Nyheder • 26/11/2014

Nyt Fynsk Erhverv-medlem vil på finansloven

Den Svendborg-baserede familievirksomhed Ceramo Power Europe sælger et produkt, der gør, at biler udleder mindre CO2 og kører længere på literen. Indtil videre satser virksomheden på salg til transportvirksomheder, men de håber på at kunne få produktet testet af en anerkendt, europæisk myndighed og på sigt få den danske stat til at give afgiftsrabatter for privatbilister.

Ceramo Power er et japanskproduceret produkt, som sælges i Europa af den Svendborgbaserede familievirksomhed Ceramo Power Europe, der netop er blevet medlem af Fynsk Erhverv.

Produktet består af en blanding af glasfiber, speciel aluminium og keramik, som installeres på indsugningen til motoren. Her hjælper produktet med at opløse iltklynger, så kun den nødvendige ilt kommer ind i motoren, hvilket dermed reducerer brændstofforbruget og motorens CO2-udledning – og ifølge Ceramo fortæller mange kunder også om en bedre motorgang.

Ceramo Power kan bruges på både benzin- og dieselmotorer og på alle typer køretøjer. Effekten varierer fra motor til motor, og ved nogle biler begynder den først efter 1.000 – 3.000 km. For de fleste kan det dog mærkes med det samme, fortæller Cecilie Toft fra Ceramo Power Europe

– Det er et japansk produkt, som har et stort marked i Asien, hvor det også er blevet testet af bl.a. Mitsubishi logistics, et datterselskab til Mitsubishi Motors og japans største transportvirksomhed.
De opnåede brændstofbesparelser på mellem fem og 25 procent afhængig af køretøj og motor, siger Cecilie Toft og fortsætter:

– I Danmark har vi indtil videre fået Dansk Autohjælp i Svendborg til at teste det, hvor de oplevede mellem 14 og 15 procent besparelse på deres testbiler. To andre store danske transportvirksomheder er lige nu midt i en testperiode med Ceramo Power. Det er for tidligt at offentliggøre resultater fra disse test endnu, men jeg kan i hvert fald sige, at den ene af virksomhederne har haft positive effekter, selvom de i forvejen kører med helt nye Volvo-motorer med de mest avancerede partikelfiltre.

– Ceramo Power har ingen negative effekter på bilen, men kan tværtimod give en bedre motorgang og en mere holdbar motor, og nogen beretter også om bedre acceleration. Jeg har især kunne mærke det i femtegearet på min bil, som er en VW Passat 2.0 turbodiesel, siger Cecilie Toft.

Et Ceramo Power-filter holder i tre år og koster mellem 1.260 kr. og 1.560 kr. alt afhængig af motorstørrelse. Ved store køb gives der rabat.

Målet er politisk anerkendelse – og et europæisk marked
Ceramo Power søger om TÜV-godkendelse i første kvartal af næste år. TÜV er et anerkendt tysk institut, der udsteder certifikater på produkter, de kan godkende. Den Svendborg-baserede grossistvirksomhed er eneforhandler i hele Europa, så målet er hele det europæiske marked.

– Indtil videre fokuserer vi på business to business-salg – transportvirksomheder og andet. Men på sigt vil vi rigtig gerne ud i detailhandlen også, så privatbilister kan få glæde af produktet. Vi håber på, at vi med tiden kan blive anerkendt af staten som CO2-besparende tiltag, så man evt. kunne få en afgiftsrabat på sin bil eller miljøafgift eller noget tilsvarende, hvis man bruger vores produkt. Ligesom elbiler får det nu, siger Cecilie Toft.

Ceramo Power kan altså ikke købes i håndkøb i Europa endnu, men Cecilie Toft lover, at hvis man som privatperson kontakter virksomheden, så er det ikke noget problem at få et filter tilsendt.

I energibranchen siden 1975
Cerano Power Europe er en forholdsvis ny virksomhed med indtil videre tre ansatte, men det er en familievirksomhed med dybe rødder i energibranchen.

– Min far har været selvstændig erhvervsdrivende siden 1975. Han startede ud med at forhandle brændsel og biobrændsel, men er senere kommet over i branchen for vedvarende energi. Så vi har været i energibranchen i mange år, selvom vi først nu er begyndt at sælge det her produkt, siger Cecilie Toft.

Stadil: Fremtidens lederskab kræver sult, mod og kant

Christian Stadil har altid gået sine egne veje. Han kombinerer buddhisme med benhård forretning og investeringer i startups med meditation og meningsfulde arbejdsfællesskaber. Til september gæster han Learn X, hvor han deler sine erfaringer med at lede i en tid præget af AI, innovation og strategisk usikkerhed.

Klimapraktikanter gav Danren Bogdol fremdrift og struktur

Danren Bogdol er en professionel servicevirksomhed med base i Odense, der gennem mere end 40 år har leveret rengøringsydelser til offentlige og private kunder i hele landet. Virksomheden bygger på faglighed, effektivitet og ordentlighed.

HR-netværk gav LAIT værktøjer til aktuel udfordring

Da Gert Rasmussen fra det digitale bureau LAIT i begyndelsen af året præsenterede en konkret HR-udfordring i Fynsk Erhvervs HR-netværk, gjorde han det med et klart formål: At få andres ærlige blik på situationen

Fokusér på personalet: Tidlig indsats kan skabe bedre trivsel

Flere virksomheder rykker fokus fra brandslukning til forebyggelse, når det gælder medarbejdernes trivsel. Det handler om at være tæt på, tilgængelig – og klar, før problemerne vokser sig store. Det fortæller blandt andre Betina Dich Skipper, der driver virksomheden Human Navigator.

Masterclass i strategi og innovation begejstrede deltagerne

At skabe vækst og innovation kræver tid og refleksion – en udfordring for mange virksomheder, hvor daglig drift ofte tager al opmærksomhed. Masterclass-forløbet i strategi og innovation fra Fynske Bank og Fynsk Erhverv har imidlertid givet en række fynske virksomheder en unik mulighed for at arbejde målrettet med forretningsudvikling og netværk. “Alene det at sætte […]

Titech-direktør: At sige målene højt var første skridt mod succes

Fra eltavler i kælderen til landsdækkende koncern. Ulrik Juul har altid tænkt stort – og sagt det højt. Nu er Titech Electric solgt, men han fortsætter rejsen mod endnu større ambitioner som direktør i sit livsværk

Forsker: Bestyrelsesuddannelse kan være nøglen til, at SMV’ere omstiller sig til fremtiden

Bestyrelser i små og mellemstore virksomheder (SMV’er) står midt i en tid med hastige forandringer. Teknologiske fremskridt, bæredygtighed og geopolitiske ændringer kræver hurtig tilpasning

Krautwald: Nye vaner skal slå rod, før strategi bliver til virkelighed

Ifølge arbejdsmarkedsresearcher Alexandra Krautwald giver målstyring kun mening, når virksomheden ser helheden og har tålmodighed til at fastholde forandringer, indtil de har bidt sig fast.

Lokale virksomheder forholder sig til Odenses fremtid

En række lokale virksomheder greb muligheden, da Fynsk Erhverv for nylig inviterede til dialogmøde om Odense fremtidige udvikling. Anledningen var det forslag til Kommuneplan 2024-2036, som Byrådet havde sendt i høring. Også rådmand Søren Windel, adm. Direktør Erik Jespersen og byudviklingschef Karin Niemann-Christensen var mødt op for at præsentere planforslaget og lytte til virksomhedernes ønsker […]