Nyheder • 01/03/2012

RedWEB – når ‘world wide web’ tages bogstaveligt

Du kender dem måske som hovedsponsorer for FC Fyn. Men ellers gør den fynske webudbyder og it-konsulentvirksomhed redWEB ikke meget væsen af sig.
Men faktisk er redWEB pt. verdens største webbureau, når det gælder speciale i det brugervenlige styresystem Joomla. Virksomheden har konsulenter siddende i bl.a. Holland, England, Indien, Frankrig og USA, og de i alt 55 medarbejderne hos redWEB er således fordelt i Odense, Århus og rundt omkring i verden, hvor de arbejder med alt fra almindelige websites til integrerede webshops samt specialudviklede webportaler, udvikling af apps til iPhone og søgemaskineoptimmering.
Blandt redWEBs danske kunder er bl.a. Mærsk, IBC, Kolding Kommune og Odense Marcipan.

RedWEB regner med at nå en fordobling af omsætningen i indværende år, og har som en del af vækststrategien netop åbnet nyt kontor i Vietnam med fem mand ansat.

Læs hvorfor virksomheden tager begrebet ‘world wide web’ alvorligt og ser hele verden som sin elektroniske arbejdsplads i nedenstående interview med salgsdirektør og partner i redWEB, Anders Trans Sørensen:

Hvor adskiller redWEB sig fra andre webudbydere?
Der er rigtig mange om buddet – Men vi adskiller os primært på tre områder: Vi er en ret stor virksomhed med mere end 50 ansatte. Vi laver unikke og komplicerede – såkaldte high-end løsninger. Vi arbejder kun med det brugervenlige Joomla CMS – og så er redWEB jo et af de største konsulentbureauer i verden inden for dette specifikke CMS system.  

Der er ikke så mange “almindelige” mennesker, der kender redWEB – hvad tror du, det skyldes?
Vi er en forholdsvis ”ung” virksomhed, som er vækstet rigtig meget inden for specielt det sidste år. Vores kendskabsgrad er nu også steget rigtig meget, og jeg tror, at inden for det næste år, vil vi være væsentlig mere ”kendte”.

Hvorfor har I valgt at åbne kontorer i Vietnam og i Indien?
Formentlig af samme grund som mange andre virksomheder: Lønningerne er væsentligt lavere, og kvaliteten er faktisk ret høj. Vi har dog en klar filosofi om, at der ikke bliver lavet noget offshore, som vi ikke også kan herhjemme. Desuden giver det vores produktionsapparat en kæmpe fleksibilitet ved spidsbelastninger.

Vi er jo glade for at have jer her på Fyn – men hvorfor har I valgt at have base her i Odense?
Ronni, som er stifter af redWEB er Fynbo, og derfor var det naturligt at vælge Odense som base. Men når vi arbejder med software, er geografien næsten lige meget, hvilket jo også gør, at vi har kunder over hele verden.

Hvem er jeres typiske kunder?
Vores kunder er ikke den virksomhed, som tror at discountløsningen er lige så god som high-end løsningen. Vores kunder ved, hvad kvalitet er, og de vil gerne inspireres og bruge os som sparringspartner. Vores kunder er trofaste, og det er ofte langvarige samarbejdsforhold, vi har med vores kunder, da webløsninger som oftest er dynamiske, og teknologien udvikler sig lynhurtigt. F.eks. lavede vi kun integration til sociale medie på ca. 5 % af vores løsninger for to år siden – I dag er det over 80% som har en eller anden form for integration til sociale medier. I dag er det meget App’s og mobile websites som er på dagsordenen. Størrelsen på vores kunder varierer bredt. Vi har store kunder som Mærsk og Radiometer i portefolie men også mange små og mellemstore virksomheder, som kender vigtigheden af en ordentlig web marketings platform, som en hjemmeside jo bør være i dag.

I har lige landet en stor ordre hos Kolding Kommune – har I planer om at få flere kommunale kunder?
Ja, det har vi bestemt. Kommuneløsninger er både store og komplekse løsninger, som kræver stor usabillity og brugervenlighed. Og det er bl.a. inden for dette felt, at vi er ret stærke og syntes, det er sjovt at arbejde. E-handels løsninger er et helt andet område, som vi også arbejder rigtig meget med.

