Nyheder • 15/02/2021

Vestfyn i fælles coronaindsats

Kiilto-direktør Bo Eriksen foran covid-19-testbilen

Mens coronaepidemien på 11. måned har lagt en dæmper på mange initiativer over hele verden, har en lang række virksomheder holdt hjulene i fuld gang trods skiftende rejserestriktioner, hjemmeskoling og lignende udfordringer.

Det gælder også i Assens kommune, hvor borgmester Søren Steen Andersen (V) priser sig lykkelig over det gode samarbejde, som kommunen har med produktionsvirksomhederne, og for de initiativer, som virksomhederne i fællesskab har ført ud i livet undervejs.

Seneste skud på stammen er, at både kommune og virksomheder har arbejdet på at øge antallet af testfaciliteter, så virksomhedernes ansatte kan blive coronatestet hyppigt, uden det lægger beslag på alle testtider for kommunens øvrige borgere.

“Et samfund er intet uden erhverv, og samtidig skal borgerne kunne være rolige over udviklingen, så det betyder alt for mig som borgmester, at virksomhederne kan få setuppet til at fungere. Vi er en spredt landkommune, så vi har gjort det sådan, at der er PCR-test i Glamsbjerg mandag, og de andre dage er der mulighed for at få foretaget kviktest skiftevis i Hårby, Assens, Aarup og i Vissenbjerg,” fortæller borgmester Søren Steen Andersen om den aftale, der blev lavet, da Carelink overtog udbuddet den 1. februar.

Stærkt netværk deler testkapaciteten

Kiilto-direktør Bo Eriksen foran covid-19-testbilen
Kiilto-direktør Bo Eriksen foran covid-19-testbilen

Ved siden af Carelinks tilbud om test har en række Assens-virksomheder desuden slået sig sammen, så deres ansatte bliver testet i Region Syddanmarks COVID-testbiler.

Rent praktisk betyder det, at der hver torsdag fremover står en gul ambulance hos Kiilto i Assens, hvor medarbejderne fra blandt andre Kiilto, Broen-Lab, Fipros, Bryggeriet Vestfyn, STC og Strøjer Tegl kan blive testet efter et fastlagt skema, som sikrer den maksimale effektivitet for både testbil og virksomheder.

“Vores produktion har kørt for fuld kraft i hele forløbet, og vi har haft en aftale i Odense, hvor medarbejderne blev testet. Med den nye løsning står testbilen fysisk på vores matrikel, og så har vi koordineret tiderne i blokke med en række af byens andre store produktionsvirksomheder, på en måde der gør, at så mange som muligt bliver testet,” fortæller Bo Eriksen, der er direktør i Kiilto, som blandt andet producerer løsninger til håndhygiejne.

“Vi har haft en tæt dialog med kommunen, om hvordan vi kunne løse det sammen, og vi har også et godt netværk i de store produktionsvirksomheder, hvor alle har lagt sig i selen og gjort, hvad de kunne,” forklarer Bo Eriksen.

“Det betyder rigtig meget, at vi kan arbejde sammen. Hvis virksomhederne hver for sig havde ringet, havde det givet et stort puslespil, hvor testbilen fra Ambulance Syd ikke havde kunnet udnytte dagen så effektivt, som den kan nu,” konstaterer Kiilto-direktøren.

Aarup-virksomhed med 180 testtider

Kasper Lundgaard Sørensen, adm dir Tempur
Kasper Lundgaard Sørensen, adm dir Tempur

Mens virksomhederne i Assens har haft gavn af at deles om en testbil fra Region Syddanmark, er situationen en lidt anden 20 kilometer væk hos Tempur i Aarup.

Siden tirsdag den 19. januar er virksomhedens ansatte i stort omfang blevet testet på virksomheden i Aarup. Da myndighederne i januar bad om, at folk, der tager på arbejde testes hver uge, tog direktør Kasper Lundgaard Sørensen og hans kollegaer fat i Region Syddanmark for at høre om mulighederne, og også her blev løsningen en aftale med en bil fra Ambulance Syd.

