Nyheder • 09/10/2014

Veloplagt Anker Boye i Fynsk Erhverv

Traditionen tro var Odenses borgmester Anker Boye på besøg i Fynsk Erhverv til et efterårsmøde om tingenes tilstand i kommunen og om planerne for det kommende år. Stemningen var generelt præget af optimisme hos både borgmesteren og de fremmødte repræsentanter for det fynske erhvervsliv.

Det var en veloplagt op optimistisk borgmester, der torsdag eftermiddag gæstede Fynsk Erhvervs lokaler for at tale om især den økonomiske udvikling og tilstand i Odense, på Fyn og i Danmark.

Anker Boye sagde bl.a., at en forening som Fynsk Erhverv er utrolig vigtig i landspolitiske spørgsmål, fordi organisationen repræsenterer et samlet Fyn, og det er først, når man står sammen i en landsdel, at landspolitikerne begynder at lytte til én – specielt op til Folketingsvalg, hvor politikerne er særligt afhængige af deres base.

Dette gælder ikke mindst på de infrastrukturelle spørgsmål, der i sagens natur er præget af stærke, regionale interesser, hvor Anker Boye tilkendegav en generel enighed med Fynsk Erhverv i vigtigheden i, at E20-motorvejens ekstra spor indtil Svendborg-afkørslen bliver bygget færdig, og i at den nuværende brotakst på Storebæltsbroen er en væksthæmmer på Fyn især og i Danmark generelt.

Anker Boye fortalte også, at man fra kommunens side er glade for, at man så vidt muligt har opdelt byens mange nye byggeprojekter i fagentrepriser, så de lokale virksomheder har kunne konkurrere om dem – og at det indtil videre faktisk har været fynske virksomheder, som har vundet entrepriserne.

En subjektiv 77.-plads
Et medlem af Fynsk Erhvervs bestyrelse tilkendegav en undren over den 77.-plads, som Odense Kommune blev tildelt i Dansk Industris rapport Lokalt Erhvervsklima 2014 –  for han mente, at erhvervsklimaet i byen faktisk var blevet forbedret de senere år.

Anker Boye forklarede, at to tredjedele af rapporten er baseret på subjektive tilkendegivelser hos de interviewede, og at Odenses 77.-plads på den måde nok bl.a. kunne forklares med et af byens nuværende store problemer: at folk i lang tid har været vant til, at det ikke gik så godt, og at der nu især er brug for, at vi sammen begynder at tale byen op.

Fra salen lød der en kommentar om, at det især også er vigtigt ift. folks oplevelse af en kommunes service-niveau, at den konkrete medarbejder, som f.eks. en virksomhed eller en borger får fat i, er servicemindet, da det er dette møde, man bedømmer kommunen ud fra. Tilkendegivelser om service fra oven virker kun, hvis de bliver udlevet i alle led af den kommunale forvaltning.

Skibsværfter i Danmark?
Et medlem af Fynsk Erhvervs bestyrelse ville høre Anker Boye, med reference til Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass-Larsens kommentar om, at Danmark skal have et nyt skibsværft, om vi skal til at bygge skibe på Fyn.

Til det svarede borgmesteren, at han ikke skulle til at bygge skibe, for det var der andre, der var meget bedre end ham til. Kommunen kan kun give de rette betingelser til produktion – og så må dem, der er gode til deres område, gå i gang med det.

Anker Boye fortalte også om den succeshistorie, som Lindø Industripark er ved at udvikle sig til, netop fordi betingelserne er de rette derude.

 

Hesehus: Vil vinde hele verden med brugerdreven innovation af teknologierne som løftestang

Interview med Lars Hedal, administrerende direktør i Hesehus For 22 år siden var det ikke mange, der så mulighederne indenfor digitalisering og tech – eller EDB, som det blev kaldt dengang. Men det gjorde det nystiftede e-handelshus Hesehus. Medstifter og administrerende direktør Lars Hedal fortæller, at virksomheden fra starten havde en målsætning om at skabe […]

BG Burcharth i 100 år: Fra smøreolie til CO₂-fangst og grøn innovation

BG Burcharth er en af pionererne inden for bæredygtige løsninger, og virksomheden arbejder målrettet på at forblive aktuelle i et hurtigt skiftende marked. Men under den moderne facade ligger der en historie, der strækker sig tilbage til 1924, hvor BG Burcharth blev grundlagt i en baggård i Odense som leverandør af olie og smøreudstyr til byens værksteder.

USA’s nye verdensorden: Trusler og muligheder for fynske virksomheder under Trump

Efter nyhedsbureauet APs udmelding om, at Donald Trump har vundet det amerikanske præsidentvalg, står verden over for en betydelig omvæltning, mener tidligere forsvarschef Peter Bartram. Den 21. november kommer Peter Bartram til Fynsk ErhvervsTopmøde, hvor han deler sin viden og erfaringer om, hvad den nye globale verdensorden har af betydning for de fynske virksomheder.

HJHansen Recycling Group: Bæredygtighed som katalysator for god forretning

Interview med administrerende direktør Mogens Bach Christensen Bæredygtighed er på ingen måde et nyt koncept for HJHansen Recycling Group. Faktisk ligger det i virksomhedens DNA, forklarer administrerende direktør Mogens Bach Christensen. Siden 1880’erne har virksomheden arbejdet med cirkulær økonomi og et ansvarligt forbrug af ressourcer ved at opkøbe, forarbejde og videresælge hestesko, klude og ben […]

Integris Composites: Konkurrence styrker innovationen

VISSENBJERG: Integris Composites (Integris) er et fynsk ingeniør- og designhus med dybe rødder i det fynske, idet virksomheden oprindeligt udspringer fra det A.P. Møller-ejede Roulund. Virksomheden har gennem årene opbygget en produktion baseret på dyb materialeindsigt, og i dag er Integris etableret som en international aktør inden for avancerede kompositmaterialer til forsvarsindustrien. Med højteknologiske løsninger, […]

Nyt MasterClass-forløb: Anerkendt forretningsudvikler klæder fynske SMV’ere på til en foranderlig verden

Fynske Bank og Fynsk Erhverv tilbyder nu i samarbejde en helt ny MasterClass for fynske SMV’er, der får mulighed for at styrke deres forretningsmodel gennem et forløb med den anerkendte forretningsudvikler Michael N. Wilkens. Han har erfaring med strategiarbejde i mere end 200 danske og internationale virksomheder og oplever stor succes med sit fokus på […]

Lucia Care: Boost produktiviteten og arbejdsglæden

Dyb træthed er i dag et problem mange oplever, hvilket er med til at reducere både arbejdsglæden, kreativiteten og performance i de danske virksomheder. For at komme problemet til livs, har speciallægerne Nanna Kirkebjerg og Christian Bøving fra Lucia Care invitereret partnervirksomheder til foredrag om danskernes søvnudfordringer.

Lyt til erhvervslivet

De kommunale budgetter for det kommende år er på plads, og det afslører, at 2025 er kommunalt valgår. Fyn er et naturligt arbejdskraftopland for enhver virksomhed, uanset postnummer. Eller burde i hvert fald være det. Desværre har vi en utilstrækkelige kollektiv trafik, der gør det vanskeligere at tiltrække dygtige medarbejdere udenfor Odense og de fynske købstæder. Det kalder på en plan og på handling.

Orifarm: Imponerende vækstrejse bygger på mod og ambitioner

Orifarms imponerende vækstrejse har fra starten været præget af at tænke ud over Danmarks grænser. I dag ser virksomheden et stort potentiale for Odense inden for Life Science, som kan være med til at styrke hele Fyn.