Nyheder • 02/03/2020

Kulturklubben: Netværk i samspil med kunsten – sjovt og inspirerende

Er 70’ernes fokus på det kollektive og fællesskabet ved at få en renæssance efter flere årtier med individet i centrum? Ved at se på datidens kunst, får vi en masse sjove og gode minder frem. Og måske kan vi også blive inspireret af den tankegang og kultur, der omfavnede de år.

Fynsk Erhverv Kultur laver netværksarrangementer, hvor erhvervslivet møder kunst og kultur. Kunsten og erhvervslivet kan have god gavn af hinanden, forklarer den kommercielle chef på Brandts i Odense, Ulrik Jungersen, som danner rammen om arrangementet:

”Flere virksomheder har kunst på væggene eller måske en kunstforening. Nogle steder hyrer virksomheder kunstnere til at sætte gang i noget på arbejdspladsen. Kreativitet og kunst kan i nogle sammenhænge bidrage til udviklingen af en virksomhed”

Udstillingen torsdag den 5. marts er Dea Trier Mørchs grafiske værker, som åbner senere samme dag. Dea Trier Mørch var med til at stifte det socialistiske kunstnerkollektiv Røde Mor i 1969. Værkerne viser hendes engagement i både det nære og det fjerne, tiden samfundspolitiske agenda og globale begivenheder.

Ulrik Jungersen forklarer:

”Udstillingen appellerer til folk, der har levet i 70’erne, hvor den kollektive bevægelse stod i fuldt flor. På det personlige plan vil det for mange give en genkendelsesglæde og nogle sjove minder. Men det giver også mulighed for at spejle sig og sin virksomhedskultur i tiden dengang og se ud i fremtiden også. Det er det kunst kan. Det tankesæt bruger mange virksomheder.”

Den kommercielle chef håber på et par hyggelige timer med netværk, hvor deltagerne kan lære hinanden bedre at kende i samspil med værkerne på væggen, og at kunsten måske kan skabe nogle refleksioner ved, at der ses tilbage på en anden tid gennem værkerne.

Kan vi bruge noget fra dengang i det arbejdsliv, vi har i dag? Mere teamsamarbejde og ikke kun personlig udvikling? Måske er der noget, der er værd at lade sig inspirere af – Kom selv og se.

Arrangementet finder sted på Kunstmuseum Brandts, Amfipladsen 7, 5000 Odense C, torsdag den 5. marts fra 15:30 – 16:45.

Det er gratis for medlemmer af Fynsk Erhverv, og du kan se programmet og tilmelde dig her

ESG-strategien er bestyrelsens ansvar – Er din SMV-bestyrelse klædt på?

Af Professor Annabeth Aagaard, Aarhus Universitet I takt med at EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) trækker virksomhederne tættere på en ny virkelighed, står danske SMV’er over for en afgørende transformation. CSRD kræver, at store virksomheder systematisk rapporterer på en lang række ESG-parametre, herunder deres samlede CO₂-aftryk. Dette indebærer ikke blot deres egen udledning (Scope […]

Direktør Jytte Reinholdt forlader Fynsk Erhverv i 2025

Efter 17 år som direktør har Jytte Reinholdt meddelt Fynsk Erhvervs bestyrelse, at hun ønsker at overlade stafetten til en ny direktør i løbet af 2025. Beslutningen vil først træde i kraft, når en passende afløser er fundet. “Under Jytte Reinholdts ledelse har Fynsk Erhverv gennemgået en markant udvikling. Organisationen og bestyrelsen er blevet professionaliseret, […]

Revy-ejer: “Jeg er vant til at skabe noget ud af ingenting”

Lars Arvad er direktør og ejer af Odense Sommerrevy, en af Danmarks førende revyer. Virksomheden drives i dag med en professionel bestyrelse og et strategisk fokus, der sikrer både kunstnerisk og økonomisk succes. Lars Arvad har selv haft en central rolle i udviklingen, fra at stå for alt i starten til at samarbejde med erhvervsfolk, […]

Nytårskur og boblende netværk

Til årets nytårskur i Fynsk Erhverv var huset fyldt med engagerede medlemmer, der kom til en inspirerende eftermiddag fyldt med netværk, videndeling og spændende oplæg om det nye års muligheder og udfordringer for erhvervslivet. Bestyrelsesleder Henrik Neelmeyer bød velkommen og satte ord på nogle af de muligheder, 2025 kan bringe for erhvervet. Direktør Jytte Reinholdt […]

Nytårshilsen 2025

Når vi siger farvel til 2024 og byder 2025 velkommen, er det en oplagt anledning til at reflektere over året, der er gået, og se fremad mod de muligheder og udfordringer, der ligger foran os.

Flere fynske virksomheder står foran et generationsskifte

Behovet for generationsskifte blandt små og mellemstore virksomheder har aldrig været større, fordi mange ejere nærmer sig pensionsalderen, samtidig med at flere ejere allerede sælger deres livsværk, når de er 45-50 år gamle.

Lokal vidensdeling driver udviklingen af HR-rollen

HR har en unik mulighed for at tage en endnu mere aktiv rolle i udviklingen af fremtidens bæredygtige organisationer. Og det er præcis, hvad virksomhederne i Fynsk Erhvervs HR-netværk gør. Fynsk Erhvervs HR-netværk er vi ikke bare med på sidelinjen – vi er med til at sætte kursen. HR er ikke blot en støttefunktion eller […]

Videnforum: Adgang til ny viden i et fortroligt forum

Fynsk Erhvervs Videnforum har siden 2022 tilbudt erhvervsledere en unik platform for strategisk sparring, videndeling og personlig udvikling. Her mødes ledere fra forskellige brancher i et fortroligt rum, hvor konkrete problemstillinger bliver diskuteret, erfaringer bliver delt, og nye løsninger bliver skabt. Møderne er professionelt faciliteret og sikrer, at deltagerne får konkrete redskaber, inspiration og løsninger […]

Lars Bak: Samtaler på cyklen er noget særligt

Ifølge eks-pro Lars Bak, så er cykelture perfekte til at lære hinanden at kende. Og kombinationen af cykling, erhvervsliv og personlig udvikling er det perfekte match.