Nyheder • 13/04/2016

Nyt bestyrelsesmedlem om Fyn og Fynsk Erhverv

Thomas Visti, direktør i den odenseanske robotvirksomhed Mobile Industrial Robots, er nyt medlem af bestyrelsen i Fynsk Erhverv. Her repræsenterer de fynske virksomheder inden for industri/robotteknologi. Vi har spurgt ham om bevæggrunden for at gå ind i Fynsk Erhvervs bestyrelse, hvad hans visioner er, og hvordan han ser på fremtiden for robotindustrien på Fyn.

Thomas Visti fra Mobile Industrial Robots indtrådte til Fynsk Erhvervs generalforsamling i foreningens bestyrelse, hvor han repræsenterer de fynske virksomheder inden for industri/robotteknologi.

Allerede d. 18. april skal han i denne funktion møde de fynskvalgte folketingspolitikere i Erhvervspolitisk Forum Fyn.

Hvorfor har du valgt at indtræde i Fynsk Erhvervs bestyrelse?

– Jeg har valgt at sige ja tak til opfordringen, fordi jeg gerne vil bidrage til Fynsk Erhvervs glimrende arbejde med at fremme gode betingelser for erhvervslivet her på øen, så vi kan skabe yderligere vækst og fremgang og øge eksporten af fynske produkter. Som leder og investor i forskellige fynske virksomheder har jeg efterhånden gjort mig en del erfaringer og iagttagelser, som jeg gerne vil dele til gavn for andre MIR og Thomas Vistivirksomheder.

Hvad er de vigtigste fokuspunkter for Fynsk Erhverv i den nære fremtid?

– Jeg mener, vi skal se på, hvordan man kan gøre det enklere og mere attraktivt at drive en vækst- og eksportvirksomhed på Fyn. Mit indspark til politikerne er, at vi skal have skabt et mere internationalt miljø og blandt andet have gang i lufthavnen i Beldringe. Udenlandske gæster skal i dag ofte bruge cirka tre timer på at komme til Odense Banegård fra Kastrup Lufthavn, hvorefter de så skal bruge yderligere tid på at komme fra centrum og ud til industriområderne. Når jeg selv rejser rundt i verden for at besøge forhandlere og deltage i messer, er det sjældent slet ikke så tidskrævende.

– Noget andet, der ærgrer mig, er, at de fleste fynske virksomheder går glip af mange af de tilskud og investeringer, man kan søge fra puljer og fonde, fordi processerne generelt er for besværlige og tidskrævende. Det er mit indtryk, at det primært er de rådgivningsvirksomheder, der har specialiseret sig i at hente offentlige midler, der får del i denne støtte. Groft sagt ser det ud som om, pengene bliver ”spist” af konsulenter frem for at komme til nytte i de produktionsvirksomheder, der reelt har behovet for at styrke konkurrenceevnen, men ikke har tid til at få søgt pengene. Hos MiR har vi ganske enkelt valgt at nedprioritere det, fordi det omfattende papirarbejde fjerner fokus fra forretningen. Jeg vil gerne arbejde for en forenkling på dette område.

Hvordan ser du på fremtiden for det fynske erhvervsliv?

– Jeg tror på, at Fyn har potentiale for at skabe et endnu mere blomstrende erhvervsliv inden for flere brancher. Vi er gode til at samarbejde virksomhederne imellem, og det skal vi dyrke yderligere. For vi kan sagtens lære af hinandens gode erfaringer og skabe masser af synergi.

– Der er skabt mange industrieventyr her på øen, og disse veletablerede virksomheder spiller i mange tilfælde en væsentlig rolle ved at engagere og bidrage med erfaringer, netværk og ”kloge penge” i vækstlaget af nye fynske opkomlinge i erhvervslivet. Desuden kan organisationerne, kommunerne, uddannelsesinstitutionerne og virksomhederne samarbejde tættere om at markedsføre Fyn nationalt og internationalt som en innovativ frontløber. Der er ingen grund til at være så beskedne. Vi har faktisk rigtigt meget at byde på både for studerende, medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere.

Du er repræsentant for industri og robotteknologi i Fynsk Erhvervs bestyrelse. Hvad skal der til, for at Fyn kan bevare momentum inden for dette område?

– Der er blevet lavet en masse gode tiltag her på Fyn for at bakke op om teknologiske start-ups, derfor er jeg optaget af, at vi fortsætter med at bakke op om denne positive udvikling og fokuserer på at bevare de værdifulde tiltag – så mister vi ikke dette momentum og sakker agterud i den globale konkurrence.

