Nyheder • 03/11/2022

Udfordringerne står i kø, mens vi venter på ny regering

Valgkampen er ovre, stemmerne talt op og de politiske sonderinger og forhandlinger om en ny regering er i gang.

16 fynske medlemmer af det nye folketing står klar til at tage fat, og der er nok at tage fat på, for udfordringerne står i kø.

Der er sendt mange løfter afsted under valgkampen, og nu bliver det interessant at se, hvorledes disse vil blive udmøntet.  Mange af løfterne handler om sundhed og velfærd – områder, der berører os alle, men som også er kendetegnet ved et umætteligt behov for tilførsel af yderligere ressourcer og midler. Men skal de mange løfter kunne finansieres, så skal det øget fokus på virksomhedernes vækstvilkår.

Under valgkampen har vi adresseret de ønsker og behov, som det fynske erhvervsliv pegede på kort for valgudskrivelsen.

Derfor vil vi følge det nye folketings indsats for konkrete løsninger på særligt manglen på kvalificeret arbejdskraft, de høje energiomkostninger og opgør med bureaukratiet.

Vi vil også følge op på konkrete tiltag, der kan rydde barriererne for – og sætte fart i den grønne omstilling i virksomhederne.  Og vi vil holde presset for at få åbnet Infrastrukturplanen for 2035 for at få fremskyndet udbygningen af de 14 kilometer motorvej syd om Odense.    Denne strækning er sammen med broafgifterne over Storebælt uhensigtsmæssige barrierer for fortsat udvikling og vækst på Fyn og bør have absolut opmærksomhed, ikke mindst fra de 16 nye folketingsmedlemmer, der er valgt ind i folketinget på fynske stemmer.

Vi ønsker de 16 fynske folketingsmedlemmer tillykke med valget og ser frem til et godt samarbejde om de bedste vilkår og betingelser for fortsat udvikling og vækst på Fyn.

Se Fynsk Erhvervs valgindlæg m.v. her:

Fynsk virksomheder efterlyser handling og reformer

Her er de 179 nye folketingsmedlemmer

Gør-det-selv med effektive software-robotter

Hvis din virksomhed martres af gentagne, kedelige og tidsrøvende arbejdsprocesser, der tager tid fra medarbejderne, er der rigtigt godt nyt. Den moderne teknologi gør det nemlig muligt at automatisere rigtig meget, og faktisk er værktøjerne nu blevet så nemme at arbejde med, at de ansatte selv kan sætte systemerne op. Det fortæller Jesper Hansen, der […]

Klimapilot klædte virksomhed bedre på til grøn omstilling

Mathias Høck har bekræftet vognmandsvirksomheden Peder Olsen & Søn i, at nytænkning kan være lønsomt

Det fynske Vækstbarometer 2023

Det fynske Vækstbarometer 2023 er klar. Her er viden og inspiration fra de fynske virksomheder til at realisere yderligere potentiale og skabe en positiv udvikling og vækst i virksomhederne i fremtiden.

Trængte budgetter flytter aben videre til virksomhederne

De kommunale budgetter for 2024 er på agendaen i de fynske kommuner lige nu og traditionen tro er der besparelser og omprioriteringer i sigte. Det giver god mening i mange tilfælde, men det går sjældent stille af sig.

Tempur-direktør anbefaler øget fokus på sikkerhed

Selv om man er ret sikker på, at man har sine sikkerhedsforanstaltninger godt på plads, kan det ikke skade at blive klogere

Mindeord om Preben Nielsen

Æresmedlem i Fynsk Erhverv, Preben Nielsen, er gået bort. Empatisk, nærværende, lyttende og vidende – et skattet medlem i foreningen gennem rigtig mange år.

Gratis værktøjer og ressourcer til at sikre normal drift under kommende kriser

35 fynske virksomheder fik kort før sommerferien fyldt deres værktøjskasse, da de deltog i seminaret “Beyond the Crisis”. Bag overskriften “Beyond the Crisis” gemmer sig et omfattende projekt, som  Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut (GTS-Institut) netop har afsluttet.  Projektet har det formål at blive klogere på, hvordan man sikrer fortsat drift under kriser. Vi har […]

Vigtigt at kunne trykprøve ideer i sit netværk

Muligheden for faglig sparring og idéudvikling står øverst på listen når Martin Murrekilde skal fortælle om værdierne i et HR-netværk

Klimaregnskaber sikrer virksomheder et forspring

Den 29. august indleder Udvikling Assens, Totalbankens og Fynsk Erhverv i fællesskab forløbet “GO GREEN – Lav dit første klimaregnskab”