Nyheder • 11/01/2023

Nyt, grønt projekt gør bæredygtighed mere målbar for Automation Lab i Svendborg

I Svendborg-virksomheden Automation Lab har der i de senere år været skarpt fokus på at skrue op for bæredygtigheden og ned for klimaaftrykket. I den forbindelse har virksomheden været testkanin på et nyt tiltag, der nu skal gøre det lettere for alle virksomheder at måle udviklingen på de bæredygtige tiltag. Værktøjet bliver nu rullet ud i Fynsk Erhvervs nye Go Green-netværk for bæredygtighed og grøn omstilling.

Blandt medlemmerne på det første netværk, der får base i Svendborg, er Automation Lab, og her glæder direktør Claus Walther Jensen sig til at føje det nye værktøj til listen over initiativer på det grønne område.

”Vi besluttede for et par år siden, at vi ville finde en grøn vej. I den anledning tog vi fat i Poul Sögren fra HumanRevolution, for at få nogle konkrete råd til, hvad vi kunne gøre som et ingeniørhus. I forbindelse kom vi til at teste et værktøj, som han har udviklet,” siger Claus Walther Jensen, der især er glad for det overblik, som systemet kan give ham og kollegaerne.

”Som et af de mere håndgribelige tiltag i vores proces har vi meldt os ind i FNs Global Compact, hvor vi hvert år forpligter os til at lave en rapport over, hvad vi har gjort.”

Her kan klimaregnskabsværktøjet hjælpe os. Vi ser frem til at anvende det visuelle dashboard, hvor vi håber at kunne følge og dokumentere vores indsats på en måde, så vi kan vise det til omverden, men også lettere kan overskue det selv.

”Vores virksomhed er i vækst, og det i sig selv gør, at det svært at overskue, hvilken vej det faktisk går. For eksempel når vi får flere ansatte, får vi også flere biler. Selvom vi forsøger os med elbiler, hvor det er muligt, så er det ikke altid, at det kan lade sig gøre, og så vil vi have en større udledning end året før. Med værktøjet regner vi med at få en nemmere vej til at få data ind og kan behandle vores CO₂-aftryk i forhold til, hvor mange vi er, så vi kan følge udviklingen. Jeg er ikke selv ekspert på området, så jeg har brug for helt simpelt at kunne se, hvad vi gør ved klimaet nu og få sparring på, hvad vi kan forbedre næste år,” fortæller Claus Walther Jensen.

Automation Lab-direktøren og hans 23 ansatte laver bl.a. automationsløsninger til store biogasanlæg i hele verden. Derfor er virksomheden allerede direkte involveret i store, grønne projekter. Ikke desto mindre slår Claus Walther Jensen fast, at der er rig mulighed for forbedring, og det er en af årsagerne til, at han ser frem til at komme i gang med Go Green-netværket i Fynsk Erhverv:

En del af projektet er selvfølgelig at italesætte udfordringerne, og her er de visuelle værktøjer gode til at se, hvor vi vil få mest ud af at handle.

“Men det er langt fra alle steder, hvor vi som lille virksomhed selv er herre over udviklingen. Derfor har det været meget spændende at høre fra andre virksomheder i FNs Global Compact-webinarer,  hvad de gør, og hvad de har haft succes med. Derfor glæder vi os også til at sparre og dele erfaringer med virksomhederne i det nye Go Green-netværket i Svendborg.”

Ifølge Claus Walther Jensen har Automation Lab endnu ikke mødt kundekrav om dokumentation for bæredygtighed, men han er overbevist om, at det kun er et spørgsmål om tid, før det sker. Nogle fokusområder er allerede blevet grønnere, mener han.

”Der har ikke været kunder eller samarbejdspartnere, der har bedt om bevis på, at vi er grønne. Men jeg har helt klart indtryk af, at der er flere og flere, der kigger en efter i kortene. For eksempel kigger banken og vækstfonden ikke kun på, om produkterne er salgbare, men også om de er bæredygtige. Så når det kommer til finansiering, er bæredygtighed allerede inde i billedet.”