Læs meget mere på bl.a. www.redweb.dk , www.redhost.dk og www.redcomponent.com

 

 

Hesehus: Vil vinde hele verden med brugerdreven innovation af teknologierne som løftestang

Interview med Lars Hedal, administrerende direktør i Hesehus For 22 år siden var det ikke mange, der så mulighederne indenfor digitalisering og tech – eller EDB, som det blev kaldt dengang. Men det gjorde det nystiftede e-handelshus Hesehus. Medstifter og administrerende direktør Lars Hedal fortæller, at virksomheden fra starten havde en målsætning om at skabe […]

BG Burcharth i 100 år: Fra smøreolie til CO₂-fangst og grøn innovation

BG Burcharth er en af pionererne inden for bæredygtige løsninger, og virksomheden arbejder målrettet på at forblive aktuelle i et hurtigt skiftende marked. Men under den moderne facade ligger der en historie, der strækker sig tilbage til 1924, hvor BG Burcharth blev grundlagt i en baggård i Odense som leverandør af olie og smøreudstyr til byens værksteder.

USA’s nye verdensorden: Trusler og muligheder for fynske virksomheder under Trump

Efter nyhedsbureauet APs udmelding om, at Donald Trump har vundet det amerikanske præsidentvalg, står verden over for en betydelig omvæltning, mener tidligere forsvarschef Peter Bartram. Den 21. november kommer Peter Bartram til Fynsk ErhvervsTopmøde, hvor han deler sin viden og erfaringer om, hvad den nye globale verdensorden har af betydning for de fynske virksomheder.

HJHansen Recycling Group: Bæredygtighed som katalysator for god forretning

Interview med administrerende direktør Mogens Bach Christensen Bæredygtighed er på ingen måde et nyt koncept for HJHansen Recycling Group. Faktisk ligger det i virksomhedens DNA, forklarer administrerende direktør Mogens Bach Christensen. Siden 1880’erne har virksomheden arbejdet med cirkulær økonomi og et ansvarligt forbrug af ressourcer ved at opkøbe, forarbejde og videresælge hestesko, klude og ben […]

Integris Composites: Konkurrence styrker innovationen

VISSENBJERG: Integris Composites (Integris) er et fynsk ingeniør- og designhus med dybe rødder i det fynske, idet virksomheden oprindeligt udspringer fra det A.P. Møller-ejede Roulund. Virksomheden har gennem årene opbygget en produktion baseret på dyb materialeindsigt, og i dag er Integris etableret som en international aktør inden for avancerede kompositmaterialer til forsvarsindustrien. Med højteknologiske løsninger, […]

Nyt MasterClass-forløb: Anerkendt forretningsudvikler klæder fynske SMV’ere på til en foranderlig verden

Fynske Bank og Fynsk Erhverv tilbyder nu i samarbejde en helt ny MasterClass for fynske SMV’er, der får mulighed for at styrke deres forretningsmodel gennem et forløb med den anerkendte forretningsudvikler Michael N. Wilkens. Han har erfaring med strategiarbejde i mere end 200 danske og internationale virksomheder og oplever stor succes med sit fokus på […]

Lucia Care: Boost produktiviteten og arbejdsglæden

Dyb træthed er i dag et problem mange oplever, hvilket er med til at reducere både arbejdsglæden, kreativiteten og performance i de danske virksomheder. For at komme problemet til livs, har speciallægerne Nanna Kirkebjerg og Christian Bøving fra Lucia Care invitereret partnervirksomheder til foredrag om danskernes søvnudfordringer.

Lyt til erhvervslivet

De kommunale budgetter for det kommende år er på plads, og det afslører, at 2025 er kommunalt valgår. Fyn er et naturligt arbejdskraftopland for enhver virksomhed, uanset postnummer. Eller burde i hvert fald være det. Desværre har vi en utilstrækkelige kollektiv trafik, der gør det vanskeligere at tiltrække dygtige medarbejdere udenfor Odense og de fynske købstæder. Det kalder på en plan og på handling.

Orifarm: Imponerende vækstrejse bygger på mod og ambitioner

Orifarms imponerende vækstrejse har fra starten været præget af at tænke ud over Danmarks grænser. I dag ser virksomheden et stort potentiale for Odense inden for Life Science, som kan være med til at styrke hele Fyn.