Nyheder • 28/01/2015

Fynsk Erhverv-medlemmer nomineret til Odense Bæredygtighedspris 2014

Naboskabsambassadørerne, NCC Roads og BioTrans Nordic er de tre nominerede til Odense Bæredygtighedspris 2014 – de to sidstnævnte er medlemmer af Fynsk Erhverv. Vinderen bliver afsløret af Odense Bæredygtighedsråds formand, Anker Boye, ved et arrangement i Festsalen på Odense Rådhus d. 25. februar kl. 16 til 18 – der er åbent for alle.

Det er Odense Bæredygtighedsråd, som uddeler Bæredygtighedsprisen, og rådets formandskab var endnu en gang på en hård opgave, da de skulle finde årets nominerede, fortæller rådets formand Anker Boye i en pressemeddelelse:

– Indstillingerne afspejler de mange forskellige måder, hvorpå der arbejdes med bæredygtige initiativer i Odense. Og det er meget glædeligt, at der var både virksomheder, foreninger og private initiativer blandt de indstillede bæredygtige initiativer, fortæller borgmesteren.

Markedschef i NCC Roads, Hans A. Muurholm, fortæller, at bæredygtighed bliver en mere og mere integreret del af virksomhedens hverdag:

–  Hos NCC Roads er vi meget begejstrede over nomineringen til Odense Bæredygtighedspris. Bæredygtighed har større og større fokus i vores daglige arbejde på alle niveauer i organisationen – lige fra tilbudsregning og produktion til udlægning af asfalt på det fynske vejnet.

Direktør Søren Jeberg fra BioTrans Nordic glæder sig over, at nomineringen sætter yderligere fokus på virksomhedens bæredygtige løsning – BioTrans-systemet:

– Når man ser et bæredygtigt koncept for sig, som vi så med BioTrans-systemet, hvor man sparer penge for kunderne og samtidig undgår lugt og tunge løft, bekæmper skadedyrsproblematikkerne, sparer CO2 og meget mere – ja, så er man forpligtet til at føre det ud i livet. Vi er derfor uhyre glade for nomineringen, fordi den er med til at sætte fokus på, hvor vigtige bæredygtige løsninger er.

Naboskabsambassadør Gulshan Din glæder sig også over nomineringen:

– Ideen om naboskabsambassadører er kommet fra Vollsmoses beboere selv. Derfor er vi rigtig glade for at opleve, at vores naboer sætter pris på den indsats, vi gør. Det er en rar fornemmelse at gøre en forskel i forhold til både trivsel og tryghed i Vollsmose, siger Gulshan Din.

Om arrangementet:
Tid og sted: Onsdag d. 25. februar 2015, kl. 16 til 18 i Festsalen på Odense Rådhus.
Tilmelding: Senest d. 18. februar via www.odense.dk/Baeredygtighedsraad
Angiv venligst ved tilmeldingen, om du f.eks. har behov for døvetolk.

Læs mere om de nominerede herunder:

NCC Green Asphalt
NCC Roads er en af Danmarks førende leverandører af asfalt til de danske veje, og virksomheden håndterer desuden forskellige former for bygge- og anlægsaffald.

NCC Green Asphalt® er et produktionsprincip, hvor produktions- og udlægningstemperaturen for asfalt nedsættes med 20-40 procent, hvorved der spares NCC548energi, og asfaltarbejderne udsættes for mindre asfaltrøg.

NCC Green Asphalt® er et af de elementer, som NCC Roads har introduceret for at leve op til NCC’s vision for bæredygtighed. Andre elementer er bl.a. øget brug af genbrugsmaterialer i asfaltbelægninger og vejbelægninger med nedsat rullemodstand til følge.

BioTrans Nordic
BioTrans Nordic arbejder for at øge bæredygtig udnyttelse af madaffald fra køkkener. Arbejdsmiljø, hygiejne, ressourceudnyttelse, grøn energi, sparet CO2 og god økonomi er i højsædet.

BioTrans-systemet er et automatisk og lukket system, som fjerner madaffald direkte fra køkkenet. Det betyder færre tunge løft, mindre håndtering af madaffald og øget effektivitet. Samtidig er løsningen lugtfri, og almindelige affaldsbeholdere undgås – resultatet er bedre hygiejne i køkkenet.

BioMasteren kværner madaffaldet, og pumper det via et lukket system til en tank, som blot tømmes 6-10 gange om året, hvilket reducerer CO2-udledning fra transporten. Den kværnede biomasse bruges til produktion af biogas, og samtidig recirkuleres næringsstoffer og organisk materiale til jordbrug.

Naboskabsambassadørerne
Naboskabsambassadørerne bidrager til et bedre lokalmiljø i Vollsmose. Princippet er ”hjælp til selvhjælp”, hvor ambassadørerne bidrager med deres viden, netværk og omsorg for at skabe mere tryghed og trivsel for både nye og gamle beboere.

