Nyheder • 11/01/2023

Nyt, grønt projekt gør bæredygtighed mere målbar for Automation Lab i Svendborg

I Svendborg-virksomheden Automation Lab har der i de senere år været skarpt fokus på at skrue op for bæredygtigheden og ned for klimaaftrykket. I den forbindelse har virksomheden været testkanin på et nyt tiltag, der nu skal gøre det lettere for alle virksomheder at måle udviklingen på de bæredygtige tiltag. Værktøjet bliver nu rullet ud i Fynsk Erhvervs nye Go Green-netværk for bæredygtighed og grøn omstilling.

Blandt medlemmerne på det første netværk, der får base i Svendborg, er Automation Lab, og her glæder direktør Claus Walther Jensen sig til at føje det nye værktøj til listen over initiativer på det grønne område.

”Vi besluttede for et par år siden, at vi ville finde en grøn vej. I den anledning tog vi fat i Poul Sögren fra HumanRevolution, for at få nogle konkrete råd til, hvad vi kunne gøre som et ingeniørhus. I forbindelse kom vi til at teste et værktøj, som han har udviklet,” siger Claus Walther Jensen, der især er glad for det overblik, som systemet kan give ham og kollegaerne.

”Som et af de mere håndgribelige tiltag i vores proces har vi meldt os ind i FNs Global Compact, hvor vi hvert år forpligter os til at lave en rapport over, hvad vi har gjort.”

Her kan klimaregnskabsværktøjet hjælpe os. Vi ser frem til at anvende det visuelle dashboard, hvor vi håber at kunne følge og dokumentere vores indsats på en måde, så vi kan vise det til omverden, men også lettere kan overskue det selv.

”Vores virksomhed er i vækst, og det i sig selv gør, at det svært at overskue, hvilken vej det faktisk går. For eksempel når vi får flere ansatte, får vi også flere biler. Selvom vi forsøger os med elbiler, hvor det er muligt, så er det ikke altid, at det kan lade sig gøre, og så vil vi have en større udledning end året før. Med værktøjet regner vi med at få en nemmere vej til at få data ind og kan behandle vores CO₂-aftryk i forhold til, hvor mange vi er, så vi kan følge udviklingen. Jeg er ikke selv ekspert på området, så jeg har brug for helt simpelt at kunne se, hvad vi gør ved klimaet nu og få sparring på, hvad vi kan forbedre næste år,” fortæller Claus Walther Jensen.

Automation Lab-direktøren og hans 23 ansatte laver bl.a. automationsløsninger til store biogasanlæg i hele verden. Derfor er virksomheden allerede direkte involveret i store, grønne projekter. Ikke desto mindre slår Claus Walther Jensen fast, at der er rig mulighed for forbedring, og det er en af årsagerne til, at han ser frem til at komme i gang med Go Green-netværket i Fynsk Erhverv:

En del af projektet er selvfølgelig at italesætte udfordringerne, og her er de visuelle værktøjer gode til at se, hvor vi vil få mest ud af at handle.

“Men det er langt fra alle steder, hvor vi som lille virksomhed selv er herre over udviklingen. Derfor har det været meget spændende at høre fra andre virksomheder i FNs Global Compact-webinarer,  hvad de gør, og hvad de har haft succes med. Derfor glæder vi os også til at sparre og dele erfaringer med virksomhederne i det nye Go Green-netværket i Svendborg.”

Ifølge Claus Walther Jensen har Automation Lab endnu ikke mødt kundekrav om dokumentation for bæredygtighed, men han er overbevist om, at det kun er et spørgsmål om tid, før det sker. Nogle fokusområder er allerede blevet grønnere, mener han.

”Der har ikke været kunder eller samarbejdspartnere, der har bedt om bevis på, at vi er grønne. Men jeg har helt klart indtryk af, at der er flere og flere, der kigger en efter i kortene. For eksempel kigger banken og vækstfonden ikke kun på, om produkterne er salgbare, men også om de er bæredygtige. Så når det kommer til finansiering, er bæredygtighed allerede inde i billedet.”

E-handelskonference: Brugeren skal i centrum

Ved 2024-udgaven af Den Fynske E-handelskonference, der er arrangeret i samarbejde mellem e-handelsvirksomheden Hesehus og Fynsk Erhverv, var der i tidens ånd masser af AI på programmet, men nok så gennemgående var det, at de teknologiske landvindinger skal ske med fokus på forbrugeren, hvis investeringerne skal give mening.

