Nyheder • 07/04/2024

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Som navnet antyder, har Odense-virksomheden Gardingruppen dagligt fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der ikke desto mindre været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer i hovedkvarteret på Bondovej, hvor administrationschef Jens Friborg Hansen har valgt at gå helt nye veje.

Dels har han gennem Fynsk Erhverv tilknyttet de to NextTalent-kandidater Magnus Voetmann og Christoffer Engberg til at afdække husets behov, dels har Gardingruppen brugt Mathias Ramsgaard fra IT-rådgivningsvirksomheden Zynep for at sikre retningen fra dag et.

Det skulle vise sig at være klogt.

“Som udgangspunkt havde vi en forventning om, at vi ville skifte fra et system til et andet, vi havde fundet, men ret hurtigt fik Magnus og Christoffer afdækket, at der var mange elementer, der ikke understøttede husets hverdag ordentligt. Det ændrede helt præmissen, så nu går vi med en helt anden løsning, og jeg er meget, meget tilfreds med forløbet, for det har sparet os for både tid, penge og ærgrelser,” konstaterer Jens Friborg Hansen, der også selv har fået mange vigtige erfaringer i forløbet.

Ekspertviden og solid forankring

Netop fordi det nye IT-system i stort omfang repræsenterede nyt land for Gardingruppen, havde Jens Friborg Hansen budt Mathias Ramsgaard ind for at få et bud på, hvordan et IT-projekt skulle forankres bedst muligt, og den indledning viste sig hurtigt at give bonus.

“Det er altid værdifuldt at få sparring, og jeg er blevet opmærksom på adskillige ting, som jeg ikke vidste eksisterede, før vi begyndte. Mathias har en ekspertviden på området omkring implementering af digitale løsninger, som har været meget vigtig for os, fordi vi fik en retning og en metode at arbejde ud fra. Helt konkret fik jeg selv den anbefaling, at min rolle var at tage det overordnede ansvar og at lede processen. Men lige så vigtigt var det, at jeg ikke skulle være der, når jeg ikke skulle være der, for der skulle jeg give plads til de oplevelser, som ville komme undervejs,” fortæller Jens Friborg Hansen, som generelt ikke har blandet sig meget, til trods for, at de to NextTalent-kandidater har holdt til på hans kontor i hele forløbet.

“Jeg har selvfølgelig sparret med dem omkring vores forretningsgange og den slags, men ellers har jeg været med som en flue på væggen, og jeg ved, at de ihukom Mathias’ principper, så de kunne holde en lige linje gennem deres zig-zag. Det har helt sikkert gjort en forskel,” konstaterer Jens Friborg Hansen, der suppleres af Mathias Ramsgaard.

“En stor del af opgaven og succesen i den her slags projekter handler om, at lederen har den rigtige tilgang, og at medarbejderne får den opbakning fra organisationen, som der er brug for. Det betyder blandt andet, at de ansatte skal have sat tid af, men det betyder også, at det ikke er alle, der skal være med på det hele. Så lederens opgave er forankringen, at inddrage de stakeholders, der skal til for at afdække potentielle forbedringsmuligheder bedst muligt, og så selvfølgelig at sørge for gennemsigtig kommunikationen, så de ansatte har en fornemmelse og tryghed for, hvordan tingene skrider frem, samt deres roller,” lyder det fra Mathias Ramsgaard, der blandt andet havde erfaring fra talrige store udviklingsprojekter i IT-afdelingen hos Jysk Fynske Medier, før han var med til at stifte virksomheden Zynep i maj 2022.

Ny tilgang åbner nye døre

Med IT-rygsækkene godt fyldt op til projektet blev Gardingruppen arbejdsgange vendt og drejet af Magnus Voetmann og Christoffer Engberg, der med uddannelsesmæssig baggrund som henholdsvis Cand. Negot og Cand. Mag i filosofi og religion var et helt anderledes pust på Bondovej.

“De kommer fra helt forskellige fakulteter og miljøer, og som mennesker er de også forskellige, men ikke desto mindre har de det samme framework, og de fik meget hurtigt et godt samarbejde med en fælles forståelse for projektet, og det har været meget givende. De har også været med på fællesmøderne i huset, og de er helt grundlæggende faldet rigtig godt ind i virksomheden,” siger Jens Friborg Hansen, der er overbevist om, at den akademiske tilgang til opgaverne har fungeret godt for Gardingruppen.

“Ingenting kommer af ingenting, og processen er ikke bedre end det man giver som leder. Men fordi de har været to, har de haft mulighed for at spille bold med hinanden, og fordi de har haft kontor hos mig, har jeg haft dem tæt på uden at have behov for at detailstyre dem. Det har været rigtig godt, og de har ikke haft spor brug for hjælp til at sætte sig selv i spil med værdiskabende initiativer, så den tid, jeg har investeret, er kommet mange gange igen.”

Lars Bak: Samtaler på cyklen er noget særligt

Ifølge eks-pro Lars Bak, så er cykelture perfekte til at lære hinanden at kende. Og kombinationen af cykling, erhvervsliv og personlig udvikling er det perfekte match.

