Nye partnervirksomheder

Nyheder • 20/04/2022

Professionel bestyrelse baner vejen for succes

MIDDELFART: Fællesskab gør som bekendt stærk. Det gælder også inden for forretningsverdenen, hvor Peter Gjerløff, som direktør og eneejer af Mogens Rasmussen A/S i Middelfart, af samme årsag er glad for sin bestyrelse.

“Jeg har været eneejer af virksomheden siden 2014, og der er ingen tvivl om, at én af de vigtigste beslutninger, jeg har truffet, var at etablere en professionel bestyrelse.

Vi er specialister inden for blandt andet lofter, markiser, solafskærmning, og vi har måske Danmarks bredeste program inden for de kategorier. Derfor er det også utrolig vigtigt at have sparring med bestyrelsen om, hvad vi gør rigtigt, og hvad vi kan gøre bedre,” konstaterer Peter Gjerløff, der netop har præsenteret et meget fint regnskab som bevis på, at retningen for Mogens Rasmussen A/S har været den rette.

“Vores bestyrelsesmedlemmer er fundet gennem mit netværk og udvalgt, så de har forskellige baggrund og forskellige kompetencer – for på den måde får jeg objektive input og meget værdifuld sparring, som jeg kan bruge i det daglige. Desuden er dét at have en professionel bestyrelse både populært hos vores samarbejdspartnere, og hvis vi har projekter, der skal finansieres; så også på den måde er det værdifuldt,” fortæller Peter Gjerløff, der oplyser, at bestyrelsen mødes hver anden eller hver tredje måned, og at der ved siden af er masser af samtaler.

Finpudset setup giver tro på mere

Ifølge direktøren bunder den seneste succes dels i et godt renommé og god prissætning og også i, at han og hans ansatte er blevet bedre til at følge den røde tråd i det daglige arbejde på en måde, så vejen til nye ordrer er knap så lang.

Gennem de seneste år har vi arbejdet meget med at digitalisere og systematisere vores salgsproces.

Det har blandt andet handlet om, at vi er blevet meget mere effektive i forhold til at følge op på vores kontakter og tilbud, for ellers er det spildt arbejde,” slår direktøren fast.

“Lige som andre salgsorganisationer bruger vi CRM-systemer, og der har vi haft fokus på at finpudse vores set-up, for data er jo ikke noget værd, hvis vi ikke bruger dem til noget. Det skal virke første gang, og i forbindelse med digitaliseringsprojekter har vi også rådført os med konsulenter, så vi får udviklet den rigtige løsning første gang,” siger Peter Gjerløff.

Virksomhedens fremgang betyder, at direktøren forudser, at der inden længe bliver brug for jobopslag, så de 6,5 heltidsstillinger bliver til flere. I det seneste år er der kommet en salgselev til, da vi også tager et socialt ansvar, og det beskriver direktøren som en klar succes:

“Det har fungeret rigtig godt, og jeg kunne sagtens forestille mig, at vi skal have elever igen. I det hele taget er jeg meget fortrøstningsfuld omkring fremtiden. Vi har fundet en god rolle på markedet, der er travlt i byggeriet, og så kan vi få brug for at ansætte endnu flere.”

Om virksomheden

Middelfart-virksomheden Mogens Rasmussen A/S har mere end 20 års erfaring som forhandler af akustiske lofter, facadebeklædning, solafskærmning samt -markiser, og det har med tiden kastet så mange samarbejdsaftaler af sig, at virksomheden kan bryste sig af at være forhandler af Europas største sortiment af produkter inden for ovennævnte kategorier.

Blandt de seneste ordrer har Mogens Rasmussen leveret knap 2.000 såkaldte Zip-screen-markiser, der skal sikre et godt arbejdsmiljø for de studerende og ansatte i NytSUND, det nye Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved OUH i Odense.

