Nyheder • 16/06/2023
Museumsdirektør om netværksgruppe: Jeg bliver forstyrret på en god måde
At Fynsk Erhvervs netværksgrupper byder på det bedste fra mange verdener, belyses blandt andet ved museumsdirektør Peter Thor Andersen, der til daglig har sin gang på Øhavsmuseet i Faaborg. Og museumsdirektøren er ikke i tvivl om, at alsidigheden i netværksgruppen gør både ham og netværkskollegaerne klogere.
Til gavn for hele øen
Jeg får rigtig meget ud af det, og det forstyrrer min dagligdag på en rigtig god måde.
“Jeg får mange, meget forskellige input til, hvordan andre griber deres forretning an. Selvfølgelig er der nogle forskelle, fordi jeg arbejder non-profit og også har politisk lobbyarbejde, som der ikke er så meget af i traditionelle virksomheder. Men når det handler om strategi, organisation og medarbejdermotivation, så kan vi alle sammen lære af hinanden,” siger Peter Thor Andersen, der også er overbevist om, at han kan give igen til netværkskollegaerne.
“For det første er det altid populært, når jeg lægger hus til, fordi vi kan holde mødet i udstillingen med en bronzealderhøj og ikke i et klassisk industrikvarter. Men også fordi vi er midt i en tid, hvor tidsånden handler om at få kulturen ind på arbejdspladsen. Og kendskab til kultur er jo også en vigtig del af min jobbeskrivelse. Samtidig har vi alle sammen fokus på branding af vores virksomheder. I den forbindelse betyder det ikke så meget, at jeg kalder det gæster, mens andre kalder det for kunder. Formålet er det samme,” siger Peter Thor Andersen, der har været med i netværksgruppen siden sommeren 2020.
Vi udvikler Fyn sammen
Ifølge Peter Thor Andersen tjener netværksgrupperne derfor et langt større formål end blot at gøre den enkelte leder klogere, og optimismen fra Faaborg-egnen er til at få øje på.
“Jeg kan godt sige det, fordi jeg ikke selv kommer herfra – Fyn er megafed, og der er en stemning af samarbejde, hvor vi ikke ser hinanden som konkurrenter. Det gavner kystbyerne, at det går godt i Odense, og omvendt. Man kan sige, at Fyn appellerer til alle de værdier, vi har i dag,” siger Peter Thor Andersen, som heller ikke er i tvivl om, at den gode historie bliver fortalt vidt og bredt.
Vi har gang i en masse spændende ting på Fyn, og den succes gavner os alle sammen.
“For en generation siden var det Operaen og Den sorte Diamant i København, folk talte om. For 10 år siden var det AROS og Moesgaard ved Aarhus. Nu er det Fyns tid. Nu er det det nye H.C. Andersens Hus, det er Heartland på Egeskov, det er Bridgewalking og Naturpark Lillebælt. Om lidt bliver Det Sydfynske Øhav forhåbentlig indlemmet på UNESCO’s liste over områder med en unik geologi af international værdi. Det er alt sammen med til at give Fyn et internationalt sigte, og det er godt for turismen, og det er nødvendigt, når virksomhederne skal tiltrække top-notch medarbejdere fra hele verden,” konstaterer Peter Thor Andersen.