Nyheder • 17/03/2016

Månedens virksomhed: Link Solutions

Link Solutions fra Odense er månedens virksomhed i Fynsk Erhverv. De er valgt, fordi de er en produktionsvirksomhed, der tog en stor chance og startede op midt i finanskrisen, fordi de er i kraftig vækst og planlægger ekspansion i både Asien og Nordamerika, og fordi de er en virksomhed, som aktivt er socialt ansvarlige og går op i medarbejdertrivsel. 

Link Solutions er en fremstillingsvirksomhed, der laver produkter vedr. specialiserede wirer og kabler til industrien – lednings- og kabelmærker i forskellige formater og layout. Seneste Månedens Virksomhed, YOYO Global Freight, har været med til at nominere dem.

– De har startet produktion i Danmark midt i finanskrisen, og de er meget målrettede i deres måde at gøre forretninger på. Og så er det en socialt ansvarlig link solutions2virksomhed, der tager godt hånd om deres ansatte, udtaler Launy Søgaard Kristensen, direktør og partner i YOYO Global Freight.

Link Solutions blev oprettet i 2009 og har rødder i Odense-virksomheden Texit, der startede i 1992 og blev opkøbt af en amerikansk koncern i 2006 – og i 2008 flyttede produktionen til USA.

– I den forbindelse fyrede de 30 mand i Odense inden for ‘operations’. Jeg blev i første omgang i firmaet, og jeg havde ikke nogen forventning om, at jeg skulle ud og være selvstændig – jeg havde aldrig set mig selv som entreprenør og iværksætter, men vi var tre, som ret hurtigt derefter valgte at forsøge springet. Vi havde grundlag for at tage noget forretning i Tyskland, hvilket fungerede som økonomisk sikkerhedsnet, og så satte vi os ellers ned og fik defineret et setup, fortæller Jesper Pedersen, direktør i Link Solutions.

Finansiering midt i finanskrisen
– I slutningen af 2008 gik vi så til bankerne for at høre, om vi kunne få finansieret vores idé – og det var jo mildest talt ikke det bedste tidspunkt at bede om finansiering på, men faktisk viste det sig, at alle de banker, vi talte med, gerne ville låne os penge. Vi var begunstiget af, at der var flere europæiske kunder, som foretrak en forsyningslinje tættere på dem fremfor fra USA, som næsten er så langt væk, man kan komme. Men vi måtte ud og leje lokaler og etablere maskiner, før vi kunne komme i drift i 2009, fortæller Jesper Pedersen og fortsætter:

– Vores produkter er så nicheprægede, at det danske marked er minimalt. Vi leverer til underleverandører til vindmølleindustrien og tavlebyggere, hvor rigtig link solutions3mange er flyttet til Østeuropa. Vi nåede hurtigt til den erkendelse, at vi ikke havde ressourcerne til at gå direkte på kundemarkedet med alle de omkostninger til salg og markedsføring, det medfører, men vi kunne fungere som underleverandør til en række distributører og større virksomheder, som har behov for at tilføje nogle flere produkter til deres egen portefølje. Vi kobler os simpelthen på nogle store spillere som et ekstra ben.

Tålmodighed og gode råd fra banken 
– Det var meget hårdt at skabe et forretningsgrundlag i det første stykke tid, men vi var så heldige, at vi havde en bank, der ikke alene troede på os og gav os et økonomisk grundlag, men også kunne rådgive om vores strategi og forretning – og der fik vi at vide: “giv det lidt tid – det skal nok gå”.

– Det gjorde vi så, og efter to-tre år begyndte der at komme flow, efter vores produkt blev etableret på forskellige markeder, og efter at nogle af vores leverandører valgte at ansætte sælgere til specifikt at sælge vores produkt. Og i 2015 blev vi Gazelle i Børsen, siger Jesper Pedersen.

Produktivitet og det rigtige team
Det er dyrt at producere i Danmark, men det kan sagtens være en en rigtig god forretning.

– Vi laver skræddersyede løsninger til leverandører, og vi holder os til det, vi er gode til. Vi har fra starten prioriteret vores ressourcer på at være produktive og på at lave specialiserede produkter. Vi er skarpe, hurtige og fleksible, og det er det, der gør os konkurrencedygtige på et internationalt marked. Vores overordnede strategi er, at vi gerne vil producere lokalt. Vi har produktion i Europa – i Odense – og vi vil gerne have et produktionsanlæg i USA, der er et kæmpe potentiale herovre. Vi har allerede et mindre produktionsanlæg i Canada i Toronto-området. Vi har i dag også mange kunder i Sydkorea, så vi planlægger desuden et produktionsanlæg i Asien.

“Vores overordnede strategi er, at vi gerne vil producere lokalt.”

– Vi har den fornødne ekspertise i Odense, så vi kunne ikke bare rykke produktionen ud, selv hvis vi havde lyst til det. Det er meget specialiseret arbejde, der handler om både finmotorik og om at have flair for de maskiner, vi arbejder med. De er nødt til at lære det fra bunden, når de bliver ansat, og det tager ca. et halvt år, før en ansat er selvkørende. Derfor kigger vi også mest af alt på folks potentiale, når vi hyrer nogen, og på deres personlige kvalifikationer. Og der er vi yderst tilfredse med den fynske arbejdskraft, fortæller Jesper Pedersen.

