Nyheder • 27/01/2025

Revy-ejer: “Jeg er vant til at skabe noget ud af ingenting”

Niels Olsen og Lars Arvad på scenen i Odense Sommerrevy

Lars Arvad er direktør og ejer af Odense Sommerrevy, en af Danmarks førende revyer. Virksomheden drives i dag med en professionel bestyrelse og et strategisk fokus, der sikrer både kunstnerisk og økonomisk succes. Lars Arvad har selv haft en central rolle i udviklingen, fra at stå for alt i starten til at samarbejde med erhvervsfolk, der skærper retningen for revyen.

“Det har været en stor omvæltning fra at stå alene med det hele til at have en professionel bestyrelse. I dag handler det ikke kun om at lave revy, men også om strategi, udvikling og samarbejde. Det har gjort os stærkere.”

Sparring med bestyrelsen har lært Lars Arvad at tænke langsigtet, men også at holde fast i sin egen vision for, hvad revyen skal være.
“Jeg bliver udfordret på mine holdninger, og det gør os skarpere. Men jeg holder fast i, at vi ikke kan gå på kompromis med revyens DNA. Vi skal have balance mellem økonomi og kvalitet – og nogle gange må jeg insistere på, at mavefornemmelsen er vigtigere end tallene.”

En drøm, der blev til virkelighed

Som 18-årig drømte Lars Arvad om en revy på engen. I dag er den drøm realiseret, men rejsen har ikke været uden udfordringer.

“De første år var hårde. I 2016 tabte vi 1,5 millioner kroner, og året efter var underskuddet steg med en million, så på det tidspunkt var vi samlet bagud med en million. Det var svært at få det til at løbe rundt, men jeg solgte en del af virksomheden til investorer for at sikre projektet. Det var en nødvendig beslutning, selvom det ikke var nemt.”

Efter flere år med økonomisk kamp vendte udviklingen. I 2018 var der for første gang balance i økonomien, og revyen begyndte at tjene penge. Store navne som Bodil Jørgensen, Niels Olsen, Thomas Mørk og Vicki Berlin var med til at trække publikum, og billetsalget steg markant.

“Vi gik fra 11.000 til 23.000 solgte billetter, og det gav os mulighed for at investere i endnu bedre produktioner. Vi blev for alvor en del af den danske revyscene,” siger Lars Arvad, der også selv var på scenen med ovenstående stjernebesætning.

Mod, krise og genopbygning

Lars Arvad har altid været drevet af lysten til at skabe, men det har også krævet mod at tage chancer.

“At satse noget er en del af iværksætteri. Der er altid en risiko, men det er også dér, magien opstår.”

Som mange andre blev Odense Sommerrevy ramt af coronapandemien, der satte hele branchen på pause.

“Vi havde skudt billetsalget til 2020 i gang, og alt så lovende ud – indtil coronaen kom. Det ændrede publikums vaner, og vi kæmper stadig med eftervirkningerne. Men vi er kommet stærkt igen og er foran på billetsalget nu,” fortæller Lars Arvad, der giver en stor del af æren for den genopstandelse videre.

“I 2020 ansatte jeg Jani Methmann som direktør, og hun havde en meget stor aktie i, at vi kom igennem coronakrisen, og jeg har heldigvis masser at gøre med hende, for i dag er hun direktør i Revy Danmark, som jeg er formand for,” siger Lars Arvad, som i dag har købt investorerne ud og står som eneejer af virksomheden, som han også er direktør for.

“Det betyder meget for mig at have fuld kontrol igen. Vi har stadig det samme CVR-nummer som i 2008, og jeg er stolt af, at vi har holdt fast i vores oprindelige værdier, samtidig med at vi har udviklet os.”

Fornyelse i en traditionsrig genre

Lars Arvad på scenen i Odense Sommerrevy
Lars Arvad på scenen i Odense Sommerrevy

Revyens styrke ligger ifølge Lars Arvad i dens evne til at kombinere humor med samfundsrelevans.

“Vi skal turde tage fat i samfundet, sparke opad og gøre grin med magthaverne. Det er dér, revyen har sin berettigelse. Det handler om at ramme publikum med satire, parodier og komik, der både er aktuelt og sjovt.”

Revygenren har gennem årene været udfordret, men Lars Arvad ser stort potentiale i at forny den.

