Nyheder • 22/01/2015

Nyt medlem: “Succes kræver struktur og kritisk masse”

Dansk Sprinkler Teknik er nyt medlem af Fynsk Erhverv – og en forholdsvis ny virksomhed med base i Odense, der er i voldsom vækst og forventer dobbelt så mange ansatte om tre år. Derfor vil de i højere grad professionalisere topledelsen og få hjælp til en ny struktur, og derfor har de meldt sig til Fynsk Erhvervs initiativ NEXT LEVEL.

Dansk Sprinkler Teknik blev startet i 2010 af to mænd, som regnede med, at rygraden af firmaet skulle være servicering af sprinkleranlæg. Men hurtigt blev det tydeligt, at det var i selve fremstillingen af anlæggene, de største forretningsmuligheder lå, og i dag står servicering af anlæg kun for omtrent 15 procent af forretningen – resten er produktionsvirksomhed.

Og den går det forrygende med: fra en omsætning på omkring 26 mio. i 2012 til 73 mio. i 2014, og der er ingen forventinger om, at fremgangen stopper foreløbig.

– For de store og tunge erhvervsbyggerier, der sluttede krisen altså i 2013, og vi får vores største ordrer fra store byggerier, så det går godt. Vi leverer ofte sprinkleranlæg til de helt store totalentrepriser, og vi er til stede i Danmark og i Norge og Sverige, og især i Norge forventer vi stor vækst. Vi regner med at have omkring dobbelt så mange ansatte om tre år, fortæller bestyrelsesformand i Dansk Sprinkler Teknik, Ivan Petz.

“Der er masser af stordriftsfordele, som betyder, at det er en stor konkurrencefordel at være i vækst.”

Af samme årsag har firmaet tilsluttet sig Fynsk Erhvervs nye tiltag NEXT LEVEL, hvor virksomheder kan få hjælp og sparring i form af business advisorer eller bestyrelsesmedlemmer.

– Vi vil gerne have professionaliseret øverste led af vores forretning og få strømlinet vores organisationsstruktur, især til fremtiden, hvor vi bliver større. Så vi vil gerne finde nogen til vores bestyrelse, som har erfaring med store, industrielle foretagender. Målet er, at vi får en professionel, arbejdende bestyrelse på omkring fem personer, siger Ivan Petz, der selv tiltrådte bestyrelsen i 2012 som den eneste udefrakommende.

Vækst gør ting nemmere
Dansk Sprinkler Teknik har altså både prøvet at være i stor vækst og forventer også at være det fremover, og det er ikke et scenarie, der skræmmer den fynske virksomhed.

– Rigtig mange ting bliver meget nemmere, når virksomheden bliver større. Vi kan tiltrække bedre arbejdskraft, vi har råd til at indkøbe bedre elementer, og vi kan lave vores produkter billigere. Der er masser af stordriftsfordele, som betyder, at det er en stor konkurrencefordel at være i vækst. Jeg vil sige, at det kræver to ting for at få varig succes i sin virksomhed: struktur og kritisk masse, siger Ivan Petz, og tilføjer:

– Derudover er held og hårdt arbejde også ret vigtigt.

30 brobizzer
Dansk Sprinkler Teknik fik bl.a. øjnene op for Fynsk Erhverv pga. vores kampagne mod broafgifterne på Storebæltsbroen.

– Det meste af vores arbejde foregår på Sjælland, og selvom vi har afdelinger både i Aalborg og i København, så har vi også en 30 brobizzer liggende. Vi har nogle rigtig gode og erfarne serviceringsfolk ansat, og de bor på Fyn, forklarer Ivan Petz.

Dansk Sprinkler Teknik er derfor blandt de mange fynske virksomheder, som hver dag mærker de konsekvenser, broafgiften har på konkurrenceevnen.

Hjemmelavede ingeniører
Når Ivan Petz skal forklare, hvad der har givet Dansk Sprinkler Teknik deres imponerende markedsandele på så kort tid, svarer han, at der er to ting, der ikke er til at komme udenom.

– Udover heldet og det hårde arbejde, så er specialisering og ekspertise entydigt det, der adskiller os på markedet. Vi specialiserer os især i det danske marked og i nærmarkederne, hvor de har tilsvarende lovgivning mht. brandmyndigheder og bygningsreglementer, som vi har herhjemme, forklarer Ivan Petz, og fortsætter:

– Det er især ingeniørarbejde, vi specialiserer os i, og vi har nu to unge ingeniører gående, som løbende bliver uddannede i sprinklerteknik. Det er et nicheområde, og en erfaren sprinkleringeniør er meget dyr at købe ind, så vi satser på at optræne vores egne eksperter. Lidt ligesom i OB.

