Nyheder • 25/09/2015

Fynsk prismodtager: “Vi har tænkt globalt fra dag ét”

Mobile Industrial Robots fik tirsdag DIRA Automatiseringspris 2015 overrakt af statsminister Lars Løkke Rasmussen på hi-2015 i MCH Messecenter Herning

Der var både pris og flotte ord med på vejen til Mobile Industriel Robots (MIR) tirsdag eftermiddag på hi teknologi- og industrimessen 2015 i MCH Messecenter Herning. Her overrakte statsminister Lars Løkke Rasmussen DIRA Automatiseringspris 2015 til MIR, inden han foretog den officielle åbning af messen.

Odense-virksomheden og Fynsk Erhverv-medlemmet får prisen for MiR100, som er en mobil robot, der bruges til mindre transportopgaver i både industrien og på for eksempel hospitaler.

I begrundelsen for pristildelingen hed det blandt andet, at “MiR er en logistikrobot, som funktionsmæssigt kan hamle op med eksisterende alternativer – og det til en pris, der er overkommelig for selv små virksomheder”.

Juryen lagde vægt på, at  MiR100 vil kunne frigøre mange hænder og hoveder fra trivielle transportopgaver til værdiskabende arbejde på de danske virksomheder.

Tiltro til danske robotter
– Det, vi har været gode til, er først og fremmest at tænke på kundens behov. I vores branche vil det især sige brugervenlighed og pris, fortæller Thomas Visti, CEO i Mobile Industrial Robots, til Fynsk Erhverv og fortsætter:

– En anden årsag til vores succes er, at vi har tænkt globalt fra dag ét. Vi har haft fokus på eksport lige fra start, hvilket selvfølgelig kræver nogle større investeringer, men det åbner også op forMir4 større muligheder. Vi sælger til 11 lande nu og er allerede større i udlandet end i Danmark.

Robotfirmaet har øjnene rettet mod de internationale markeder, men har ikke planer om at forlade Odense.

– Vi åbner salgskontor i USA til næste år og i Asien i 2017, men produktionen og hovedkontoret bliver i Odense, hvor vi er meget tilfredse med at være, siger Thomas Visti.

Robotindustrien er stadig meget ung, og i Danmark er den endnu yngre, men forskellige danske
virksomheders succes har gjort, at det internationale marked har fået øjnene op for danske produkter.

– Der er meget høj tiltro til danske robotter i dag. Og det er en udvikling, der først er sket de seneste par år, fortæller Thomas Visti.

MiR planlægger at ansætte yderligere 20 medarbejdere til næste år.

Nye job på Fyn
Lars Løkke Rasmussen fortalte, at MiR på flere fronter kan bidrage positivt til Danmark.

– MiR har allerede slået hul på markedet og har potentiale til at blive en stor eksportsucces. Udover at skabe gevinster hos brugerne af MiRs robotter, så skaber MiR også nye job på Fyn, hvor man har opbygget et stærkt kompetencemiljø. Denne robotklynge kommer jo faktisk af nogle langsigtede investeringer, som Mærsk i sin tid gjorde i Odense Universitet, der har holdt et stærkt fokus på robotteknologi. MiR er også et resultat af den satsning fra Mærsks og universitetets side. Selvom det kan lyde paradoksalt, at vi skal automatisere for at skabe arbejdspladser, så er det sådan, vi skaber nye job i Danmark, og derfor skal ikke mindst de små virksomheder i Danmark bruge flere robotter i deres produktion, sagde Lars Løkke Rasmussen.

“Udover at skabe gevinster hos brugerne af MiRs robotter, så skaber MiR også nye job på Fyn, hvor man har opbygget et stærkt kompetencemiljø.”

Thomas Visti er både meget stolt over og glad for at modtage prisen.

