Nyheder • 29/03/2022

Områdedirektør: “Bestyrelsesuddannelsen giver stor værdi”

I løbet af de senere år har over 30 fynske erhvervsledere fra Fynsk Erhvervs partnervirksomheder gennemført ‘Bestyrelsesuddannelse for SMV-virksomheder‘ ved Aarhus BSS med stort udbytte.

En af dem er Steen Møller Hansen, som er Områdedirektør i Danske Bank. Han afslutter uddannelsen til april og kan kun anbefale den:

“Jeg har haft den store fornøjelse at deltage i og gennemføre Bestyrelsesuddannelsen på Aarhus Universitet 2021/2022, ledet af 2 særdeles erfarne og kompetente indlægsholdere, Carsten Fode og Mette Neville. De har en meget stærk teoretisk, herunder juridisk baggrund, samt en mangeårig praktisk erfaring fra en lang række bestyrelser.

Med virkning fra december 2020 indtrådte jeg i bestyrelsen for Hauge Gruppen A/S uden praktisk erfaring med bestyrelsesarbejdet. Jeg kom så at sige i mesterlære hos 2 meget erfarne og kompetente herrer, Finn Nielsen og Ernst Mittag. For at understøtte mine forudsætninger for at skabe værdi for Hauge Gruppen A/S og dens ejere, gik jeg i gang med bestyrelsesuddannelsen på Aarhus Universitet.

Deltagerkredsen spænder vidt, fra virksomhedsejere til ledende medarbejdere, deltagere fra små som store virksomheder, fra folk med- som uden bestyrelseserfaring, men alle med en god grund til at tage uddannelsen. Det har været meget værdigivende at være sammen med en gruppe medstuderende med så brede og forskelligartede kompetencer.

Uddannelsen er opbygget i 10 moduler, hvor der mellem modulerne er læsestof – og på selve modulerne veksles mellem teoretisk gennemgang af stoffet, og dialog med udgangspunkt i konkrete og virkelige eksempler fra hverdagens bestyrelser. En lang række situationer og dilemmaer gennemgås på den måde, og gør samlet læringen god og optimal.

For mig har det at tage uddannelsen, og samtidig opleve bestyrelsesarbejdet indefra, været fantastisk. Jeg har kunne relatere problemstillinger, udfordringer og løsninger fra dagligdagen, fra praktikken til teorien og omvendt, og tage det lærte med videre i mit bestyrelsesarbejde hos Hauge Gruppen A/S.

Og rent professionelt ville jeg aldrig være blevet klædt så godt og grundigt på til at varetage ansvaret og opgaverne i en bestyrelse, uden denne uddannelse. Der er en stor og kompleks jura forbundet ved at sidde i bestyrelsen, og samtidig er der en række modeller, som læres – og som i den grad er brugbare for ens virke i bestyrelserne

Derfor er uddannelsen relevant for virksomhedsejere, såvel som for nogen som jeg, som gerne bidrager ved at sidde i en bestyrelse. Hermed kan jeg kun på det varmeste anbefale uddannelsen på Aarhus Universitet.”

Hvis du er interesseret i at høre mere om mulighederne, så kontakt direktør Jytte Reinholdt for yderligere oplysninger på jre@fynskerhverv.dk eller tlf: 29 13 03 30

Vil du vide mere om bestyrelsesuddannelsen? Så læs mere her

Hesehus: Vil vinde hele verden med brugerdreven innovation af teknologierne som løftestang

Interview med Lars Hedal, administrerende direktør i Hesehus For 22 år siden var det ikke mange, der så mulighederne indenfor digitalisering og tech – eller EDB, som det blev kaldt dengang. Men det gjorde det nystiftede e-handelshus Hesehus. Medstifter og administrerende direktør Lars Hedal fortæller, at virksomheden fra starten havde en målsætning om at skabe […]

BG Burcharth i 100 år: Fra smøreolie til CO₂-fangst og grøn innovation

BG Burcharth er en af pionererne inden for bæredygtige løsninger, og virksomheden arbejder målrettet på at forblive aktuelle i et hurtigt skiftende marked. Men under den moderne facade ligger der en historie, der strækker sig tilbage til 1924, hvor BG Burcharth blev grundlagt i en baggård i Odense som leverandør af olie og smøreudstyr til byens værksteder.

USA’s nye verdensorden: Trusler og muligheder for fynske virksomheder under Trump

Efter nyhedsbureauet APs udmelding om, at Donald Trump har vundet det amerikanske præsidentvalg, står verden over for en betydelig omvæltning, mener tidligere forsvarschef Peter Bartram. Den 21. november kommer Peter Bartram til Fynsk ErhvervsTopmøde, hvor han deler sin viden og erfaringer om, hvad den nye globale verdensorden har af betydning for de fynske virksomheder.

HJHansen Recycling Group: Bæredygtighed som katalysator for god forretning

Interview med administrerende direktør Mogens Bach Christensen Bæredygtighed er på ingen måde et nyt koncept for HJHansen Recycling Group. Faktisk ligger det i virksomhedens DNA, forklarer administrerende direktør Mogens Bach Christensen. Siden 1880’erne har virksomheden arbejdet med cirkulær økonomi og et ansvarligt forbrug af ressourcer ved at opkøbe, forarbejde og videresælge hestesko, klude og ben […]

Integris Composites: Konkurrence styrker innovationen

VISSENBJERG: Integris Composites (Integris) er et fynsk ingeniør- og designhus med dybe rødder i det fynske, idet virksomheden oprindeligt udspringer fra det A.P. Møller-ejede Roulund. Virksomheden har gennem årene opbygget en produktion baseret på dyb materialeindsigt, og i dag er Integris etableret som en international aktør inden for avancerede kompositmaterialer til forsvarsindustrien. Med højteknologiske løsninger, […]

Nyt MasterClass-forløb: Anerkendt forretningsudvikler klæder fynske SMV’ere på til en foranderlig verden

Fynske Bank og Fynsk Erhverv tilbyder nu i samarbejde en helt ny MasterClass for fynske SMV’er, der får mulighed for at styrke deres forretningsmodel gennem et forløb med den anerkendte forretningsudvikler Michael N. Wilkens. Han har erfaring med strategiarbejde i mere end 200 danske og internationale virksomheder og oplever stor succes med sit fokus på […]

Lucia Care: Boost produktiviteten og arbejdsglæden

Dyb træthed er i dag et problem mange oplever, hvilket er med til at reducere både arbejdsglæden, kreativiteten og performance i de danske virksomheder. For at komme problemet til livs, har speciallægerne Nanna Kirkebjerg og Christian Bøving fra Lucia Care invitereret partnervirksomheder til foredrag om danskernes søvnudfordringer.

Lyt til erhvervslivet

De kommunale budgetter for det kommende år er på plads, og det afslører, at 2025 er kommunalt valgår. Fyn er et naturligt arbejdskraftopland for enhver virksomhed, uanset postnummer. Eller burde i hvert fald være det. Desværre har vi en utilstrækkelige kollektiv trafik, der gør det vanskeligere at tiltrække dygtige medarbejdere udenfor Odense og de fynske købstæder. Det kalder på en plan og på handling.

Orifarm: Imponerende vækstrejse bygger på mod og ambitioner

Orifarms imponerende vækstrejse har fra starten været præget af at tænke ud over Danmarks grænser. I dag ser virksomheden et stort potentiale for Odense inden for Life Science, som kan være med til at styrke hele Fyn.