En tydeligere kommune
Udover broafgifterne er Dansk Sprinkler Teknik godt tilfreds med det fynske erhvervsklima. Dog kunne de godt tænke sig, at Odense Kommune var lidt mere synlige og servicemindede.

– Det er ikke fordi, vi har haft brug for kommunen, men det kunne da være rart, at man kunne få en slags ‘velkomstpakke’ eller noget andet, hvor man ser, hvad kommunen kan hjælpe med – og hvordan. Det hører man i hvert fald om, at de er gode til mange andre steder, siger Ivan Petz, og slutter:

– På samme måde kunne selve kontakten til kommunen også strømlines og gøres nemmere, så man nemt og hurtigt kan finde frem til det eller dem, man har brug for.

 

HR-netværk gav LAIT værktøjer til aktuel udfordring

Da Gert Rasmussen fra det digitale bureau LAIT i begyndelsen af året præsenterede en konkret HR-udfordring i Fynsk Erhvervs HR-netværk, gjorde han det med et klart formål: At få andres ærlige blik på situationen

Fokusér på personalet: Tidlig indsats kan skabe bedre trivsel

Flere virksomheder rykker fokus fra brandslukning til forebyggelse, når det gælder medarbejdernes trivsel. Det handler om at være tæt på, tilgængelig – og klar, før problemerne vokser sig store. Det fortæller blandt andre Betina Dich Skipper, der driver virksomheden Human Navigator.

Masterclass i strategi og innovation begejstrede deltagerne

At skabe vækst og innovation kræver tid og refleksion – en udfordring for mange virksomheder, hvor daglig drift ofte tager al opmærksomhed. Masterclass-forløbet i strategi og innovation fra Fynske Bank og Fynsk Erhverv har imidlertid givet en række fynske virksomheder en unik mulighed for at arbejde målrettet med forretningsudvikling og netværk. “Alene det at sætte […]

Titech-direktør: At sige målene højt var første skridt mod succes

Fra eltavler i kælderen til landsdækkende koncern. Ulrik Juul har altid tænkt stort – og sagt det højt. Nu er Titech Electric solgt, men han fortsætter rejsen mod endnu større ambitioner som direktør i sit livsværk

Forsker: Bestyrelsesuddannelse kan være nøglen til, at SMV’ere omstiller sig til fremtiden

Bestyrelser i små og mellemstore virksomheder (SMV’er) står midt i en tid med hastige forandringer. Teknologiske fremskridt, bæredygtighed og geopolitiske ændringer kræver hurtig tilpasning

Krautwald: Nye vaner skal slå rod, før strategi bliver til virkelighed

Ifølge arbejdsmarkedsresearcher Alexandra Krautwald giver målstyring kun mening, når virksomheden ser helheden og har tålmodighed til at fastholde forandringer, indtil de har bidt sig fast.

Lokale virksomheder forholder sig til Odenses fremtid

En række lokale virksomheder greb muligheden, da Fynsk Erhverv for nylig inviterede til dialogmøde om Odense fremtidige udvikling. Anledningen var det forslag til Kommuneplan 2024-2036, som Byrådet havde sendt i høring. Også rådmand Søren Windel, adm. Direktør Erik Jespersen og byudviklingschef Karin Niemann-Christensen var mødt op for at præsentere planforslaget og lytte til virksomhedernes ønsker […]

Er du ny direktør i Fynsk Erhverv?

Vil du arbejde dedikeret for at fremme rammer og vilkår for det fynske erhvervsliv? Fynsk Erhverv mangler en visionær direktør med kommerciel forståelse og politisk tæft. Hvis det er dig, får du mulighed for at blive frontpersonen for Fyns erhvervslivs mest interessante netværksorganisation! Tæt på medlemmerne Fynsk Erhverv er en medlemsfinansieret organisation, som arbejder benhårdt […]

CFB Industri i vækst: Ledelse, fusion og strategi

Det er sjældent, at virksomhedsfusioner og generationsskifter forløber uden gnidninger, og slet ikke, når begge dele sker samtidig. Men det er ikke desto mindre i store træk, hvad der skete for CFB Industri