Gode arbejdsforhold og gode medarbejdere
Link Solutions er helt afhængige af en stabil og dygtig medarbejderstab, men de har flere gange ansat folk, som har haft forskellige personlige problemer.

– Vi har ofte taget en chance ved at hyre nogen, som har haft problemer af forskellig slags, og vi har indtil videre stort set kun haft gode erfaringer med det. Det har faktisk været meget givende begge veje, siger Jesper Pedersen og slutter:

– Vi vægter vores medarbejdere rigtig højt, for vi er fuldstændig afhængige af dem. Hvis vi mister en operatør, så er vi på den. Så vi går rigtig meget op i at have gode arbejdsforhold og attraktive lønninger og på, at der altid er en god stemning på arbejdspladsen. Måden, vi opnår det på, er i høj grad frihed under ansvar. Vi holder øje med, om arbejdsopgaverne bliver gjort tilfredsstillende, men ikke så meget på hvordan, og vi er meget fleksible med tidspunkter og opmærksomme på, at vores medarbejdere også skal have en hverdag til at hænge sammen. Vi er i høj grad et team med en god tone imellem alle.

 

 

 

 

Hesehus: Vil vinde hele verden med brugerdreven innovation af teknologierne som løftestang

Interview med Lars Hedal, administrerende direktør i Hesehus For 22 år siden var det ikke mange, der så mulighederne indenfor digitalisering og tech – eller EDB, som det blev kaldt dengang. Men det gjorde det nystiftede e-handelshus Hesehus. Medstifter og administrerende direktør Lars Hedal fortæller, at virksomheden fra starten havde en målsætning om at skabe […]

BG Burcharth i 100 år: Fra smøreolie til CO₂-fangst og grøn innovation

BG Burcharth er en af pionererne inden for bæredygtige løsninger, og virksomheden arbejder målrettet på at forblive aktuelle i et hurtigt skiftende marked. Men under den moderne facade ligger der en historie, der strækker sig tilbage til 1924, hvor BG Burcharth blev grundlagt i en baggård i Odense som leverandør af olie og smøreudstyr til byens værksteder.

USA’s nye verdensorden: Trusler og muligheder for fynske virksomheder under Trump

Efter nyhedsbureauet APs udmelding om, at Donald Trump har vundet det amerikanske præsidentvalg, står verden over for en betydelig omvæltning, mener tidligere forsvarschef Peter Bartram. Den 21. november kommer Peter Bartram til Fynsk ErhvervsTopmøde, hvor han deler sin viden og erfaringer om, hvad den nye globale verdensorden har af betydning for de fynske virksomheder.

HJHansen Recycling Group: Bæredygtighed som katalysator for god forretning

Interview med administrerende direktør Mogens Bach Christensen Bæredygtighed er på ingen måde et nyt koncept for HJHansen Recycling Group. Faktisk ligger det i virksomhedens DNA, forklarer administrerende direktør Mogens Bach Christensen. Siden 1880’erne har virksomheden arbejdet med cirkulær økonomi og et ansvarligt forbrug af ressourcer ved at opkøbe, forarbejde og videresælge hestesko, klude og ben […]

Integris Composites: Konkurrence styrker innovationen

VISSENBJERG: Integris Composites (Integris) er et fynsk ingeniør- og designhus med dybe rødder i det fynske, idet virksomheden oprindeligt udspringer fra det A.P. Møller-ejede Roulund. Virksomheden har gennem årene opbygget en produktion baseret på dyb materialeindsigt, og i dag er Integris etableret som en international aktør inden for avancerede kompositmaterialer til forsvarsindustrien. Med højteknologiske løsninger, […]

Nyt MasterClass-forløb: Anerkendt forretningsudvikler klæder fynske SMV’ere på til en foranderlig verden

Fynske Bank og Fynsk Erhverv tilbyder nu i samarbejde en helt ny MasterClass for fynske SMV’er, der får mulighed for at styrke deres forretningsmodel gennem et forløb med den anerkendte forretningsudvikler Michael N. Wilkens. Han har erfaring med strategiarbejde i mere end 200 danske og internationale virksomheder og oplever stor succes med sit fokus på […]

Lucia Care: Boost produktiviteten og arbejdsglæden

Dyb træthed er i dag et problem mange oplever, hvilket er med til at reducere både arbejdsglæden, kreativiteten og performance i de danske virksomheder. For at komme problemet til livs, har speciallægerne Nanna Kirkebjerg og Christian Bøving fra Lucia Care invitereret partnervirksomheder til foredrag om danskernes søvnudfordringer.

Lyt til erhvervslivet

De kommunale budgetter for det kommende år er på plads, og det afslører, at 2025 er kommunalt valgår. Fyn er et naturligt arbejdskraftopland for enhver virksomhed, uanset postnummer. Eller burde i hvert fald være det. Desværre har vi en utilstrækkelige kollektiv trafik, der gør det vanskeligere at tiltrække dygtige medarbejdere udenfor Odense og de fynske købstæder. Det kalder på en plan og på handling.

Orifarm: Imponerende vækstrejse bygger på mod og ambitioner

Orifarms imponerende vækstrejse har fra starten været præget af at tænke ud over Danmarks grænser. I dag ser virksomheden et stort potentiale for Odense inden for Life Science, som kan være med til at styrke hele Fyn.