Nyheder • 01/07/2015

Seks erhvervslederes ønsker til den nye regering

Lars Løkke Rasmussen II-regeringen er nu en realitet. Det blev en ren Venstre-regering med støtte fra Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Konservative. Vi har spurgt seks erhvervsledere fra forskellige fynske brancher, hvad de har af ønsker til Danmarks nye ledelse. 

Vi spurgte før valget de fynske virksomheder, hvilke ønsker de havde til den kommende regering. Nu er valget overstået, og en ny regeringen er på plads. Den bliver som ventet ledet af Lars Løkke Rasmussen.

Flere partier gik til valg på netop de erhvervspolitiske områder, som de fynske virksomheder havde som topprioriteter, og i Fynsk Erhverv ser vi gode perspektiver for en fornuftig og vækstfremmende dagsorden i Folketingets nye sammensætning.

Men der kan være forskel på, hvad man fra branche til branche og fra virksomhed til virksomhed mener, er de vigtigste politiske spørgsmål. Vi harAZ tagteknik derfor spurgt repræsentanter fra seks forskellige fynske brancher om, hvilke tre politiske prioriteringer, de helst ser, regeringen gør noget ved.

 Direktør Jan Nielsen fra tømrerfirmaet A-Z Tagteknik A/S

1. Færre administrative byrder

– Den er på en klar førsteplads for vores vedkommende. Mængden af indberetninger og andet er blevet større de senere år, og det er efterhånden en stor belastning for os.

2. Broafgiften på Storebælt

– Vi lægger 80.000 kr. om året på broen, og det er altså lidt af et greb i lommen. Det hindrer direkte en del aktivitet for os på begge sider af Storebælt.

3. Miljøafgift og registreringsafgift på biler

– For en transporttung virksomhed som vores betyder det rigtig meget, at transport er så dyrt i Danmark.ERA

Inge-Merete Koch, direktør i transportvirksomheden ERA-transport A/S

1. Det tredje spor på resten af motorvejen over Fyn

2. Meget mere kontrol af udenlandske lastbiler i Danmark mht. overtrædelse af  cabotageregler, betaling af vejskat, køre/hviletid mm.

3. Reduktion af betalinger til diverse fonde og kontrolmyndigheder

 

Niels Søren Rasmussen, direktør i GASA Group, en af Europas førende handelsvirksomheder i gartneribranchen. 

1. PSO-afgiften skal ændres

gasa-group– PSO-afgiften er virkelig afgørende for gartneribranchen. Vi konkurrerer på et internationalt marked mod virksomheder, som ikke betaler den afgift.

2. Øvrige rammevilkår

– Omkostningsniveauet ved at drive virksomhed er meget højt i Danmark. Her håber jeg, at regeringen vil se på, om der er andre skatter og afgifter, der kunne ændres.

3. Konkrete jobskabende initiativer

 

Bodil Clara Johansen adm. direktør for gartneriet Thoruplund

1. Omlægning af PSO-afgiften, så den ikke belaster erhvervslivet, og så vi har lige konkurrencevilkår med de lande, vi vi eksporterer til, f.eks. Sverige,Thoruplund Tyskland og Holland

2. Langsommere omstilling af grøn energi, så vi er på samme niveau som vores nabolande

3. Færre regler, mindre bureaukrati

Claus Dansbo, direktør i håndværkervirksomheden Dansbo Enterprise A/S

1. Sænke topskatten

2. Fokus på social dumping

3. Sænke selskabsskatten

Dansbo

 

 

 

 

Jørgen Jensen, direktør i IT-virksomheden Agidon

1. Lad os være i fred

– Jeg har kun to ønsker til regeringen, til gengæld er den øverste prioritet meget generel: politikerne skal ganske enkelt skal lade os være i fred og holde ro på både politikken og på deres udmeldinger. Virksomheder i dag skal indberette rigtig meget til det offentlige i form af statistikker og andet, og  IT-branchen tror jeg er særligt hårdt ramt. Politikerne har jo længe haft meget store forhåbninger til IT-sektoren, og det har de reageret på, ved at pålægge os alle mulige administrative opgaver for at analysere branchen på kryds og tværs, og vi har simpelthen ikke ressourcerne til det, udtaler Jørgen Jensen.

– Og så kunne vi godt tænke os noget stabilitet. Hver gang, der kommer en lovændring, eller der bare er snak om det, så påvirker det, hvordan en hel masse mennesker agerer på markedet. Ofte på måder, som politikerne ikke forudser.Agidon1

– Derudover bør politikerne fjerne alle de mange forskellige støtteordninger, de deler ud til forskellige dele af erhvervslivet. De gavner ikke i det store billede. Dem, der får støtten, udkonkurrerer jo bare dem, der ikke får den, og så er vi lige vidt. Hvis alle har lige vilkår, så overlever de konkurrencedygtige.

