Nyheder • 02/09/2023

Klimapilot klædte virksomhed bedre på til grøn omstilling

Vognmandsvirksomheden Peder Olsen og Søn har allerede markeret sig som first movers i kampen for mere bæredygtighed, da virksomheden først på sommeren kunne præsentere Fyns største eldrevne lastbil.

Men ambitionerne stopper slet ikke der, og derfor var virksomheden også hurtig til at slå til, da muligheden for at tilknytte en Klimapilot gennem Fynsk Erhverv opstod. Og det skulle vise sig at være en god idé af flere årsager.

“Da vi fik Mathias ind i virksomheden, fik vi nogle andre kvaliteter, end vi er vant til. I kraft af hans akademiske uddannelse havde han rigtigt gode forudsætninger for at løfte opgaven med at lave vores klimaregnskab. På den måde fik vi hjælp til noget, der ville have tager os selv tre-fire gange så lang tid at løse, og samtidig fik vi øjnene op for, hvad det kan give at få tilført nye kompetencer til virksomheden,” siger driftsdirektør Michael Mertov fra Peder Olsen & Søn.

“I det her projekt fik vi hjælp fra en, der vidste, hvad han skulle lede efter, og han fik hurtigt samlet de data, han havde brug for. Han kommer med noget viden, som vi måske ikke har været opmærksomme på, at vi savnede. Der er ikke mange akademikere i vores branche, og Mathias har helt klart rejst nogle tanker om, at vi kan gøre det igen, for eksempel i en projektansættelse,” lyder det videre fra den tilfredse driftsdirektør.

For Mathias Høck selv var opgaven som Klimapilot i Peder Olsen og Søn også en spændende måde at bruge sine kompetencer på, ikke mindst fordi han også kunne bringe sin uddannelse som kandidat i medievidenskab fra SDU i spil.

“Det var helt klart fedt at komme ud og være med til at gøre en forskel, og vide at man tilfører virksomheden noget værdi. Jeg brænder rigtig meget for kommunikation, og det fik jeg også mulighed for, og på den måde har jeg også selv fået noget med videre,” konstaterer Mathias Høck.

10 år efter: Gamle Mursten er stadig en god forretning

For præcis 10 år siden kom Svendborg-virksomheden Gamle Mursten i Fynsk Erhvervs positive søgelys, fordi et patent til afrensning og genbrug af gamle mursten efter ti års liv i ubemærkethed havde fået opmærksomhed fra blandt andre daværende Energi- Klima og Bygningsminister Martin Lidegaard, der var med på åbningsdagen af en ny fabrik. I dag viser […]

2024 bliver endnu et år med fokus på Odense Havns udviklingsplaner

Fredag d. 26. januar var det fynske erhvervsliv samlet til nytårsreception på Odense Havn. Med oplæg fra Erhvervsminister, Morten Bødskov og Kertemindes borgmester, Kasper Ejsing Olesen, blev der sat fokus på Odense Havns betydning for den grønne omstilling i Danmark og globalt, og der blev sendt et klart politisk signal om opbakning til havnens udviklingsplaner. […]

Gør din affaldshåndtering til en konkurrencefordel

Når Fynsk Erhverv den 26. oktober afholder Fynsk Miljødag i samarbejde med virksomhederne Marius Pedersen, European Recycling Platform og OKNygaard A/S, kan deltagerne tage masser af konkrete forretningsfordele med hjem fra arrangementet. Det lover miljøkonsulent Ole Strøm der er repræsentant for den odenseanske del af virksomheden Marius Pedersen og er blandt landets førende inden for […]

Netværk er win-win for travl advokat

Ifølge Jeanette Illum-Johansen, der er partner og bestyrelsesmedlem i Mazanti-Andersen, er det muligheden for at sparre med og udvikle sig sammen med profiler fra helt andre grene af erhvervslivet, som hun ser frem til at dyrke yderligere i fremtiden. Derfor er hun trådt ind i vores direktørnetværksgruppe.

Formandens nytårshilsen

Formanden for Fynsk Erhverv, Henrik Neelmeyer, ønsker partnervirksomheder og det fynske erhvervsliv godt nytår og sender en klar appel til de fynske virksomheder.

Brug dit partnerskab til at rekruttere kvalificeret arbejdskraft

Vi har igennem de senere år haft stor succes med at matche ledige akademikere med fynske virksomheder.  I mange tilfælde virksomheder, der ikke tidligere har haft ansat akademikere.

Geopartner rykker på digitaliseringen i nyt videnforum

Den stigende efterspørgsel efter nye digitale løsninger har blandt andet betydet, at Geopartner tilbyder en bred vifte af ydelser, der kan optimere arbejdsprocesser og levere mere præcise resultater for kunderne. Det mærker IT-driftschef Kenneth Søndergaard, der blandt andet af den grund har meldt sig under fanerne på Fynsk Erhvervs Videnforum for Digital Transformation.

Bliv bestyrelsesmedlem i Fynsk Erhverv og gør en forskel!

Vil du være med til at udvikle det fynske erhvervsliv? Vil du være med til at indfri Fynsk Erhvervs vision om at realisere potentialerne – personlige som forretningsmæssige i de fynske virksomheder? Så har du nu en unik mulighed for at blive bestyrelsesmedlem i Fynsk Erhverv!

‘Årets Ejerledere’ er et stærkt makkerpar

Makkerparret Allan Hansen og Rune Lund Bendixen fra Broby-virksomheden Ventherm A/S kåret som Årets Ejerledere 2023 på Fyn i et meget stærkt felt.

Byggros fik nyt blod, friske øjne og en ny kollega gennem Next Talent-programmet

Byggros fik i efteråret en af vores Next Talent kandidater ud i forløb, der var så stor en succes, at virksomheden nu har ansat kandidaten.

Netværkets friske øjne fjerner de blinde pletter

For virksomhedsejer Betina Skipper er det helt centralt, at udvikle sine kompetencer kontinuerligt, få udvidet netværket samt have forskellige sparringsmuligheder til rådighed. Det får hun bl.a. igennem vores netværksgruppe SoloConnect.

Robotklynge: Innovation kræver samarbejde

Ifølge Søren Adamsen Mouritsen, der er Head of Innovation i robotklyngen Odense Robotics, skal de fynske virksomheder stå sammen for at udnytte mulighederne i de teknologiske fremskridt