Nyheder • 17/06/2014

TC Anlæg: Vi kan mærke det summer i Odense

Efter flere års stilstand synes finanskrisen at have sluppet sit tag i det fynske erhvervsliv, og i hvert fald hos entreprenørvirksomheden TC Anlæg, der som en ekstra fjer i hatten har vundet en af de første entrepriser på Thomas B. Thriges Gade-projektet.

Her skal TC Anlæg stå for jordentreprisen, når der i juni etableres p-kælder i den nordlige del af gaden, og dermed kan virksomheden glæde sig over, at det storstilede projekt har kastet endnu en opgave af sig. TC Anlæg udfører i forvejen gravearbejde i forbindelse med de arkæologiske udgravninger i gaden.

“Vi kan mærke, at det summer i Odense lige nu med en hel masse projekter. Vi er blandt andet i gang ved opførelsen af Det Tekniske Fakultet på Universitetet, tennishal ved Marienlystcentret, Plads de Labri, bygværk Rugårdsvej, Ejby Mølle Renseanlæg og Odense miljø nord. Sammen med nye opgaver som jordentreprisen til p-kælderen Thomas B. Thriges Gade og totalentreprisen på en ny undervisningsbygning på Universitetet gør det, at vi kan mærke at der sker en masse i Odense for øjeblikket,” lyder det fra Dorte Olrik, der er direktør i TC Anlæg.

Fynske virksomheder kan være med

At udbuddet på jordentreprisen kunne gå til en lokal virksomhed skyldes, at TBT-projekterne udbydes i bidder, og dermed kan de fynske virksomheder kvalificere sig til at være med i budrunderne, hvilket få havde haft kapacitet til, hvis projektet havde været samlet under et.

“Vi har valgt at bryde bygge-entrepriserne op i flere mindre fag-entrepriser. Det har vi gjort for at give flere firmaer mulighed for at byde ind på opgaverne. På den måde får vi både den bedste pris og den bedste kvalitet i byggeriet. Sidegevinsten, rent samfundsmæssigt betragtet er, at flere mindre og mellemstore virksomheder får mulighed for at få del i opgaverne,” fortæller Svend Heegaard, projektchef på “Fra gade til by”, på det officielle website.

Den beslutning glæder Dorte Olrik, som ved, at hendes hold kan løfte opgaverne:

“På den måde er der langt flere små og mellemstore fynske virksomheder, der kommer i betragtning. I modsat tilfælde ville det blive svært at prækvalificere sig til projekterne,” forklarer direktøren, som bruger fynsk arbejdskraft og samarbejdspartnere, hvor det er muligt.

Mange flere opgaver på vej

Ifølge Fra gade til by-websitet er 33 virksomheder præ-kvalificeret til byde på de otte entrepriser, der er i spil i øjeblikket, og af dem er 19 fra Fyn.
Dorte Olrik røber, at hun allerede har øjnene på yderligere en opgave, og hun håber, at TC Anlæg får mulighed for at se nærmere på adskillige flere store lokale projekter fremover.

“Lige nu regner vi på Rådhus-entreprisen ved Thomas B. Thriges Gade, og så bliver det spændende at se, hvad der ellers udbydes. Det er klart, at det betyder meget for os som en lokal virksomhed, at vi kan markere os på den slags opgaver, og vi håber da, at man også i fremtiden i Odense udbyder opgaverne på en måde som gør, at vi kan være med i bud-runderne,” siger hun.

Dorte Olriks ønske deles af Fynsk Erhverv. Vi prioriterer det offentlige-private samspil højt og udfordrer derfor gerne den offentlige sektor i forhold til at øge samarbejdet med de fynske virksomheder, bl.a. gennem valg af mindre udbud/fagentrepriser samt anvendelse af funktionsudbud – netop som det er sket med dette TBT-udbud.

HR-netværk gav LAIT værktøjer til aktuel udfordring

Da Gert Rasmussen fra det digitale bureau LAIT i begyndelsen af året præsenterede en konkret HR-udfordring i Fynsk Erhvervs HR-netværk, gjorde han det med et klart formål: At få andres ærlige blik på situationen

Fokusér på personalet: Tidlig indsats kan skabe bedre trivsel

Flere virksomheder rykker fokus fra brandslukning til forebyggelse, når det gælder medarbejdernes trivsel. Det handler om at være tæt på, tilgængelig – og klar, før problemerne vokser sig store. Det fortæller blandt andre Betina Dich Skipper, der driver virksomheden Human Navigator.

Masterclass i strategi og innovation begejstrede deltagerne

At skabe vækst og innovation kræver tid og refleksion – en udfordring for mange virksomheder, hvor daglig drift ofte tager al opmærksomhed. Masterclass-forløbet i strategi og innovation fra Fynske Bank og Fynsk Erhverv har imidlertid givet en række fynske virksomheder en unik mulighed for at arbejde målrettet med forretningsudvikling og netværk. “Alene det at sætte […]

Titech-direktør: At sige målene højt var første skridt mod succes

Fra eltavler i kælderen til landsdækkende koncern. Ulrik Juul har altid tænkt stort – og sagt det højt. Nu er Titech Electric solgt, men han fortsætter rejsen mod endnu større ambitioner som direktør i sit livsværk

Forsker: Bestyrelsesuddannelse kan være nøglen til, at SMV’ere omstiller sig til fremtiden

Bestyrelser i små og mellemstore virksomheder (SMV’er) står midt i en tid med hastige forandringer. Teknologiske fremskridt, bæredygtighed og geopolitiske ændringer kræver hurtig tilpasning

Krautwald: Nye vaner skal slå rod, før strategi bliver til virkelighed

Ifølge arbejdsmarkedsresearcher Alexandra Krautwald giver målstyring kun mening, når virksomheden ser helheden og har tålmodighed til at fastholde forandringer, indtil de har bidt sig fast.

Lokale virksomheder forholder sig til Odenses fremtid

En række lokale virksomheder greb muligheden, da Fynsk Erhverv for nylig inviterede til dialogmøde om Odense fremtidige udvikling. Anledningen var det forslag til Kommuneplan 2024-2036, som Byrådet havde sendt i høring. Også rådmand Søren Windel, adm. Direktør Erik Jespersen og byudviklingschef Karin Niemann-Christensen var mødt op for at præsentere planforslaget og lytte til virksomhedernes ønsker […]

Er du ny direktør i Fynsk Erhverv?

Vil du arbejde dedikeret for at fremme rammer og vilkår for det fynske erhvervsliv? Fynsk Erhverv mangler en visionær direktør med kommerciel forståelse og politisk tæft. Hvis det er dig, får du mulighed for at blive frontpersonen for Fyns erhvervslivs mest interessante netværksorganisation! Tæt på medlemmerne Fynsk Erhverv er en medlemsfinansieret organisation, som arbejder benhårdt […]

CFB Industri i vækst: Ledelse, fusion og strategi

Det er sjældent, at virksomhedsfusioner og generationsskifter forløber uden gnidninger, og slet ikke, når begge dele sker samtidig. Men det er ikke desto mindre i store træk, hvad der skete for CFB Industri