Nyheder • 21/05/2015

Iværksætter og nyt medlem: ‘Spørg dig selv – hvad er det værste der kan ske’

Martin Brems er manden bag det strategiske marketingbureau Brems & Co., som han startede 1. maj 2014. Allerede fire måneder inde i 2015 havde bureauet mødt de omsætningsmål, Martin Brems havde sat for hele året. “Det er gået over al forventning,” siger den succesfulde iværksætter selv. 

Martin Brems har bl.a. været marketingchef for it-selskaberne Netcompany og ALSO Actebis og kontaktchef for reklamebureauet Nørgård Mikkelsen, før han blev ansat i LEGO, hvor han har været med til at udvikle nye LEGO-koncepter og produkter i innovationsafdelingen, bl.a. det for nylig annoncerede LEGO Dimensions, og var også en overgang kommercielt ansvarlig for LEGOs største produktlancering i 2013: Legends of Chima.

Efter tre år med mange timer på landevejen fra Munkebo til Billund og mange udenlandsrejser valgte Martin Brems at starte op for sig selv, både af hensyn til familien, men også for at realisere drømmen om at blive sin egen.

– Det var dog ikke nogen nem beslutning. Vi har det med at blive lidt magelige som lønmodtagere herhjemme, men jeg havde altid drømt om at blive herre i eget hus, og min beslutning kom først, efter en god ven fortalte mig: ‘Martin, hvad er det værste, der kan ske?’. Og det værste, der kunne ske, var, at jeg mistede min opsparing og mit hus, men jeg ville jo aldrig gå sulten i seng uden tag over hovedet, og jeg ville nok også kunne finde noget andet at lave, hvis min egen virksomhed ikke lykkedes. Jeg tog derfor springet, og det vil jeg bestemt råde andre folk med de samme drømme om at gøre.

Brems & Co. gik fra 0 til 20 kunder på det første år, og Martin Brems overvejer, om forretningen i fremtiden skal udvides med nyansættelser.

– Der er mange fordele ved at være selvstændig, som man sjældent hører så meget om. Jeg tror f.eks. aldrig, jeg har haft en bedre work-life-balance, end jeg har nu, selvom jeg i perioder arbejder rigtig meget, for jeg bestemmer i vid udstrækning selv, hvornår mine opgaver skal løses, siger Martin Brems.

Hvad markedet vil have
Martin Brems laver strategisk marketingsrådgivning for virksomheder i alle brancher.  Det vil sige, at han undersøger markeder, kunder og potentielle kunder og afdækker forretningsmuligheder for virksomheder, ligesom andre marketingbureauer gør det, men han går skridtet videre end de fleste af konkurrenterne.

– Hvis man ikke aktivt innoverer sin virksomhed og sine produkter, så de afspejler markedet og fremtidens marked, så risikerer man at blive sejlet agterud af udviklingen. Jeg laver markeds- og kundeanalyser for virksomheder, og så rådgiver jeg bagefter virksomheden i, hvordan de kan reagere på det, jeg finder ud af – både på produkt- og kommunikationssiden, fortæller Martin Brems.

– Det er her, jeg skiller mig ud.

Brems & Co. afsøger muligheder inden for alle markeder og alle brancher.

– Jeg har haft Odense Lufthavn som kunde. Der undersøgte jeg interessen for afgange fra Fyn hos forskellige rejsebureauer og erhvervsrejsebureauer og hos lokale virksomheder, der rejser meget, for på den måde at afsøge, hvad lufthavnen med fordel kan satse på i fremtiden. For bogføringsprogrammet e-conomic undersøgte jeg det svenske marked gennem fokusgrupper med svenske iværksættere, hvor de fandt ud af meget konkrete ting, de med fordel kunne forandre, og jeg har været med til at undersøge interessen for en sommerrevy i Odense, hvilket der i høj grad var, så det kommer der for første gang i 2016, så det er meget alsidige kunder, jeg laver opgaver for, siger Martin Brems.

Det andet ben
Brems & Co. har både større og mindre projekter hos større og mindre kunder, og udover strategisk rådgivning baseret på markedsanalyser, hjælper virksomheden også med andre udfordringer.

