Nyheder • 18/03/2022

Ole Krohn: Nye kriser giver nye muligheder 

Netop som åget fra coronapandemien så ud til at lette, blev verdensøkonomien endnu engang bremset hårdt op  med Ruslands invasion i Ukraine. Men ifølge Ole Krohn, der er finanskommentator på TV2 Business, kan danske virksomhedsejere faktisk komme styrket ud af situationen, hvis de griber udfordringerne rigtigt an.

“Kriser sætter gang i en masse forstyrrelser i markedet, og det betyder, at erhvervslivet skal lære af de megatrends, som opstår undervejs, og på det område ser det ret godt ud for de danske virksomheder, der kom solidt gennem coronapandemien,”

siger Ole Krohn, som dermed løfter en del af sløret for den relativt positive vejrudsigt, han kan præsentere ved Fynsk ErhvervsTopmøde den 30. marts.

“Krigen i Ukraine er selvfølgelig på alle måder forfærdelig, og nogle virksomheder vil blive ramt hårdt på den ene eller anden måde. Men overordnet er den økonomiske indvirkning på Danmark begrænset, fordi vores samhandel med Rusland og Ukraine fylder meget lidt. De økonomiske rapporter, jeg har set indtil videre, viser en pæn vækst i økonomien til trods for krigen i Ukraine,” fortæller Ole Krohn videre.

Ifølge den rutinerede TV 2-journalist lever de danske virksomheder højt på en omstilling i løbet af coronapandemien, som gør, at der præsenteres det ene rekordregnskab efter det andet. Og den udvikling kan sagtens fortsætte.

“Vi går ikke ind i et spildt år. Der er masser af dynamik i erhvervslivet i Danmark, og den store mangel på arbejdskraft understreger, at maskinen kører for fuldt drøn.

Den nye krise er en udfordring, men det er igen noget, vi kan lære af, og noget, som det danske erhvervsliv kan komme ud af på en måde, der generer mere omsætning og skaber overskud,” siger Ole Krohn, der forudser øget regionalisering som følge af den russiske invasion i Ukraine.

“Over de seneste år er en del produktion trukket til Europa fra Fjernøsten, men nu kan vi se, at selv Ukraine kan være for langt væk. Blandt andet er bilindustrien ramt hårdt, fordi Ukraine er storleverandør på en række dele, og derfor ser vi nu lange, lange ventetider på nye biler. På den måde vil erhvervslivet i Danmark og andre vesteuropæiske lande kunne profitere på en trist situation, fordi det simpelthen er mere attraktivt at have leverandører i stabile lande.”

“Udviklingen viser også, at det der med demokrati og menneskerettigheder er ikke bare fin snak. I nogle lande er risikoen ved at drive forretning større end andre, og i den forbindelse er jeg overbevist om, at de danske virksomheder står godt og med vækstpotentiale, fordi der er høj sikkerhed forbundet med at drive virksomhed i Danmark.”

Du kan som partnervirksomhed opleve Ole Krohn, når han præsenterer sin økonomiske vejrudsigt på Fynsk ErhvervsTopmøde den 30. marts 2022. Du kan tilmelde dig arrangementet her

Micro Matic ruller globale kundeoplevelser ud fra Odense

Udgangspunktet er en niche. Fadøl, kobling og haner. Men ambitionerne er globale, og de digitale redskaber er blevet afgørende, når Micro Matic skal skabe stærke kundeoplevelser i mere end 120 lande.

Dialog om udfordret varedistribution i Odense City

Varedistribution i Odense City har altid været et problem, og kombinationen af stigende godsmængder og byfortætning gør ikke udfordringerne mindre. Distributørerne oplever bl.a. dagligt trængsel og forsinkelser og P-bøder som følge af manglende parkeringsbåse til de store biler.

Paneldebat om attraktive arbejdspladser: Tid, tillid og tydelighed

Hvordan skaber vi sunde virksomheder og attraktive arbejdspladser på Fyn – og hvordan balancerer vi de mange hensyn i en kompleks tid? Det var omdrejningspunktet for en levende paneldebat på Fynsk ErhvervsTopmøde.

Video: Årets Tietgenpris-modtager bygger byer og fællesskaber

Tietgenprisen 2025 går til Per Jørgensen – medejer og bestyrelsesformand i 5E Byg A/S og drivkraft bag en lang række initiativer, der har sat tydelige aftryk i Middelfart og på Fyn.

Ekspert: Virksomheder skal holde fokus på det væsentlige

Ifølge arbejdsmarkedsresearcher Alexandra Krautwald giver målstyring kun mening, når virksomheden ser helheden og har tålmodighed til at fastholde forandringer, indtil de har bidt sig fast.

Albani: Tillid starter hos ledelsen – det er noget vi opbygger sammen

I dagens Danmark er tillid en forudsætning for overhovedet at kunne tiltrække og fastholde medarbejdere. Det har ændret måden, man driver bryggeri på hos Royal Unibrew.

Novo Nordisk i Odense: “Vi kommer ikke med spidse sko”

Når Stine Wolf Randrup træder op til debatten på Fynsk ErhvervsTopmøde den 30. april, bliver det med et klart budskab: Novo Nordisk er kommet til Odense for at blive – men med stor respekt for det fællesskab, de træder ind i. “Vi går ind i det her med ydmyghed. Vi ved, vi starter højt og […]

Kolster risikerer at sige nej til ordrer – tiltrækning af medarbejdere er blevet en ledelsesdisciplin

Hos Tømrer- og snedkerfirma Kolster A/S i Middelfart er der gang i hjulene. Men uden nok medarbejdere til at følge med efterspørgslen risikerer direktør Tue Christiansen at skulle sige nej til opgaver, han gerne ville tage ind. Markedet er der. Kunderne er der. Men for at kunne sige ja, kræver det folk – og dem […]

Stadil: Fremtidens lederskab kræver sult, mod og kant

Christian Stadil har altid gået sine egne veje. Han kombinerer buddhisme med benhård forretning og investeringer i startups med meditation og meningsfulde arbejdsfællesskaber. Til september gæster han Learn X, hvor han deler sine erfaringer med at lede i en tid præget af AI, innovation og strategisk usikkerhed.