Nyheder • 22/01/2015

Nyt medlem: “Succes kræver struktur og kritisk masse”

Dansk Sprinkler Teknik er nyt medlem af Fynsk Erhverv – og en forholdsvis ny virksomhed med base i Odense, der er i voldsom vækst og forventer dobbelt så mange ansatte om tre år. Derfor vil de i højere grad professionalisere topledelsen og få hjælp til en ny struktur, og derfor har de meldt sig til Fynsk Erhvervs initiativ NEXT LEVEL.

Dansk Sprinkler Teknik blev startet i 2010 af to mænd, som regnede med, at rygraden af firmaet skulle være servicering af sprinkleranlæg. Men hurtigt blev det tydeligt, at det var i selve fremstillingen af anlæggene, de største forretningsmuligheder lå, og i dag står servicering af anlæg kun for omtrent 15 procent af forretningen – resten er produktionsvirksomhed.

Og den går det forrygende med: fra en omsætning på omkring 26 mio. i 2012 til 73 mio. i 2014, og der er ingen forventinger om, at fremgangen stopper foreløbig.

– For de store og tunge erhvervsbyggerier, der sluttede krisen altså i 2013, og vi får vores største ordrer fra store byggerier, så det går godt. Vi leverer ofte sprinkleranlæg til de helt store totalentrepriser, og vi er til stede i Danmark og i Norge og Sverige, og især i Norge forventer vi stor vækst. Vi regner med at have omkring dobbelt så mange ansatte om tre år, fortæller bestyrelsesformand i Dansk Sprinkler Teknik, Ivan Petz.

“Der er masser af stordriftsfordele, som betyder, at det er en stor konkurrencefordel at være i vækst.”

Af samme årsag har firmaet tilsluttet sig Fynsk Erhvervs nye tiltag NEXT LEVEL, hvor virksomheder kan få hjælp og sparring i form af business advisorer eller bestyrelsesmedlemmer.

– Vi vil gerne have professionaliseret øverste led af vores forretning og få strømlinet vores organisationsstruktur, især til fremtiden, hvor vi bliver større. Så vi vil gerne finde nogen til vores bestyrelse, som har erfaring med store, industrielle foretagender. Målet er, at vi får en professionel, arbejdende bestyrelse på omkring fem personer, siger Ivan Petz, der selv tiltrådte bestyrelsen i 2012 som den eneste udefrakommende.

Vækst gør ting nemmere
Dansk Sprinkler Teknik har altså både prøvet at være i stor vækst og forventer også at være det fremover, og det er ikke et scenarie, der skræmmer den fynske virksomhed.

– Rigtig mange ting bliver meget nemmere, når virksomheden bliver større. Vi kan tiltrække bedre arbejdskraft, vi har råd til at indkøbe bedre elementer, og vi kan lave vores produkter billigere. Der er masser af stordriftsfordele, som betyder, at det er en stor konkurrencefordel at være i vækst. Jeg vil sige, at det kræver to ting for at få varig succes i sin virksomhed: struktur og kritisk masse, siger Ivan Petz, og tilføjer:

– Derudover er held og hårdt arbejde også ret vigtigt.

30 brobizzer
Dansk Sprinkler Teknik fik bl.a. øjnene op for Fynsk Erhverv pga. vores kampagne mod broafgifterne på Storebæltsbroen.

– Det meste af vores arbejde foregår på Sjælland, og selvom vi har afdelinger både i Aalborg og i København, så har vi også en 30 brobizzer liggende. Vi har nogle rigtig gode og erfarne serviceringsfolk ansat, og de bor på Fyn, forklarer Ivan Petz.

Dansk Sprinkler Teknik er derfor blandt de mange fynske virksomheder, som hver dag mærker de konsekvenser, broafgiften har på konkurrenceevnen.

Hjemmelavede ingeniører
Når Ivan Petz skal forklare, hvad der har givet Dansk Sprinkler Teknik deres imponerende markedsandele på så kort tid, svarer han, at der er to ting, der ikke er til at komme udenom.

– Udover heldet og det hårde arbejde, så er specialisering og ekspertise entydigt det, der adskiller os på markedet. Vi specialiserer os især i det danske marked og i nærmarkederne, hvor de har tilsvarende lovgivning mht. brandmyndigheder og bygningsreglementer, som vi har herhjemme, forklarer Ivan Petz, og fortsætter:

– Det er især ingeniørarbejde, vi specialiserer os i, og vi har nu to unge ingeniører gående, som løbende bliver uddannede i sprinklerteknik. Det er et nicheområde, og en erfaren sprinkleringeniør er meget dyr at købe ind, så vi satser på at optræne vores egne eksperter. Lidt ligesom i OB.

