Nyheder • 11/01/2023

Netværk blæste Gitte over fra første møde

Som ejerleder i den familieejede kloakmestervirksomhed R. Hansen & Søn er Gitte Zimmermann vant til en hverdag, der byder på massevis af udfordringer, som så mange andre erhvervsledere. Men dels er hun en blandt meget få kvinder i faget, dels er der ikke mange lignende virksomheder at spejle sig i i det fynske erhvervsliv. Så må man søge inspiration og sparring andre steder.

Det var den væsentligste grund til, at hun tog imod tilbuddet, da hun for en håndfuld år siden blev introduceret for Fynsk Erhverv ved et arrangement på Grand Hotel.

“Min første møde handlede om vækstprogrammet Next Level, og det gav enormt god mening for min virksomhed. Så jeg var meget glad, da jeg fik mulighed for at være med.Det endte faktisk med, at jeg fastansatte Anders, som var min mentor på forløbet. Derfor var jeg selvfølgelig også meget åben, da jeg senere blev introduceret for netværksdelen,” siger Gitte Zimmermann, der med egne ord fik noget af en åbenbaring ved første møde.

Jeg har været med i flere netværk gennem tiden, men det her var noget helt andet.

“Jeg blev totalt fanget af den fortrolighed, der var mellem deltagerne, og jeg var blæst helt bagover efter første møde. De ting, som én af deltagerne delte med os andre, kunne få fatale konsekvenser, hvis det kom videre ud i medierne eller andre steder. Men det var en selvfølge, at det gjorde det selvfølgelig ikke, og sådan er det stadig,” fortæller Gitte Zimmermann om den første oplevelse.

Siden har hun mødtes med sine netværksfæller snesevis af gange, men hun ser stadig frem til hvert eneste af årets seks netværksmøder med store forventninger.

Det er ikke et salgsnetværk, men derimod et fortroligt netværk. Med en dygtig facilitator som limen og styrepind deler og sparrer vi om de udfordringer, som vi møder i vores virke som ejerledere på Fyn.

“De andre kommer fra helt andre brancher, end jeg gør. Men når det kommer til udfordringer under coronapandemien, grøn omstilling, digitalisering, generationsskifter, medarbejderudfordringer og håndtering af kunder, så er der ikke stor forskel på, om man er kloakmester, eller om man har en køkkenforretning. Vi deler de samme udfordringer i det daglige,” siger Gitte Zimmermann, som også er glad for den dynamik, der opstår ved netværkets naturlige udskiftning.

“Det er altid ærgerligt, når der er et medlem, der træder ud af netværket, især hvis det er en person, som man er særligt glad for at tale med. Men dels giver det en god dynamik, når der kommer frisk blod ind, dels kan man jo altid tage fat i dem, som man har lært at kende igen – med eller uden netværk,” konstaterer Gitte Zimmermann.

Nyt, grønt projekt gør bæredygtighed mere målbar for Automation Lab i Svendborg

I Svendborg-virksomheden Automation Lab har der i de senere år været skarpt fokus på at skrue op for bæredygtigheden og ned for klimaaftrykket. I den forbindelse har virksomheden været testkanin på et nyt tiltag, der nu skal gøre det lettere for alle virksomheder at måle udviklingen på de bæredygtige tiltag. Værktøjet bliver nu rullet ud […]

Forsikringsrådgiverens gode råd: Netværk på to hjul styrker dig både professionelt og personligt

For forsikringsrådgiveren i Söderberg & Partners, Henrik Dybdahl Trommer, er der ingen tvivl om, hvilken værdi Fynsk Erhvervs Business Challenge Cykling har gjort for ham - både professionelt og personligt.

Erhvervsnetværk giver værdifuld sparring i hverdagen

Fynske erhvervsledere sparrer og debatterer i fortrolige fora i Fynsk Erhvervs netværksgrupper. Bloomits Claus Lethenborg er ikke i tvivl om, at han er blevet klædt på til at træffe bedre beslutninger for sin virksomhed. Du har netop nu mulighed for at byde ind på en af de ledige pladser i netværksgrupperne pr. 1. august. Vi matcher dig med den gruppe, der vil give dig størst værdi

Hør Tue Mantoni ved Nytårskuren i Cortex Business Park

Den 27. januar afholder vi nytårskur, hvor vi skal møde Tue Mantoni, der vil udfordrer os på vores vanetænkning, tidens uforudsigelighed, virksomhedernes nye sårbarhed og samfundsansvar. Tue Mantoni er bestyrelsesformand i Vækstfonden og tidligere direktør i Bang & Olufsen og Triumph Mortorcycles. Derudover er han forfatter til bogen ’Samfundskontrakten – En danmarksrejse på jagt efter […]

Nytårshilsen fra formanden 2023

Kære partnervirksomhed – allerførst godt nytår! Så fik vi en ny regering, den første, brede regering i mange år. Der er kommet mere fokus på erhvervslivet og på reformer, men vi ser også områder med plads til forbedringer og en smule bekymring. Vi har i det fynske erhvervsliv behov for langsigtede løsninger, forenklinger og incitamenter. […]

Årets fynske ejerledere fra AM Tooling forventer fortsat succes

Den fynske virksomhed AM Tooling er blevet hyldet som Årets Ejerledere 2022 på Fyn. Takket være målrettede satsninger på specifikke brancher og højteknologisk udvikling har de to ejere på få år femdoblet omsætningen, og planen er at fortsætte i samme stil i de kommende år.

Go Green – License to operate

I vores dialog med virksomheder over hele Fyn oplever vi et udtalt behov for et konkret tilbud, der kan få det første klimaregnskab i hus. Derfor har vi udviklet et netværkskoncept, som vi kalder ’Go Green’.  Her skaber virksomhedsledere i løbet af få møder det første klimaregnskab og får introduktion til bæredygtighedsrapporten

Broby-virksomhed til kamp for global trivsel

Med fokus på sundhed, hygiejne, digitalisering og FNs verdensmål, har Ken Hygiejne godt gang i forretningen, der hele tiden udvider med båder kunder og ansatte. Og særlig inddragelsen af verdensmålene har været en vigtig spiller i vækstrejsen.

EG Digital Welfare udvider medarbejderstaben med Next Talent

Next Talent-projekt, der matcher virksomheder med højtuddannede kandidater, gav det match, som EG Digital havde behov for - dog i en anden stilling, end først tænkt.

Forsikringsrådgiverens gode råd: Netværk på to hjul styrker dig både professionelt og personligt

For forsikringsrådgiveren i Söderberg & Partners, Henrik Dybdahl Trommer, er der ingen tvivl om, hvilken værdi Fynsk Erhvervs Business Challenge Cykling har gjort for ham - både professionelt og personligt.

Dystre toner og gode råd fra Topmødet 2022

Der er ingen grund til at være optimistisk omkring verdenssituationen. Men der er god grund til at handle på den. Til Fynsk ErhvervsTopmøde gik økonomiprofessor fra Aarhus Universitet Philipp Schröder på scenen for at give sit syn på verdens tilstand.

Helge Munk modtager Tietgenprisen 2022

Ved Fynsk ErhvervsTopmøde onsdag den 16. november fik Helge Munk under middagen overrakt Tietgenprisen.  Tietgenprisen, der er Fyns ypperste erhvervspris og har været uddelt hvert år siden 2005, tilfalder en visionær, fynsk erhvervsleder m/k, som har gjort sig særligt bemærket.