Nyheder • 09/05/2014

MÅNEDENS VIRKSOMHED: Carl Hansen & Søn

Fra STOK Emballage går stafetten som Månedens Virksomhed hos Fynsk Erhverv til møbelfabrikanten Carl Hansen og Søn. Martin Frederiksen fra STOK er imponeret over, at det år efter år lykkes for Carl Hansen og Søn at vækste, og han tager hatten af for, at familievirksomheden har haft held til at brede kendskabet til fynsk design over hele verden. De roser glæder Knud Erik Hansen, som er direktør hos Carl Hansen og Søn, og han er ikke i tvivl om baggrunden for succesen:

Det skyldes en kombination af en masse gode mennesker, gode produkter af høj kvalitet – og en frygtelig masse arbejde, lyder det fra 63-årige Knud Erik Hansen, som rejser mere end 100 dage om året for at sprede kendskabet til sine produkter.

En af de store forandringer over de senere år er en række flagship-stores, der er etableret i Tokyo, New York og København, hvor de klassiske produkter fra Wegner, Kåre Klint, Koch med flere vises frem i imponerende omgivelser, men hovedkontoret bliver ved med at være i Aarup, lover chefen:

Vi har altid været dygtige til at gro træer på Fyn, og de fleste af de træer, som vi bruger er stadig fynske. Og så findes der stadig en særlig ånd og kultur omkring snedkerarbejdet og møbler på Fyn. Der er også et særligt miljø, hvor vi kan tilbyde vores medarbejdere et dejligt miljø at bo i. Det er ikke dyrt, det er let at finde noget, og så kan børnene komme ud og grave huller i jorden. Det er noget andet end at være i storbyerne, mener Knud Erik Hansen.

Afprøvet design og højteknologi hånd i hånd

Mens omgivelserne og produkterne har en del år på bagen, lægger Knud Erik Hansen ikke skjul på, at det kræver masser af nytænkning, viljestyrke og investeringer at holde fremdriften i virksomheden, der i løbet af 11 år er vokset fra 17-18 mand til nu at være over 100 i Danmark og mere end 200 på verdensplan.

Vi investerer en stor del af vores overskud i forretningen i blandt andet marketing, hvor vi arbejder hårdt på at udbrede kendskabet til vores produkter over hele verden, siger Knud Erik Hansen, der også sørger for udvikling af produktionen.

Vi har for eksempel lige fået en helt ny højteknologisk drejebænk, som vi har haft i bestilling i mere end et år. Den er hurtig og effektiv og med en præcision på 1/10.000 millimeter, er den meget sikrere end en menneskehånd. Vi prøver at få gjort de tunge operationer mere effektive og automatiserede, men samling af møblerne og udvælgelse af træet vil altid blive klaret af mennesker, hvor den kærlige hånd sørger for de sidste detaljer, siger han.

Netop kombinationen af effektiviserings-processerne og kærlighed til produkterne er væsentlig i forhold til firmaets grundværdier, forklarer den fynske leder:

Det er meget vigtigt for os, at vi kan holde udgifterne på et niveau, hvor det stadig er muligt for almindelige mennesker at købe produkterne. Det skal ikke kun være for Upper-five-segmentet. Det var også udgangspunktet for Koch, Klint og Wegner, som jo også tegnede møbler for Brugsen, at det skulle være folkeligt, og at det skulle være noget, som hele Danmark kunne få glæde af.

Jagten på milliarden

De seneste tre år har virksomheden leveret det ene rekordregnskab efter det andet, og Knud Erik Hansen har fortsat rettet blikket mod succesen.

– Væksten skal fortsætte fremover. Vi har kapitalen til det, vi har mange produkter med en lang levetid og der er fortsat masser af potentiale. Vi kæmper for at nå en milliard i omsætningen, for at vi stadig kan gøre os gældende og for at vi kan beholde vores selvstændighed ude i den store verden. I øjeblikket ser det ud til, at vi kan nå det mål i begyndelsen af 2020’erne, siger Knud Erik Hansen.

– I første omgang lægger vi dog planer for tre år ad gangen. Inden længe mødes vi i Singapore, hvor vi skal have fremtidens kampagner på plads. Jeg er sikker på, at vi bliver ved med at sørge for at skabe en masse arbejdspladser og for at bringe en masse penge hjem til Danmark. Det er et skønt arbejde, og det giver så meget adrenalin at kunne arbejde på den måde. Jeg er verdens lykkeligste mand, slår chefen fast.

