Nyheder • 03/11/2022

Udfordringerne står i kø, mens vi venter på ny regering

Valgkampen er ovre, stemmerne talt op og de politiske sonderinger og forhandlinger om en ny regering er i gang.

16 fynske medlemmer af det nye folketing står klar til at tage fat, og der er nok at tage fat på, for udfordringerne står i kø.

Der er sendt mange løfter afsted under valgkampen, og nu bliver det interessant at se, hvorledes disse vil blive udmøntet.  Mange af løfterne handler om sundhed og velfærd – områder, der berører os alle, men som også er kendetegnet ved et umætteligt behov for tilførsel af yderligere ressourcer og midler. Men skal de mange løfter kunne finansieres, så skal det øget fokus på virksomhedernes vækstvilkår.

Under valgkampen har vi adresseret de ønsker og behov, som det fynske erhvervsliv pegede på kort for valgudskrivelsen.

Derfor vil vi følge det nye folketings indsats for konkrete løsninger på særligt manglen på kvalificeret arbejdskraft, de høje energiomkostninger og opgør med bureaukratiet.

Vi vil også følge op på konkrete tiltag, der kan rydde barriererne for – og sætte fart i den grønne omstilling i virksomhederne.  Og vi vil holde presset for at få åbnet Infrastrukturplanen for 2035 for at få fremskyndet udbygningen af de 14 kilometer motorvej syd om Odense.    Denne strækning er sammen med broafgifterne over Storebælt uhensigtsmæssige barrierer for fortsat udvikling og vækst på Fyn og bør have absolut opmærksomhed, ikke mindst fra de 16 nye folketingsmedlemmer, der er valgt ind i folketinget på fynske stemmer.

Vi ønsker de 16 fynske folketingsmedlemmer tillykke med valget og ser frem til et godt samarbejde om de bedste vilkår og betingelser for fortsat udvikling og vækst på Fyn.

Se Fynsk Erhvervs valgindlæg m.v. her:

Fynsk virksomheder efterlyser handling og reformer

Her er de 179 nye folketingsmedlemmer

Dystre toner og gode råd fra Topmødet 2022

Der er ingen grund til at være optimistisk omkring verdenssituationen. Men der er god grund til at handle på den. Til Fynsk ErhvervsTopmøde gik økonomiprofessor fra Aarhus Universitet Philipp Schröder på scenen for at give sit syn på verdens tilstand.

Helge Munk modtager Tietgenprisen 2022

Ved Fynsk ErhvervsTopmøde onsdag den 16. november fik Helge Munk under middagen overrakt Tietgenprisen.  Tietgenprisen, der er Fyns ypperste erhvervspris og har været uddelt hvert år siden 2005, tilfalder en visionær, fynsk erhvervsleder m/k, som har gjort sig særligt bemærket.

Ny satsning giver gladere kunder hos Micro Technic

Next Talent-projekt sikrer, at Micro Technics kunder bliver bedre informeret omkring igangværende projekter

Kriserne kan gøre dig til en bedre leder

Covid19, krigen i Ukraine og klimakrisen tvinger ledere til at uddelegere og handle hurtigere. Tina Moe gør os klogere til Fynsk ErhvervsTopmøde den 16. november, men kommer allerede her med nogle få, gode råd.

Vi er flyttet til Cortex Business Park

Vi er flyttet fra de historiske lokaler på Albani Torv 4 i Odense centrum til Cortex Business Park, Cortex Park Vest 4, st., Odense M. Du kan fortsat kontakte os på tlf.nr. 66 14 47 14 eller mail: info@fynskerhverv.dk.

FV22: Virksomhederne efterlyser handling og reformer

Valgkampen er ovre, stemmerne talt op og de politiske sonderinger og forhandlinger om en ny regering er gået i gang . Under valgkampen har vi adresseret de ønsker og behov, som det fynske erhvervsliv pegede på kort for valgudskrivelsen.  Og vi følger op på de udfordringer, der står i vejen for de fynske virksomheders udvikling […]

FV22: Ryd ud i bureaukratiet

De fynske virksomheder bruger for meget tid på at finde rundt i tunge bureaukratiske systemer og omfattende krav og reguleringer, og det opleves af mange som ’skudt langt over målet’ eller som spild af tid. Det viser en stikprøve kort før, at valget blev udskrevet den 5. oktober. Derfor efterlyser Fynsk Erhverv en målrettet indsats […]

FV22: Digital infrastruktur en forudsætning for vækst

Digitalisering, data og intelligente løsninger udvikler sig hurtigt og spiller en stadig større rolle for virksomhedernes indtjeningsevne og konkurrencekraft. Digitalisering er kort sagt en vækstdriver. Forudsætningen for at kunne profitere af de nyeste digitale teknologier er en mobil- og internetforbindelse i verdensklasse. Derfor er den digitale infrastruktur i dag at betragte som kritisk infrastruktur på […]

FV22: Sænk momsen på kultur- og restaurationsbesøg

Den eskalerende energikrise med inflation og forringet købekraft i samfundet rammer nu også hoteller, restauranter og kulturtilbuddene hårdt. Her kæmper man nemlig nu for alvor med stærkt stigende priser på el og varme, og der er mærkbart færre penge at gøre godt med. Det samme gør sig gældende hos gæsterne. Og med udsigt til, at […]