Nyheder • 13/04/2016

Nyt bestyrelsesmedlem om Fyn og Fynsk Erhverv

Thomas Visti, direktør i den odenseanske robotvirksomhed Mobile Industrial Robots, er nyt medlem af bestyrelsen i Fynsk Erhverv. Her repræsenterer de fynske virksomheder inden for industri/robotteknologi. Vi har spurgt ham om bevæggrunden for at gå ind i Fynsk Erhvervs bestyrelse, hvad hans visioner er, og hvordan han ser på fremtiden for robotindustrien på Fyn.

Thomas Visti fra Mobile Industrial Robots indtrådte til Fynsk Erhvervs generalforsamling i foreningens bestyrelse, hvor han repræsenterer de fynske virksomheder inden for industri/robotteknologi.

Allerede d. 18. april skal han i denne funktion møde de fynskvalgte folketingspolitikere i Erhvervspolitisk Forum Fyn.

Hvorfor har du valgt at indtræde i Fynsk Erhvervs bestyrelse?

– Jeg har valgt at sige ja tak til opfordringen, fordi jeg gerne vil bidrage til Fynsk Erhvervs glimrende arbejde med at fremme gode betingelser for erhvervslivet her på øen, så vi kan skabe yderligere vækst og fremgang og øge eksporten af fynske produkter. Som leder og investor i forskellige fynske virksomheder har jeg efterhånden gjort mig en del erfaringer og iagttagelser, som jeg gerne vil dele til gavn for andre MIR og Thomas Vistivirksomheder.

Hvad er de vigtigste fokuspunkter for Fynsk Erhverv i den nære fremtid?

– Jeg mener, vi skal se på, hvordan man kan gøre det enklere og mere attraktivt at drive en vækst- og eksportvirksomhed på Fyn. Mit indspark til politikerne er, at vi skal have skabt et mere internationalt miljø og blandt andet have gang i lufthavnen i Beldringe. Udenlandske gæster skal i dag ofte bruge cirka tre timer på at komme til Odense Banegård fra Kastrup Lufthavn, hvorefter de så skal bruge yderligere tid på at komme fra centrum og ud til industriområderne. Når jeg selv rejser rundt i verden for at besøge forhandlere og deltage i messer, er det sjældent slet ikke så tidskrævende.

– Noget andet, der ærgrer mig, er, at de fleste fynske virksomheder går glip af mange af de tilskud og investeringer, man kan søge fra puljer og fonde, fordi processerne generelt er for besværlige og tidskrævende. Det er mit indtryk, at det primært er de rådgivningsvirksomheder, der har specialiseret sig i at hente offentlige midler, der får del i denne støtte. Groft sagt ser det ud som om, pengene bliver ”spist” af konsulenter frem for at komme til nytte i de produktionsvirksomheder, der reelt har behovet for at styrke konkurrenceevnen, men ikke har tid til at få søgt pengene. Hos MiR har vi ganske enkelt valgt at nedprioritere det, fordi det omfattende papirarbejde fjerner fokus fra forretningen. Jeg vil gerne arbejde for en forenkling på dette område.

Hvordan ser du på fremtiden for det fynske erhvervsliv?

– Jeg tror på, at Fyn har potentiale for at skabe et endnu mere blomstrende erhvervsliv inden for flere brancher. Vi er gode til at samarbejde virksomhederne imellem, og det skal vi dyrke yderligere. For vi kan sagtens lære af hinandens gode erfaringer og skabe masser af synergi.

– Der er skabt mange industrieventyr her på øen, og disse veletablerede virksomheder spiller i mange tilfælde en væsentlig rolle ved at engagere og bidrage med erfaringer, netværk og ”kloge penge” i vækstlaget af nye fynske opkomlinge i erhvervslivet. Desuden kan organisationerne, kommunerne, uddannelsesinstitutionerne og virksomhederne samarbejde tættere om at markedsføre Fyn nationalt og internationalt som en innovativ frontløber. Der er ingen grund til at være så beskedne. Vi har faktisk rigtigt meget at byde på både for studerende, medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere.

Du er repræsentant for industri og robotteknologi i Fynsk Erhvervs bestyrelse. Hvad skal der til, for at Fyn kan bevare momentum inden for dette område?