Unge ledere skal styrkes i nye netværk hos Fynsk Erhverv

Hos Fynsk Erhverv åbnes dørene nu til et helt særligt Young Pro-netværk, der skal hjælpe unge ledere med at udvikle sig fagligt og personligt i et fortroligt og inspirerende forum. Thomas Olsen, som er udpeget til at facilitere netværket, bringer mere end 20 års erfaring med ledelse og udvikling af nye ledere ind i projektet. […]

BCM Transtech: Fra lokal maskinfabrik til global markedsleder

Broby: Da BCM Transtech besluttede at satse alt på en enkelt niche, ændrede det virksomhedens kurs for altid. Fra at have været en klassisk, lokal maskinfabrik med et bredt fokus på at løse alle nærværende udfordringer, blev fokus i begyndelsen af 2000’erne skarpt rettet mod ét enkelt marked. Den strategi har gjort dem til verdens […]

Hesehus: Vil vinde hele verden med brugerdreven innovation af teknologierne som løftestang

Interview med Lars Hedal, administrerende direktør i Hesehus For 22 år siden var det ikke mange, der så mulighederne indenfor digitalisering og tech – eller EDB, som det blev kaldt dengang. Men det gjorde det nystiftede e-handelshus Hesehus. Medstifter og administrerende direktør Lars Hedal fortæller, at virksomheden fra starten havde en målsætning om at skabe […]

BG Burcharth i 100 år: Fra smøreolie til CO₂-fangst og grøn innovation

BG Burcharth er en af pionererne inden for bæredygtige løsninger, og virksomheden arbejder målrettet på at forblive aktuelle i et hurtigt skiftende marked. Men under den moderne facade ligger der en historie, der strækker sig tilbage til 1924, hvor BG Burcharth blev grundlagt i en baggård i Odense som leverandør af olie og smøreudstyr til byens værksteder.

USA’s nye verdensorden: Trusler og muligheder for fynske virksomheder under Trump

Efter nyhedsbureauet APs udmelding om, at Donald Trump har vundet det amerikanske præsidentvalg, står verden over for en betydelig omvæltning, mener tidligere forsvarschef Peter Bartram. Den 21. november kommer Peter Bartram til Fynsk ErhvervsTopmøde, hvor han deler sin viden og erfaringer om, hvad den nye globale verdensorden har af betydning for de fynske virksomheder.

HJHansen Recycling Group: Bæredygtighed som katalysator for god forretning

Interview med administrerende direktør Mogens Bach Christensen Bæredygtighed er på ingen måde et nyt koncept for HJHansen Recycling Group. Faktisk ligger det i virksomhedens DNA, forklarer administrerende direktør Mogens Bach Christensen. Siden 1880’erne har virksomheden arbejdet med cirkulær økonomi og et ansvarligt forbrug af ressourcer ved at opkøbe, forarbejde og videresælge hestesko, klude og ben […]

Integris Composites: Konkurrence styrker innovationen

VISSENBJERG: Integris Composites (Integris) er et fynsk ingeniør- og designhus med dybe rødder i det fynske, idet virksomheden oprindeligt udspringer fra det A.P. Møller-ejede Roulund. Virksomheden har gennem årene opbygget en produktion baseret på dyb materialeindsigt, og i dag er Integris etableret som en international aktør inden for avancerede kompositmaterialer til forsvarsindustrien. Med højteknologiske løsninger, […]

Nyt MasterClass-forløb: Anerkendt forretningsudvikler klæder fynske SMV’ere på til en foranderlig verden

Fynske Bank og Fynsk Erhverv tilbyder nu i samarbejde en helt ny MasterClass for fynske SMV’er, der får mulighed for at styrke deres forretningsmodel gennem et forløb med den anerkendte forretningsudvikler Michael N. Wilkens. Han har erfaring med strategiarbejde i mere end 200 danske og internationale virksomheder og oplever stor succes med sit fokus på […]

Lucia Care: Boost produktiviteten og arbejdsglæden

Dyb træthed er i dag et problem mange oplever, hvilket er med til at reducere både arbejdsglæden, kreativiteten og performance i de danske virksomheder. For at komme problemet til livs, har speciallægerne Nanna Kirkebjerg og Christian Bøving fra Lucia Care invitereret partnervirksomheder til foredrag om danskernes søvnudfordringer.

Lyt til erhvervslivet

De kommunale budgetter for det kommende år er på plads, og det afslører, at 2025 er kommunalt valgår. Fyn er et naturligt arbejdskraftopland for enhver virksomhed, uanset postnummer. Eller burde i hvert fald være det. Desværre har vi en utilstrækkelige kollektiv trafik, der gør det vanskeligere at tiltrække dygtige medarbejdere udenfor Odense og de fynske købstæder. Det kalder på en plan og på handling.

Orifarm: Imponerende vækstrejse bygger på mod og ambitioner

Orifarms imponerende vækstrejse har fra starten været præget af at tænke ud over Danmarks grænser. I dag ser virksomheden et stort potentiale for Odense inden for Life Science, som kan være med til at styrke hele Fyn.