Erhvervs HR-netværk, gjorde han det med et klart formål: At få andres ærlige blik på situationen

Fokusér på personalet: Tidlig indsats kan skabe bedre trivsel

Flere virksomheder rykker fokus fra brandslukning til forebyggelse, når det gælder medarbejdernes trivsel. Det handler om at være tæt på, tilgængelig – og klar, før problemerne vokser sig store. Det fortæller blandt andre Betina Dich Skipper, der driver virksomheden Human Navigator.

Masterclass i strategi og innovation begejstrede deltagerne

At skabe vækst og innovation kræver tid og refleksion – en udfordring for mange virksomheder, hvor daglig drift ofte tager al opmærksomhed. Masterclass-forløbet i strategi og innovation fra Fynske Bank og Fynsk Erhverv har imidlertid givet en række fynske virksomheder en unik mulighed for at arbejde målrettet med forretningsudvikling og netværk. “Alene det at sætte […]

Titech-direktør: At sige målene højt var første skridt mod succes

Fra eltavler i kælderen til landsdækkende koncern. Ulrik Juul har altid tænkt stort – og sagt det højt. Nu er Titech Electric solgt, men han fortsætter rejsen mod endnu større ambitioner som direktør i sit livsværk

Forsker: Bestyrelsesuddannelse kan være nøglen til, at SMV’ere omstiller sig til fremtiden

Bestyrelser i små og mellemstore virksomheder (SMV’er) står midt i en tid med hastige forandringer. Teknologiske fremskridt, bæredygtighed og geopolitiske ændringer kræver hurtig tilpasning

Krautwald: Nye vaner skal slå rod, før strategi bliver til virkelighed

Ifølge arbejdsmarkedsresearcher Alexandra Krautwald giver målstyring kun mening, når virksomheden ser helheden og har tålmodighed til at fastholde forandringer, indtil de har bidt sig fast.

Lokale virksomheder forholder sig til Odenses fremtid

En række lokale virksomheder greb muligheden, da Fynsk Erhverv for nylig inviterede til dialogmøde om Odense fremtidige udvikling. Anledningen var det forslag til Kommuneplan 2024-2036, som Byrådet havde sendt i høring. Også rådmand Søren Windel, adm. Direktør Erik Jespersen og byudviklingschef Karin Niemann-Christensen var mødt op for at præsentere planforslaget og lytte til virksomhedernes ønsker […]

Er du ny direktør i Fynsk Erhverv?

Vil du arbejde dedikeret for at fremme rammer og vilkår for det fynske erhvervsliv? Fynsk Erhverv mangler en visionær direktør med kommerciel forståelse og politisk tæft. Hvis det er dig, får du mulighed for at blive frontpersonen for Fyns erhvervslivs mest interessante netværksorganisation! Tæt på medlemmerne Fynsk Erhverv er en medlemsfinansieret organisation, som arbejder benhårdt […]

CFB Industri i vækst: Ledelse, fusion og strategi

Det er sjældent, at virksomhedsfusioner og generationsskifter forløber uden gnidninger, og slet ikke, når begge dele sker samtidig. Men det er ikke desto mindre i store træk, hvad der skete for CFB Industri