Familievirksomhed forbereder sig på miljøkrav i god tid

Mens byggevirksomheden Poul Rasmussen endnu ikke er undlagt lovkravet om bæredygtighedsrapporteringen, så er virksomheden godt i gang med at klæde sig på til den bæredygtige dagsorden. Derfor har familievirksomheden tilmeldt sig vores ESG-Netværk for at være klar til fremtidige krav fra både stat, kunder og institutioner. 

Brain Boost: Ikke alle indtægter skaber samme værdi

Da softwarehuset Ecreo og Fynsk Erhverv i fællesskab afholdte seminaret "Styrk din digitale B2B-strategi og skab resiliens i en uforudsigelig tid" var Odense-virksomheden Flexbuy Technologies repræsenteret blandt deltagerne i form af Jacob Brage. Og han forlod Alfred og Kamilla, hvor arrangementet blev afholdt, i opløftet tilstand.

Familievirksomhed forbereder sig på miljøkrav i god tid

Mens byggevirksomheden Poul Rasmussen endnu ikke er undlagt lovkravet om bæredygtighedsrapporteringen, så er virksomheden godt i gang med at klæde sig på til den bæredygtige dagsorden. Derfor har familievirksomheden tilmeldt sig vores ESG-Netværk for at være klar til fremtidige krav fra både stat, kunder og institutioner. 

Brain Boost: Ikke alle indtægter skaber samme værdi

Da softwarehuset Ecreo og Fynsk Erhverv i fællesskab afholdte seminaret "Styrk din digitale B2B-strategi og skab resiliens i en uforudsigelig tid" var Odense-virksomheden Flexbuy Technologies repræsenteret blandt deltagerne i form af Jacob Brage. Og han forlod Alfred og Kamilla, hvor arrangementet blev afholdt, i opløftet tilstand.

Brug din stemme på et stærkt EU

Når der søndag, den 9. juni er valg til Europa-Parlamentet i Danmark, er det vigtigt, at vi alle gør brug af vores demokratiske ret og sætter vores kryds på stemmesedlen. Det skaber en grønnere fremtid og styrker den enkelte virksomhed, det enkelte land - og den europæiske union. Tak fordi du bruger din stemme.

Fynsk logistikgigant krydser fingre for bedre forbindelser til motorvejsnettet

Den familieejede logistikvirksomhed Alex Andersen Ølund A/S forventer efter en årrække med særdeles solide regnskaber, at de kommende år byder på flere udfordringer og mere usikkerhed i markedet. Men ikke desto mindre er stemningen på direktionsgangen på Logistikvej i Odense fortsat høj, og listen over nye initiativer bliver ikke kortere. “2024 bliver et overgangsår, hvor […]

Damixa skruer op for den digitale tilstedeværelse

På Den Fynske E-handelskonference den 21. maj sætter Damixas Brand og Marketing Manager, Anna Trojel, ord på den digitale rejse, der skal føre Damixa helt up to date.

Optimisme at spore i det fynske erhvervsliv

De fynske virksomheder er sunde og robuste, og de fleste er ved at indfinde sig i den nye virkelighed med stigende tempo og kompleksitet. Det viser vores nyeste temperaturmåling i det fynske erhvervsliv, der giver en stærk tro på fremtiden.

Skru op for resiliensen og få en bedre forretning

Når Fynsk Erhverv den 23. maj i fællesskab med Ecreo inviterer til fællesseminar, vil de fremmødte gå hjem med konkrete værktøjer, der skal inspirere til at forbedre kundeoplevelsen og øge virksomhedens værdi ved at skærpe det strategiske fokus. Det lover Michael Nørregaard Wilkens, der er executive advisor i den internationale rådgivningsvirksomhed Strategyzer og oplægsholder på […]

Viden til Vækst: Gode teams har psykologisk tryghed

Den 12. september inviterer vi i samarbejde med LearnX til erhvervskonference, hvor du bl.a. kan møde ledelsesrådgiver Christian Ørsted, der sætter fokus på, hvordan psykologisk tryghed kan løfte medarbejderne markant. Vi har forinden været i dialog med Christian Ørsted, der løfter lidt af sløret for sit oplæg. Husk, at du som partnervirksomhed får 50% rabat på billetprisen.

Netværk styrker Pia Mathiasens HR-kompetencer

Med HR-ansvar for over 300 medarbejdere, har HR-ansvarlig hos Ken Hygiejne Systems A/S, Pia Mathiasen, trådt ind i vores HR-netværk for at få ekstern, faglig sparring med ligesindede. Er du også interesseret i en netværksgruppe – så har vi også et til dig!