Nyheder • 30/01/2014

GAMLE MURSTEN: Cirkulær økonomi i firkantede sten

Svendborg-virksomheden med det forholdsvis uprætentiøse navn Gamle Mursten har patent på afrensning af mursten, så de kan genbruges til byggeri.  En arbejdsgang, der sparer miljøet for tonsvis af CO2 i forhold til nyproducerede mursten – helt præcis 1 ton CO2 pr. 2.000 gamle mursten.  Fynsk Erhverv har talt med direktør og indehaver Claus Juul Nielsen:


Politik og patina
Både politisk og hos kunderne er den markante miljøgevinst henholdsvis et sweetspot og et selling point, og derfor etablerede Gamle Mursten sidste år endnu en rensningsfabrik i Hedehusene, hvor Energi- Klima og Bygningsminister Martin Lidegaard satte produktionen i gang på åbningsdagen:

– Ja, vi har medvind i forhold til den miljøpolitiske agenda, erkender Claus Juul Nielsen.

Det positive CO2-regnskab er attraktivt i sig selv – særligt når det gælder store byggerier, men hos kunderne handler det også om det æstetiske udtryk – at bevare sjælen i mursten og opnå den eftertragtede visuelle patina, som de gamle mursten giver til selv helt nyt byggeri. Derfor er bl.a. byggeselskabet Olav de Linde og Hindsgavl Slot ikke overraskende at finde i kundeporteføljen.


En til én – sten for sten

I modsætning til andre virksomheder, der lever af genanvendelse, er der hos Gamle Mursten ikke tale om, at man kun udvinder et rest- eller et delprodukt. Der er derimod  tale om direkte genbrug, forklarer Claus Juul Nielsen:

Vores eksistensberettigelse ligger jo i at anvende vores teknologi og tilvejebringe et godt materiale i forholdet én til én. Vi omformer ikke et produkt. Vi renser det, så det kan genbruges én til én.

Og at der er et marked for genbrug af mursten understeges af omsætningen, som sidste år steg med 50 % hos Gamle Mursten.

Tyskland og fremtiden
Om 18 år udløber det nuværende patent på rensningsteknologien hos Gamle Mursten, så i øjeblikket er man i gang med at oprette et nyt patent. Og når Claus Juul Nielsen kigger ud i fremtiden – ser han også ud over landets grænser:

–   Vi har været i kontakt med masser af entreprenører i hele Europa og i USA, men vi er stadig for lille en virksomhed endnu til at kunne løfte markedet. Men vi har rigtig gode kontakter i Tyskland – og det giver muligheder inden for de næste par år.  

Også i 2014 forventer Claus Juul Nielsen således en stigning i omsætningen på 50 %

 

Læs mere på www.gamlemursten.dk

 

 

Revy-ejer: “Jeg er vant til at skabe noget ud af ingenting”

Lars Arvad er direktør og ejer af Odense Sommerrevy, en af Danmarks førende revyer. Virksomheden drives i dag med en professionel bestyrelse og et strategisk fokus, der sikrer både kunstnerisk og økonomisk succes. Lars Arvad har selv haft en central rolle i udviklingen, fra at stå for alt i starten til at samarbejde med erhvervsfolk, […]

Nytårskur og boblende netværk

Til årets nytårskur i Fynsk Erhverv var huset fyldt med engagerede medlemmer, der kom til en inspirerende eftermiddag fyldt med netværk, videndeling og spændende oplæg om det nye års muligheder og udfordringer for erhvervslivet. Bestyrelsesleder Henrik Neelmeyer bød velkommen og satte ord på nogle af de muligheder, 2025 kan bringe for erhvervet. Direktør Jytte Reinholdt […]

Nytårshilsen 2025

Når vi siger farvel til 2024 og byder 2025 velkommen, er det en oplagt anledning til at reflektere over året, der er gået, og se fremad mod de muligheder og udfordringer, der ligger foran os.

Flere fynske virksomheder står foran et generationsskifte

Behovet for generationsskifte blandt små og mellemstore virksomheder har aldrig været større, fordi mange ejere nærmer sig pensionsalderen, samtidig med at flere ejere allerede sælger deres livsværk, når de er 45-50 år gamle.

Lokal vidensdeling driver udviklingen af HR-rollen

HR har en unik mulighed for at tage en endnu mere aktiv rolle i udviklingen af fremtidens bæredygtige organisationer. Og det er præcis, hvad virksomhederne i Fynsk Erhvervs HR-netværk gør. Fynsk Erhvervs HR-netværk er vi ikke bare med på sidelinjen – vi er med til at sætte kursen. HR er ikke blot en støttefunktion eller […]

Videnforum: Adgang til ny viden i et fortroligt forum

Fynsk Erhvervs Videnforum har siden 2022 tilbudt erhvervsledere en unik platform for strategisk sparring, videndeling og personlig udvikling. Her mødes ledere fra forskellige brancher i et fortroligt rum, hvor konkrete problemstillinger bliver diskuteret, erfaringer bliver delt, og nye løsninger bliver skabt. Møderne er professionelt faciliteret og sikrer, at deltagerne får konkrete redskaber, inspiration og løsninger […]

Lars Bak: Samtaler på cyklen er noget særligt

Ifølge eks-pro Lars Bak, så er cykelture perfekte til at lære hinanden at kende. Og kombinationen af cykling, erhvervsliv og personlig udvikling er det perfekte match.

Unge ledere skal styrkes i nye netværk hos Fynsk Erhverv

Hos Fynsk Erhverv åbnes dørene nu til et helt særligt Young Pro-netværk, der skal hjælpe unge ledere med at udvikle sig fagligt og personligt i et fortroligt og inspirerende forum. Thomas Olsen, som er udpeget til at facilitere netværket, bringer mere end 20 års erfaring med ledelse og udvikling af nye ledere ind i projektet. […]

BCM Transtech: Fra lokal maskinfabrik til global markedsleder

Broby: Da BCM Transtech besluttede at satse alt på en enkelt niche, ændrede det virksomhedens kurs for altid. Fra at have været en klassisk, lokal maskinfabrik med et bredt fokus på at løse alle nærværende udfordringer, blev fokus i begyndelsen af 2000’erne skarpt rettet mod ét enkelt marked. Den strategi har gjort dem til verdens […]