– For både ledelse og medarbejdere er DIRA Automatiseringsprisen et kæmpe stort skulderklap. For vores virksomhed er timingen af denne pris i top: Det er det helt rette tidspunkt at få så prestigefyldt et kvalitetsstempel som DIRA Automatiseringsprisen. Vi er jo stadig en mindre virksomhed, men vi i fuld gang med at etablere os primært i Europa, hvor vi nu har 20 forhandlere i 11 lande. Næste år går indtager vi USA og herefter Asien og i netop disse regioner har kåringer som denne stor værdi, sagde Thomas Visti, der forventer, at prisen vil give et mærkbart rygstød til virksomhedens eksport.

Der var fire nominerede til Automatiseringsprisen. De var udvalgt blandt 50 indstillede virksomheder. En jury har besøgt de fire nominerede virksomheder og blandt andet på den baggrund udpeget den endelig vinder af DIRA Automatiseringspris 2015.

Stadil: Fremtidens lederskab kræver sult, mod og kant

Christian Stadil har altid gået sine egne veje. Han kombinerer buddhisme med benhård forretning og investeringer i startups med meditation og meningsfulde arbejdsfællesskaber. Til september gæster han Learn X, hvor han deler sine erfaringer med at lede i en tid præget af AI, innovation og strategisk usikkerhed.

Klimapraktikanter gav Danren Bogdol fremdrift og struktur

Danren Bogdol er en professionel servicevirksomhed med base i Odense, der gennem mere end 40 år har leveret rengøringsydelser til offentlige og private kunder i hele landet. Virksomheden bygger på faglighed, effektivitet og ordentlighed.

HR-netværk gav LAIT værktøjer til aktuel udfordring

Da Gert Rasmussen fra det digitale bureau LAIT i begyndelsen af året præsenterede en konkret HR-udfordring i Fynsk Erhvervs HR-netværk, gjorde han det med et klart formål: At få andres ærlige blik på situationen

Fokusér på personalet: Tidlig indsats kan skabe bedre trivsel

Flere virksomheder rykker fokus fra brandslukning til forebyggelse, når det gælder medarbejdernes trivsel. Det handler om at være tæt på, tilgængelig – og klar, før problemerne vokser sig store. Det fortæller blandt andre Betina Dich Skipper, der driver virksomheden Human Navigator.

Masterclass i strategi og innovation begejstrede deltagerne

At skabe vækst og innovation kræver tid og refleksion – en udfordring for mange virksomheder, hvor daglig drift ofte tager al opmærksomhed. Masterclass-forløbet i strategi og innovation fra Fynske Bank og Fynsk Erhverv har imidlertid givet en række fynske virksomheder en unik mulighed for at arbejde målrettet med forretningsudvikling og netværk. “Alene det at sætte […]

Titech-direktør: At sige målene højt var første skridt mod succes

Fra eltavler i kælderen til landsdækkende koncern. Ulrik Juul har altid tænkt stort – og sagt det højt. Nu er Titech Electric solgt, men han fortsætter rejsen mod endnu større ambitioner som direktør i sit livsværk

Forsker: Bestyrelsesuddannelse kan være nøglen til, at SMV’ere omstiller sig til fremtiden

Bestyrelser i små og mellemstore virksomheder (SMV’er) står midt i en tid med hastige forandringer. Teknologiske fremskridt, bæredygtighed og geopolitiske ændringer kræver hurtig tilpasning

Krautwald: Nye vaner skal slå rod, før strategi bliver til virkelighed

Ifølge arbejdsmarkedsresearcher Alexandra Krautwald giver målstyring kun mening, når virksomheden ser helheden og har tålmodighed til at fastholde forandringer, indtil de har bidt sig fast.

Lokale virksomheder forholder sig til Odenses fremtid

En række lokale virksomheder greb muligheden, da Fynsk Erhverv for nylig inviterede til dialogmøde om Odense fremtidige udvikling. Anledningen var det forslag til Kommuneplan 2024-2036, som Byrådet havde sendt i høring. Også rådmand Søren Windel, adm. Direktør Erik Jespersen og byudviklingschef Karin Niemann-Christensen var mødt op for at præsentere planforslaget og lytte til virksomhedernes ønsker […]