Fynsk Erhverv overholder alle Sundhedsstyrelsens retningslinjer ift. Corona Vi sørger for, at du kan føle dig tryg til Fynsk Erhvervs arrangementer Kontakt os hvis du har spørgsmål
Fynsk Erhverv overholder alle Sundhedsstyrelsens retningslinjer ift. Corona Vi sørger for, at du kan føle dig tryg til Fynsk Erhvervs arrangementer Kontakt os hvis du har spørgsmål

Nyheder • 12/06/2020

“Netværk er en personlig investering i fremtiden”

Fynsk Erhverv tæller i øjeblikket 15 forskellige netværksgrupper, hvor ligesindede mødes under ledelse af en professionel netværksfacilitator. Det overordnede mål er at styrke de strategiske og ledelsesmæssige kompetencer, men på netværket Business Challenge Cykling bliver deltagernes fysiske og sociale kapacitet udvidet samtidig.

“For mig er netværk meget andet end salg, og i den forbindelse har Business Challenge Cykling givet mig en masse. Når man har svedt lidt sammen og været gennem de her fysiske udfordringer, så får man nogle andre forbindelser, end man ellers gør,” siger administrerende direktør fra Hauge Installation A/S, Steffen Andreasen efter fem sæsoner med Business Challenge Cykling.

Steffen Andreasen har mere end 22 års erfaring som direktør i Hauge Gruppen på sit cv, og han er ikke bleg for at give videre af sine erfaringer. Det gælder i sagens natur også internt blandt de ansatte i hans egen virksomhed:

“Mine ansatte bliver opfordret til at få deres egne netværk og at dyrke dem. Det bruger jeg næsten mere energi på, end jeg gør på mine egne netværk, for det handler jo om porteføljen for fremtiden,” konstaterer Steffen Andreasen, som også tydeligt slår fast, at et godt netværk danner grundlag for mange forretninger mere eller mindre direkte:

Der er ingen tvivl om, at salg gennem relationer er det stærkeste kort, du kan trække. Vi kan og vil ikke samarbejde med alle, og der er netværket utrolig vigtigt, fordi man kan sparre med folk, som man stoler på, og så ved man altid, hvem man skal ringe til

Uanset hvor gode timerne med det rullende netværk på landevejen end er, renser han tavlen, hvis der skal forhandles med holdkammeraterne:

“Når det kommer til forretning, har man ikke nogen venner. Der passer alle deres eget, og sådan skal det være.”

Netværk sætter det hele i relief

Morten Vibæk på toppen af de legendariske Col du Glandon i 2018

En af Steffen Andreasens cykelfæller er Morten Vibæk, som er en af stifterne i entreprenørvirksomheden 5E BYG, hvor han som projektchef sidder med projektering, planlægning og udførsel af erhvervsbyggeri.

Af samme grund har Morten Vibæk naturlige interessefællesskaber med Steffen Andreasen. Men ganske som denne, fremhæver Morten Vibæk alt andet end direkte salg, når han skal pege på, hvorfor han er i gang med sin sjette sæson på Business Challenge Cykling.

Vi er sammen to-tre gange om ugen, og vi taler om alt muligt. Det kunne være om, hvordan man gør med bankerne, hvad man har af erfaring med forsikringsselskaberne og så videre.

“For mig er det meget lærerigt at høre om driften af de mange forskellige virksomheder, og det sætter det hele i relief. Vi har en milliard i omsætning hos 5E, men det gør det ikke mindre interessant at høre om, hvordan en direktør driver sin forretning med en omsætning på fem millioner kroner,” siger Morten Vibæk.

“Der er faktisk ikke ret mange i netværket, som har byggeprojekter i den størrelse, som vi arbejder med. Der er både landinspektører, vvs’er og andre brancher med, og hvis de kan ramme en pris på et af vores projekter, kan de selvfølgelig godt ende med at få opgaven. Men det er ikke hovedformålet på Business Challenge, og det er en befrielse, at man ikke bliver overfaldet med salgstilbud. Det kan man ellers godt risikere som entreprenør,” fortæller Morten Vibæk.

Læs mere om vores netværksgrupper
Nyhed

Man gør et helt erhverv fortræd

Dette kunne handle om mink, men det gør det ikke. Det handler om alle vores hoteller, restauranter og konferencesteder, som i den grad er mærket af Covid 19-pandemien. I sidste uge afholdt vi Fynsk ErhvervsTopmøde med næsten 200 fynske erhvervsledere fysisk tilstede i Odeon i Odense. Et meget vellykket arrangement efter evalueringen at dømme, afviklet […]

Nyhed

Vinder af Tietgenprisen følger oldefars motto

Tietgenprisen 2020 går til Plus Pack-direktør Camilla Haustrup Hermansen, som anerkendes for sit arbejde som en visionær, lokal verdensborger

Nyhed

Opråb: Regeringen har serveretten og -pligten

I lyset af den aktuelle situation, hvor vi ser virksomheder være betydeligt udfordret, og gode medarbejdere miste deres arbejde, er det med stor undren, at vi kigger ind i regeringens finanslovsudspil for 2021.