Nyheder • 22/01/2015

Fynsk Erhverv underskriver charter med amerikansk ambassadør

Den amerikanske ambassadør, Rufus Gifford, var gæstetaler, da over 75 fynske virksomheder – og Fynsk Erhverv – tirsdag aften underskrev Fynsk Mangfoldighedscharter, hvor underskriverne tilkendegiver, at de bakker op om en mangfoldig arbejdsstyrke.

“Det danske charter for mangfoldighed er et formelt dokument, som erhvervsaktører og arbejdspladser kan underskrive, hvorved de tilkendegiver, at de bakker op om mangfoldighed på det danske arbejdsmarked og sætter pris på forskellighed blandt egne medarbejdere.”

Sådan står der på charterets hjemmeside, hvor man også kan skrive sin egen virksomhed på, som Odense Kommune, som den første efter København, tirsdag aften lavede en lokal udgave af.

Fynske Medier lagde hus til arrangementet, som Rådmand Steen Møller åbnede med en tale om styrkerne
ved et mangfoldigt arbejdsmarked.

Herefter talte den amerikanske ambassadør i Danmark, Rufus Gifford, om både sine egne og de mere generelle amerikanske erfaringer med et meget forskelligartet sammensat samfund og arbejdsmarked.

– Min far lærte mig, at det ikke kun er fordi, det kan betale sig, at det er en god idé at være åben overfor anderledes mennesker end én selv, det er også fordi, det er den rigtige ting at gøre, sagde Gifford bl.a. – og henviste til forskellige studier, der har vist, at en mangfoldig arbejdsstyrke kan ses på virksomheders bundlinje.

Han fortalte også, at forandring er det eneste konstante, man kan regne med; så man kan lige så godt som udgangspunkt indstille sig på at møde forandringer og de(t) anderledes med et åbent sind.

– Mangfoldigheden har altid været det, der gjorde USA stærkt – og det at vi har en fælles forståelse for, at mangfoldighed er en styrke, sagde Rufus Gifford.

Efter ambassadøren fortalte chefredaktør for Fyens Stiftstidende, Per Westergaard, at han faktisk  til at begynde med var skeptisk overfor at lægge hus til arrangementet, for han havde aldrig rigtig set mangfoldighed som noget væsentligt blandt mediehusets ansatte. Men så kom han til at tænke på, hvor mange med udenlandsk baggrund, der rent faktisk sidder rundt omkring i organisationen, både på redaktionen og i de andre organisatoriske led.

– Vi har folk siddende på redaktionerne med anden etnisk baggrund end dansk, som helt naturligt har en anden erfaring og tilgang til det omkringliggende samfund, som jo bliver mere og mere mangfoldigt, og det vil vi få flere af i fremtiden, det er jeg sikker på, sagde Per Westergaard, og fortsatte:

– Men vi har også mange andre end ‘æblekindede fynboer’, som overhovedet muliggør, at vores avis udkommer. Vi kan simpelthen ikke få nok danskere til at køre avisen ud fra kl. 24.00 til kl. 8.00 – der er vi helt afhængige af udlændinge, ligesom vi ikke har nok programmører og systemudviklere på Fyn, selvom universitetet ligger lige herude, så dem henter vi i udlandet.

Jens Hempel-Hansen fra Fynsk Erhvervs bestyrelse talte som den sidste på dagen – dog i egenskab af næstformand i Dansk Industri Fyn.

 

Dialog om udfordret varedistribution i Odense City

Varedistribution i Odense City har altid været et problem, og kombinationen af stigende godsmængder og byfortætning gør ikke udfordringerne mindre. Distributørerne oplever bl.a. dagligt trængsel og forsinkelser og P-bøder som følge af manglende parkeringsbåse til de store biler.

Paneldebat om attraktive arbejdspladser: Tid, tillid og tydelighed

Hvordan skaber vi sunde virksomheder og attraktive arbejdspladser på Fyn – og hvordan balancerer vi de mange hensyn i en kompleks tid? Det var omdrejningspunktet for en levende paneldebat på Fynsk ErhvervsTopmøde.

Video: Årets Tietgenpris-modtager bygger byer og fællesskaber

Tietgenprisen 2025 går til Per Jørgensen – medejer og bestyrelsesformand i 5E Byg A/S og drivkraft bag en lang række initiativer, der har sat tydelige aftryk i Middelfart og på Fyn.

Ekspert: Virksomheder skal holde fokus på det væsentlige

Ifølge arbejdsmarkedsresearcher Alexandra Krautwald giver målstyring kun mening, når virksomheden ser helheden og har tålmodighed til at fastholde forandringer, indtil de har bidt sig fast.

Albani: Tillid starter hos ledelsen – det er noget vi opbygger sammen

I dagens Danmark er tillid en forudsætning for overhovedet at kunne tiltrække og fastholde medarbejdere. Det har ændret måden, man driver bryggeri på hos Royal Unibrew.

Novo Nordisk i Odense: “Vi kommer ikke med spidse sko”

Når Stine Wolf Randrup træder op til debatten på Fynsk ErhvervsTopmøde den 30. april, bliver det med et klart budskab: Novo Nordisk er kommet til Odense for at blive – men med stor respekt for det fællesskab, de træder ind i. “Vi går ind i det her med ydmyghed. Vi ved, vi starter højt og […]

Kolster risikerer at sige nej til ordrer – tiltrækning af medarbejdere er blevet en ledelsesdisciplin

Hos Tømrer- og snedkerfirma Kolster A/S i Middelfart er der gang i hjulene. Men uden nok medarbejdere til at følge med efterspørgslen risikerer direktør Tue Christiansen at skulle sige nej til opgaver, han gerne ville tage ind. Markedet er der. Kunderne er der. Men for at kunne sige ja, kræver det folk – og dem […]

Stadil: Fremtidens lederskab kræver sult, mod og kant

Christian Stadil har altid gået sine egne veje. Han kombinerer buddhisme med benhård forretning og investeringer i startups med meditation og meningsfulde arbejdsfællesskaber. Til september gæster han Learn X, hvor han deler sine erfaringer med at lede i en tid præget af AI, innovation og strategisk usikkerhed.

Klimapraktikanter gav Danren Bogdol fremdrift og struktur

Danren Bogdol er en professionel servicevirksomhed med base i Odense, der gennem mere end 40 år har leveret rengøringsydelser til offentlige og private kunder i hele landet. Virksomheden bygger på faglighed, effektivitet og ordentlighed.