Nyheder • 11/01/2023

Nyt, grønt projekt gør bæredygtighed mere målbar for Automation Lab i Svendborg

I Svendborg-virksomheden Automation Lab har der i de senere år været skarpt fokus på at skrue op for bæredygtigheden og ned for klimaaftrykket. I den forbindelse har virksomheden været testkanin på et nyt tiltag, der nu skal gøre det lettere for alle virksomheder at måle udviklingen på de bæredygtige tiltag. Værktøjet bliver nu rullet ud i Fynsk Erhvervs nye Go Green-netværk for bæredygtighed og grøn omstilling.

Blandt medlemmerne på det første netværk, der får base i Svendborg, er Automation Lab, og her glæder direktør Claus Walther Jensen sig til at føje det nye værktøj til listen over initiativer på det grønne område.

”Vi besluttede for et par år siden, at vi ville finde en grøn vej. I den anledning tog vi fat i Poul Sögren fra HumanRevolution, for at få nogle konkrete råd til, hvad vi kunne gøre som et ingeniørhus. I forbindelse kom vi til at teste et værktøj, som han har udviklet,” siger Claus Walther Jensen, der især er glad for det overblik, som systemet kan give ham og kollegaerne.

”Som et af de mere håndgribelige tiltag i vores proces har vi meldt os ind i FNs Global Compact, hvor vi hvert år forpligter os til at lave en rapport over, hvad vi har gjort.”

Her kan klimaregnskabsværktøjet hjælpe os. Vi ser frem til at anvende det visuelle dashboard, hvor vi håber at kunne følge og dokumentere vores indsats på en måde, så vi kan vise det til omverden, men også lettere kan overskue det selv.

”Vores virksomhed er i vækst, og det i sig selv gør, at det svært at overskue, hvilken vej det faktisk går. For eksempel når vi får flere ansatte, får vi også flere biler. Selvom vi forsøger os med elbiler, hvor det er muligt, så er det ikke altid, at det kan lade sig gøre, og så vil vi have en større udledning end året før. Med værktøjet regner vi med at få en nemmere vej til at få data ind og kan behandle vores CO₂-aftryk i forhold til, hvor mange vi er, så vi kan følge udviklingen. Jeg er ikke selv ekspert på området, så jeg har brug for helt simpelt at kunne se, hvad vi gør ved klimaet nu og få sparring på, hvad vi kan forbedre næste år,” fortæller Claus Walther Jensen.

Automation Lab-direktøren og hans 23 ansatte laver bl.a. automationsløsninger til store biogasanlæg i hele verden. Derfor er virksomheden allerede direkte involveret i store, grønne projekter. Ikke desto mindre slår Claus Walther Jensen fast, at der er rig mulighed for forbedring, og det er en af årsagerne til, at han ser frem til at komme i gang med Go Green-netværket i Fynsk Erhverv:

En del af projektet er selvfølgelig at italesætte udfordringerne, og her er de visuelle værktøjer gode til at se, hvor vi vil få mest ud af at handle.

“Men det er langt fra alle steder, hvor vi som lille virksomhed selv er herre over udviklingen. Derfor har det været meget spændende at høre fra andre virksomheder i FNs Global Compact-webinarer,  hvad de gør, og hvad de har haft succes med. Derfor glæder vi os også til at sparre og dele erfaringer med virksomhederne i det nye Go Green-netværket i Svendborg.”

Ifølge Claus Walther Jensen har Automation Lab endnu ikke mødt kundekrav om dokumentation for bæredygtighed, men han er overbevist om, at det kun er et spørgsmål om tid, før det sker. Nogle fokusområder er allerede blevet grønnere, mener han.

”Der har ikke været kunder eller samarbejdspartnere, der har bedt om bevis på, at vi er grønne. Men jeg har helt klart indtryk af, at der er flere og flere, der kigger en efter i kortene. For eksempel kigger banken og vækstfonden ikke kun på, om produkterne er salgbare, men også om de er bæredygtige. Så når det kommer til finansiering, er bæredygtighed allerede inde i billedet.”