– Vi er lykkedes med at skabe et stærkt miljø inden for robot- og teknologiudvikling, der høster stor anerkendelse i udlandet. Dette image skal styrkes yderligere, for det er afgørende for denne industri at kunne tiltrække nogle af verdens dygtigste medarbejdere, og derfor skal vi også gøre det endnu mere eftertragtet at arbejde på Fyn. Vi er godt i gang med kulturen, hvor der sker mange positive nyskabelser i disse år, og den kurs skal vi fortsætte. For kulturoplevelser betyder noget i forhold til rekruttering af både jyder, sjællændere og udenlandske medarbejdere.

“Der er ingen grund til at være så beskedne. Vi har faktisk rigtigt meget at byde på både for studerende, medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere.”

 

Hesehus: Vil vinde hele verden med brugerdreven innovation af teknologierne som løftestang

Interview med Lars Hedal, administrerende direktør i Hesehus For 22 år siden var det ikke mange, der så mulighederne indenfor digitalisering og tech – eller EDB, som det blev kaldt dengang. Men det gjorde det nystiftede e-handelshus Hesehus. Medstifter og administrerende direktør Lars Hedal fortæller, at virksomheden fra starten havde en målsætning om at skabe […]

BG Burcharth i 100 år: Fra smøreolie til CO₂-fangst og grøn innovation

BG Burcharth er en af pionererne inden for bæredygtige løsninger, og virksomheden arbejder målrettet på at forblive aktuelle i et hurtigt skiftende marked. Men under den moderne facade ligger der en historie, der strækker sig tilbage til 1924, hvor BG Burcharth blev grundlagt i en baggård i Odense som leverandør af olie og smøreudstyr til byens værksteder.

USA’s nye verdensorden: Trusler og muligheder for fynske virksomheder under Trump

Efter nyhedsbureauet APs udmelding om, at Donald Trump har vundet det amerikanske præsidentvalg, står verden over for en betydelig omvæltning, mener tidligere forsvarschef Peter Bartram. Den 21. november kommer Peter Bartram til Fynsk ErhvervsTopmøde, hvor han deler sin viden og erfaringer om, hvad den nye globale verdensorden har af betydning for de fynske virksomheder.

HJHansen Recycling Group: Bæredygtighed som katalysator for god forretning

Interview med administrerende direktør Mogens Bach Christensen Bæredygtighed er på ingen måde et nyt koncept for HJHansen Recycling Group. Faktisk ligger det i virksomhedens DNA, forklarer administrerende direktør Mogens Bach Christensen. Siden 1880’erne har virksomheden arbejdet med cirkulær økonomi og et ansvarligt forbrug af ressourcer ved at opkøbe, forarbejde og videresælge hestesko, klude og ben […]

Integris Composites: Konkurrence styrker innovationen

VISSENBJERG: Integris Composites (Integris) er et fynsk ingeniør- og designhus med dybe rødder i det fynske, idet virksomheden oprindeligt udspringer fra det A.P. Møller-ejede Roulund. Virksomheden har gennem årene opbygget en produktion baseret på dyb materialeindsigt, og i dag er Integris etableret som en international aktør inden for avancerede kompositmaterialer til forsvarsindustrien. Med højteknologiske løsninger, […]

Nyt MasterClass-forløb: Anerkendt forretningsudvikler klæder fynske SMV’ere på til en foranderlig verden

Fynske Bank og Fynsk Erhverv tilbyder nu i samarbejde en helt ny MasterClass for fynske SMV’er, der får mulighed for at styrke deres forretningsmodel gennem et forløb med den anerkendte forretningsudvikler Michael N. Wilkens. Han har erfaring med strategiarbejde i mere end 200 danske og internationale virksomheder og oplever stor succes med sit fokus på […]

Lucia Care: Boost produktiviteten og arbejdsglæden

Dyb træthed er i dag et problem mange oplever, hvilket er med til at reducere både arbejdsglæden, kreativiteten og performance i de danske virksomheder. For at komme problemet til livs, har speciallægerne Nanna Kirkebjerg og Christian Bøving fra Lucia Care invitereret partnervirksomheder til foredrag om danskernes søvnudfordringer.

Lyt til erhvervslivet

De kommunale budgetter for det kommende år er på plads, og det afslører, at 2025 er kommunalt valgår. Fyn er et naturligt arbejdskraftopland for enhver virksomhed, uanset postnummer. Eller burde i hvert fald være det. Desværre har vi en utilstrækkelige kollektiv trafik, der gør det vanskeligere at tiltrække dygtige medarbejdere udenfor Odense og de fynske købstæder. Det kalder på en plan og på handling.

Orifarm: Imponerende vækstrejse bygger på mod og ambitioner

Orifarms imponerende vækstrejse har fra starten været præget af at tænke ud over Danmarks grænser. I dag ser virksomheden et stort potentiale for Odense inden for Life Science, som kan være med til at styrke hele Fyn.