Nyheder • 07/01/2015

Redtz: Månedens virksomhed taler Fyns sag

Årets første ‘månedens virksomhed’ er Redtz fra Odense. Redtz producerer glas- og alufacader til bygninger og har i de senere år haft stor vækst – bl.a. med kontrakter på flere af de store nye offentlige anlægsprojekter i Odense – og så har de på positiv vis blandet sig i debatten om fremtiden for fynsk erhvervsliv. 

For halvandet år siden flyttede familievirksomheden Redtz fra Skibhuskvarteret i Odense til deres nuværende adresse på Niels Bohrs Allé. Firmaet havde længe haft større og større ordrer i bogen, så der var simpelthen nødt til at blive mere plads.

– Det har egentlig aldrig gået skidt for os, men vi har haft nogle særligt gode år på det seneste, bl.a. fordi vi har turde sige ja til flere store ordrer. Og det har betalt sig, for vores omsætning er fordoblet på ret kort tid, fortæller direktør og indehaver siden 2011, Morten Redtz Jensen, der er tredje generation Redtz i spidsen for virksomheden, der havde 100 års jubilæum sidste år. 

Redtz producerer glas- og aluminiumsfacader til bygninger – se eksempler her – og de arbejder i dag bl.a. på Cortex Park ved det nye OUH, hvor Redtz udfører lukningsentreprisen med alufacader og Uglas (se billedet til højre, red.) samt det tilhørende kollegie og tillægsbygningen til universitetet, OU44. Alle sammen projekter, som stammer fra de store, offentlige investeringer, der kommer Odense og Fyn til gode i disse år.

– Det er vigtigt, at det er fynske virksomheder, som får de her entrepriser, så det er på Fyn, man får glæde af pengene. Vi har jo også en stor geografisk fordel, som gør, at vi kan arbejde meget mere fleksibelt, siger Morten Redtz.

Gode ansatte gør forskellen
Han siger også, at det især er firmaets specialisering og medfølgende ekspertise, som giver dem en konkurrencefordel i branchen, og så muligheden for at være fleksible overfor kundens ønsker. Og alt det er kun muligt, fordi Redtz har virkelig dygtige ansatte.

– Jeg kan ikke sige andet end dét: det er ekspertisen i vores medarbejderstab, som gør hele forskellen. Der har jeg været meget heldig med at få de helt rigtige ansatte på de rigtige tidspunkter, siger Morten Redtz.

 “Vi har mistet mange mindre opgaver på Sjælland, fordi det bliver for dyrt for kunden også at skulle betale broafgiften. Ved større og længerevarende opgaver på Sjælland flytter vores ansatte på hotel, så de slipper for at pendle.”

Firmaet har en fyldt ordrebog året ud og ser positivt på fremtiden, men man regner ikke med noget.

– Byggebranchen er generelt meget usikker, især efter krisen, så vi arbejder ikke ud fra femårsplaner eller andet i den stil. Vi tager både udfordringer og chancer, som de kommer, og når de kommer, forklarer Morten Redtz.

Presset på prisen – og på broafgiften
I byggebranchen er kompetencer og kvalitet dog ikke det eneste, kunder kigger efter, prisen er også vigtig.

– Prisen er måske halvdelen, og så kommer ting som kvalitet, geografisk afstand til opgaven, erfaring, fleksibilitet og kompetencer længere nede på listen, siger Morten Redtz.

Priskonkurrencen gør, at en ting som broafgiften for at køre over Storebæltsbroen bliver en afgørende faktor i mange opgaver.

– Vi har mistet mange mindre opgaver på Sjælland, fordi det bliver for dyrt for kunden også at skulle betale broafgiften. Ved større og længerevarende opgaver på Sjælland flytter vores ansatte på hotel, så de slipper for at pendle, fortæller Morten Redtz.

På samme måde bevirker broafgiften også, at Redtz slet ikke tænker i rekruttering fra Sjælland, fordi det vil være for dyrt for medarbejdere at pendle til arbejde på Fyn.

Derfor har Redtz også været i medierne for at fortælle om, hvordan broafgiften påvirker det fynske erhvervsliv, og virksomheden er glad for, at Fynsk Erhverv kæmper samme sag.

