Nyheder • 10/09/2014

Fem skarpe til Peter Zinck

Peter Zinck er medlem af bestyrelsen i Fynsk Erhverv, ejer og adm. direktør i Herman Zinck A/S samt formand for Tietgenskolens bestyrelse. Vi har stillet ham fem skarpe spørgsmål om erhvervslivet på Fyn og om hans engagement i vores organisation.

Hvem: Peter Zinck

Stilling: Formand for Tietgenskolens bestyrelse.

Branche: Detailhandelen og Tietgenskolen

Hvorfor er det vigtigt at være repræsenteret i Fynsk Erhverv?

“Fynsk Erhverv er reelt de eneste, der på tværs af brancher samler erhvervslivet på hele Fyn. Det er vigtigt for at sikre den stærkeste stemme i samarbejdet med det offentlige. Samtidig er der i Fynsk erhverv rigtig mange arrangementer og netværk, som giver inputs, og som direkte kan bruges til at øge indtjeningen i virksomhederne. ”

Hvad er de største forcer/potentialer i det fynske erhvervsliv, og hvordan skaber vi vækst?

” Der er et stort potentiale i, at virksomheder går sammen i klynger, der kan skabe fælles mål for områder og brancher. En bred ejerskare sikrer engagement.”

“Vi har på Fyn mange små og mellemstore virksomheder, der alt andet lige er hurtigere til at tilpasse sig, og det giver faktisk et kæmpe potentiale.”

Hvad er de største udfordringer for det fynske erhvervsliv?

“At vi ikke er sultne og ihærdige nok. Det er så vigtigt, at alle i ens virksomhed kender ledestjernen og har kulturen helt inde under huden samt faglig og menneskelig stolthed ved virkelig at kæmpe for de allerbedste resultater.”

“Der er desværre en tendens til, at vi på Fyn ikke altid tænker stort nok, og vi har ikke ihærdigheden til at kæmpe hårdt sammen for at nå målet. Det kræver involverende, engagerende og vedholdende ledelse. Samt modet til at sætte store ambitiøse mål, som alle, der sammen skal kæmpe mod dem, kommer til at tro på, at man kan nå.”

Kan Fynsk Erhverv som det fynske erhvervslivs egen interesseorganisation gøre en forskel for erhvervsklimaet og for de fynske virksomheder?

“Ja, det kan Fynsk Erhverv i høj grad i f.eks. relationssager, der kræver fælles fodslag. Derudover bringer Fynsk Erhverv virksomheder sammen på tværs af Fyn og på tværs af brancher. Det kan give såvel stærke synergier som fælles aftryk – f.eks det tredje spor på den fynske motorvej. Fynsk Erhverv taler f.eks. også med en klar stemme ift. en fjernelse eller nedsættelse af broafgiften på Storebæltsbroen, som virkelig er en vigtig sag for øens erhvervsliv, og generelt for en fælles fynsk indsats for at bedre erhvervsklimaet.”

Hvad er dit bedste råd til de fynske virksomhedsledere?

“Samarbejd med andre virksomheder for at løse større opgaver og nå større mål. Vær ambitiøse og involver medarbejderne aktivt. En organisation, hvor såvel medarbejdere som ledelse er involveret i udarbejdelse af strategien, står meget stærkere, da alle med hjerne og hjerte er bag strategien. Engagementet, medejerskabet og kendskabet til mål og retning giver en meget mere målrettet organisation, hvor mange flere rigtige beslutninger bliver truffet hurtigt på niveauet tættest muligt ved problemet/udfordringen/muligheden. Lav agile organisationer.”

Stadil: Fremtidens lederskab kræver sult, mod og kant

Christian Stadil har altid gået sine egne veje. Han kombinerer buddhisme med benhård forretning og investeringer i startups med meditation og meningsfulde arbejdsfællesskaber. Til september gæster han Learn X, hvor han deler sine erfaringer med at lede i en tid præget af AI, innovation og strategisk usikkerhed.

Klimapraktikanter gav Danren Bogdol fremdrift og struktur

Danren Bogdol er en professionel servicevirksomhed med base i Odense, der gennem mere end 40 år har leveret rengøringsydelser til offentlige og private kunder i hele landet. Virksomheden bygger på faglighed, effektivitet og ordentlighed.

HR-netværk gav LAIT værktøjer til aktuel udfordring

Da Gert Rasmussen fra det digitale bureau LAIT i begyndelsen af året præsenterede en konkret HR-udfordring i Fynsk Erhvervs HR-netværk, gjorde han det med et klart formål: At få andres ærlige blik på situationen

Fokusér på personalet: Tidlig indsats kan skabe bedre trivsel

Flere virksomheder rykker fokus fra brandslukning til forebyggelse, når det gælder medarbejdernes trivsel. Det handler om at være tæt på, tilgængelig – og klar, før problemerne vokser sig store. Det fortæller blandt andre Betina Dich Skipper, der driver virksomheden Human Navigator.

Masterclass i strategi og innovation begejstrede deltagerne

At skabe vækst og innovation kræver tid og refleksion – en udfordring for mange virksomheder, hvor daglig drift ofte tager al opmærksomhed. Masterclass-forløbet i strategi og innovation fra Fynske Bank og Fynsk Erhverv har imidlertid givet en række fynske virksomheder en unik mulighed for at arbejde målrettet med forretningsudvikling og netværk. “Alene det at sætte […]

Titech-direktør: At sige målene højt var første skridt mod succes

Fra eltavler i kælderen til landsdækkende koncern. Ulrik Juul har altid tænkt stort – og sagt det højt. Nu er Titech Electric solgt, men han fortsætter rejsen mod endnu større ambitioner som direktør i sit livsværk

Forsker: Bestyrelsesuddannelse kan være nøglen til, at SMV’ere omstiller sig til fremtiden

Bestyrelser i små og mellemstore virksomheder (SMV’er) står midt i en tid med hastige forandringer. Teknologiske fremskridt, bæredygtighed og geopolitiske ændringer kræver hurtig tilpasning

Krautwald: Nye vaner skal slå rod, før strategi bliver til virkelighed

Ifølge arbejdsmarkedsresearcher Alexandra Krautwald giver målstyring kun mening, når virksomheden ser helheden og har tålmodighed til at fastholde forandringer, indtil de har bidt sig fast.

Lokale virksomheder forholder sig til Odenses fremtid

En række lokale virksomheder greb muligheden, da Fynsk Erhverv for nylig inviterede til dialogmøde om Odense fremtidige udvikling. Anledningen var det forslag til Kommuneplan 2024-2036, som Byrådet havde sendt i høring. Også rådmand Søren Windel, adm. Direktør Erik Jespersen og byudviklingschef Karin Niemann-Christensen var mødt op for at præsentere planforslaget og lytte til virksomhedernes ønsker […]