Nyheder • 16/06/2014

Fynsk analysevirksomhed i ambitiøst projekt med SDU

Den fynske proteinanalysevirksomhed Alphalyse har netop fået godkendt et projekt sammen med SDU og Statens Serum Institut, hvor Innovationsfonden investerer seks millioner ud af det samlede budget på 11 millioner kroner.

Målet er at udvikle analysemetoder, der kan bruges under udviklingen af nye vacciner og ved kvalitetskontrol af eksisterende vacciner, og det økonomiske potentiale er enormt.

“Jeg vurderer, at der i salg kan genereres 2-3 cifrede millionbeløb, hvis vi får det til at fungere optimalt. Målt i arbejdspladser er der måske 100 danske arbejdspladser at hente i projektet,” vurderer COO i Alphalyse, Ejvind Mørtz, der har været særdeles glad for at få SDU med i projektet.

“Vi har et produkt, der efterspørges af vores kunder i medicinalbranchen, og vi er ret alene på markedet, så vi kender potentialet. Nu har vi fået Statens Serum Institut med som kunden, der skal beskrive ønskerne i forhold til de sikkerhedskrav, der efterspørges, og for vores vedkommende handler det om, at vi skal bruge vores kontakter i resten af markedet for at belyse behovet hos andre kunder. På den måde er kompetencerne fordelt, og det har været vigtigt for os at få professionel hjælp med ansøgningsprocedurerne i projektet,” siger Ejvind Mørtz.

Professionel hjælp fra det offentlige

For Alphalyse var det derfor velkomment, da specialkonsulent Marie Grimstrup fra SDU Erhverv – TEK Innovation i efteråret 2013 henvendte sig for at undersøge, om Alphalyse havde projekter, der gav grobund for et fælles samarbejde.

“I det daglige har vi ikke haft de personaleressourcer, der kræves til ansøgningsprocedurerne . Vi har hele tiden tænkt på potentialet i projektet, men vi havde ikke selv de 10 millioner kroner, der skulle investeres, og vi har indtil nu vurderet, at vores kræfter var bedre brugt på at sælge mere af det, vi allerede havde på hylderne, end at ‘spilde tiden’ på ansøgningerne,” konstaterer Ejvind Mørtz.

Af samme årsag råder han nu andre virksomheder med viden om deres udviklingspotentiale til selv at tage kontakt til SDU, hvis de mangler ressourcer til at rykke på de gode idéer:

“Ellers sker der tit det, at man nøjes med at fokusere på den daglige drift og skubbe de langsigtede strategier foran sig, fordi det er sikrere. Nu har vi en situation, hvor vi kan nøjes med at finde 3 millioner kroner, og det er en helt anden risiko, vi løber.”

Projektleder hentes fra SDU Erhverv – TEK Innovation

En del af de 11 millioner til budgettet går til at opruste Alphalyses maskinpark, så apparaturet opfylder de krav, kunderne i medicinalbranchen har, og derud over skal der ansættes og frikøbes personale til at udføre opgaven.

“Vi har allerede lavet en aftale med Marie Grimstrup, der bliver projektleder på halv tid, og ud over hende slår vi yderligere en stilling op i forbindelse med projektet. Desuden får vi ressourcer til løse andet personale fra andre opgaver, og alt i alt tror jeg, at vi ender med, hvad der svarer til tre nye stillinger,” siger Ejvind Mørtz.

Projektet, der har den officielle titel “Højavanceret LC-MS/MS analyse skal give mere sikre vacciner”, løber i tre år.

Du kan læse mere om Alphalyse hér (på engelsk)

 

HR-netværk gav LAIT værktøjer til aktuel udfordring

Da Gert Rasmussen fra det digitale bureau LAIT i begyndelsen af året præsenterede en konkret HR-udfordring i Fynsk Erhvervs HR-netværk, gjorde han det med et klart formål: At få andres ærlige blik på situationen

Fokusér på personalet: Tidlig indsats kan skabe bedre trivsel

Flere virksomheder rykker fokus fra brandslukning til forebyggelse, når det gælder medarbejdernes trivsel. Det handler om at være tæt på, tilgængelig – og klar, før problemerne vokser sig store. Det fortæller blandt andre Betina Dich Skipper, der driver virksomheden Human Navigator.

Masterclass i strategi og innovation begejstrede deltagerne

At skabe vækst og innovation kræver tid og refleksion – en udfordring for mange virksomheder, hvor daglig drift ofte tager al opmærksomhed. Masterclass-forløbet i strategi og innovation fra Fynske Bank og Fynsk Erhverv har imidlertid givet en række fynske virksomheder en unik mulighed for at arbejde målrettet med forretningsudvikling og netværk. “Alene det at sætte […]

Titech-direktør: At sige målene højt var første skridt mod succes

Fra eltavler i kælderen til landsdækkende koncern. Ulrik Juul har altid tænkt stort – og sagt det højt. Nu er Titech Electric solgt, men han fortsætter rejsen mod endnu større ambitioner som direktør i sit livsværk

Forsker: Bestyrelsesuddannelse kan være nøglen til, at SMV’ere omstiller sig til fremtiden

Bestyrelser i små og mellemstore virksomheder (SMV’er) står midt i en tid med hastige forandringer. Teknologiske fremskridt, bæredygtighed og geopolitiske ændringer kræver hurtig tilpasning

Krautwald: Nye vaner skal slå rod, før strategi bliver til virkelighed

Ifølge arbejdsmarkedsresearcher Alexandra Krautwald giver målstyring kun mening, når virksomheden ser helheden og har tålmodighed til at fastholde forandringer, indtil de har bidt sig fast.

Lokale virksomheder forholder sig til Odenses fremtid

En række lokale virksomheder greb muligheden, da Fynsk Erhverv for nylig inviterede til dialogmøde om Odense fremtidige udvikling. Anledningen var det forslag til Kommuneplan 2024-2036, som Byrådet havde sendt i høring. Også rådmand Søren Windel, adm. Direktør Erik Jespersen og byudviklingschef Karin Niemann-Christensen var mødt op for at præsentere planforslaget og lytte til virksomhedernes ønsker […]

Er du ny direktør i Fynsk Erhverv?

Vil du arbejde dedikeret for at fremme rammer og vilkår for det fynske erhvervsliv? Fynsk Erhverv mangler en visionær direktør med kommerciel forståelse og politisk tæft. Hvis det er dig, får du mulighed for at blive frontpersonen for Fyns erhvervslivs mest interessante netværksorganisation! Tæt på medlemmerne Fynsk Erhverv er en medlemsfinansieret organisation, som arbejder benhårdt […]

CFB Industri i vækst: Ledelse, fusion og strategi

Det er sjældent, at virksomhedsfusioner og generationsskifter forløber uden gnidninger, og slet ikke, når begge dele sker samtidig. Men det er ikke desto mindre i store træk, hvad der skete for CFB Industri