– Der er blevet lavet en masse gode tiltag her på Fyn for at bakke op om teknologiske start-ups, derfor er jeg optaget af, at vi fortsætter med at bakke op om denne positive udvikling og fokuserer på at bevare de værdifulde tiltag – så mister vi ikke dette momentum og sakker agterud i den globale konkurrence.

– Vi er lykkedes med at skabe et stærkt miljø inden for robot- og teknologiudvikling, der høster stor anerkendelse i udlandet. Dette image skal styrkes yderligere, for det er afgørende for denne industri at kunne tiltrække nogle af verdens dygtigste medarbejdere, og derfor skal vi også gøre det endnu mere eftertragtet at arbejde på Fyn. Vi er godt i gang med kulturen, hvor der sker mange positive nyskabelser i disse år, og den kurs skal vi fortsætte. For kulturoplevelser betyder noget i forhold til rekruttering af både jyder, sjællændere og udenlandske medarbejdere.

“Der er ingen grund til at være så beskedne. Vi har faktisk rigtigt meget at byde på både for studerende, medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere.”

 

Stadil: Fremtidens lederskab kræver sult, mod og kant

Christian Stadil har altid gået sine egne veje. Han kombinerer buddhisme med benhård forretning og investeringer i startups med meditation og meningsfulde arbejdsfællesskaber. Til september gæster han Learn X, hvor han deler sine erfaringer med at lede i en tid præget af AI, innovation og strategisk usikkerhed.

Klimapraktikanter gav Danren Bogdol fremdrift og struktur

Danren Bogdol er en professionel servicevirksomhed med base i Odense, der gennem mere end 40 år har leveret rengøringsydelser til offentlige og private kunder i hele landet. Virksomheden bygger på faglighed, effektivitet og ordentlighed.

HR-netværk gav LAIT værktøjer til aktuel udfordring

Da Gert Rasmussen fra det digitale bureau LAIT i begyndelsen af året præsenterede en konkret HR-udfordring i Fynsk Erhvervs HR-netværk, gjorde han det med et klart formål: At få andres ærlige blik på situationen

Fokusér på personalet: Tidlig indsats kan skabe bedre trivsel

Flere virksomheder rykker fokus fra brandslukning til forebyggelse, når det gælder medarbejdernes trivsel. Det handler om at være tæt på, tilgængelig – og klar, før problemerne vokser sig store. Det fortæller blandt andre Betina Dich Skipper, der driver virksomheden Human Navigator.

Masterclass i strategi og innovation begejstrede deltagerne

At skabe vækst og innovation kræver tid og refleksion – en udfordring for mange virksomheder, hvor daglig drift ofte tager al opmærksomhed. Masterclass-forløbet i strategi og innovation fra Fynske Bank og Fynsk Erhverv har imidlertid givet en række fynske virksomheder en unik mulighed for at arbejde målrettet med forretningsudvikling og netværk. “Alene det at sætte […]

Titech-direktør: At sige målene højt var første skridt mod succes

Fra eltavler i kælderen til landsdækkende koncern. Ulrik Juul har altid tænkt stort – og sagt det højt. Nu er Titech Electric solgt, men han fortsætter rejsen mod endnu større ambitioner som direktør i sit livsværk

Forsker: Bestyrelsesuddannelse kan være nøglen til, at SMV’ere omstiller sig til fremtiden

Bestyrelser i små og mellemstore virksomheder (SMV’er) står midt i en tid med hastige forandringer. Teknologiske fremskridt, bæredygtighed og geopolitiske ændringer kræver hurtig tilpasning

Krautwald: Nye vaner skal slå rod, før strategi bliver til virkelighed

Ifølge arbejdsmarkedsresearcher Alexandra Krautwald giver målstyring kun mening, når virksomheden ser helheden og har tålmodighed til at fastholde forandringer, indtil de har bidt sig fast.

Lokale virksomheder forholder sig til Odenses fremtid

En række lokale virksomheder greb muligheden, da Fynsk Erhverv for nylig inviterede til dialogmøde om Odense fremtidige udvikling. Anledningen var det forslag til Kommuneplan 2024-2036, som Byrådet havde sendt i høring. Også rådmand Søren Windel, adm. Direktør Erik Jespersen og byudviklingschef Karin Niemann-Christensen var mødt op for at præsentere planforslaget og lytte til virksomhedernes ønsker […]