Nyheder • 06/02/2013

Fra klædefabrik til kulturcentrum

BRANDTS KLÆDEFABRIK: KD Selskaberne vil ikke blot udleje – de vil skabe synergier, oplevelser og kultur – seneste nye lejer er kokken Thomas Pasfall

Når man siger Brandts Klædefabrik tænker mange sandsynligvis på kunstmuseet Brandts. Men Brandts Klædefabrik er selve området, som ejes af udlejningsvirksomheden KD Selskaberne.
Da den gamle klædefabrik i 1977 måtte dreje nøglen om, tog et par købmænd chancen og købte den tomme fabrik med et større renoveringsarbejde til følge.
I dag trives et vigtigt kulturmiljø i Brandts Klædefabrik med museer, caféer/restauranter, specialbutikker, musikbibliotek og biograf. Amfiscenen byder i sommerhalvåret på koncerter og teater, og Farvergården danner ligeledes rammen om større arrangementer. Områdets kulturinstitutioner omfatter blandt andet Tidens Samling, Magasinet, Kulturmaskinen, Det Fynske Kunstakademi og Odense Filmværksted.

KD Selskaberne, som ejer området, er ikke som de fleste udlejere. For fokus har fra dag ét været at skabe et unikt område i Danmarks 3.største by:
– Det er utroligt vigtigt for os, at der er stor synergi. Kombinationen af kultur, spændende spisesteder og unikke specialforretninger er dét, som gør Brandts Klædefabrik så fantastisk – det finder man ikke mange steder, udtaler Passage Manager Eva Pasgaard.

Eva blev i marts 2012 ansat til at gøre Brandts-området endnu mere kendt i offentlighedens bevidsthed.
– Brandts Klædefabrik er unik, og det skal jeg gøre omverdenen mere opmærksom på – både i kraft af markedsføring og PR, men også ved at tiltrække og arrangere endnu flere arrangementer i området, forklarer hun, og fortsætter:

– Udover at markedsføre området, forsøger jeg også at gøre det lettere at drive virksomhed herinde. Mange af butikkerne er små enkeltmandsvirksomheder, og dem hjælper jeg gerne med eksempelvis at komme på Facebook, få lavet en pressemeddelelse, eller måske en plakat, fortæller Eva Pasgaard.
Og Brandts Klædefabrik står netop nu overfor en spændende udvikling. Henover sommerferien omdannes Musikbiblioteket til Studenterhuset, som skal drives af SDU. Og så flytter den kendte kok Thomas Pasfall (tidl. forpagter af Munkebo Kro) også ind i Brandts Klædefabrik med Restaurant Pasfall.
Posthuset, som lukker i dag, giver mulighed for yderligere butiksliv i området. Planen er, at det tidligere posthus skal opdeles i 5 mindre butikslokaler. Der har igennem længere tid ikke været ledige butikslokaler i området, og med de nye butikker vil der kunne blive skabt et endnu mere spændende område for de handlende.

Læs mere på www.brandtsklaedefabrik.dk og på www.kdselskaberne.dk

Gislev Rejser: Fra familievirksomhed til del af stor koncern

Den fynske rejsevirksomhed Gislev Rejser har gennem de senere år været gennem en betydelig transformation. Ifølge administrerende direktør Niels Ravn Eriksen har både det nye ejerskab og flytningen været med til at styrke virksomhedens profil og synlighed, og samtidig har samarbejdet med Aller-koncernen hurtigt vist sig at skabe værdi.

Familievirksomhed forbereder sig på miljøkrav i god tid

Mens byggevirksomheden Poul Rasmussen endnu ikke er undlagt lovkravet om bæredygtighedsrapporteringen, så er virksomheden godt i gang med at klæde sig på til den bæredygtige dagsorden. Derfor har familievirksomheden tilmeldt sig vores ESG-Netværk for at være klar til fremtidige krav fra både stat, kunder og institutioner. 

Brain Boost: Ikke alle indtægter skaber samme værdi

Da softwarehuset Ecreo og Fynsk Erhverv i fællesskab afholdte seminaret "Styrk din digitale B2B-strategi og skab resiliens i en uforudsigelig tid" var Odense-virksomheden Flexbuy Technologies repræsenteret blandt deltagerne i form af Jacob Brage. Og han forlod Alfred og Kamilla, hvor arrangementet blev afholdt, i opløftet tilstand.

Brug din stemme på et stærkt EU

Når der søndag, den 9. juni er valg til Europa-Parlamentet i Danmark, er det vigtigt, at vi alle gør brug af vores demokratiske ret og sætter vores kryds på stemmesedlen. Det skaber en grønnere fremtid og styrker den enkelte virksomhed, det enkelte land - og den europæiske union. Tak fordi du bruger din stemme.

Fynsk logistikgigant krydser fingre for bedre forbindelser til motorvejsnettet

Den familieejede logistikvirksomhed Alex Andersen Ølund A/S forventer efter en årrække med særdeles solide regnskaber, at de kommende år byder på flere udfordringer og mere usikkerhed i markedet. Men ikke desto mindre er stemningen på direktionsgangen på Logistikvej i Odense fortsat høj, og listen over nye initiativer bliver ikke kortere. “2024 bliver et overgangsår, hvor […]

Damixa skruer op for den digitale tilstedeværelse

På Den Fynske E-handelskonference den 21. maj sætter Damixas Brand og Marketing Manager, Anna Trojel, ord på den digitale rejse, der skal føre Damixa helt up to date.

Optimisme at spore i det fynske erhvervsliv

De fynske virksomheder er sunde og robuste, og de fleste er ved at indfinde sig i den nye virkelighed med stigende tempo og kompleksitet. Det viser vores nyeste temperaturmåling i det fynske erhvervsliv, der giver en stærk tro på fremtiden.

Skru op for resiliensen og få en bedre forretning

Når Fynsk Erhverv den 23. maj i fællesskab med Ecreo inviterer til fællesseminar, vil de fremmødte gå hjem med konkrete værktøjer, der skal inspirere til at forbedre kundeoplevelsen og øge virksomhedens værdi ved at skærpe det strategiske fokus. Det lover Michael Nørregaard Wilkens, der er executive advisor i den internationale rådgivningsvirksomhed Strategyzer og oplægsholder på […]

Viden til Vækst: Gode teams har psykologisk tryghed

Den 12. september inviterer vi i samarbejde med LearnX til erhvervskonference, hvor du bl.a. kan møde ledelsesrådgiver Christian Ørsted, der sætter fokus på, hvordan psykologisk tryghed kan løfte medarbejderne markant. Vi har forinden været i dialog med Christian Ørsted, der løfter lidt af sløret for sit oplæg. Husk, at du som partnervirksomhed får 50% rabat på billetprisen.