Focus Advokater: Gode HR-værktøjer understøtter forretningen

Digitalisering af HR-processen hjælper Focus Advokater til at bruge ressourcerne mere fordelagtigt med HR-ONs systemer.

Netværk blæste Gitte over fra første møde

Gitte Zimmermann er glad for den fortrolige sparring, hun får sammen med andre ejerledere i Fynsk Erhvervs netværk. Og anbefaler andre at kigge nærmere på tilbuddet.

Go Green – License to operate

I vores dialog med virksomheder over hele Fyn oplever vi et udtalt behov for et konkret tilbud, der kan få det første klimaregnskab i hus. Derfor har vi udviklet et netværkskoncept, som vi kalder ’Go Green’.  Her skaber virksomhedsledere i løbet af få møder det første klimaregnskab og får introduktion til bæredygtighedsrapporten

Hør Tue Mantoni ved Nytårskuren i Cortex Business Park

Den 27. januar afholder vi nytårskur, hvor vi skal møde Tue Mantoni, der vil udfordrer os på vores vanetænkning, tidens uforudsigelighed, virksomhedernes nye sårbarhed og samfundsansvar. Tue Mantoni er bestyrelsesformand i Vækstfonden og tidligere direktør i Bang & Olufsen og Triumph Mortorcycles. Derudover er han forfatter til bogen ’Samfundskontrakten – En danmarksrejse på jagt efter […]

Nytårshilsen fra formanden 2023

Kære partnervirksomhed – allerførst godt nytår! Så fik vi en ny regering, den første, brede regering i mange år. Der er kommet mere fokus på erhvervslivet og på reformer, men vi ser også områder med plads til forbedringer og en smule bekymring. Vi har i det fynske erhvervsliv behov for langsigtede løsninger, forenklinger og incitamenter. […]

Årets fynske ejerledere fra AM Tooling forventer fortsat succes

Den fynske virksomhed AM Tooling er blevet hyldet som Årets Ejerledere 2022 på Fyn. Takket være målrettede satsninger på specifikke brancher og højteknologisk udvikling har de to ejere på få år femdoblet omsætningen, og planen er at fortsætte i samme stil i de kommende år.

Go Green – License to operate

I vores dialog med virksomheder over hele Fyn oplever vi et udtalt behov for et konkret tilbud, der kan få det første klimaregnskab i hus. Derfor har vi udviklet et netværkskoncept, som vi kalder ’Go Green’.  Her skaber virksomhedsledere i løbet af få møder det første klimaregnskab og får introduktion til bæredygtighedsrapporten

Broby-virksomhed til kamp for global trivsel

Med fokus på sundhed, hygiejne, digitalisering og FNs verdensmål, har Ken Hygiejne godt gang i forretningen, der hele tiden udvider med båder kunder og ansatte. Og særlig inddragelsen af verdensmålene har været en vigtig spiller i vækstrejsen.

EG Digital Welfare udvider medarbejderstaben med Next Talent

Next Talent-projekt, der matcher virksomheder med højtuddannede kandidater, gav det match, som EG Digital havde behov for - dog i en anden stilling, end først tænkt.

Forsikringsrådgiverens gode råd: Netværk på to hjul styrker dig både professionelt og personligt

For forsikringsrådgiveren i Söderberg & Partners, Henrik Dybdahl Trommer, er der ingen tvivl om, hvilken værdi Fynsk Erhvervs Business Challenge Cykling har gjort for ham - både professionelt og personligt.

Dystre toner og gode råd fra Topmødet 2022

Der er ingen grund til at være optimistisk omkring verdenssituationen. Men der er god grund til at handle på den. Til Fynsk ErhvervsTopmøde gik økonomiprofessor fra Aarhus Universitet Philipp Schröder på scenen for at give sit syn på verdens tilstand.

Helge Munk modtager Tietgenprisen 2022

Ved Fynsk ErhvervsTopmøde onsdag den 16. november fik Helge Munk under middagen overrakt Tietgenprisen.  Tietgenprisen, der er Fyns ypperste erhvervspris og har været uddelt hvert år siden 2005, tilfalder en visionær, fynsk erhvervsleder m/k, som har gjort sig særligt bemærket.