Nyheder • 01/06/2020

Giv hoteller og konferencecentre samme vilkår som kulturinstitutioner NU

Krisen stikker dybere i nogle brancher end i andre. F.eks. er de danske hoteller og konferencecentre hårdt ramt af forsamlingsforbud og fortsat uklarhed omkring genåbningen af landet og landets grænser.

Derimod har de danske kulturinstitutioner netop fået udmeldt særlige retningslinjer, der igen gør det muligt at afvikle teater- og biografforestillinger samt koncerter med siddende publikum op til 500 personer.

Det er glædeligt, at vi igen kan besøge vores kulturinstitutioner og opleve de kunstneriske produktioner og arrangementer. Men det er svært at se logikken i, hvorfor vores hoteller og konferencecentre ikke også må afholde konferencer og arrangementer for op til 500 siddende gæster, når nu mange af disse fuldt ud er i stand til at efterleve præcis de sundhedsmæssige retningslinier, som nu er gældende for vores kulturinstitutioner i forhold til afstand mellem stolesæder, m2-krav til gulvareal pr. publikum, styring af publikumsstrømme m.fl.

Derfor appellerer vi i Fynsk Erhverv til, at vores hoteller og konferencesteder straks får samme eller særlige retningslinier for genåbning og afholdelse af arrangementer m.v., så de igen kan tage imod såvel virksomheders som private kunders bestillinger og få genvundet det tabte terræn.

Et simpelt regnestykke illustrerer ganske fint, at der er betydelige økonomiske gevinster ved at give vores hoteller og konferencesteder tilladelse til at afholde større arrangementer efter samme retningslinier som vores kulturinstitutioner:

Hvis 250 gæster går til en biografforestilling af kr. 110 pr. person, vil dette give en omsætning på kr. 27.500.

Hvis 250 gæster i stedet går til en heldagskonference af kr. 695 pr. person, vil dette give en omsætning på 173.740.  Og hvis konferencen strækker sig over 1½ døgn af kr. 2500 pr. person, vil dette give en omsætning på 625.000.

Denne omsætning skal sammenholdes med et stort rundt 0, idet mange af vores hoteller og konferencesteder står stort set øde hen, men staten for en stor dels vedkommende kompenserer for lønomkostninger og faste omkostninger.

Hver dag gør en forskel for vores hoteller og konferencesteder, så giv dem samme vilkår som kulturinstitutionerne hellere i dag end i morgen.

Debatindlæg i Fyens Stiftstidende 31. maj 2020 af Henrik Neelmeyer, formand for Fynsk Erhverv og adm. direktør på Egeskov Slot.

 

HR-netværk gav LAIT værktøjer til aktuel udfordring

Da Gert Rasmussen fra det digitale bureau LAIT i begyndelsen af året præsenterede en konkret HR-udfordring i Fynsk Erhvervs HR-netværk, gjorde han det med et klart formål: At få andres ærlige blik på situationen

Fokusér på personalet: Tidlig indsats kan skabe bedre trivsel

Flere virksomheder rykker fokus fra brandslukning til forebyggelse, når det gælder medarbejdernes trivsel. Det handler om at være tæt på, tilgængelig – og klar, før problemerne vokser sig store. Det fortæller blandt andre Betina Dich Skipper, der driver virksomheden Human Navigator.

Masterclass i strategi og innovation begejstrede deltagerne

At skabe vækst og innovation kræver tid og refleksion – en udfordring for mange virksomheder, hvor daglig drift ofte tager al opmærksomhed. Masterclass-forløbet i strategi og innovation fra Fynske Bank og Fynsk Erhverv har imidlertid givet en række fynske virksomheder en unik mulighed for at arbejde målrettet med forretningsudvikling og netværk. “Alene det at sætte […]

Titech-direktør: At sige målene højt var første skridt mod succes

Fra eltavler i kælderen til landsdækkende koncern. Ulrik Juul har altid tænkt stort – og sagt det højt. Nu er Titech Electric solgt, men han fortsætter rejsen mod endnu større ambitioner som direktør i sit livsværk

Forsker: Bestyrelsesuddannelse kan være nøglen til, at SMV’ere omstiller sig til fremtiden

Bestyrelser i små og mellemstore virksomheder (SMV’er) står midt i en tid med hastige forandringer. Teknologiske fremskridt, bæredygtighed og geopolitiske ændringer kræver hurtig tilpasning

Krautwald: Nye vaner skal slå rod, før strategi bliver til virkelighed

Ifølge arbejdsmarkedsresearcher Alexandra Krautwald giver målstyring kun mening, når virksomheden ser helheden og har tålmodighed til at fastholde forandringer, indtil de har bidt sig fast.

Lokale virksomheder forholder sig til Odenses fremtid

En række lokale virksomheder greb muligheden, da Fynsk Erhverv for nylig inviterede til dialogmøde om Odense fremtidige udvikling. Anledningen var det forslag til Kommuneplan 2024-2036, som Byrådet havde sendt i høring. Også rådmand Søren Windel, adm. Direktør Erik Jespersen og byudviklingschef Karin Niemann-Christensen var mødt op for at præsentere planforslaget og lytte til virksomhedernes ønsker […]

Er du ny direktør i Fynsk Erhverv?

Vil du arbejde dedikeret for at fremme rammer og vilkår for det fynske erhvervsliv? Fynsk Erhverv mangler en visionær direktør med kommerciel forståelse og politisk tæft. Hvis det er dig, får du mulighed for at blive frontpersonen for Fyns erhvervslivs mest interessante netværksorganisation! Tæt på medlemmerne Fynsk Erhverv er en medlemsfinansieret organisation, som arbejder benhårdt […]

CFB Industri i vækst: Ledelse, fusion og strategi

Det er sjældent, at virksomhedsfusioner og generationsskifter forløber uden gnidninger, og slet ikke, når begge dele sker samtidig. Men det er ikke desto mindre i store træk, hvad der skete for CFB Industri