10 år efter: Gamle Mursten er stadig en god forretning

For præcis 10 år siden kom Svendborg-virksomheden Gamle Mursten i Fynsk Erhvervs positive søgelys, fordi et patent til afrensning og genbrug af gamle mursten efter ti års liv i ubemærkethed havde fået opmærksomhed fra blandt andre daværende Energi- Klima og Bygningsminister Martin Lidegaard, der var med på åbningsdagen af en ny fabrik. I dag viser […]

2024 bliver endnu et år med fokus på Odense Havns udviklingsplaner

Fredag d. 26. januar var det fynske erhvervsliv samlet til nytårsreception på Odense Havn. Med oplæg fra Erhvervsminister, Morten Bødskov og Kertemindes borgmester, Kasper Ejsing Olesen, blev der sat fokus på Odense Havns betydning for den grønne omstilling i Danmark og globalt, og der blev sendt et klart politisk signal om opbakning til havnens udviklingsplaner. […]

Brain boost: Datasikkerhed skal alle forstå

Når Fynsk Erhverv torsdag den 14. marts, i samarbejde med PwC og Chili Security, slår dørene op for næste version af vores Brain Boost-serie, er der digital sikkerhed på programmet. Og ifølge oplægsholderne, er der al mulig grund til at møde op og spidse ørerne.

Netværk er win-win for travl advokat

Ifølge Jeanette Illum-Johansen, der er partner og bestyrelsesmedlem i Mazanti-Andersen, er det muligheden for at sparre med og udvikle sig sammen med profiler fra helt andre grene af erhvervslivet, som hun ser frem til at dyrke yderligere i fremtiden. Derfor er hun trådt ind i vores direktørnetværksgruppe.

Formandens nytårshilsen

Formanden for Fynsk Erhverv, Henrik Neelmeyer, ønsker partnervirksomheder og det fynske erhvervsliv godt nytår og sender en klar appel til de fynske virksomheder.

Brug dit partnerskab til at rekruttere kvalificeret arbejdskraft

Vi har igennem de senere år haft stor succes med at matche ledige akademikere med fynske virksomheder.  I mange tilfælde virksomheder, der ikke tidligere har haft ansat akademikere.

Geopartner rykker på digitaliseringen i nyt videnforum

Den stigende efterspørgsel efter nye digitale løsninger har blandt andet betydet, at Geopartner tilbyder en bred vifte af ydelser, der kan optimere arbejdsprocesser og levere mere præcise resultater for kunderne. Det mærker IT-driftschef Kenneth Søndergaard, der blandt andet af den grund har meldt sig under fanerne på Fynsk Erhvervs Videnforum for Digital Transformation.

Bliv bestyrelsesmedlem i Fynsk Erhverv og gør en forskel!

Vil du være med til at udvikle det fynske erhvervsliv? Vil du være med til at indfri Fynsk Erhvervs vision om at realisere potentialerne – personlige som forretningsmæssige i de fynske virksomheder? Så har du nu en unik mulighed for at blive bestyrelsesmedlem i Fynsk Erhverv!

‘Årets Ejerledere’ er et stærkt makkerpar

Makkerparret Allan Hansen og Rune Lund Bendixen fra Broby-virksomheden Ventherm A/S kåret som Årets Ejerledere 2023 på Fyn i et meget stærkt felt.

Byggros fik nyt blod, friske øjne og en ny kollega gennem Next Talent-programmet

Byggros fik i efteråret en af vores Next Talent kandidater ud i forløb, der var så stor en succes, at virksomheden nu har ansat kandidaten.

Netværkets friske øjne fjerner de blinde pletter

For virksomhedsejer Betina Skipper er det helt centralt, at udvikle sine kompetencer kontinuerligt, få udvidet netværket samt have forskellige sparringsmuligheder til rådighed. Det får hun bl.a. igennem vores netværksgruppe SoloConnect.

Robotklynge: Innovation kræver samarbejde

Ifølge Søren Adamsen Mouritsen, der er Head of Innovation i robotklyngen Odense Robotics, skal de fynske virksomheder stå sammen for at udnytte mulighederne i de teknologiske fremskridt