Nyheder • 12/06/2020

“Netværk er en personlig investering i fremtiden”

Fynsk Erhverv tæller i øjeblikket 15 forskellige netværksgrupper, hvor ligesindede mødes under ledelse af en professionel netværksfacilitator. Det overordnede mål er at styrke de strategiske og ledelsesmæssige kompetencer, men på netværket Business Challenge Cykling bliver deltagernes fysiske og sociale kapacitet udvidet samtidig.

“For mig er netværk meget andet end salg, og i den forbindelse har Business Challenge Cykling givet mig en masse. Når man har svedt lidt sammen og været gennem de her fysiske udfordringer, så får man nogle andre forbindelser, end man ellers gør,” siger administrerende direktør fra Hauge Installation A/S, Steffen Andreasen efter fem sæsoner med Business Challenge Cykling.

Steffen Andreasen har mere end 22 års erfaring som direktør i Hauge Gruppen på sit cv, og han er ikke bleg for at give videre af sine erfaringer. Det gælder i sagens natur også internt blandt de ansatte i hans egen virksomhed:

“Mine ansatte bliver opfordret til at få deres egne netværk og at dyrke dem. Det bruger jeg næsten mere energi på, end jeg gør på mine egne netværk, for det handler jo om porteføljen for fremtiden,” konstaterer Steffen Andreasen, som også tydeligt slår fast, at et godt netværk danner grundlag for mange forretninger mere eller mindre direkte:

Der er ingen tvivl om, at salg gennem relationer er det stærkeste kort, du kan trække. Vi kan og vil ikke samarbejde med alle, og der er netværket utrolig vigtigt, fordi man kan sparre med folk, som man stoler på, og så ved man altid, hvem man skal ringe til

Uanset hvor gode timerne med det rullende netværk på landevejen end er, renser han tavlen, hvis der skal forhandles med holdkammeraterne:

“Når det kommer til forretning, har man ikke nogen venner. Der passer alle deres eget, og sådan skal det være.”

Netværk sætter det hele i relief

Morten Vibæk på toppen af de legendariske Col du Glandon i 2018

En af Steffen Andreasens cykelfæller er Morten Vibæk, som er en af stifterne i entreprenørvirksomheden 5E BYG, hvor han som projektchef sidder med projektering, planlægning og udførsel af erhvervsbyggeri.

Af samme grund har Morten Vibæk naturlige interessefællesskaber med Steffen Andreasen. Men ganske som denne, fremhæver Morten Vibæk alt andet end direkte salg, når han skal pege på, hvorfor han er i gang med sin sjette sæson på Business Challenge Cykling.

Vi er sammen to-tre gange om ugen, og vi taler om alt muligt. Det kunne være om, hvordan man gør med bankerne, hvad man har af erfaring med forsikringsselskaberne og så videre.

“For mig er det meget lærerigt at høre om driften af de mange forskellige virksomheder, og det sætter det hele i relief. Vi har en milliard i omsætning hos 5E, men det gør det ikke mindre interessant at høre om, hvordan en direktør driver sin forretning med en omsætning på fem millioner kroner,” siger Morten Vibæk.

“Der er faktisk ikke ret mange i netværket, som har byggeprojekter i den størrelse, som vi arbejder med. Der er både landinspektører, vvs’er og andre brancher med, og hvis de kan ramme en pris på et af vores projekter, kan de selvfølgelig godt ende med at få opgaven. Men det er ikke hovedformålet på Business Challenge, og det er en befrielse, at man ikke bliver overfaldet med salgstilbud. Det kan man ellers godt risikere som entreprenør,” fortæller Morten Vibæk.

Læs mere om vores netværksgrupper
Nyhed

Sommerhilsen fra formanden: “Fyn skal det være”

Sommerferien står for døren, den bliver for mange markant anderledes end tidligere. Covid19 har haft sit indtog og gennemrystet det meste af erhvervslivet. Nogle brancher har oplevet vækst og opdaget nye distributions- og salgsmuligheder via online handel og generelle digitale...

Nyhed

Udnyt fællesskabet og få gang i hjulene

Opdater din virksomhedsprofil i Den fynske Virksomhedsportal og bliv synlig og søgbar for dine kunder og samarbejdspartnere. Den fynske Virksomhedsportal er udviklet af fynske erhvervsledere, for fynske erhvervsledere i samarbejde med Fynsk Erhverv.  Hensigten er at sikre fynske virksomheder større...

Nyhed

Over 200 erhvervsledere høster gevinsterne af et stærkt netværk i Fynsk Erhverv

Over 200 fynske erhvervsledere deltager i en af Fynsk Erhverv professionelt faciliterede netværksgrupper. Her er udvikling af det personlige lederskab og forretningen i højsæde gennem tværfaglig sparring og videndeling i fortrolige rammer. 91% vurderer, at deltagelsen i netværksgruppen giver værdi for den enkelte...

Nyhed

Direktøren og ejeren har også brug for sparring

Erhvervsleder Peter Eriksen Jensen er ikke i tvivl om, at coronakrisen har skabt et øget behov for, at virksomheder trækker på alle kræfter i deres bestyrelser. For de mindre virksomheder kan advisory boards være en god løsning. Efter et kvartal,...