– Ofte har virksomheder rigtig mange oplysninger liggende tilgængelige hos dem selv allerede, men de ved ikke, hvordan de skal anvende dem. Jeg kan som udefrakommende hjælpe dem med at finde det, som er vigtigt at fokusere på, og det som ikke er, og på den måde vejlede virksomheden til en retning, som giver vækst, fortæller Martin Brems.

– Jeg er naturligvis ikke lige så godt inde i de forskellige brancher, som virksomhederne selv er, men det er faktisk ofte en fordel, for jeg kan se deres forretning udefra med min erfaring og derfor tilføje nogle nye perspektiver og et frisk pust.

 

HR-netværk gav LAIT værktøjer til aktuel udfordring

Da Gert Rasmussen fra det digitale bureau LAIT i begyndelsen af året præsenterede en konkret HR-udfordring i Fynsk Erhvervs HR-netværk, gjorde han det med et klart formål: At få andres ærlige blik på situationen

Fokusér på personalet: Tidlig indsats kan skabe bedre trivsel

Flere virksomheder rykker fokus fra brandslukning til forebyggelse, når det gælder medarbejdernes trivsel. Det handler om at være tæt på, tilgængelig – og klar, før problemerne vokser sig store. Det fortæller blandt andre Betina Dich Skipper, der driver virksomheden Human Navigator.

Masterclass i strategi og innovation begejstrede deltagerne

At skabe vækst og innovation kræver tid og refleksion – en udfordring for mange virksomheder, hvor daglig drift ofte tager al opmærksomhed. Masterclass-forløbet i strategi og innovation fra Fynske Bank og Fynsk Erhverv har imidlertid givet en række fynske virksomheder en unik mulighed for at arbejde målrettet med forretningsudvikling og netværk. “Alene det at sætte […]

Titech-direktør: At sige målene højt var første skridt mod succes

Fra eltavler i kælderen til landsdækkende koncern. Ulrik Juul har altid tænkt stort – og sagt det højt. Nu er Titech Electric solgt, men han fortsætter rejsen mod endnu større ambitioner som direktør i sit livsværk

Forsker: Bestyrelsesuddannelse kan være nøglen til, at SMV’ere omstiller sig til fremtiden

Bestyrelser i små og mellemstore virksomheder (SMV’er) står midt i en tid med hastige forandringer. Teknologiske fremskridt, bæredygtighed og geopolitiske ændringer kræver hurtig tilpasning

Krautwald: Nye vaner skal slå rod, før strategi bliver til virkelighed

Ifølge arbejdsmarkedsresearcher Alexandra Krautwald giver målstyring kun mening, når virksomheden ser helheden og har tålmodighed til at fastholde forandringer, indtil de har bidt sig fast.

Lokale virksomheder forholder sig til Odenses fremtid

En række lokale virksomheder greb muligheden, da Fynsk Erhverv for nylig inviterede til dialogmøde om Odense fremtidige udvikling. Anledningen var det forslag til Kommuneplan 2024-2036, som Byrådet havde sendt i høring. Også rådmand Søren Windel, adm. Direktør Erik Jespersen og byudviklingschef Karin Niemann-Christensen var mødt op for at præsentere planforslaget og lytte til virksomhedernes ønsker […]

Er du ny direktør i Fynsk Erhverv?

Vil du arbejde dedikeret for at fremme rammer og vilkår for det fynske erhvervsliv? Fynsk Erhverv mangler en visionær direktør med kommerciel forståelse og politisk tæft. Hvis det er dig, får du mulighed for at blive frontpersonen for Fyns erhvervslivs mest interessante netværksorganisation! Tæt på medlemmerne Fynsk Erhverv er en medlemsfinansieret organisation, som arbejder benhårdt […]

CFB Industri i vækst: Ledelse, fusion og strategi

Det er sjældent, at virksomhedsfusioner og generationsskifter forløber uden gnidninger, og slet ikke, når begge dele sker samtidig. Men det er ikke desto mindre i store træk, hvad der skete for CFB Industri