Nyheder • 28/01/2015

H.C. Andersen Watches vil sælge ure til hele verden

H.C. Andersen Watches er en nystartet odenseansk virksomhed, der har fået lov til at bruge H.C. Andersens navn, silhuet og originale signatur på deres urserier, som er lavet i høj, schweizisk kvalitet. I første omgang bliver urene sat til salg i danske butikker, men ambitionen er, at de snart skal kunne købes i hele verden. 

Urene på billedet foroven er en del af første, eksklusive serie fra det nye medlem af Fynsk Erhverv, H.C. Andersen Watches. De er produceret i blot 200 eksemplarer hver, men der er stadig nogle på lager.

De kan bestilles på den midlertidige hjemmeside eller via efterspørgsel på H.C. Andersen Watches’ Facebook-side.

1. maj udkommer så den egentlige kollektion fra firmaet, der har hovedsæde på havnen i Odense. Det kommer til at bestå af 10 forskellige damemodeller og 10 forskellige herremodeller (det slørede billede til højre i artiklen giver en idé om, hvordan to af dem kommer til at se ud).

– Vi går endeligt i luften til maj, og vi får forhåbentligt vores endelige hjemmeside op at køre i denne uge, fortæller Henning Glasdam, direktør i H.C. Andersen Watches.

Firmaet er i gang med at få aftaler i stand med urforhandlere rundt omkring i Danmark. Det vil løbende blive annonceret på H.C. Andersen Watches hjemmeside og Facebook-side, hvor det er muligt at købe urene.

H.C. Andersen som brand
H.C. Andersen Watches blev etableret i 2014, efter Henning Glasdam i et stykke tid havde tænkt på, om man ikke kunne bruge den mest berømte dansker nogensinde som brand til en produktserie.

– Det er Odense Bys Museer, som ejer rettighederne til at benytte H.C. Andersens navn, underskrift og silhuet, og det er igennem dem, vi har fået lov til at anvende alle tre ting på vores ure, fortæller Henning Glasdam og fortsætter:

– Idéen fik jeg, da Skagen Ure blev solgt til USA. Det var et solidt, dansk brand, som udlandet var interesserede i, og H. C. Andersen er den mest kendte dansker nogensinde.

“Urene kommer ca. til at være prisklasse med Skagen Ure, men vi kan roligt sige, at de bliver i mere end dobbelt så god kvalitet.”

Urfirmaet ligger på Odense havn og består indtil videre af Henning Glasdam og hans hustru samt to andre.

– Det kan være, det ikke bliver taget så godt imod, som vi håber på og regner med, men det kan også blive en stor succes. Og så kan det betyde mange arbejdspladser til Fyn, for vi bliver i Odense – digterens hjemby, siger Henning Glasdam.

Odense Bys Museer modtager royalties for hvert solgt ur, så succes for urfirmaet betyder også flere midler direkte til Odense by.

Schweiziskproduceret kvalitet til gode priser
Urene i H.C. Andersen Watches kollektion bliver produceret i Schweiz.

– Urene kommer ca. til at være i prisklasse med Skagen Ure, men vi kan roligt sige, at de bliver i mere end dobbelt så god kvalitet, fortæller Henning Glasdam.

– De er produceret i Schweiz under det officielle ‘Swizz made’-certifikat som garanti. Det hjælper os mod kopivarer i udlandet.

Udover en chokoladeserie fra en nordjysk producent for nogle år siden kender direktøren for H. C. Andersen Watches ikke til andre fysiske produktserier, der på samme måde benytter den danske nationaldigter som varemærke.

Først Danmark – så verden
H.C. Andersen Watches har allerede talt med repræsentanter for et stort kinesisk firma, som viste stor interesse for uret med den odenseanske digter, og ambitionen er, at urene skal kunne købes i hele verden.

– H. C. Andersen er uden tvivl det, Danmark er mest kendt for i udlandet. Han er mere kendt end Lego. Vi lancerer først vores ure i Danmark, og så er planen, at vi begynder at sende til alle de markeder, der viser interesse i det. Men det er meget svært på forhånd at forudsige, hvilke markeder, der viser størst interesse, slutter Henning Glasdam.

 

 

Stadil: Fremtidens lederskab kræver sult, mod og kant

Christian Stadil har altid gået sine egne veje. Han kombinerer buddhisme med benhård forretning og investeringer i startups med meditation og meningsfulde arbejdsfællesskaber. Til september gæster han Learn X, hvor han deler sine erfaringer med at lede i en tid præget af AI, innovation og strategisk usikkerhed.

Klimapraktikanter gav Danren Bogdol fremdrift og struktur

Danren Bogdol er en professionel servicevirksomhed med base i Odense, der gennem mere end 40 år har leveret rengøringsydelser til offentlige og private kunder i hele landet. Virksomheden bygger på faglighed, effektivitet og ordentlighed.

HR-netværk gav LAIT værktøjer til aktuel udfordring

Da Gert Rasmussen fra det digitale bureau LAIT i begyndelsen af året præsenterede en konkret HR-udfordring i Fynsk Erhvervs HR-netværk, gjorde han det med et klart formål: At få andres ærlige blik på situationen

Fokusér på personalet: Tidlig indsats kan skabe bedre trivsel

Flere virksomheder rykker fokus fra brandslukning til forebyggelse, når det gælder medarbejdernes trivsel. Det handler om at være tæt på, tilgængelig – og klar, før problemerne vokser sig store. Det fortæller blandt andre Betina Dich Skipper, der driver virksomheden Human Navigator.

Masterclass i strategi og innovation begejstrede deltagerne

At skabe vækst og innovation kræver tid og refleksion – en udfordring for mange virksomheder, hvor daglig drift ofte tager al opmærksomhed. Masterclass-forløbet i strategi og innovation fra Fynske Bank og Fynsk Erhverv har imidlertid givet en række fynske virksomheder en unik mulighed for at arbejde målrettet med forretningsudvikling og netværk. “Alene det at sætte […]

Titech-direktør: At sige målene højt var første skridt mod succes

Fra eltavler i kælderen til landsdækkende koncern. Ulrik Juul har altid tænkt stort – og sagt det højt. Nu er Titech Electric solgt, men han fortsætter rejsen mod endnu større ambitioner som direktør i sit livsværk

Forsker: Bestyrelsesuddannelse kan være nøglen til, at SMV’ere omstiller sig til fremtiden

Bestyrelser i små og mellemstore virksomheder (SMV’er) står midt i en tid med hastige forandringer. Teknologiske fremskridt, bæredygtighed og geopolitiske ændringer kræver hurtig tilpasning

Krautwald: Nye vaner skal slå rod, før strategi bliver til virkelighed

Ifølge arbejdsmarkedsresearcher Alexandra Krautwald giver målstyring kun mening, når virksomheden ser helheden og har tålmodighed til at fastholde forandringer, indtil de har bidt sig fast.

Lokale virksomheder forholder sig til Odenses fremtid

En række lokale virksomheder greb muligheden, da Fynsk Erhverv for nylig inviterede til dialogmøde om Odense fremtidige udvikling. Anledningen var det forslag til Kommuneplan 2024-2036, som Byrådet havde sendt i høring. Også rådmand Søren Windel, adm. Direktør Erik Jespersen og byudviklingschef Karin Niemann-Christensen var mødt op for at præsentere planforslaget og lytte til virksomhedernes ønsker […]