“Vi har lavet en aftale, som gør, at vores ansatte kan blive testet hver anden tirsdag, hvor testbilen kommer til Tempur.  At vi har kunnet få testet op til 180 medarbejdere på blot fire timer, det flytter noget ,” siger direktør Kasper Lundgaard Sørensen, der i øvrigt også glæder sig over det gode tværkommunale samarbejde.

“Koordineringen mellem virksomhederne og kommunen har betydet, at vi har en god løsning i kommunen. Vores ansatte bliver jo også testet i Glamsbjerg, Hårby, Assens, Aarup og Glamsbjerg eller i Odense, hvis de bor dér. Men nu har vi ved siden af øget antallet af testmuligheder i kommunen ved at sikre, at vores ansatte kan blive testet her,” fortæller Tempur-direktøren, der understreger, at virksomhedens testordning er helt frivillig for de ansatte.

HR-netværk gav LAIT værktøjer til aktuel udfordring

Da Gert Rasmussen fra det digitale bureau LAIT i begyndelsen af året præsenterede en konkret HR-udfordring i Fynsk Erhvervs HR-netværk, gjorde han det med et klart formål: At få andres ærlige blik på situationen

Fokusér på personalet: Tidlig indsats kan skabe bedre trivsel

Flere virksomheder rykker fokus fra brandslukning til forebyggelse, når det gælder medarbejdernes trivsel. Det handler om at være tæt på, tilgængelig – og klar, før problemerne vokser sig store. Det fortæller blandt andre Betina Dich Skipper, der driver virksomheden Human Navigator.

Masterclass i strategi og innovation begejstrede deltagerne

At skabe vækst og innovation kræver tid og refleksion – en udfordring for mange virksomheder, hvor daglig drift ofte tager al opmærksomhed. Masterclass-forløbet i strategi og innovation fra Fynske Bank og Fynsk Erhverv har imidlertid givet en række fynske virksomheder en unik mulighed for at arbejde målrettet med forretningsudvikling og netværk. “Alene det at sætte […]

Titech-direktør: At sige målene højt var første skridt mod succes

Fra eltavler i kælderen til landsdækkende koncern. Ulrik Juul har altid tænkt stort – og sagt det højt. Nu er Titech Electric solgt, men han fortsætter rejsen mod endnu større ambitioner som direktør i sit livsværk

Forsker: Bestyrelsesuddannelse kan være nøglen til, at SMV’ere omstiller sig til fremtiden

Bestyrelser i små og mellemstore virksomheder (SMV’er) står midt i en tid med hastige forandringer. Teknologiske fremskridt, bæredygtighed og geopolitiske ændringer kræver hurtig tilpasning

Krautwald: Nye vaner skal slå rod, før strategi bliver til virkelighed

Ifølge arbejdsmarkedsresearcher Alexandra Krautwald giver målstyring kun mening, når virksomheden ser helheden og har tålmodighed til at fastholde forandringer, indtil de har bidt sig fast.

Lokale virksomheder forholder sig til Odenses fremtid

En række lokale virksomheder greb muligheden, da Fynsk Erhverv for nylig inviterede til dialogmøde om Odense fremtidige udvikling. Anledningen var det forslag til Kommuneplan 2024-2036, som Byrådet havde sendt i høring. Også rådmand Søren Windel, adm. Direktør Erik Jespersen og byudviklingschef Karin Niemann-Christensen var mødt op for at præsentere planforslaget og lytte til virksomhedernes ønsker […]

Er du ny direktør i Fynsk Erhverv?

Vil du arbejde dedikeret for at fremme rammer og vilkår for det fynske erhvervsliv? Fynsk Erhverv mangler en visionær direktør med kommerciel forståelse og politisk tæft. Hvis det er dig, får du mulighed for at blive frontpersonen for Fyns erhvervslivs mest interessante netværksorganisation! Tæt på medlemmerne Fynsk Erhverv er en medlemsfinansieret organisation, som arbejder benhårdt […]

CFB Industri i vækst: Ledelse, fusion og strategi

Det er sjældent, at virksomhedsfusioner og generationsskifter forløber uden gnidninger, og slet ikke, når begge dele sker samtidig. Men det er ikke desto mindre i store træk, hvad der skete for CFB Industri