Videnforum: Adgang til ny viden i et fortroligt forum

Fynsk Erhvervs Videnforum har siden 2022 tilbudt erhvervsledere en unik platform for strategisk sparring, videndeling og personlig udvikling. Her mødes ledere fra forskellige brancher i et fortroligt rum, hvor konkrete problemstillinger bliver diskuteret, erfaringer bliver delt, og nye løsninger bliver skabt. Møderne er professionelt faciliteret og sikrer, at deltagerne får konkrete redskaber, inspiration og løsninger […]

Lars Bak: Samtaler på cyklen er noget særligt

Ifølge eks-pro Lars Bak, så er cykelture perfekte til at lære hinanden at kende. Og kombinationen af cykling, erhvervsliv og personlig udvikling er det perfekte match.

Unge ledere skal styrkes i nye netværk hos Fynsk Erhverv

Hos Fynsk Erhverv åbnes dørene nu til et helt særligt Young Pro-netværk, der skal hjælpe unge ledere med at udvikle sig fagligt og personligt i et fortroligt og inspirerende forum. Thomas Olsen, som er udpeget til at facilitere netværket, bringer mere end 20 års erfaring med ledelse og udvikling af nye ledere ind i projektet. […]

BCM Transtech: Fra lokal maskinfabrik til global markedsleder

Broby: Da BCM Transtech besluttede at satse alt på en enkelt niche, ændrede det virksomhedens kurs for altid. Fra at have været en klassisk, lokal maskinfabrik med et bredt fokus på at løse alle nærværende udfordringer, blev fokus i begyndelsen af 2000’erne skarpt rettet mod ét enkelt marked. Den strategi har gjort dem til verdens […]

Hesehus: Vil vinde hele verden med brugerdreven innovation af teknologierne som løftestang

Interview med Lars Hedal, administrerende direktør i Hesehus For 22 år siden var det ikke mange, der så mulighederne indenfor digitalisering og tech – eller EDB, som det blev kaldt dengang. Men det gjorde det nystiftede e-handelshus Hesehus. Medstifter og administrerende direktør Lars Hedal fortæller, at virksomheden fra starten havde en målsætning om at skabe […]

BG Burcharth i 100 år: Fra smøreolie til CO₂-fangst og grøn innovation

BG Burcharth er en af pionererne inden for bæredygtige løsninger, og virksomheden arbejder målrettet på at forblive aktuelle i et hurtigt skiftende marked. Men under den moderne facade ligger der en historie, der strækker sig tilbage til 1924, hvor BG Burcharth blev grundlagt i en baggård i Odense som leverandør af olie og smøreudstyr til byens værksteder.

USA’s nye verdensorden: Trusler og muligheder for fynske virksomheder under Trump

Efter nyhedsbureauet APs udmelding om, at Donald Trump har vundet det amerikanske præsidentvalg, står verden over for en betydelig omvæltning, mener tidligere forsvarschef Peter Bartram. Den 21. november kommer Peter Bartram til Fynsk ErhvervsTopmøde, hvor han deler sin viden og erfaringer om, hvad den nye globale verdensorden har af betydning for de fynske virksomheder.

HJHansen Recycling Group: Bæredygtighed som katalysator for god forretning

Interview med administrerende direktør Mogens Bach Christensen Bæredygtighed er på ingen måde et nyt koncept for HJHansen Recycling Group. Faktisk ligger det i virksomhedens DNA, forklarer administrerende direktør Mogens Bach Christensen. Siden 1880’erne har virksomheden arbejdet med cirkulær økonomi og et ansvarligt forbrug af ressourcer ved at opkøbe, forarbejde og videresælge hestesko, klude og ben […]

Integris Composites: Konkurrence styrker innovationen

VISSENBJERG: Integris Composites (Integris) er et fynsk ingeniør- og designhus med dybe rødder i det fynske, idet virksomheden oprindeligt udspringer fra det A.P. Møller-ejede Roulund. Virksomheden har gennem årene opbygget en produktion baseret på dyb materialeindsigt, og i dag er Integris etableret som en international aktør inden for avancerede kompositmaterialer til forsvarsindustrien. Med højteknologiske løsninger, […]