Nyheder • 18/08/2020

House of Code genopfrisker coronapolitik

Henrik Grove, House of Code

For House of Code har udviklingen i coronakrisen betydet, at virksomheden efter sommerferien har gentænkt arbejdspladsen, så de ansatte i endnu højere grad kan skræddersy deres arbejdsdag. Samtidig er retningslinjerne strammet op igen.

“I ledelsen følger vi selvfølgelig hele tiden med i udviklingen, så vi er bedst muligt klædt på til at sikre arbejdspladsen. Aktuelt betyder det blandt andet, at alle der er kommet hjem fra ferie i udlandet, skal aflevere to negative test, før de skal komme ind på kontoret igen. Det er helt i orden, at de har været udrejst, men indtil vi er sikre på, at de ikke smitter, arbejder de hjemmefra for en sikkerheds skyld,” fortæller Henrik Grove, der er HR- og driftschef i House of Code.

“Det gælder også for gæster, som vi skal holde møder med. Hvis de har været i udlandet i sommerferien, så holder vi online-møder med dem i stedet, og det fungerer uden problemer,” siger Henrik Grove.

Nyt pladssystem og en ny hverdag

Ganske som andre danske virksomheder sendte softwarevirksomheden alle mand hjem, da krisen ramte i marts. Men for House of Code havde det ikke nogen negativ effekt på produktiviteten, og blandt andet derfor er muligheden for hjemmearbejde nu blevet en endnu mere integreret del af arbejdspladsen.

“Vi laver arbejdsplads på en ny måde nu. Vi har spurgt de ansatte, om de helst vil arbejde mest hjemmefra, for så får de en fleksplads, som de kan booke, som man booker et mødelokale. Hvis de hellere vil være mest på kontoret, så får de en fast plads,” siger Henrik Grove, som røber, at 80 procent har valgt faste pladser:

“Rent produktionsmæssigt fungerer det fint, når vores ansatte sidder derhjemme, men de kan godt lide det sociale i at gå på arbejde og møde kollegaerne, så det var det, som de fleste havde savnet, da de kom tilbage i første omgang,” fortæller Henrik Grove videre.

Det nye system med booking af pladser træder i kraft den 1. september, men allerede nu er de fysiske ændringer som afskærmning mellem pladserne, rigelige mængder af håndsprit og papirhåndklæder allerede blevet en integreret del af hverdagen i House of Code.

“Det har vi vænnet os til alle sammen, og det er ikke raketvidenskab at følge med i, men for os har det også været en naturlig del af ledelsen, at vi lige genbesøger vores corona-retningslinjer med mellemrum, og det bliver vi nok også ved med længe endnu,” konstaterer Henrik Grove.

Læs mere om House of Code på Den fynske virksomhedsportal

Paneldebat om attraktive arbejdspladser: Tid, tillid og tydelighed

Hvordan skaber vi sunde virksomheder og attraktive arbejdspladser på Fyn – og hvordan balancerer vi de mange hensyn i en kompleks tid? Det var omdrejningspunktet for en levende paneldebat på Fynsk ErhvervsTopmøde.

Video: Årets Tietgenpris-modtager bygger byer og fællesskaber

Tietgenprisen 2025 går til Per Jørgensen – medejer og bestyrelsesformand i 5E Byg A/S og drivkraft bag en lang række initiativer, der har sat tydelige aftryk i Middelfart og på Fyn.

Ekspert: Virksomheder skal holde fokus på det væsentlige

Ifølge arbejdsmarkedsresearcher Alexandra Krautwald giver målstyring kun mening, når virksomheden ser helheden og har tålmodighed til at fastholde forandringer, indtil de har bidt sig fast.

Albani: Tillid starter hos ledelsen – det er noget vi opbygger sammen

I dagens Danmark er tillid en forudsætning for overhovedet at kunne tiltrække og fastholde medarbejdere. Det har ændret måden, man driver bryggeri på hos Royal Unibrew.

Novo Nordisk i Odense: “Vi kommer ikke med spidse sko”

Når Stine Wolf Randrup træder op til debatten på Fynsk ErhvervsTopmøde den 30. april, bliver det med et klart budskab: Novo Nordisk er kommet til Odense for at blive – men med stor respekt for det fællesskab, de træder ind i. “Vi går ind i det her med ydmyghed. Vi ved, vi starter højt og […]

Kolster risikerer at sige nej til ordrer – tiltrækning af medarbejdere er blevet en ledelsesdisciplin

Hos Tømrer- og snedkerfirma Kolster A/S i Middelfart er der gang i hjulene. Men uden nok medarbejdere til at følge med efterspørgslen risikerer direktør Tue Christiansen at skulle sige nej til opgaver, han gerne ville tage ind. Markedet er der. Kunderne er der. Men for at kunne sige ja, kræver det folk – og dem […]

Stadil: Fremtidens lederskab kræver sult, mod og kant

Christian Stadil har altid gået sine egne veje. Han kombinerer buddhisme med benhård forretning og investeringer i startups med meditation og meningsfulde arbejdsfællesskaber. Til september gæster han Learn X, hvor han deler sine erfaringer med at lede i en tid præget af AI, innovation og strategisk usikkerhed.

Klimapraktikanter gav Danren Bogdol fremdrift og struktur

Danren Bogdol er en professionel servicevirksomhed med base i Odense, der gennem mere end 40 år har leveret rengøringsydelser til offentlige og private kunder i hele landet. Virksomheden bygger på faglighed, effektivitet og ordentlighed.

HR-netværk gav LAIT værktøjer til aktuel udfordring

Da Gert Rasmussen fra det digitale bureau LAIT i begyndelsen af året præsenterede en konkret HR-udfordring i Fynsk Erhvervs HR-netværk, gjorde han det med et klart formål: At få andres ærlige blik på situationen