Nye partnervirksomheder

Nyheder • 29/03/2022

Områdedirektør: “Bestyrelsesuddannelsen giver stor værdi”

I løbet af de senere år har over 30 fynske erhvervsledere fra Fynsk Erhvervs partnervirksomheder gennemført ‘Bestyrelsesuddannelse for SMV-virksomheder‘ ved Aarhus BSS med stort udbytte.

En af dem er Steen Møller Hansen, som er Områdedirektør i Danske Bank. Han afslutter uddannelsen til april og kan kun anbefale den:

“Jeg har haft den store fornøjelse at deltage i og gennemføre Bestyrelsesuddannelsen på Aarhus Universitet 2021/2022, ledet af 2 særdeles erfarne og kompetente indlægsholdere, Carsten Fode og Mette Neville. De har en meget stærk teoretisk, herunder juridisk baggrund, samt en mangeårig praktisk erfaring fra en lang række bestyrelser.

Med virkning fra december 2020 indtrådte jeg i bestyrelsen for Hauge Gruppen A/S uden praktisk erfaring med bestyrelsesarbejdet. Jeg kom så at sige i mesterlære hos 2 meget erfarne og kompetente herrer, Finn Nielsen og Ernst Mittag. For at understøtte mine forudsætninger for at skabe værdi for Hauge Gruppen A/S og dens ejere, gik jeg i gang med bestyrelsesuddannelsen på Aarhus Universitet.

Deltagerkredsen spænder vidt, fra virksomhedsejere til ledende medarbejdere, deltagere fra små som store virksomheder, fra folk med- som uden bestyrelseserfaring, men alle med en god grund til at tage uddannelsen. Det har været meget værdigivende at være sammen med en gruppe medstuderende med så brede og forskelligartede kompetencer.

Uddannelsen er opbygget i 10 moduler, hvor der mellem modulerne er læsestof – og på selve modulerne veksles mellem teoretisk gennemgang af stoffet, og dialog med udgangspunkt i konkrete og virkelige eksempler fra hverdagens bestyrelser. En lang række situationer og dilemmaer gennemgås på den måde, og gør samlet læringen god og optimal.

For mig har det at tage uddannelsen, og samtidig opleve bestyrelsesarbejdet indefra, været fantastisk. Jeg har kunne relatere problemstillinger, udfordringer og løsninger fra dagligdagen, fra praktikken til teorien og omvendt, og tage det lærte med videre i mit bestyrelsesarbejde hos Hauge Gruppen A/S.

Og rent professionelt ville jeg aldrig være blevet klædt så godt og grundigt på til at varetage ansvaret og opgaverne i en bestyrelse, uden denne uddannelse. Der er en stor og kompleks jura forbundet ved at sidde i bestyrelsen, og samtidig er der en række modeller, som læres – og som i den grad er brugbare for ens virke i bestyrelserne

Derfor er uddannelsen relevant for virksomhedsejere, såvel som for nogen som jeg, som gerne bidrager ved at sidde i en bestyrelse. Hermed kan jeg kun på det varmeste anbefale uddannelsen på Aarhus Universitet.”

Hvis du er interesseret i at høre mere om mulighederne, så kontakt direktør Jytte Reinholdt for yderligere oplysninger på jre@fynskerhverv.dk eller tlf: 29 13 03 30

Vil du vide mere om bestyrelsesuddannelsen? Så læs mere her

Steen Ernland: Tre gode råd til værdiskabelse i ledelser og bestyrelser

Steen Ernland, der blandt meget andet er medforfatter til bogen “Den Aktive Bestyrelse", giver her sit bud på, hvordan den moderne virksomhed skal tænke ledelse og bestyrelse i fremtiden for at tiltrække kapital fra investorer og opnå stærkere finansielle resultater.

Ledelseskonference: Den attraktive arbejdsplads

Den 5. oktober inviterer Fynsk Erhverv og UCL til Ledelseskonference: den attraktive arbejdsplads, hvor Christian Ørsted fortæller om, hvordan det aktuelle begreb om psykologisk tryghed kan være en af løsningerne på ledelses- og fastholdelsesproblematikkerne.

De tre største udfordringer i 2022/23

Er du interesseret i at vide, hvordan en række fynske erhvervsledere har knækket koden til succes i forhold til tre af de største udfordringer i 2022/2023?

Energipriser ændrer forbrugsmønstre – få gode råd

Siden Ruslands invasion af Ukraine er energipriserne steget enormt, og både virksomheder og private forbrugere har fået rekordhøje udgifter til blandt andet gas, el, benzin og diesel. Samtidig har Ruslands invasion understreget, at klimapolitik og sikkerhedspolitik hænger uløseligt sammen, og at den grønne omstilling er afgørende for klimaet og uafhængigheden af russisk energi. Hos Energi […]

Kriser er gode for kreativiteten

Selvom de forgangne år har budt på en række udfordringer på verdensplan, så er INGENIØR'NE optimistiske for fremtiden, der står på nye løsninger på nuværende projekter og fyldte ordrebøger. I artiklen giver afdelingschef, Bjarne Linde Jensen, og markedschef, Anders Friis-Wandall Nielsen, gode råd til virksomheder, der går med byggeri i tankerne.

Sommerhilsen fra formanden

Kære fynske erhvervsliv Velkommen tilbage fra sommerferie. Tilbage på jobbet kan vi spørge os selv: Skal vi nu se på skyfri himmel og sol eller mørke skyer i horisonten? Det kan anskues på flere måder. Jeg vælger den positive anskuelse trods en omverden af bekymringer, ikke mindst i medierne. Der forventes trods alt vækst i […]

Styrk din virksomhed med Fynsk Erhvervs arrangementer

Fynsk Erhverv byder det fynske erhvervsliv velkommen tilbage fra ferie. Er du i gang med at planlægge 2. halvår, kan du roligt sætte kryds i kalenderen og komme til spændende arrangementer i løbet af året. Vi har en masse på programmet, som giver dig ny viden, værktøjer og inspiration til at styrke din virksomhed. I […]

Erhvervsnetværk giver værdifuld sparring i hverdagen

Fynske erhvervsledere sparrer og debatterer i fortrolige fora i Fynsk Erhvervs netværksgrupper. Bloomits Claus Lethenborg er ikke i tvivl om, at han er blevet klædt på til at træffe bedre beslutninger for sin virksomhed. Du har netop nu mulighed for at byde ind på en af de ledige pladser i netværksgrupperne pr. 1. august. Vi matcher dig med den gruppe, der vil give dig størst værdi

Fynske virksomheder holder øje med udviklingen i Kina

Mens de fleste danskere ikke længere skænker Covid-krisen mange tanker i deres hverdag, er situationen uændret kaotisk i forhold for virksomheder med kinesiske forbindelser.