Nyheder • 15/06/2023

Ny erhvervspolitik i Svendborg fokuserer på ’Ansvarlig vækst’

Igennem de seneste måneder har vi sammen med det lokale erhvervsliv deltaget i processen med tilblivelsen af ny erhvervspolitik i Svendborg kommune. En spændende proces med stort engagement og potentiale.

Erhvervspolitikken tager afsæt i Svendborgs vision, der sætter fokus på at gøre det vigtigste bedre i stedet for at stræbe efter mere, større, flere og hurtigere. Erhvervspolitikken har således fokus på ’ansvarlig vækst’, fordi ansvarlighed og vækst skal gå hånd i hånd. Svendborg vil med erhvervspolitikken gerne understøtte både små og store virksomheder i at kunne vækste samtidig med, at de har fokus på ansvarlighed, tænker grønt og er bæredygtige.

Erhvervspolitikken definerer 5 indsatsområder indenfor ansvarlig vækst:

  • Lokal erhvervsservice
  • Attraktivt investeringsmiljø
  • Kvalificeret arbejdskraft
  • Grøn omstilling
  • Innovation og iværksætter

Der knytter sig en konkret handleplan til de fem indsatsområder.

Fynsk Erhverv har i såvel workshop som høringsmøde delt ud af vores viden om virksomhedernes aktuelle udfordringer og behov samt bidraget med gode eksempler fra andre kommuner. Derudover har Fynsk Erhverv givet skriftlige input til erhvervspolitikken i Svendborg.

Svendborg Byråd forventes at godkende Svendborg Kommunes Erhvervspolitik 2023-2027 ”Ansvarlig vækst” ultimo juni.

Du kan læse mere her

 

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer

Nyt netværk styrker enkeltmandsvirksomhederne

Da Fynsk Erhverv i slutningen af 2023 annoncerede oprettelsen af SoloConnect-netværket for enkeltmandsvirksomheder, var tilstrømningen så stor, at det snart lå fast, at der var behov for mere end en gruppe. Derfor er SoloConnect 2 nu på affyringsrampen, og allerede 15. april kl. 8:30 til 10:30 er der åbent dialogmøde, hvor interesserede, uanset medlemskab i […]

Nyt partnerskab viser vejen til relevant viden om fremtidens attraktive arbejdsplads

Fynsk Erhverv, SDU Business School og TietgenSkolen har en fælles ambition om at bidrage til positiv udvikling og vækst i de fynske virksomheder. Derfor har vi inviteret lokale virksomheder og studerende og undervisere fra hhv. TietgenSkolen og SDU Business School til en spændende workshop for at blive klogere på forventningerne til fremtidens attraktive arbejdsplads. Dialogerne […]

Cybersikkerhed skal højere op på agendaen

Cybersikkerhed skal stå højere på agendaen i virksomhederne, da truslerne er konstant stigende – også mod de fynske virksomheder. Samtidig skal vi i virksomhederne skabe større opmærksomhed hos vores ansatte, da langt de fleste sikkerhedsbrud (72%) stammer fra klik på eller downloads fra falske mails og links’, såkaldt phishing. Det var to af en lang […]

Fokuseret rekruttering til Fynsk Erhvervs bestyrelse skaber forventninger

Vi står i Fynsk Erhverv stærkt i fremtiden med fire nye profiler i bestyrelsen. Tak til de afgående bestyrelsesmedlemmer for godt samarbejde og stærke resultater.

Erhvervsredaktør forudser et ekstremt kaotisk år

Ifølge Berlingske Tidendes erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen kan 2024 blive både historisk og ekstremt tumultarisk på mange måder. Den 20. marts i forlængelse af generalforsamlingen bringer han sin forudsigelse for året 2024, men bringer her en smagsprøve på oplægget.

Datagidselforhandler: Det er for sent at forholde sig til angreb, når først man er blevet hacket

Til Brain Boost den 14. marts kan du møde datagidselforhandleren Michael Andersen, der opfordrer alle virksomheder til at tage situationen med cyberkriminalitet meget seriøst. Vi har forinden været i dialog med Michael Andersen, der her løfter lidt af sløret for sit indlæg til seminaret.

Nyt ESG-netværk skal gøre bæredygtig indsats til en god forretning

På Fynsk Erhvervs nystiftede ESG-Netværk, er der fokus på en berigende bæredygtighedsindsats, der skal gøre bærdygtighed til god forretning.