Naboskabsambassadørerne har f.eks udviklet en velkomstmappe, som de overrækker til nye naboer i området. Mappen er udgangspunktet for en snak om de tilbud, der findes i lokalområdet, f.eks i forhold til mad, kulturoplevelser og foreningsliv. På den måde bliver ambassadørerne nye beboeres første møde med den særlige gæstfrihed, man finder i Vollsmose.

Naboskabsambassadørerne spiller også en stor rolle for hverdagslivet i Vollsmose – og de kan yde hjælp til både stort og småt. F.eks har flere af ambassadørerne været på kursus i førstehjælp, ligesom de kan rådgive i ting som affaldshåndtering og brug af sparepærer.

(NCC-foto i toppen af Jenny Gaulitz – NCC-foto til højre af  Bruno Ehrs)

 

Hesehus: Vil vinde hele verden med brugerdreven innovation af teknologierne som løftestang

Interview med Lars Hedal, administrerende direktør i Hesehus For 22 år siden var det ikke mange, der så mulighederne indenfor digitalisering og tech – eller EDB, som det blev kaldt dengang. Men det gjorde det nystiftede e-handelshus Hesehus. Medstifter og administrerende direktør Lars Hedal fortæller, at virksomheden fra starten havde en målsætning om at skabe […]

BG Burcharth i 100 år: Fra smøreolie til CO₂-fangst og grøn innovation

BG Burcharth er en af pionererne inden for bæredygtige løsninger, og virksomheden arbejder målrettet på at forblive aktuelle i et hurtigt skiftende marked. Men under den moderne facade ligger der en historie, der strækker sig tilbage til 1924, hvor BG Burcharth blev grundlagt i en baggård i Odense som leverandør af olie og smøreudstyr til byens værksteder.

USA’s nye verdensorden: Trusler og muligheder for fynske virksomheder under Trump

Efter nyhedsbureauet APs udmelding om, at Donald Trump har vundet det amerikanske præsidentvalg, står verden over for en betydelig omvæltning, mener tidligere forsvarschef Peter Bartram. Den 21. november kommer Peter Bartram til Fynsk ErhvervsTopmøde, hvor han deler sin viden og erfaringer om, hvad den nye globale verdensorden har af betydning for de fynske virksomheder.

HJHansen Recycling Group: Bæredygtighed som katalysator for god forretning

Interview med administrerende direktør Mogens Bach Christensen Bæredygtighed er på ingen måde et nyt koncept for HJHansen Recycling Group. Faktisk ligger det i virksomhedens DNA, forklarer administrerende direktør Mogens Bach Christensen. Siden 1880’erne har virksomheden arbejdet med cirkulær økonomi og et ansvarligt forbrug af ressourcer ved at opkøbe, forarbejde og videresælge hestesko, klude og ben […]

Integris Composites: Konkurrence styrker innovationen

VISSENBJERG: Integris Composites (Integris) er et fynsk ingeniør- og designhus med dybe rødder i det fynske, idet virksomheden oprindeligt udspringer fra det A.P. Møller-ejede Roulund. Virksomheden har gennem årene opbygget en produktion baseret på dyb materialeindsigt, og i dag er Integris etableret som en international aktør inden for avancerede kompositmaterialer til forsvarsindustrien. Med højteknologiske løsninger, […]

Nyt MasterClass-forløb: Anerkendt forretningsudvikler klæder fynske SMV’ere på til en foranderlig verden

Fynske Bank og Fynsk Erhverv tilbyder nu i samarbejde en helt ny MasterClass for fynske SMV’er, der får mulighed for at styrke deres forretningsmodel gennem et forløb med den anerkendte forretningsudvikler Michael N. Wilkens. Han har erfaring med strategiarbejde i mere end 200 danske og internationale virksomheder og oplever stor succes med sit fokus på […]

Lucia Care: Boost produktiviteten og arbejdsglæden

Dyb træthed er i dag et problem mange oplever, hvilket er med til at reducere både arbejdsglæden, kreativiteten og performance i de danske virksomheder. For at komme problemet til livs, har speciallægerne Nanna Kirkebjerg og Christian Bøving fra Lucia Care invitereret partnervirksomheder til foredrag om danskernes søvnudfordringer.

Lyt til erhvervslivet

De kommunale budgetter for det kommende år er på plads, og det afslører, at 2025 er kommunalt valgår. Fyn er et naturligt arbejdskraftopland for enhver virksomhed, uanset postnummer. Eller burde i hvert fald være det. Desværre har vi en utilstrækkelige kollektiv trafik, der gør det vanskeligere at tiltrække dygtige medarbejdere udenfor Odense og de fynske købstæder. Det kalder på en plan og på handling.

Orifarm: Imponerende vækstrejse bygger på mod og ambitioner

Orifarms imponerende vækstrejse har fra starten været præget af at tænke ud over Danmarks grænser. I dag ser virksomheden et stort potentiale for Odense inden for Life Science, som kan være med til at styrke hele Fyn.