“Stand-up-bølgen i 90’erne satte os under pres, men revyen har noget, stand-up ikke har. Vi kan favne bredere, være mindre navlebeskuende og skabe et fællesskab, som alle kan spejle sig i. Det er vores styrke.”

Blik mod fremtiden

I dag er Odense Sommerrevy mere end blot en forestilling. Det er en oplevelse, der samler publikum under unikke rammer i Fruens Bøge. Lars Arvad står stadig i spidsen og bruger sin erfaring som skuespiller og instruktør til at sikre, at revyen hele tiden udvikler sig.

“Jeg arbejder tæt med holdet og sørger for, at vi altid er på omgangshøjde med publikum. Det er vigtigt at lytte, tilpasse sig og tage de rigtige beslutninger – nogle gange på ren intuition.”

Odense Sommerrevy står stærkere end nogensinde før, men Lars Arvad hviler ikke på laurbærrene.

“Jeg elsker at skabe noget, der samler folk. For mig handler det om at bygge videre på det, vi har skabt, og sikre, at revyen fortsætter med at være relevant i fremtiden.”

 

Stadil: Fremtidens lederskab kræver sult, mod og kant

Christian Stadil har altid gået sine egne veje. Han kombinerer buddhisme med benhård forretning og investeringer i startups med meditation og meningsfulde arbejdsfællesskaber. Til september gæster han Learn X, hvor han deler sine erfaringer med at lede i en tid præget af AI, innovation og strategisk usikkerhed.

Klimapraktikanter gav Danren Bogdol fremdrift og struktur

Danren Bogdol er en professionel servicevirksomhed med base i Odense, der gennem mere end 40 år har leveret rengøringsydelser til offentlige og private kunder i hele landet. Virksomheden bygger på faglighed, effektivitet og ordentlighed.

HR-netværk gav LAIT værktøjer til aktuel udfordring

Da Gert Rasmussen fra det digitale bureau LAIT i begyndelsen af året præsenterede en konkret HR-udfordring i Fynsk Erhvervs HR-netværk, gjorde han det med et klart formål: At få andres ærlige blik på situationen

Fokusér på personalet: Tidlig indsats kan skabe bedre trivsel

Flere virksomheder rykker fokus fra brandslukning til forebyggelse, når det gælder medarbejdernes trivsel. Det handler om at være tæt på, tilgængelig – og klar, før problemerne vokser sig store. Det fortæller blandt andre Betina Dich Skipper, der driver virksomheden Human Navigator.

Masterclass i strategi og innovation begejstrede deltagerne

At skabe vækst og innovation kræver tid og refleksion – en udfordring for mange virksomheder, hvor daglig drift ofte tager al opmærksomhed. Masterclass-forløbet i strategi og innovation fra Fynske Bank og Fynsk Erhverv har imidlertid givet en række fynske virksomheder en unik mulighed for at arbejde målrettet med forretningsudvikling og netværk. “Alene det at sætte […]

Titech-direktør: At sige målene højt var første skridt mod succes

Fra eltavler i kælderen til landsdækkende koncern. Ulrik Juul har altid tænkt stort – og sagt det højt. Nu er Titech Electric solgt, men han fortsætter rejsen mod endnu større ambitioner som direktør i sit livsværk

Forsker: Bestyrelsesuddannelse kan være nøglen til, at SMV’ere omstiller sig til fremtiden

Bestyrelser i små og mellemstore virksomheder (SMV’er) står midt i en tid med hastige forandringer. Teknologiske fremskridt, bæredygtighed og geopolitiske ændringer kræver hurtig tilpasning

Krautwald: Nye vaner skal slå rod, før strategi bliver til virkelighed

Ifølge arbejdsmarkedsresearcher Alexandra Krautwald giver målstyring kun mening, når virksomheden ser helheden og har tålmodighed til at fastholde forandringer, indtil de har bidt sig fast.

Lokale virksomheder forholder sig til Odenses fremtid

En række lokale virksomheder greb muligheden, da Fynsk Erhverv for nylig inviterede til dialogmøde om Odense fremtidige udvikling. Anledningen var det forslag til Kommuneplan 2024-2036, som Byrådet havde sendt i høring. Også rådmand Søren Windel, adm. Direktør Erik Jespersen og byudviklingschef Karin Niemann-Christensen var mødt op for at præsentere planforslaget og lytte til virksomhedernes ønsker […]