En tydeligere kommune
Udover broafgifterne er Dansk Sprinkler Teknik godt tilfreds med det fynske erhvervsklima. Dog kunne de godt tænke sig, at Odense Kommune var lidt mere synlige og servicemindede.

– Det er ikke fordi, vi har haft brug for kommunen, men det kunne da være rart, at man kunne få en slags ‘velkomstpakke’ eller noget andet, hvor man ser, hvad kommunen kan hjælpe med – og hvordan. Det hører man i hvert fald om, at de er gode til mange andre steder, siger Ivan Petz, og slutter:

– På samme måde kunne selve kontakten til kommunen også strømlines og gøres nemmere, så man nemt og hurtigt kan finde frem til det eller dem, man har brug for.

 

Videnforum: Adgang til ny viden i et fortroligt forum

Fynsk Erhvervs Videnforum har siden 2022 tilbudt erhvervsledere en unik platform for strategisk sparring, videndeling og personlig udvikling. Her mødes ledere fra forskellige brancher i et fortroligt rum, hvor konkrete problemstillinger bliver diskuteret, erfaringer bliver delt, og nye løsninger bliver skabt. Møderne er professionelt faciliteret og sikrer, at deltagerne får konkrete redskaber, inspiration og løsninger […]

Lars Bak: Samtaler på cyklen er noget særligt

Ifølge eks-pro Lars Bak, så er cykelture perfekte til at lære hinanden at kende. Og kombinationen af cykling, erhvervsliv og personlig udvikling er det perfekte match.

Unge ledere skal styrkes i nye netværk hos Fynsk Erhverv

Hos Fynsk Erhverv åbnes dørene nu til et helt særligt Young Pro-netværk, der skal hjælpe unge ledere med at udvikle sig fagligt og personligt i et fortroligt og inspirerende forum. Thomas Olsen, som er udpeget til at facilitere netværket, bringer mere end 20 års erfaring med ledelse og udvikling af nye ledere ind i projektet. […]

BCM Transtech: Fra lokal maskinfabrik til global markedsleder

Broby: Da BCM Transtech besluttede at satse alt på en enkelt niche, ændrede det virksomhedens kurs for altid. Fra at have været en klassisk, lokal maskinfabrik med et bredt fokus på at løse alle nærværende udfordringer, blev fokus i begyndelsen af 2000’erne skarpt rettet mod ét enkelt marked. Den strategi har gjort dem til verdens […]

Hesehus: Vil vinde hele verden med brugerdreven innovation af teknologierne som løftestang

Interview med Lars Hedal, administrerende direktør i Hesehus For 22 år siden var det ikke mange, der så mulighederne indenfor digitalisering og tech – eller EDB, som det blev kaldt dengang. Men det gjorde det nystiftede e-handelshus Hesehus. Medstifter og administrerende direktør Lars Hedal fortæller, at virksomheden fra starten havde en målsætning om at skabe […]

BG Burcharth i 100 år: Fra smøreolie til CO₂-fangst og grøn innovation

BG Burcharth er en af pionererne inden for bæredygtige løsninger, og virksomheden arbejder målrettet på at forblive aktuelle i et hurtigt skiftende marked. Men under den moderne facade ligger der en historie, der strækker sig tilbage til 1924, hvor BG Burcharth blev grundlagt i en baggård i Odense som leverandør af olie og smøreudstyr til byens værksteder.

USA’s nye verdensorden: Trusler og muligheder for fynske virksomheder under Trump

Efter nyhedsbureauet APs udmelding om, at Donald Trump har vundet det amerikanske præsidentvalg, står verden over for en betydelig omvæltning, mener tidligere forsvarschef Peter Bartram. Den 21. november kommer Peter Bartram til Fynsk ErhvervsTopmøde, hvor han deler sin viden og erfaringer om, hvad den nye globale verdensorden har af betydning for de fynske virksomheder.

HJHansen Recycling Group: Bæredygtighed som katalysator for god forretning

Interview med administrerende direktør Mogens Bach Christensen Bæredygtighed er på ingen måde et nyt koncept for HJHansen Recycling Group. Faktisk ligger det i virksomhedens DNA, forklarer administrerende direktør Mogens Bach Christensen. Siden 1880’erne har virksomheden arbejdet med cirkulær økonomi og et ansvarligt forbrug af ressourcer ved at opkøbe, forarbejde og videresælge hestesko, klude og ben […]

Integris Composites: Konkurrence styrker innovationen

VISSENBJERG: Integris Composites (Integris) er et fynsk ingeniør- og designhus med dybe rødder i det fynske, idet virksomheden oprindeligt udspringer fra det A.P. Møller-ejede Roulund. Virksomheden har gennem årene opbygget en produktion baseret på dyb materialeindsigt, og i dag er Integris etableret som en international aktør inden for avancerede kompositmaterialer til forsvarsindustrien. Med højteknologiske løsninger, […]