Nyheder • 11/01/2023

Netværk blæste Gitte over fra første møde

Som ejerleder i den familieejede kloakmestervirksomhed R. Hansen & Søn er Gitte Zimmermann vant til en hverdag, der byder på massevis af udfordringer, som så mange andre erhvervsledere. Men dels er hun en blandt meget få kvinder i faget, dels er der ikke mange lignende virksomheder at spejle sig i i det fynske erhvervsliv. Så må man søge inspiration og sparring andre steder.

Det var den væsentligste grund til, at hun tog imod tilbuddet, da hun for en håndfuld år siden blev introduceret for Fynsk Erhverv ved et arrangement på Grand Hotel.

“Min første møde handlede om vækstprogrammet Next Level, og det gav enormt god mening for min virksomhed. Så jeg var meget glad, da jeg fik mulighed for at være med.Det endte faktisk med, at jeg fastansatte Anders, som var min mentor på forløbet. Derfor var jeg selvfølgelig også meget åben, da jeg senere blev introduceret for netværksdelen,” siger Gitte Zimmermann, der med egne ord fik noget af en åbenbaring ved første møde.

Jeg har været med i flere netværk gennem tiden, men det her var noget helt andet.

“Jeg blev totalt fanget af den fortrolighed, der var mellem deltagerne, og jeg var blæst helt bagover efter første møde. De ting, som én af deltagerne delte med os andre, kunne få fatale konsekvenser, hvis det kom videre ud i medierne eller andre steder. Men det var en selvfølge, at det gjorde det selvfølgelig ikke, og sådan er det stadig,” fortæller Gitte Zimmermann om den første oplevelse.

Siden har hun mødtes med sine netværksfæller snesevis af gange, men hun ser stadig frem til hvert eneste af årets seks netværksmøder med store forventninger.

Det er ikke et salgsnetværk, men derimod et fortroligt netværk. Med en dygtig facilitator som limen og styrepind deler og sparrer vi om de udfordringer, som vi møder i vores virke som ejerledere på Fyn.

“De andre kommer fra helt andre brancher, end jeg gør. Men når det kommer til udfordringer under coronapandemien, grøn omstilling, digitalisering, generationsskifter, medarbejderudfordringer og håndtering af kunder, så er der ikke stor forskel på, om man er kloakmester, eller om man har en køkkenforretning. Vi deler de samme udfordringer i det daglige,” siger Gitte Zimmermann, som også er glad for den dynamik, der opstår ved netværkets naturlige udskiftning.

“Det er altid ærgerligt, når der er et medlem, der træder ud af netværket, især hvis det er en person, som man er særligt glad for at tale med. Men dels giver det en god dynamik, når der kommer frisk blod ind, dels kan man jo altid tage fat i dem, som man har lært at kende igen – med eller uden netværk,” konstaterer Gitte Zimmermann.

Pernille gør comeback med kurs mod Pyrenæerne

Efter et års pause melder Pernille Dahl Wagner, indehaver af pandekageforretningen Gopa.club, klar til Business Challenge og årets udfordring på toppen af Col du Tourmalet i Pyrenæerne. Efter et års pause, står det klart for mig, at det er et utroligt stærkt netværk. Der er noget at hente både på motionen og det forretningsmæssige. “Det gør noget ved […]

Netværket styrker Tinas lederevner

Som ejerleder i regnskabshuset Regnskab & Administration med godt 30 ansatte har Tina Berg Svendsen nok at se til i det daglige. I april 2023 blev ledergruppen udvidet, så de nu er tre om opgaven. Ikke desto mindre har hun fast prioriteret at sætte tid af til deltagelse i netværksgrupper. Og ifølge Tina Berg Svendsen […]

20 års optimering kræver et nyt navn

I Stentransporten Vissenbjerg har Heine Pedersen i 20 år arbejdet så intenst på at føre faderens livsværk til nye højder, at et navneskifte helt bogstaveligt talt lurer i nær fremtid.

Netværket styrker Tinas lederevner

Som ejerleder i regnskabshuset Regnskab & Administration med godt 30 ansatte har Tina Berg Svendsen nok at se til i det daglige. I april 2023 blev ledergruppen udvidet, så de nu er tre om opgaven. Ikke desto mindre har hun fast prioriteret at sætte tid af til deltagelse i netværksgrupper. Og ifølge Tina Berg Svendsen […]

Ekspert: Vi er midt i en teknologisk eksplosion

Da internettet for alvor blev introduceret for menigmand i midten af 90’erne var det de færreste, der kunne forestille sig den betydning, som teknologien skulle få for samfundet i løbet af de næste årtier. Men ifølge IT-ekspert Tim Frank Andersen er det intet at regne imod de forandringer, som verden går i møde i de […]

20 års optimering kræver et nyt navn

I Stentransporten Vissenbjerg har Heine Pedersen i 20 år arbejdet så intenst på at føre faderens livsværk til nye højder, at et navneskifte helt bogstaveligt talt lurer i nær fremtid.

Gør din affaldshåndtering til en konkurrencefordel

Når Fynsk Erhverv den 26. oktober afholder Fynsk Miljødag i samarbejde med virksomhederne Marius Pedersen, European Recycling Platform og OKNygaard A/S, kan deltagerne tage masser af konkrete forretningsfordele med hjem fra arrangementet. Det lover miljøkonsulent Ole Strøm der er repræsentant for den odenseanske del af virksomheden Marius Pedersen og er blandt landets førende inden for […]

Har du helt styr på producentansvaret for emballage?

Om mindre end to år skal alle danske virksomheder, der anvender emballage i en eller anden form, leve op til en lang række krav om rapportering, indsamling, sortering og genanvendelse. Er du klar? Kom til Fynsk Miljødag 2023 d. 26. oktober og få viden, løsninger og svar.

Montana: Vi skal være dygtige for at blive i Danmark

I den sydfynske familievirksomhed Montana Furnitures har udviklingen  aldrig gået stærkere, end den gør i dag. Driften bliver løbende automatiseret på alle områder, hvor det er muligt, fokus på bedre bæredygtighed er stadig skarpere og digitaliseringen er rykket højt op på bestyrelsens dagsordenen.

40 fynske erhvervsledere besejrede Mont Ventoux

I september besejrede Fynsk Erhvervs netværksgruppe Business Challenge Cykling årets ultimative udfordring i Provence. Blandt de cyklende er adm. direktør Kim Aage Birkerød Nielsen, der fortæller om sin erfaring med netværket og hvilken styrke sparringen på turene og virksomhedsbesøgene giver ham - både personligt og fagligt. 

Offentlig velfærd skal understøtte virksomhederne

De politiske planer for det kommende år er ved at tage form. Med statsministerens åbningstale og åbningsdebatten i folketinget i sidste uge er banen kridtet op for 167 nye lovforslag og -ændringer. Og i de fynske kommuner er serviceniveauet nu lagt fast for 2024 i forbindelse med godkendelsen af de kommunale budgetter. Fem generationer på arbejdsmarkedet samtidig og udsigt til en kraftigt faldende arbejdsstyrke stiller nye krav til virksomhederne. Det skal den offentlige velfærd understøtte.

Digitalisering skal gøre dyr og gæster glade i Zoo

Odense Zoo investerer i digitalisering og automatisering for at hæve dyrevelfærden og give gæsterne får bedre oplevelser.