Nyheder • 16/11/2022

Helge Munk modtager Tietgenprisen 2022

Helge Munk er årets modtager af Tietgenprisen 2022.

Tietgenprisen, der er Fyns ypperste erhvervspris, har været uddelt hvert år siden 2005. Den tildeles en visionær, fynsk erhvervsleder m/k, som har gjort sig særligt bemærket inden for fornyelse, innovation og nytænkning, driver en god forretning og samtidig udviser samfundsansvar gennem en uegennyttig indsats m.v.

Prisen uddeles i et samarbejde mellem TietgenSkolen og Fynsk Erhverv, der i dommerkomitéen har suppleret sig med formanden for Erhvervshus Fyns bestyrelse samt ansvarshavende chefredaktør på Fyens Stiftstidende. Den uddeles hvert år ved Fynsk ErhvervsTopmøde  i november.

Accepter venligst statistikker, markedsføring cookies for at se denne video.

Ved overrækkelsen på Fynsk Erhvervs Topmøde den 16. november fremhævede  bestyrelsesformand for TietgenSkolen Søren J. Nielsen blandt andet:

“Når vi ser på tidligere modtagere – og dette års modtager af Tietgenprisen, kan vi være stolte over, at vi har så mange dygtige og visionære erhvervsledere.  Det er vores ambition også i fremtiden at hylde det fynske erhvervslivs helte – det har de og vi fortjent – specielt i en tid, hvor vi har brug for at fokusere og hylde succeser. Fynsk Erhverv vil arbejde for gode rammer og vilkår og ikke mindst stærke relationer og samarbejder mellem virksomhederne, mens TietgenSkolen vil sikre gode merkantile uddannelser, der er med til at sikre fødekanalerne.

Årets prismodtager har taget hele rejsen fra studerende, ansat, iværksætter, virksomhedsejer til investor og bestyrelsesformand og har fortsat en aktiv erhvervskarriere.

I dag er han mentor/facilitator, investor og bestyrelsesformand for flere virksomheder, primært indenfor it-området, heriblandt cloud- og mobilløsninger samt droneteknologi.

Han er en rollemodel for at skabe værdi – ikke kun for sig selv og sin branche – men på tværs af mennesker og samfundet. Han er Mr. IT i Odense

Helge har i den grad bidraget til innovation, iværksætteri og udvikling. De ringe, han har skabt i vandet via sit arbejde, netværk, hubs og investeringer, har bidraget til og medvirket til Odenses forandring – skabt et fokus væk fra et industri- til et videnssamfund.

Med andre ord har Helge været med til at gøde jorden – så vi i dag oplever en helt anden fokusering og opbakning til iværksætteri og erhvervslivet i det hele taget. Mange nye virksomheder og arbejdspladser er vokset ud Helges opbakning, sparring, investering og lyst til at skabe og hjælpe andre med at skabe værdi.

Helge har været foregangsmand i skabelsen af IT-klyngen, som sammen med RoboCluster har skabt og gjort Odense til centrum for IT og robot- og automationsteknologi.

Alle relationer og virksomheder har i Helge altid mødt en person med højt humør og smil – med et positivt livssyn, der ser og skaber nye muligheder.

Men ikke mindst en person med lyst og evne til at se ud over egen næsetip, og derved skabe værdi og synergier til sine netværk, relationer og samarbejdspartnere.

Helge har gennem egen virksomhed skabt mange arbejdspladser, men han har også bidraget til andres udvikling og succes.

Lad mig blot som eksempel nævne Munk House, hvor han var forrest på hub-tankegangen og ideen om at skabe rammer for iværksætteren og de små erhvervsaktører.

Der findes erhvervsledere, der med tid, erfaring og alder får respekt. Det er ingen hemmelighed – hvis jeg må være så fri – at Helge har alle disse egenskaber. Men til trods herfor skal der ikke herske tvivl om dine evner til at være nyskabende, innovativ og åben for nye ideer, veje og forandringer.

Du kan selv skabe fornyelsen – men måske allerhelst og bedst – sammen med dine relationer, hvilket også 100 procent flugter med dit menneskesyn og naturlige beskedenhed.

En forudsætning for succes er også høje faglige kompetencer. Når dette kombineres med menneskelige og personlige kompetencer – så har man et godt mix – men skal det være helt sublimt, så skal man også have evnen til at skabe kompetence og synergier hos ens medmennesker. Vi kunne også kalde det en ”bæredygtig” erhvervsleder i disse tider, hvor vi taler om bæredygtighed.