Er du interesseret i vide, hvordan det går i de fynske virksomheder bl.a. indenfor professionalisering og digitalisering? Så hent inspiration i Det fynske Vækstbarometer 2021 her.

Ønsker du også at optimere din virksomheds bestyrelse eller går du med tanker om at etablerer en ny? Så se Fynsk Erhvervs bestyrelsestilbud her

Bæredygtig fynsk virksomhed med eksportdrømme

Den fynske virksomhed Biotrans Nordic tilbyder løsninger inden for håndtering og genanvendelse af organisk affald, og har i det seneste år haft en øget efterspørgsel på ca. 25 procent. Dermed er der for alvor gang i hjulene igen efter en ufrivillig opbremsning grundet Covid-19.

Det gode brand er en fælles opgave

De fynske virksomheder har et fælles ansvar, når det drejer sig om at lokke ny arbejdskraft til øen - nemlig at fortælle de gode historier om Odense og Fyn. Det mener koncernchef i 3C Groups, Niels Thorborg, der deltog i Small Great Nations roadshow tidligere i maj, der skulle belyse lokale styrker og udfordringer i forhold til den grønne omstilling, og ikke mindst at diskutere, hvordan regionen tiltrækker de mennesker, der skal til for at løfte opgaven

Lederes tilstedeværelse på sociale medier er en vigtig opgave

Synlighed er vigtigt. Vi ved, at når kunderne skal vælge leverandør og produkter er kendskab vigtigt. Vi ved, at det er nemmere at tiltrække medarbejdere, når man har et stærkt brand. Men i 2022 er det ikke nok at virksomheden kommunikerer. Enhver leder i 2022 skal kommunikere – internt som eksternt. I artiklen kommer kommunikationsrådgiver Julie Lindegaard med en række gode råd til, hvordan du gør.

Digitalisering og e-handel skaber vækst i fynske virksomheder

Da Fynsk Erhverv tirsdag den 17. maj indtog scenen i Odense Sommerrevys telt stod programmet på fremtidens marked gennem digitale løsninger. I dagens anledning var der inviteret tre gæster, der har oplevet stor digital succes samt moderator Julie Lindegaard.

Digitalisering åbner internationalt marked på vid gab for Dinex

MIDDELFART: Da Middelfart-virksomheden Dinex i januar 2020 lancerede nyt website og en helt nyetableret e-handelsløsning, havde ingen i huset turdet drømme om, hvor god en idé, det skulle vise sig at være.

Fynsk eksport til hele verden trods forhindringer

Trods mange forhindringer de senere år med bl.a. en verdens omspændt epidemi, spærring af Suez-kanal, stigende råvarepriser, forsinkede leverancer og nu krig i Ukraine, så eksporterer de fynske virksomheder fortsat i stor stil til hele verden.

Virksomhedsbesøg på Odense Havn, hvor den grønne omstilling får ’ben at stå på’

KERTEMINDE: Siden Odense Havn for syv år siden købte Lindø Industripark har de sammen udviklet sig, så Odense Havn i dag tilbyder stærke logistikløsninger og nogle af verdens mest unikke faciliteter.

Lav uddannelsesaftalerne i maj

Erhvervsskolerne er utroligt glade for samarbejdet med virksomhederne, og at der indgås flere og flere lærepladsaftaler med eleverne. Det er der to grunde til, nemlig at eleverne skal færdiggøre deres uddannelse i virksomhederne, og at vi som samfund dermed sikrer os en tilgang af dygtige faglærte i fremtiden.

Nyttig viden til vækst

Det fynske Vækstbarometer 2021 viser en generel optimisme i det fynske erhvervsliv, og en samlet fynsk score på tværs af de fem kategorier på 3,15 i forhold til landsgennemsnittet på 3,0 indikerer et ganske ’godt klima’ i de fynske virksomheder. Det fynske Vækstbarometer giver en aktuel indsigt i det fynske erhvervsliv på fem centrale vækstindikatorer, […]