Nyheder • 02/09/2023

Klimapilot klædte virksomhed bedre på til grøn omstilling

Vognmandsvirksomheden Peder Olsen og Søn har allerede markeret sig som first movers i kampen for mere bæredygtighed, da virksomheden først på sommeren kunne præsentere Fyns største eldrevne lastbil.

Men ambitionerne stopper slet ikke der, og derfor var virksomheden også hurtig til at slå til, da muligheden for at tilknytte en Klimapilot gennem Fynsk Erhverv opstod. Og det skulle vise sig at være en god idé af flere årsager.

“Da vi fik Mathias ind i virksomheden, fik vi nogle andre kvaliteter, end vi er vant til. I kraft af hans akademiske uddannelse havde han rigtigt gode forudsætninger for at løfte opgaven med at lave vores klimaregnskab. På den måde fik vi hjælp til noget, der ville have tager os selv tre-fire gange så lang tid at løse, og samtidig fik vi øjnene op for, hvad det kan give at få tilført nye kompetencer til virksomheden,” siger driftsdirektør Michael Mertov fra Peder Olsen & Søn.

“I det her projekt fik vi hjælp fra en, der vidste, hvad han skulle lede efter, og han fik hurtigt samlet de data, han havde brug for. Han kommer med noget viden, som vi måske ikke har været opmærksomme på, at vi savnede. Der er ikke mange akademikere i vores branche, og Mathias har helt klart rejst nogle tanker om, at vi kan gøre det igen, for eksempel i en projektansættelse,” lyder det videre fra den tilfredse driftsdirektør.

For Mathias Høck selv var opgaven som Klimapilot i Peder Olsen og Søn også en spændende måde at bruge sine kompetencer på, ikke mindst fordi han også kunne bringe sin uddannelse som kandidat i medievidenskab fra SDU i spil.

“Det var helt klart fedt at komme ud og være med til at gøre en forskel, og vide at man tilfører virksomheden noget værdi. Jeg brænder rigtig meget for kommunikation, og det fik jeg også mulighed for, og på den måde har jeg også selv fået noget med videre,” konstaterer Mathias Høck.

SBS-Friction ruster sig til fremtiden

Den sydfynske bremseklodsproducent SBS-Friction satser benhårdt på bæredygtighed og teknologi

Klimaregnskaber sikrer virksomheder et forspring

Den 29. august indleder Udvikling Assens, Totalbankens og Fynsk Erhverv i fællesskab forløbet “GO GREEN – Lav dit første klimaregnskab”

Bæredygtig omstilling kalder på handlekraft og risikovillighed

I  2015 vedtog FN 17 ambitiøse verdensmål for en bæredygtig udvikling på kloden. Med verdensmålene peger FN på, at social, økonomisk og miljømæssig udvikling er tæt forbundet og kræver en integreret indsats. Grundtanken med verdensmålene er, at vi skal kunne leve et godt liv i dag samtidig med, at vi giver verden videre i en […]

Gør-det-selv med effektive software-robotter

Hvis din virksomhed martres af gentagne, kedelige og tidsrøvende arbejdsprocesser, der tager tid fra medarbejderne, er der rigtigt godt nyt. Den moderne teknologi gør det nemlig muligt at automatisere rigtig meget, og faktisk er værktøjerne nu blevet så nemme at arbejde med, at de ansatte selv kan sætte systemerne op. Det fortæller Jesper Hansen, der […]

Det fynske Vækstbarometer 2023

Det fynske Vækstbarometer 2023 er klar. Her er viden og inspiration fra de fynske virksomheder til at realisere yderligere potentiale og skabe en positiv udvikling og vækst i virksomhederne i fremtiden.

Trængte budgetter flytter aben videre til virksomhederne

De kommunale budgetter for 2024 er på agendaen i de fynske kommuner lige nu og traditionen tro er der besparelser og omprioriteringer i sigte. Det giver god mening i mange tilfælde, men det går sjældent stille af sig.

Tempur-direktør anbefaler øget fokus på sikkerhed

Selv om man er ret sikker på, at man har sine sikkerhedsforanstaltninger godt på plads, kan det ikke skade at blive klogere

Mindeord om Preben Nielsen

Æresmedlem i Fynsk Erhverv, Preben Nielsen, er gået bort. Empatisk, nærværende, lyttende og vidende – et skattet medlem i foreningen gennem rigtig mange år.

Gratis værktøjer og ressourcer til at sikre normal drift under kommende kriser

35 fynske virksomheder fik kort før sommerferien fyldt deres værktøjskasse, da de deltog i seminaret “Beyond the Crisis”. Bag overskriften “Beyond the Crisis” gemmer sig et omfattende projekt, som  Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut (GTS-Institut) netop har afsluttet.  Projektet har det formål at blive klogere på, hvordan man sikrer fortsat drift under kriser. Vi har […]

Vigtigt at kunne trykprøve ideer i sit netværk

Muligheden for faglig sparring og idéudvikling står øverst på listen når Martin Murrekilde skal fortælle om værdierne i et HR-netværk

Klimaregnskaber sikrer virksomheder et forspring

Den 29. august indleder Udvikling Assens, Totalbankens og Fynsk Erhverv i fællesskab forløbet “GO GREEN – Lav dit første klimaregnskab”

Deltag i “Videnforum for Digital Transformation” og styrk din forretning

CIO fra H. Daugaard, Lars Romsøe har selv arbejdet med Digital Transformation i flere år. Disse værdifulde erfaringer bringer han med sig som mødeleder og facilitator i det nye Videnforum for Digital Transformation.