Nyheder • 12/01/2016

Nyt medlem: “Konkurrence er godt – det holder os på tæerne”

Sortebro Kro er nyt medlem af Fynsk Erhverv. Kroen har en meget lang fynsk historie, men er i de senere år blevet kendt som én af landets bedste gourmetrestauranter. “Vi er heldige at ligge på Fyn. De bedste grøntsager overhovedet vokser lige uden for døren,” fortæller John Kofod, ejer af Sortebro Kro. 

John Kofoed købte i 1998 Sortebro Kro, som han i dag driver sammen med sin hustru, Melina. Han har tidligere arbejdet i Californien, Norge, Australien, New Zealand og Frankrig og i Danmark hos Erwin Lautherbachs køkken på Hotel Skovshoved og Restaurant Saison i Hellerup.

Kroen lå oprindeligt lidt nord fra Svendborg, men flyttede senere til Odense, hvor den i dag ligger ved indgangen til Den Fynske Landsby.

I 1998 købte John Kofod kroen, og i 1999 åbnede det nye Sortebro Kro, der i dag er kendt som en gourmetrestaurant, der leverer både mad og service på et meget højt niveau.

– Overgangen til Gourmetrestaurant foregik naturligt. Det er det, jeg kommer fra, og den slags restaurant, jeg kan finde ud af at drive. Vi startede med seks ansatte tilbage i 1999 til at være 24 i dag, så det er gået rigtig godt, fortæller John Kofod.

Fra 50 til 170 restauranter
Konkurrencen er på få år blevet meget større for Sortebro Kro, men det er kun en god ting, mener John Kofod.

– Odense er gået fra at have ca. 50 restauranter i slutningen af halvfemserne til at have omkring 170 i dag. Danskerne har fået en anden kultur omkring det at spise ude end før – vi gør det meget mere. Men vi er oprigtigt talt glade for konkurrencen. Det holder os på tæerne og får os til at udvikle os hele tiden, siger han.

Fyn er fin(e råvarer)
Sortebro Kro har et traditionelt gourmetkøkken, og restauranten bruger så vidt muligt lokale råvarer.

– Det er fantastisk at drive restaurant på Fyn.  Det er meget få steder, man har så gode råvarer i lokalområdet. Fyn har landets bedste grøntsager – sammen med området omkring Roskilde Fjord, fortæller John Kofod, der dog godt kunne tænke sig noget mere omtale af Fyn som kulinarisk rejsemål.

– På initiativ af mig rettede en masse branchefolk og ansvarlige ministre tilbage i 2009 en samlet henvendelse mod Michelin om, at de også burde kigge andre steder end København, når de uddelte stjerner i Danmark. I dag har de så udvidet til Århus, og vi håber, de også kommer til Fyn, for den publicity, som f. eks. Noma har fået, den smitter af på alle hovedstadens restauranter. Det kunne vi godt bruge på Fyn, selvom vi hos Sortebro Kro ikke selv stiler efter en Michelin-stjerne. Vi har både traditionel frokostmenu og anden menu om aftenen, og det passer ikke ind i profilen.

– Når det er sagt, så oplever vi rigtig mange kulinariske turister, som direkte rejser hertil for at spise hos os. Vi havde for ikke så lang tid siden besøg af én af verdens største food-bloggere fra New York, der spiste frokost hos os og tog videre for at spise på Falsled Kro om aftenen. Den slags omtale betyder rigtig meget for Fyn, slutter John Kofod.

 

Hesehus: Vil vinde hele verden med brugerdreven innovation af teknologierne som løftestang

Interview med Lars Hedal, administrerende direktør i Hesehus For 22 år siden var det ikke mange, der så mulighederne indenfor digitalisering og tech – eller EDB, som det blev kaldt dengang. Men det gjorde det nystiftede e-handelshus Hesehus. Medstifter og administrerende direktør Lars Hedal fortæller, at virksomheden fra starten havde en målsætning om at skabe […]

BG Burcharth i 100 år: Fra smøreolie til CO₂-fangst og grøn innovation

BG Burcharth er en af pionererne inden for bæredygtige løsninger, og virksomheden arbejder målrettet på at forblive aktuelle i et hurtigt skiftende marked. Men under den moderne facade ligger der en historie, der strækker sig tilbage til 1924, hvor BG Burcharth blev grundlagt i en baggård i Odense som leverandør af olie og smøreudstyr til byens værksteder.

USA’s nye verdensorden: Trusler og muligheder for fynske virksomheder under Trump

Efter nyhedsbureauet APs udmelding om, at Donald Trump har vundet det amerikanske præsidentvalg, står verden over for en betydelig omvæltning, mener tidligere forsvarschef Peter Bartram. Den 21. november kommer Peter Bartram til Fynsk ErhvervsTopmøde, hvor han deler sin viden og erfaringer om, hvad den nye globale verdensorden har af betydning for de fynske virksomheder.

HJHansen Recycling Group: Bæredygtighed som katalysator for god forretning

Interview med administrerende direktør Mogens Bach Christensen Bæredygtighed er på ingen måde et nyt koncept for HJHansen Recycling Group. Faktisk ligger det i virksomhedens DNA, forklarer administrerende direktør Mogens Bach Christensen. Siden 1880’erne har virksomheden arbejdet med cirkulær økonomi og et ansvarligt forbrug af ressourcer ved at opkøbe, forarbejde og videresælge hestesko, klude og ben […]

Integris Composites: Konkurrence styrker innovationen

VISSENBJERG: Integris Composites (Integris) er et fynsk ingeniør- og designhus med dybe rødder i det fynske, idet virksomheden oprindeligt udspringer fra det A.P. Møller-ejede Roulund. Virksomheden har gennem årene opbygget en produktion baseret på dyb materialeindsigt, og i dag er Integris etableret som en international aktør inden for avancerede kompositmaterialer til forsvarsindustrien. Med højteknologiske løsninger, […]

Nyt MasterClass-forløb: Anerkendt forretningsudvikler klæder fynske SMV’ere på til en foranderlig verden

Fynske Bank og Fynsk Erhverv tilbyder nu i samarbejde en helt ny MasterClass for fynske SMV’er, der får mulighed for at styrke deres forretningsmodel gennem et forløb med den anerkendte forretningsudvikler Michael N. Wilkens. Han har erfaring med strategiarbejde i mere end 200 danske og internationale virksomheder og oplever stor succes med sit fokus på […]

Lucia Care: Boost produktiviteten og arbejdsglæden

Dyb træthed er i dag et problem mange oplever, hvilket er med til at reducere både arbejdsglæden, kreativiteten og performance i de danske virksomheder. For at komme problemet til livs, har speciallægerne Nanna Kirkebjerg og Christian Bøving fra Lucia Care invitereret partnervirksomheder til foredrag om danskernes søvnudfordringer.

Lyt til erhvervslivet

De kommunale budgetter for det kommende år er på plads, og det afslører, at 2025 er kommunalt valgår. Fyn er et naturligt arbejdskraftopland for enhver virksomhed, uanset postnummer. Eller burde i hvert fald være det. Desværre har vi en utilstrækkelige kollektiv trafik, der gør det vanskeligere at tiltrække dygtige medarbejdere udenfor Odense og de fynske købstæder. Det kalder på en plan og på handling.

Orifarm: Imponerende vækstrejse bygger på mod og ambitioner

Orifarms imponerende vækstrejse har fra starten været præget af at tænke ud over Danmarks grænser. I dag ser virksomheden et stort potentiale for Odense inden for Life Science, som kan være med til at styrke hele Fyn.