Nyheder • 02/03/2020
Kulturklubben: Netværk i samspil med kunsten – sjovt og inspirerende
Er 70’ernes fokus på det kollektive og fællesskabet ved at få en renæssance efter flere årtier med individet i centrum? Ved at se på datidens kunst, får vi en masse sjove og gode minder frem. Og måske kan vi også blive inspireret af den tankegang og kultur, der omfavnede de år.
Fynsk Erhverv Kultur laver netværksarrangementer, hvor erhvervslivet møder kunst og kultur. Kunsten og erhvervslivet kan have god gavn af hinanden, forklarer den kommercielle chef på Brandts i Odense, Ulrik Jungersen, som danner rammen om arrangementet:
”Flere virksomheder har kunst på væggene eller måske en kunstforening. Nogle steder hyrer virksomheder kunstnere til at sætte gang i noget på arbejdspladsen. Kreativitet og kunst kan i nogle sammenhænge bidrage til udviklingen af en virksomhed”
Udstillingen torsdag den 5. marts er Dea Trier Mørchs grafiske værker, som åbner senere samme dag. Dea Trier Mørch var med til at stifte det socialistiske kunstnerkollektiv Røde Mor i 1969. Værkerne viser hendes engagement i både det nære og det fjerne, tiden samfundspolitiske agenda og globale begivenheder.
Ulrik Jungersen forklarer:
”Udstillingen appellerer til folk, der har levet i 70’erne, hvor den kollektive bevægelse stod i fuldt flor. På det personlige plan vil det for mange give en genkendelsesglæde og nogle sjove minder. Men det giver også mulighed for at spejle sig og sin virksomhedskultur i tiden dengang og se ud i fremtiden også. Det er det kunst kan. Det tankesæt bruger mange virksomheder.”
Den kommercielle chef håber på et par hyggelige timer med netværk, hvor deltagerne kan lære hinanden bedre at kende i samspil med værkerne på væggen, og at kunsten måske kan skabe nogle refleksioner ved, at der ses tilbage på en anden tid gennem værkerne.
Kan vi bruge noget fra dengang i det arbejdsliv, vi har i dag? Mere teamsamarbejde og ikke kun personlig udvikling? Måske er der noget, der er værd at lade sig inspirere af – Kom selv og se.
Arrangementet finder sted på Kunstmuseum Brandts, Amfipladsen 7, 5000 Odense C, torsdag den 5. marts fra 15:30 – 16:45.
Det er gratis for medlemmer af Fynsk Erhverv, og du kan se programmet og tilmelde dig her