Nyheder • 17/06/2014

TC Anlæg: Vi kan mærke det summer i Odense

Efter flere års stilstand synes finanskrisen at have sluppet sit tag i det fynske erhvervsliv, og i hvert fald hos entreprenørvirksomheden TC Anlæg, der som en ekstra fjer i hatten har vundet en af de første entrepriser på Thomas B. Thriges Gade-projektet.

Her skal TC Anlæg stå for jordentreprisen, når der i juni etableres p-kælder i den nordlige del af gaden, og dermed kan virksomheden glæde sig over, at det storstilede projekt har kastet endnu en opgave af sig. TC Anlæg udfører i forvejen gravearbejde i forbindelse med de arkæologiske udgravninger i gaden.

“Vi kan mærke, at det summer i Odense lige nu med en hel masse projekter. Vi er blandt andet i gang ved opførelsen af Det Tekniske Fakultet på Universitetet, tennishal ved Marienlystcentret, Plads de Labri, bygværk Rugårdsvej, Ejby Mølle Renseanlæg og Odense miljø nord. Sammen med nye opgaver som jordentreprisen til p-kælderen Thomas B. Thriges Gade og totalentreprisen på en ny undervisningsbygning på Universitetet gør det, at vi kan mærke at der sker en masse i Odense for øjeblikket,” lyder det fra Dorte Olrik, der er direktør i TC Anlæg.

Fynske virksomheder kan være med

At udbuddet på jordentreprisen kunne gå til en lokal virksomhed skyldes, at TBT-projekterne udbydes i bidder, og dermed kan de fynske virksomheder kvalificere sig til at være med i budrunderne, hvilket få havde haft kapacitet til, hvis projektet havde været samlet under et.

“Vi har valgt at bryde bygge-entrepriserne op i flere mindre fag-entrepriser. Det har vi gjort for at give flere firmaer mulighed for at byde ind på opgaverne. På den måde får vi både den bedste pris og den bedste kvalitet i byggeriet. Sidegevinsten, rent samfundsmæssigt betragtet er, at flere mindre og mellemstore virksomheder får mulighed for at få del i opgaverne,” fortæller Svend Heegaard, projektchef på “Fra gade til by”, på det officielle website.

Den beslutning glæder Dorte Olrik, som ved, at hendes hold kan løfte opgaverne:

“På den måde er der langt flere små og mellemstore fynske virksomheder, der kommer i betragtning. I modsat tilfælde ville det blive svært at prækvalificere sig til projekterne,” forklarer direktøren, som bruger fynsk arbejdskraft og samarbejdspartnere, hvor det er muligt.

Mange flere opgaver på vej

Ifølge Fra gade til by-websitet er 33 virksomheder præ-kvalificeret til byde på de otte entrepriser, der er i spil i øjeblikket, og af dem er 19 fra Fyn.
Dorte Olrik røber, at hun allerede har øjnene på yderligere en opgave, og hun håber, at TC Anlæg får mulighed for at se nærmere på adskillige flere store lokale projekter fremover.

“Lige nu regner vi på Rådhus-entreprisen ved Thomas B. Thriges Gade, og så bliver det spændende at se, hvad der ellers udbydes. Det er klart, at det betyder meget for os som en lokal virksomhed, at vi kan markere os på den slags opgaver, og vi håber da, at man også i fremtiden i Odense udbyder opgaverne på en måde som gør, at vi kan være med i bud-runderne,” siger hun.

Dorte Olriks ønske deles af Fynsk Erhverv. Vi prioriterer det offentlige-private samspil højt og udfordrer derfor gerne den offentlige sektor i forhold til at øge samarbejdet med de fynske virksomheder, bl.a. gennem valg af mindre udbud/fagentrepriser samt anvendelse af funktionsudbud – netop som det er sket med dette TBT-udbud.