Tillykke til Helge Munk med Tietgenprisen og titlen som ”bæredygtig” erhvervsleder som bevis for en succesfuld og enestående erhvervskarriere. En karriere, der beviser, at alle virksomheder og erhvervsledere bør have fokus på bæredygtighed i en bredere forstand. En erhvervsleder, som vi er stolt af at have iblandt os.

Med disse ord fik Helge Munk overrakt en skulptur af Jens Galschiøt, et diplom og en buket blomster af bestyrelsesformand for TietgenSkolen Søren J. Nielsen og bestyrelsesformand i Fynsk Erhverv Henrik Neelmeyer.

 

Se tidligere modtagere af Tietgenprisen her

Hesehus: Vil vinde hele verden med brugerdreven innovation af teknologierne som løftestang

Interview med Lars Hedal, administrerende direktør i Hesehus For 22 år siden var det ikke mange, der så mulighederne indenfor digitalisering og tech – eller EDB, som det blev kaldt dengang. Men det gjorde det nystiftede e-handelshus Hesehus. Medstifter og administrerende direktør Lars Hedal fortæller, at virksomheden fra starten havde en målsætning om at skabe […]

BG Burcharth i 100 år: Fra smøreolie til CO₂-fangst og grøn innovation

BG Burcharth er en af pionererne inden for bæredygtige løsninger, og virksomheden arbejder målrettet på at forblive aktuelle i et hurtigt skiftende marked. Men under den moderne facade ligger der en historie, der strækker sig tilbage til 1924, hvor BG Burcharth blev grundlagt i en baggård i Odense som leverandør af olie og smøreudstyr til byens værksteder.

USA’s nye verdensorden: Trusler og muligheder for fynske virksomheder under Trump

Efter nyhedsbureauet APs udmelding om, at Donald Trump har vundet det amerikanske præsidentvalg, står verden over for en betydelig omvæltning, mener tidligere forsvarschef Peter Bartram. Den 21. november kommer Peter Bartram til Fynsk ErhvervsTopmøde, hvor han deler sin viden og erfaringer om, hvad den nye globale verdensorden har af betydning for de fynske virksomheder.

HJHansen Recycling Group: Bæredygtighed som katalysator for god forretning

Interview med administrerende direktør Mogens Bach Christensen Bæredygtighed er på ingen måde et nyt koncept for HJHansen Recycling Group. Faktisk ligger det i virksomhedens DNA, forklarer administrerende direktør Mogens Bach Christensen. Siden 1880’erne har virksomheden arbejdet med cirkulær økonomi og et ansvarligt forbrug af ressourcer ved at opkøbe, forarbejde og videresælge hestesko, klude og ben […]

Integris Composites: Konkurrence styrker innovationen

VISSENBJERG: Integris Composites (Integris) er et fynsk ingeniør- og designhus med dybe rødder i det fynske, idet virksomheden oprindeligt udspringer fra det A.P. Møller-ejede Roulund. Virksomheden har gennem årene opbygget en produktion baseret på dyb materialeindsigt, og i dag er Integris etableret som en international aktør inden for avancerede kompositmaterialer til forsvarsindustrien. Med højteknologiske løsninger, […]

Nyt MasterClass-forløb: Anerkendt forretningsudvikler klæder fynske SMV’ere på til en foranderlig verden

Fynske Bank og Fynsk Erhverv tilbyder nu i samarbejde en helt ny MasterClass for fynske SMV’er, der får mulighed for at styrke deres forretningsmodel gennem et forløb med den anerkendte forretningsudvikler Michael N. Wilkens. Han har erfaring med strategiarbejde i mere end 200 danske og internationale virksomheder og oplever stor succes med sit fokus på […]

Lucia Care: Boost produktiviteten og arbejdsglæden

Dyb træthed er i dag et problem mange oplever, hvilket er med til at reducere både arbejdsglæden, kreativiteten og performance i de danske virksomheder. For at komme problemet til livs, har speciallægerne Nanna Kirkebjerg og Christian Bøving fra Lucia Care invitereret partnervirksomheder til foredrag om danskernes søvnudfordringer.

Lyt til erhvervslivet

De kommunale budgetter for det kommende år er på plads, og det afslører, at 2025 er kommunalt valgår. Fyn er et naturligt arbejdskraftopland for enhver virksomhed, uanset postnummer. Eller burde i hvert fald være det. Desværre har vi en utilstrækkelige kollektiv trafik, der gør det vanskeligere at tiltrække dygtige medarbejdere udenfor Odense og de fynske købstæder. Det kalder på en plan og på handling.

Orifarm: Imponerende vækstrejse bygger på mod og ambitioner

Orifarms imponerende vækstrejse har fra starten været præget af at tænke ud over Danmarks grænser. I dag ser virksomheden et stort potentiale for Odense inden for Life Science, som kan være med til at styrke hele Fyn.