Mindre uddannelser på Fyn
Skulle Morten Redtz Jensen nævne en anden sag, som Fynsk Erhverv kunne være med til at kæmpe for virksomheder som hans egen, så kunne det være at få de små erhvervsuddannelser til Fyn.

– Der er f.eks. kun én glarmesteruddannelse i Danmark, og den ligger i Holbæk. Med de her små uddannelser, hvor eleverne skal i lære og på praktikophold, så kunne det måske være en god idé, at skolen lå midt i landet, siger Morten Redtz.

Læs mere om Redtz her

 

 

ESG-strategien er bestyrelsens ansvar – Er din SMV-bestyrelse klædt på?

Af Professor Annabeth Aagaard, Aarhus Universitet I takt med at EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) trækker virksomhederne tættere på en ny virkelighed, står danske SMV’er over for en afgørende transformation. CSRD kræver, at store virksomheder systematisk rapporterer på en lang række ESG-parametre, herunder deres samlede CO₂-aftryk. Dette indebærer ikke blot deres egen udledning (Scope […]

Direktør Jytte Reinholdt forlader Fynsk Erhverv i 2025

Efter 17 år som direktør har Jytte Reinholdt meddelt Fynsk Erhvervs bestyrelse, at hun ønsker at overlade stafetten til en ny direktør i løbet af 2025. Beslutningen vil først træde i kraft, når en passende afløser er fundet. “Under Jytte Reinholdts ledelse har Fynsk Erhverv gennemgået en markant udvikling. Organisationen og bestyrelsen er blevet professionaliseret, […]

Revy-ejer: “Jeg er vant til at skabe noget ud af ingenting”

Lars Arvad er direktør og ejer af Odense Sommerrevy, en af Danmarks førende revyer. Virksomheden drives i dag med en professionel bestyrelse og et strategisk fokus, der sikrer både kunstnerisk og økonomisk succes. Lars Arvad har selv haft en central rolle i udviklingen, fra at stå for alt i starten til at samarbejde med erhvervsfolk, […]

Nytårskur og boblende netværk

Til årets nytårskur i Fynsk Erhverv var huset fyldt med engagerede medlemmer, der kom til en inspirerende eftermiddag fyldt med netværk, videndeling og spændende oplæg om det nye års muligheder og udfordringer for erhvervslivet. Bestyrelsesleder Henrik Neelmeyer bød velkommen og satte ord på nogle af de muligheder, 2025 kan bringe for erhvervet. Direktør Jytte Reinholdt […]

Nytårshilsen 2025

Når vi siger farvel til 2024 og byder 2025 velkommen, er det en oplagt anledning til at reflektere over året, der er gået, og se fremad mod de muligheder og udfordringer, der ligger foran os.

Flere fynske virksomheder står foran et generationsskifte

Behovet for generationsskifte blandt små og mellemstore virksomheder har aldrig været større, fordi mange ejere nærmer sig pensionsalderen, samtidig med at flere ejere allerede sælger deres livsværk, når de er 45-50 år gamle.

Lokal vidensdeling driver udviklingen af HR-rollen

HR har en unik mulighed for at tage en endnu mere aktiv rolle i udviklingen af fremtidens bæredygtige organisationer. Og det er præcis, hvad virksomhederne i Fynsk Erhvervs HR-netværk gør. Fynsk Erhvervs HR-netværk er vi ikke bare med på sidelinjen – vi er med til at sætte kursen. HR er ikke blot en støttefunktion eller […]

Videnforum: Adgang til ny viden i et fortroligt forum

Fynsk Erhvervs Videnforum har siden 2022 tilbudt erhvervsledere en unik platform for strategisk sparring, videndeling og personlig udvikling. Her mødes ledere fra forskellige brancher i et fortroligt rum, hvor konkrete problemstillinger bliver diskuteret, erfaringer bliver delt, og nye løsninger bliver skabt. Møderne er professionelt faciliteret og sikrer, at deltagerne får konkrete redskaber, inspiration og løsninger […]

Lars Bak: Samtaler på cyklen er noget særligt

Ifølge eks-pro Lars Bak, så er cykelture perfekte til at lære hinanden at kende. Og kombinationen af cykling, erhvervsliv og personlig udvikling er det perfekte match.