Nyheder • 06/10/2020

Debat baner vejen for erhvervslivets indflydelse

I slutningen af august inviterede Fynsk Erhverv til debatmøde i anledning af, at Odense Kommunes kommuneplan for 2020-2032 var i høring. Kommuneplanen, der skal revideres hvert 4. år, indeholder visionerne for kommunens udvikling i et 12 års perspektiv og danner ramme omkring den fysiske udvikling. Debatmødet havde derfor til formål dels at give Fynsk Erhvervs lokale partnervirksomheder indsigt i kommunens planer indenfor boligudvikling, erhverv og detailhandel, grøn storby, klimatilpasning, trafik og mobilitet og teknik og miljø, dels at kvalificere det høringssvar, som Fynsk Erhverv traditionens tro kvalificerer planudkastet med.

Blandt deltagerne var Jan Ulrik Nielsen, som ud over at drive rådgivningsvirksomheden NIELSEN | arch, også er lokalformand for Byggesocietetet på Fyn. Han er glad for, at Fynsk Erhverv åbner dørene for, at erhvervslivet kan være med til at påvirke beslutningsprocesserne i kommunen:

“Byggesocietetet, der er Danmarks bredeste netværk inden for Bygge- og ejendomsbranchen, er en landsdækkende organisation, men uden et lokalt sekretariat, så vi har slet ikke selv ressourcer til at løfte den slags høringer. Det var derfor meget interessant for mig at være med, da Fynsk Erhverv indkaldte til debatmøde, hvor vi fik mulighed for at komme med høringssvar efterfølgende,” siger Jan Ulrik Nielsen, som var positivt overrasket over processen.

Konstruktivt samarbejde

“Fra kommunen deltog repræsentanter i mødet, og selvom corona-situationen nok satte sit præg på fremmødet, så havde vi alligevel en bred og konstruktiv dialog, hvor der var god mulighed for at spørge ind til specifikke områder i planen”, konstaterer Jan Ulrik Nielsen.

Formålet med debatmødet fra Fynsk Erhvervs side var at sikre de fynske virksomheder de bedste rammer og vilkår for drift, udvikling og vækst, og derfor var en væsentlig del af processen det efterfølgende høringssvar, som de deltagende virksomheder gav gode input og bidrag til.

“Jeg gik ind med det formål at lytte på, hvordan kommunen ser planen og hvad der bliver sat fokus på i fremtiden. Da embedsmændene forlod mødet, fortsatte vi, og det udmøntede sig til et fælles høringssvar, og det synes jeg faktisk var rigtig godt og konstruktivt. Jeg mener, at det blev et godt og sagligt høringssvar,  vi fik sendt ind,” slutter Jan Ulrik Nielsen.

Erhvervslivets stemme – direkte ind i planprocessen

“Det er helt naturligt at invitere virksomhederne med i processen, når de forskellige planer og strategier i de fynske kommuner er i høring.  Det er en af måderne, hvorpå vi i Fynsk Erhverv henter ‘saft og kraft’ i praksis og løfter opgaven som erhvervslivet fælles stemme og får påvirket de rammer, der understøtter de lokale virksomheder i hverdagen”, siger Jytte Reinholdt, direktør i Fynsk Erhverv.

Paneldebat om attraktive arbejdspladser: Tid, tillid og tydelighed

Hvordan skaber vi sunde virksomheder og attraktive arbejdspladser på Fyn – og hvordan balancerer vi de mange hensyn i en kompleks tid? Det var omdrejningspunktet for en levende paneldebat på Fynsk ErhvervsTopmøde.

Video: Årets Tietgenpris-modtager bygger byer og fællesskaber

Tietgenprisen 2025 går til Per Jørgensen – medejer og bestyrelsesformand i 5E Byg A/S og drivkraft bag en lang række initiativer, der har sat tydelige aftryk i Middelfart og på Fyn.

Ekspert: Virksomheder skal holde fokus på det væsentlige

Ifølge arbejdsmarkedsresearcher Alexandra Krautwald giver målstyring kun mening, når virksomheden ser helheden og har tålmodighed til at fastholde forandringer, indtil de har bidt sig fast.

Albani: Tillid starter hos ledelsen – det er noget vi opbygger sammen

I dagens Danmark er tillid en forudsætning for overhovedet at kunne tiltrække og fastholde medarbejdere. Det har ændret måden, man driver bryggeri på hos Royal Unibrew.

Novo Nordisk i Odense: “Vi kommer ikke med spidse sko”

Når Stine Wolf Randrup træder op til debatten på Fynsk ErhvervsTopmøde den 30. april, bliver det med et klart budskab: Novo Nordisk er kommet til Odense for at blive – men med stor respekt for det fællesskab, de træder ind i. “Vi går ind i det her med ydmyghed. Vi ved, vi starter højt og […]

Kolster risikerer at sige nej til ordrer – tiltrækning af medarbejdere er blevet en ledelsesdisciplin

Hos Tømrer- og snedkerfirma Kolster A/S i Middelfart er der gang i hjulene. Men uden nok medarbejdere til at følge med efterspørgslen risikerer direktør Tue Christiansen at skulle sige nej til opgaver, han gerne ville tage ind. Markedet er der. Kunderne er der. Men for at kunne sige ja, kræver det folk – og dem […]

Stadil: Fremtidens lederskab kræver sult, mod og kant

Christian Stadil har altid gået sine egne veje. Han kombinerer buddhisme med benhård forretning og investeringer i startups med meditation og meningsfulde arbejdsfællesskaber. Til september gæster han Learn X, hvor han deler sine erfaringer med at lede i en tid præget af AI, innovation og strategisk usikkerhed.

Klimapraktikanter gav Danren Bogdol fremdrift og struktur

Danren Bogdol er en professionel servicevirksomhed med base i Odense, der gennem mere end 40 år har leveret rengøringsydelser til offentlige og private kunder i hele landet. Virksomheden bygger på faglighed, effektivitet og ordentlighed.

HR-netværk gav LAIT værktøjer til aktuel udfordring

Da Gert Rasmussen fra det digitale bureau LAIT i begyndelsen af året præsenterede en konkret HR-udfordring i Fynsk Erhvervs HR-netværk, gjorde han det med et klart formål: At få andres ærlige blik på situationen