Videnforum: Adgang til ny viden i et fortroligt forum

Fynsk Erhvervs Videnforum har siden 2022 tilbudt erhvervsledere en unik platform for strategisk sparring, videndeling og personlig udvikling. Her mødes ledere fra forskellige brancher i et fortroligt rum, hvor konkrete problemstillinger bliver diskuteret, erfaringer bliver delt, og nye løsninger bliver skabt. Møderne er professionelt faciliteret og sikrer, at deltagerne får konkrete redskaber, inspiration og løsninger […]

Lars Bak: Samtaler på cyklen er noget særligt

Ifølge eks-pro Lars Bak, så er cykelture perfekte til at lære hinanden at kende. Og kombinationen af cykling, erhvervsliv og personlig udvikling er det perfekte match.

Unge ledere skal styrkes i nye netværk hos Fynsk Erhverv

Hos Fynsk Erhverv åbnes dørene nu til et helt særligt Young Pro-netværk, der skal hjælpe unge ledere med at udvikle sig fagligt og personligt i et fortroligt og inspirerende forum. Thomas Olsen, som er udpeget til at facilitere netværket, bringer mere end 20 års erfaring med ledelse og udvikling af nye ledere ind i projektet. […]

BCM Transtech: Fra lokal maskinfabrik til global markedsleder

Broby: Da BCM Transtech besluttede at satse alt på en enkelt niche, ændrede det virksomhedens kurs for altid. Fra at have været en klassisk, lokal maskinfabrik med et bredt fokus på at løse alle nærværende udfordringer, blev fokus i begyndelsen af 2000’erne skarpt rettet mod ét enkelt marked. Den strategi har gjort dem til verdens […]

Hesehus: Vil vinde hele verden med brugerdreven innovation af teknologierne som løftestang

Interview med Lars Hedal, administrerende direktør i Hesehus For 22 år siden var det ikke mange, der så mulighederne indenfor digitalisering og tech – eller EDB, som det blev kaldt dengang. Men det gjorde det nystiftede e-handelshus Hesehus. Medstifter og administrerende direktør Lars Hedal fortæller, at virksomheden fra starten havde en målsætning om at skabe […]

BG Burcharth i 100 år: Fra smøreolie til CO₂-fangst og grøn innovation

BG Burcharth er en af pionererne inden for bæredygtige løsninger, og virksomheden arbejder målrettet på at forblive aktuelle i et hurtigt skiftende marked. Men under den moderne facade ligger der en historie, der strækker sig tilbage til 1924, hvor BG Burcharth blev grundlagt i en baggård i Odense som leverandør af olie og smøreudstyr til byens værksteder.

USA’s nye verdensorden: Trusler og muligheder for fynske virksomheder under Trump

Efter nyhedsbureauet APs udmelding om, at Donald Trump har vundet det amerikanske præsidentvalg, står verden over for en betydelig omvæltning, mener tidligere forsvarschef Peter Bartram. Den 21. november kommer Peter Bartram til Fynsk ErhvervsTopmøde, hvor han deler sin viden og erfaringer om, hvad den nye globale verdensorden har af betydning for de fynske virksomheder.

HJHansen Recycling Group: Bæredygtighed som katalysator for god forretning

Interview med administrerende direktør Mogens Bach Christensen Bæredygtighed er på ingen måde et nyt koncept for HJHansen Recycling Group. Faktisk ligger det i virksomhedens DNA, forklarer administrerende direktør Mogens Bach Christensen. Siden 1880’erne har virksomheden arbejdet med cirkulær økonomi og et ansvarligt forbrug af ressourcer ved at opkøbe, forarbejde og videresælge hestesko, klude og ben […]

Integris Composites: Konkurrence styrker innovationen

VISSENBJERG: Integris Composites (Integris) er et fynsk ingeniør- og designhus med dybe rødder i det fynske, idet virksomheden oprindeligt udspringer fra det A.P. Møller-ejede Roulund. Virksomheden har gennem årene opbygget en produktion baseret på dyb materialeindsigt, og i dag er Integris etableret som en international aktør inden for avancerede kompositmaterialer til forsvarsindustrien. Med højteknologiske løsninger, […]