– Virksomheder er bedst til selv at drive virksomhed, så det øverste ønske er kort og godt mindre politisk indblanding.

2. Statslige arbejdspladser til provinsen

– Der er rigtig mange statslige arbejdspladser, hvor der ikke er rationelle grunde til, de ligger i hovedstadsområdet. Der er masser af ledige djøffer i provinsen, som kunne bruge den håndsrækning, og provinsen kunne i det hele taget godt bruge et skub fra det offentlige – især når det giver så god mening. Det kan kun gå for langsomt.

 

Hesehus: Vil vinde hele verden med brugerdreven innovation af teknologierne som løftestang

Interview med Lars Hedal, administrerende direktør i Hesehus For 22 år siden var det ikke mange, der så mulighederne indenfor digitalisering og tech – eller EDB, som det blev kaldt dengang. Men det gjorde det nystiftede e-handelshus Hesehus. Medstifter og administrerende direktør Lars Hedal fortæller, at virksomheden fra starten havde en målsætning om at skabe […]

BG Burcharth i 100 år: Fra smøreolie til CO₂-fangst og grøn innovation

BG Burcharth er en af pionererne inden for bæredygtige løsninger, og virksomheden arbejder målrettet på at forblive aktuelle i et hurtigt skiftende marked. Men under den moderne facade ligger der en historie, der strækker sig tilbage til 1924, hvor BG Burcharth blev grundlagt i en baggård i Odense som leverandør af olie og smøreudstyr til byens værksteder.

USA’s nye verdensorden: Trusler og muligheder for fynske virksomheder under Trump

Efter nyhedsbureauet APs udmelding om, at Donald Trump har vundet det amerikanske præsidentvalg, står verden over for en betydelig omvæltning, mener tidligere forsvarschef Peter Bartram. Den 21. november kommer Peter Bartram til Fynsk ErhvervsTopmøde, hvor han deler sin viden og erfaringer om, hvad den nye globale verdensorden har af betydning for de fynske virksomheder.

HJHansen Recycling Group: Bæredygtighed som katalysator for god forretning

Interview med administrerende direktør Mogens Bach Christensen Bæredygtighed er på ingen måde et nyt koncept for HJHansen Recycling Group. Faktisk ligger det i virksomhedens DNA, forklarer administrerende direktør Mogens Bach Christensen. Siden 1880’erne har virksomheden arbejdet med cirkulær økonomi og et ansvarligt forbrug af ressourcer ved at opkøbe, forarbejde og videresælge hestesko, klude og ben […]

Integris Composites: Konkurrence styrker innovationen

VISSENBJERG: Integris Composites (Integris) er et fynsk ingeniør- og designhus med dybe rødder i det fynske, idet virksomheden oprindeligt udspringer fra det A.P. Møller-ejede Roulund. Virksomheden har gennem årene opbygget en produktion baseret på dyb materialeindsigt, og i dag er Integris etableret som en international aktør inden for avancerede kompositmaterialer til forsvarsindustrien. Med højteknologiske løsninger, […]

Nyt MasterClass-forløb: Anerkendt forretningsudvikler klæder fynske SMV’ere på til en foranderlig verden

Fynske Bank og Fynsk Erhverv tilbyder nu i samarbejde en helt ny MasterClass for fynske SMV’er, der får mulighed for at styrke deres forretningsmodel gennem et forløb med den anerkendte forretningsudvikler Michael N. Wilkens. Han har erfaring med strategiarbejde i mere end 200 danske og internationale virksomheder og oplever stor succes med sit fokus på […]

Lucia Care: Boost produktiviteten og arbejdsglæden

Dyb træthed er i dag et problem mange oplever, hvilket er med til at reducere både arbejdsglæden, kreativiteten og performance i de danske virksomheder. For at komme problemet til livs, har speciallægerne Nanna Kirkebjerg og Christian Bøving fra Lucia Care invitereret partnervirksomheder til foredrag om danskernes søvnudfordringer.

Lyt til erhvervslivet

De kommunale budgetter for det kommende år er på plads, og det afslører, at 2025 er kommunalt valgår. Fyn er et naturligt arbejdskraftopland for enhver virksomhed, uanset postnummer. Eller burde i hvert fald være det. Desværre har vi en utilstrækkelige kollektiv trafik, der gør det vanskeligere at tiltrække dygtige medarbejdere udenfor Odense og de fynske købstæder. Det kalder på en plan og på handling.

Orifarm: Imponerende vækstrejse bygger på mod og ambitioner

Orifarms imponerende vækstrejse har fra starten været præget af at tænke ud over Danmarks grænser. I dag ser virksomheden et stort potentiale for Odense inden for Life Science, som kan være med til at styrke hele Fyn.