Nyheder • 12/01/2016

Nyt medlem: “Konkurrence er godt – det holder os på tæerne”

Sortebro Kro er nyt medlem af Fynsk Erhverv. Kroen har en meget lang fynsk historie, men er i de senere år blevet kendt som én af landets bedste gourmetrestauranter. “Vi er heldige at ligge på Fyn. De bedste grøntsager overhovedet vokser lige uden for døren,” fortæller John Kofod, ejer af Sortebro Kro. 

John Kofoed købte i 1998 Sortebro Kro, som han i dag driver sammen med sin hustru, Melina. Han har tidligere arbejdet i Californien, Norge, Australien, New Zealand og Frankrig og i Danmark hos Erwin Lautherbachs køkken på Hotel Skovshoved og Restaurant Saison i Hellerup.

Kroen lå oprindeligt lidt nord fra Svendborg, men flyttede senere til Odense, hvor den i dag ligger ved indgangen til Den Fynske Landsby.

I 1998 købte John Kofod kroen, og i 1999 åbnede det nye Sortebro Kro, der i dag er kendt som en gourmetrestaurant, der leverer både mad og service på et meget højt niveau.

– Overgangen til Gourmetrestaurant foregik naturligt. Det er det, jeg kommer fra, og den slags restaurant, jeg kan finde ud af at drive. Vi startede med seks ansatte tilbage i 1999 til at være 24 i dag, så det er gået rigtig godt, fortæller John Kofod.

Fra 50 til 170 restauranter
Konkurrencen er på få år blevet meget større for Sortebro Kro, men det er kun en god ting, mener John Kofod.

– Odense er gået fra at have ca. 50 restauranter i slutningen af halvfemserne til at have omkring 170 i dag. Danskerne har fået en anden kultur omkring det at spise ude end før – vi gør det meget mere. Men vi er oprigtigt talt glade for konkurrencen. Det holder os på tæerne og får os til at udvikle os hele tiden, siger han.

Fyn er fin(e råvarer)
Sortebro Kro har et traditionelt gourmetkøkken, og restauranten bruger så vidt muligt lokale råvarer.

– Det er fantastisk at drive restaurant på Fyn.  Det er meget få steder, man har så gode råvarer i lokalområdet. Fyn har landets bedste grøntsager – sammen med området omkring Roskilde Fjord, fortæller John Kofod, der dog godt kunne tænke sig noget mere omtale af Fyn som kulinarisk rejsemål.

– På initiativ af mig rettede en masse branchefolk og ansvarlige ministre tilbage i 2009 en samlet henvendelse mod Michelin om, at de også burde kigge andre steder end København, når de uddelte stjerner i Danmark. I dag har de så udvidet til Århus, og vi håber, de også kommer til Fyn, for den publicity, som f. eks. Noma har fået, den smitter af på alle hovedstadens restauranter. Det kunne vi godt bruge på Fyn, selvom vi hos Sortebro Kro ikke selv stiler efter en Michelin-stjerne. Vi har både traditionel frokostmenu og anden menu om aftenen, og det passer ikke ind i profilen.

– Når det er sagt, så oplever vi rigtig mange kulinariske turister, som direkte rejser hertil for at spise hos os. Vi havde for ikke så lang tid siden besøg af én af verdens største food-bloggere fra New York, der spiste frokost hos os og tog videre for at spise på Falsled Kro om aftenen. Den slags omtale betyder rigtig meget for Fyn, slutter John Kofod.

 

ESG-strategien er bestyrelsens ansvar – Er din SMV-bestyrelse klædt på?

Af Professor Annabeth Aagaard, Aarhus Universitet I takt med at EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) trækker virksomhederne tættere på en ny virkelighed, står danske SMV’er over for en afgørende transformation. CSRD kræver, at store virksomheder systematisk rapporterer på en lang række ESG-parametre, herunder deres samlede CO₂-aftryk. Dette indebærer ikke blot deres egen udledning (Scope […]

Direktør Jytte Reinholdt forlader Fynsk Erhverv i 2025

Efter 17 år som direktør har Jytte Reinholdt meddelt Fynsk Erhvervs bestyrelse, at hun ønsker at overlade stafetten til en ny direktør i løbet af 2025. Beslutningen vil først træde i kraft, når en passende afløser er fundet. “Under Jytte Reinholdts ledelse har Fynsk Erhverv gennemgået en markant udvikling. Organisationen og bestyrelsen er blevet professionaliseret, […]

Revy-ejer: “Jeg er vant til at skabe noget ud af ingenting”

Lars Arvad er direktør og ejer af Odense Sommerrevy, en af Danmarks førende revyer. Virksomheden drives i dag med en professionel bestyrelse og et strategisk fokus, der sikrer både kunstnerisk og økonomisk succes. Lars Arvad har selv haft en central rolle i udviklingen, fra at stå for alt i starten til at samarbejde med erhvervsfolk, […]

Nytårskur og boblende netværk

Til årets nytårskur i Fynsk Erhverv var huset fyldt med engagerede medlemmer, der kom til en inspirerende eftermiddag fyldt med netværk, videndeling og spændende oplæg om det nye års muligheder og udfordringer for erhvervslivet. Bestyrelsesleder Henrik Neelmeyer bød velkommen og satte ord på nogle af de muligheder, 2025 kan bringe for erhvervet. Direktør Jytte Reinholdt […]

Nytårshilsen 2025

Når vi siger farvel til 2024 og byder 2025 velkommen, er det en oplagt anledning til at reflektere over året, der er gået, og se fremad mod de muligheder og udfordringer, der ligger foran os.

Flere fynske virksomheder står foran et generationsskifte

Behovet for generationsskifte blandt små og mellemstore virksomheder har aldrig været større, fordi mange ejere nærmer sig pensionsalderen, samtidig med at flere ejere allerede sælger deres livsværk, når de er 45-50 år gamle.

Lokal vidensdeling driver udviklingen af HR-rollen

HR har en unik mulighed for at tage en endnu mere aktiv rolle i udviklingen af fremtidens bæredygtige organisationer. Og det er præcis, hvad virksomhederne i Fynsk Erhvervs HR-netværk gør. Fynsk Erhvervs HR-netværk er vi ikke bare med på sidelinjen – vi er med til at sætte kursen. HR er ikke blot en støttefunktion eller […]

Videnforum: Adgang til ny viden i et fortroligt forum

Fynsk Erhvervs Videnforum har siden 2022 tilbudt erhvervsledere en unik platform for strategisk sparring, videndeling og personlig udvikling. Her mødes ledere fra forskellige brancher i et fortroligt rum, hvor konkrete problemstillinger bliver diskuteret, erfaringer bliver delt, og nye løsninger bliver skabt. Møderne er professionelt faciliteret og sikrer, at deltagerne får konkrete redskaber, inspiration og løsninger […]

Lars Bak: Samtaler på cyklen er noget særligt

Ifølge eks-pro Lars Bak, så er cykelture perfekte til at lære hinanden at kende. Og kombinationen af cykling, erhvervsliv og personlig udvikling er det perfekte match.